Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar bende 2 hafta önce 5 aylık erken doğum yaptım 23. Hafta da ve rahim ağzı yetmezliği varmış ilk bebeklerimdi iki kızım olucaktı ama maalesef açılma olduğu için geri dönüş olamadıö doktorum bir dahakinin normal gebelik olabileceğini söyledi bunlar tüp bebekti bu şekile olanlar normal yolla hamile kalanınız varmı. Bebeklerimden biri ölü doğdu diğeri yaşadı 30 saat ama maalesef dayanamadı. şimdi cennetteler herhalde bizi bekliyolar hala atlatmı değilim ama doktorum moral olsun diyemi böyle söyledi bilemiyorum bana yardımcı olurmusunuz

yağmurcanım demekkşi 1 hafta sonra meleğini kucaklayacaksın öylemi.çok şükür.bayrağı bana devrediyorsun hayırlısıyla sonra da fizer inşallah aramızda 1 hafta var sayılır bende heyecan yaptım seninle.

ysmn-hsyn burdak hepimiz aynı şeyi yaşadık malesef bebeklerimiz cennette senn dediğin gibi bizi bekliyorlar yağmurcan arkadaşımıız tüp bebekten sonra oğluna hamile kaldı normal yolla sanırım o sana yardımcı olacaktır. inşpallah atlatırsın canım bol bol dua et.

edamercin benindr umda prof değil uzman kendi kliniğinde attı dikişi.çok memnunum 400 tl ye attı iple beraber 520 tl geldi.kendine güvenilir dr bul bence iyice baştan konuş rapor olyını falan
samyeli inşallah sıra sana gelmiştir canım hamilesindir inşallah hadi hayırlısı

Canım çok geçmiş olsun. aramıza hoş geldin. burda hepimiz seni çok iyi anlarız çünkü bizde o yollardan geçtik canım.
burda hepimiz birbirimiz derdine deva oluyor..
doktora gittinmi, ne dedi, test falan yaptımı?

evt cnm dediğin gibi anne karnında 1 gün bile önemliymiş bu kadar bekledim beklerim heralde :))

canım yaa az kalmış. sende ekim annesi olacaksın. bende ekim annesi olacaktım yüce allahım nasip etmedi. 2009 ekim anneleri topiğine giriyorsundur sanırım. doğum yapan çoğalmış. allah en kısa zamanda senide kurtarır canım.

evt cnm Allah kısmet ederse ekim annesi olacağım doğuranlar çoğaldı :) sende inşallahhhhhhh tekrardan anne olacaksın Rabbim nasip eder inşallahh...

Tuğbacım evt cnm :) 1 hafta var sonra sıra sana gelior sonra fizer teker teker inşalalh sağlıcakla alıcaz.......

YSMN_HSYN arkadaşım bende 5.5 aylık erken doğum yaptım ve tüp bebek ikizlermi kaybettim.. Benim hiç umudum yoktu ama kaybımdan 9 ay sonda kendiliğinden hamile kaldım tek bebeğe çok şükür Rabbim mucizemi gönderdi... ınşallah sizlerede nasip olur.. yani dr teselli olsun diye söylemedi.. Benim de dr doğumdan sonra korun dedi ben dedim neden korunayım zaten olmuyor dedim olsun sen korun dedi hiç olmama ihtimali yok çünkü dedi tabi ben korunmadım iyiki hemen kalmadım rahim toparlanmadan çok şükür ki 9. ayda geldi bebeğim şimdi doğuma gün sayıyorum......

bugün kontrolum vardı ve doktor polikistik ove sendromunda olan hastalarda insülin takviyesi olan bir ilaç verdi bunu kullanmaya başla 1 ay sonra kontrole gel dedi rahim toparandıktan sonra normal yolla hamile kalman kolaylaşıcak dedi bakalım hayırlısı umudumuz onlar nasıl bir şey ne oldu anlamadım. hayatım masal gibi olduç bir varmış bir yokmuşun içinde buldum kendimi. daha önceden böyle bir sey düsünsem asla katlanamam derdim ama dayanabiliyormuş insan.
allah herkesin yardımcısı olsunç mevlam gçnülden isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.

