Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inşallah canım ya.doğurursam ilk buraya yazıcam:)kucağıma almadan rahat yok bana aklım hep onda sağlıkkla kucaklayalım meleklerimizi

aynen sağlıkla almadan bende rahat etmicem kafayı yemeden ben sağlıkla bi doğursam deselerki 2 ay daha var kafayı sıyıyırım bakırköye yatırırlar artık :))

merhaba kızlar
yaklaşık yazıların çoğunu okudum ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ikizlerime şuan 10. haftadayız rahim boyum 3.5 çıktı dr 12. haftada dikiş atılması lazım dedi sizce çok mu kısa... ama kesin dikiş attırıcam önlem olsun diye içim biraz rahatlar ikiz hamile olan arkadaşların rahim boyu kaç acaba çok merak ediyorum bu durumda olan arkadaşlar lütfen cevap yazabilirmi

Bobovacım.Bildiğim kadarıyla 2,5cm nn altı riskli.Benim ikiz gebeliğimde 3,1di dikişten sonra.ıkiz gebelik zaten başlı başına bir risk.O yüzden dikiş attırmanda hayır var.

Meleğim ve aşkım arkadaşım... Bu işbirliikçi doktor da Cenk Bey olmasın sakın.Çünkü kime sorsam Cenk Bey Yalçın Bey e hasta gönderiyor.Hala daha kararsızım ne yapacağımı şaşırdım.

Dibircik seni gördüğüme çok sevindim.Ya arada gir bize bilgi ver.ınşallah bende 30.haftaları görürüm senin gibi.

Fizercimm geçmiş olsun.O anki hislerini o kadar iyi anlıyorum ki.Senin dikişini uzman mı atmıştı profösör mü?

Tuba Şekercimmm hadi artık gözün aydın sen bebişini kucağına aldın sayılır.

Mumudihaba cımmm sen neler yapıyorsun???

iyiyim edamecrin cnm

seni merak ediyorum neler yapıyor neye karar verdi

hep aklımdasın inş hayırlısıyla mutlu sonu yaşayacaksın

kızlar 1 ay önce 5,5 aylık ikizlerimi kaybettim dr bazı düşükler açıklanamaz diyor yani hiçbir araştırma yapmadı 3 ay son ra dondurulmuşlarla devam edeceğiz ona başlarkende test falan yapmıycakmış içim acıyor ben ne yapayım 12.haftada dikiş konusunu hatırlatmıştım düşük hikayesi olanlara yapılır dedi ilgilenmedi sonuç bu neden olduğunuda bilmiyorum acaba rahim ağzı kısalığından olabilir mi

tüp bebekti araştırma yapmıycakmış ya yine başıma gelirse nedeni ne onuda bilmiyoruz hamile olmadan rahim boyu ölçtürülebiliyor mu tabi neden o ise

caykolik Allah sabır versin kader arkadaım bende tüp bebekle hamile kaldığım ikizlerimi 5.5 aylık kaybettim banada teşhis koyulmadı fakat rahimin sancısız 5 cm açılması rahim ağzı yetmzliği düüncesi oluşturdu... Kaybımdan 9 ay sonra Rabbim bana mucizemi kendiliğinden gönderdi ve tek bebeğe hamileyim rahim boyum en batan beri 35 mm civcarı ölçüldü ..... Allah' a şükür dikişsiz bu haftalara gelebildim .... Rabbim herkese nasip etsin...... Umarım tekrar gebelik yaşar ve sağlıkla kucağınıza alırsınız

arkadaşam Allah sanada hayırlısıyla kucana almak nasip etsin benim kuzumda 28 haftaya bugün girdi benimde rahim ağzı 31 mm dktr sürekli istirahat dedi sen acaba sürekli yatıyomusun çevreden bazıları bana hep yat oturma bile diyolar bende korkuyorum gerçi dktr sorcam ama sizlerdende duymak istyrm a.s

Amin cnm inşallah hepimiz sağlıcakla alırız....
Ben ilk zamanlar sürekli yattım ama 26 dan sonra oturdum balkonda bahçede çok fazla hareket etmedim zaten 28 haftadan sonra rahim boyumu ölçmedi dr sanırım ben akfaya takıyorum diye dikişe gerek duymadı olacağı varsa dikişlede olur dedi beni dr cesaretlendirdi hatta gez dedi tabi ben yapmadım ........ yürüyüş falan yapmadım 30 dan sonra evimde kalmaya başladım ağır iş ev işi faln yapmadım yemek oturarak yaptım çamaırlarımı astım yani gereksiz ayaka durmadım 34 dn sonra ayaklanıyım dedim şimdide bebek müsade etmiyor baskı oluyor çok fazla artık istesemde yürüyemiyorum Allah' a şükür gelebildikkç
Tekrar tekrar Rabbim hepimize sağlıklı kucağımıza almak nasip etsin

amin inşllh inan beni rahatlattın herkes bişey söylüyo insanın kafası karışıyo benimde ilkim cennet kuşu oldu bundada çok hareket etmiyorum sadece yemek ypyrm hep oturuyrm hayırlısıyla 38 kadar gelsem artık korkmam bide bilgisyr başında çok oturyrm çocuk doğar doğmaz ninni yerine tuş tıkırtısı istyck napsın alıştıkaydirigubbakcemile3

:) yemek yaparkende sandalye çek öyle yap ben öyle yapıyorum :)) geln gülüyo ama
bende bilisayr başında zaman geçiyorum ama yatak takılıyorum laptop olduğu için :)) bahane oluyo yatmama.. kendine dikkat et belin ağrısa akın değiirse en ufak bi değilşikliği dr bildir deli et dr unu ben deli ettim :))

allahım sana saglıklı bi şekilde işşallah versin senin için dua ediyorum

çok teşekkür ederim .allah razı olsun rabbim sana daen kısa zamanda nasib etsin.kısmet olurda normal doğum yaparsam bu yolda uğraşan bütün arkadaşlar için tek tek dua edeceğim

yağmurcan ve tuğbacım biraz daha sıkın dişinizi, az kaldı meleklerinizin gelmesine.
bende inşallah bu ay gelir meleğim. bakalım 15 ni bekliyorum. 15 regl günüm. gelmezse test yapcam hemen...

yağmurcuğum hadi bugün iyi haberlerini bekliyoruz. benim kız evet bayramda baya korkuttu ama çok şükür şimdi iyi bizim yaramaz. canımaya benim haftalardayken seni hatırlıyorum sende çok korkyodun benim gibi pimpiriklniyodun herşeyden. şimdi bende aynen öyleyim hop oturup hop kalkıyorum. bak sen şimdi doğuma hazırlanıyosun negüzel yaa bizde görürüz inşallah.
samyeli teşekkür ederim canım. mevlam sanada sağlıcakla hamilelik verir de inşallah sen böyle şeyler yaşamazsın canım.
tuğba sağol canım. sen de artık hazırlıklar bitmiştir. yağmur sırayı sana verdi senden sonra da ben artık heyecanlanmaya başlıyacam galiba. rabbim zamanında bebişlerimizi gönderirse eğer farkındamısın her ay bi doğumuz olacak eylülde salihas yaptı ekimde yağmur kasımda sen inşallah ve Allahın izniyle erken gelmezse benim kız aralıkta da ben. 2010 da artık yeni ebişler sıraya girecek inşallah.
edamecrin canım bugünlerde eminim senin kafan çok karışıktır. ben de dikiş atılmadan önce çok endişelerim vardı. ama doğru doktor çok önemli biliyomusun. profmuş uzmnmış hiç farketmez. benimki prof değil. iyiki de değil onlar çok paracanlısı vekendini beğenmiş oluyo. bi sağlık sektöründe çalışan biri olarak bunu çok iyi bilirim. benim doktorum uzman. okadar memnunumki dikişi özel kliniğinde 2 doktoruyla birlikte attı. 14. haftamda atıldı 20 haftaya kadar raporumu kendi ayarladı. daha sonra çalışmaya başladım. en ufak ağrımda rahatsızlığımda direk kendisine ulaşıyorum geceymiş bayrammış hiç farketmiyo çok yoğun bir insan olmasına rağmen riskli gebelerini hiç ihmal etmiyor. sende doktoruna karar verirken bunlara dikkat etmelisin dikiş çok önemli bi operasyon ama inan sonrasıda ondan daha önemli. rabbim yardımcın olsun senin için en iyi doktoru karşına çıkarsın canım.

samyeli inşallahhhh güzel haberler alırsın 15 nde canımmm inşallaah

fizercim aynen ben hala aynıyım valla değişmedim hala korkular devam tabi eskye göre daha rahatım çok şükür :)

KIZLAR dr gittim çatlak dr suyu yeterli dedi Allah ' ım ya kafayı yicem neyse hayırlısı neyse o olsunda haftaya perşembe dedi yani benim oğlış 15 EKıME biletiniz kesmiş geliyor :))
dr bir aksilik olursa haberim olsun dedi yani aırı kasılma sancı bebek hareketlerinde azalma falan onun hatricinde herey böyle giderse 15 ekimde kucağımda inşallahhhhhhhh
Rabbim herkese nasip etsinnn

yağmur canım boşver 1 hafta 1 haftadır anne karnında nekadar kalrsa okadar iyi biliyosun. nasıl olsa zamanın vardaha. son günlerin tadını çıkarmaya bak hayırlısıyla 15 ekim de gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…