yagmur bellı olmuş ınşşşşşşşşşş alıcan bebışını ınşşşşşşşşş hersey guzel gıdecek...............rabbım hepımıze kolaylık versın sıra sıra versın ınş gercı ben sırayı beklıyemıcem erken olucak buyuk ıht 34 35 e gelsem ınş alıcaklar............

arkadaşım çok geçmiş olsun benimde bitane cennet kuşum var o zaman aynen senin gibi diyodum bende sanki dünya durmuştu bidaha asla cesaret edemem çocuk yapmaya diyodum ama şimdi kızıma bi kız kardeş geliyo Rabbim birini aldı birini veriyo inşllh sende en kısa zamanda hayırlısıyla yeniden hamiş olup sağlıkla bebişini kucana alırsın hep dua et ve onların cennette olduğunu hiç aklından çıkarmaa.s

YAĞMURCN inşllh hayırlısıyla sağlıkla gelir bebişin hep güzel şeyler düşün ve çok dua et cennet kokulu bebeğini koklamaya çok az kaldı darısı bizlerin başına

mesajına teşekkürler canım rabbim en kısa sürede hayırlı ve sağlıklı bebişler nasip eder inşallah

inşallah canım rabbim hepimizin dualarını kabul eder inşallah

canım ben hiç ev işi yapmadım genel olarak hep yattım ama kısmet değilmiş takdir böyleymiş inşallah sen sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

seni çok iyi anlıyorum canım bende5.5 aylık ikizlerimi kaybettim dr 3 ay korunun sonra 6 ay korunmayın tüp bebekten sonra bazen normal gebelik elde edilebiliyor dedi ama biz vakit kaybetmek istemiyoruz 3 ay sonra dondurulmuşları deneyeceğiz tabi onlarda sağlam çıkarsa

merhaba arkadaşım hep soruyorum ama unutuyorum senin doktorun kimdi

Kızlar sizleri okudukça naıl cesaretleniyorum bir bilseniz.Allah insallh sağlıcakla bizlerede bu günlerei yaşatır.

ya bişey sorucam dikişi illa ki prof. mu iyi yapıyor bazı arkadaşlarda uzman doktorlarının özel kliniğinde yaptırmış ama benim dr un özel yeri falan yok sadece özel hastanede çalışıyor ama benimki de uzman zaten kafam karışık bu konuda 6 haftam var dikişe
tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum

dr una güveniyorsan hastane veya klinik farketmez bence hastane daha da iyi olur gibime geliyo

bende bugün kontrole gideceğim dr um sorun yoksa 38. haftada da alabiliriz dikişleri dedi şu anda problem yok gibi gözüküyo.bu gün kilosuna sancı durumuna bakıp ona göre karar verecek sanırım.dikişler alındıktan sonra hemen doğum olur mu sizlerin nasıl olmuştu doğum yapan arkadaşlar

Günaydın arkadaşlar umarım herkezler iyidir. biz de Allah şükür şimdilik iyiyiz bakalım.
emel doktorumu daha önce sana söylediğimi hatırlıyorum ama aradan baya zaman geçti sen uzun zamandır buraya takılmıyosun dikişin atılmıştır herhalde. senin doktorun çankayada profösördü değilmi. aynı doktora devam ediyomusun. benim doktorum maltepede özel lina kadın sağlığı merkezi dr mine hanım. gitmeyi düşünürsen tam adresini veririm canım.
fusbor sen de iyisindir inşallah canım. zaman herşeyin ilacı değilmi birde burda sorunsuz hamilelik yaşayan arkadaşları görünce seningibi bekleyen arkadaşlara umut oluyo Allahın izniyle sizde bugünleri göreceksiniz inşallah.
tuğba hadi sende sonlara geliyosun canım. bakalım doktorun nediyecek yoksa sen demi ekim annesi olacasın.

Fizercim saolasın canım,yagmurcanı okudukca cesaret geliyor banada vallhi,hemde dikissiz buralara kadar gelebildi, 2 ay oldu biraz daha iyi gibiyim ama kendimi ordan oraya sürekleniyormuş gibi hissediyorum.Neyseki haftaya tatile gidicem biraz daha iyi olurum heralde.

Buralarda bende bu haftalardayım demeyi hayal ediyorum kızlar, Allah o gunleri gosterir inşallh bizlerede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…