Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yağmur maşşalha oğlun ii doğmuş,
canım benim hala regl gelmedi. tam bi hafta geçti. doktor 10 gün daha bekle sonra gel dedi. tekrar tahlil yapmakta tereddüt ediyorum. Hüsranla sonuçlanır diye. ama akşam kasıklarım ve göğsüm çok ağrıdı.

baklaım bekleyelim nolcak...

Bence kesin bebek yolda canım,benimde ikinci hamilelğim öyle olmustu,sol göğsümde inanılmaz sancı vardı hatta kötü birşeymi var diye doktora gidecektim ama hamileymişim:)) gerçi 18 haftalıkken düştü ama ,hamileymişim sonuç olarak.O yüzden bence hamilesin canım.

ben bundan 50 gün önce erken düşük normal dogum yaptım.22 haftalık 480 gramdı ve 4 saat yaşadı ben küçükköyde asya tı merkezine gidiyordum orda hakan seven beye akşam belimin az altına 5 dakikada bir sancı girdi doktorumu aradım mds bağlasın ebe dedi. gittik ebe mds bağladı bana dedi bu dogum sansıcı değil çocuk gayet ii diye sonra dahiliye yönlendirdi orda bana idrar tahlili yaptılar sonuç bütün vücudum enfeksiyon kapmıştı. bana dahiliye doktoru iğne vurdu bide antibiyotik verdi bunlar hamilelere sorun teşkil etmez dedi.eve geldim sancım durmadı sonra bi wc gittim kanamam gelmiş tekrar apar topar tekrar gittik ordan ebe ne dese burda müdale edemeyiz şişli etfale yönlndirdi oraya gidene kadar 3 santim acılma vardı geç kalınmış dediler sabaha kadar sancımı kesmeye çalıştılar ama ne yazıkki olmadı.. bence bunlar hep doktor hatası o yüzden diyorumki şimdi dogumdan 45 gün geçti hasta oldum bitti tekrar hemen hamile kalsam sorun olurmu sizce şuan sadece bi kolestirolüm var bide rıza madazlı hocama gitti o bana rahim ağzı yetmezliği yok dedi güvenebilirmiyim sizce?

nıhal cok gecmış ols.............rıza madazlı alanında en ıyılerındendır guvenebılırsın bence...........zaten sanırım sancın olmuş o zaman dedıgı gıbı rahlımagz yet yok ............cunku agrısız sancısız doğardı öle bılıyorum cunku benımde bundan oncekı bebegım 23 haftada kaybettın sancım oldu............buyuk ıht sende enfeksıyon kapmışssın sebep odur yanı.............ınş bı daha yasamazsın ..........ben su an yıne hep tedırgınım ınş tamamına ererım herkese rahat ve zamanlı doğumlar.....................
doğuran varmı................sıra kımdeydı

çok ama çok teşekür ederim cnm sen ne zaman nasıl yaşadın acını deşmek istemem ama ne kadr zaman geçti senin neden olmuş teşhis koyan varmı tekrar ne zaman hamile kalmak istiyorsun rıza hocam bana hemen kalabilirsin dedi ama tedirğinim cnm

nıhalcım uç sene once yasadım..............benımde enfeksıyon sonucu ıçınde bulundugu sıvı tukendı ..........ve erken dogum oldu sezeyan olmıştum bı hafta kuvezde yasadı..............ben tedavıyle hamıle kalabılıyorum...............bu yazın ıkıncı tedavım tekrar tuttu cok sulkur sımdı üçüzlerımı beklıyorum 25 haftamdayım..........korkularım var tabı ınş tamamına ererım............serkahjj oldum her ıht karsı.......yasım kırk son denemem .......ınş dr dedıyse hamıle kalabılıyosan yenıden dene ınşşşşşşşş bu kez hersey guzel olur............

kardelen ınşşşşşşş yenıden olur bebışın .................ınş canım.....................bu acı cok zor..............

teşekür ederim o gittiğin özel hastaneninde ismini verde daha kimse gitmesin ben verdim o hakan sevene çok kızıyorum asya tıp kimse gitmesin sende sancı oldumu öylemi dogum yaptın sancıylamı?

bende dogumdan sonra rıza madazlı hocama gittim oda rahim ağzı yetmezliği yok sende dedi normal bi erken dogummuş.. hemen hamile kalabilirsin dedi ama bundan sonra doktorunu ve hastaneni ii seç dedi...

nihalciğim tabi ben bişey diyemem hemen olsun veya olmasın diye dr zaten söylemiş ama benim bütün kızlara tavsiyem özellikle de düşüğün arkasından hemen hamile kaldıysanız beslenmenize çok dikkat edin yararlı şeyler yiyin derim

kayınvalidemin bi tanıdıklarının gelini 4-5 aylık iki düşük yapmış sonra 3.hamile kalmış onu da artık sebebi neyse almamız gerekiyor diyorlar kadına kürtaj yapıyorlar kısa bi süre sonra bu seferde iki böbreğinin de iflas ettiğini söylüyorlar kadın şimdi hastanede canıyla uğraşıyormuş
doktorlar arka arkaya hamile kalıp iyi beslenemediği için demişler
allah şifa versin allah cümlemizi korusun ben bunu duyduğumdan beri çok korkuyorum benimde 3 yılda bu üçüncü çünkü..............onun için nolur beslenmenize dikkat edin...

Nihalcim çok geçmiş olsun canım. burda hepimiz birbir,mizi en iyi anlarız,, bizi bizde başkası anlamaz canım. Senin sağlığın ii dimi canım.. Yalnız enaz 3-4 ay korun çünkü rahim kendini toparlasın.

sağlığım ii cnm allah a şükür ama aklıma geldikce çok üzülüyorum.. o yüzden biran önce hayırlısıyla tekrar hamile olmak istiyorum için için.....

mrb kızlar
yağmurcum benim kızda tam 2910g doğmuştu.nasıl sütün iyi geliyordur inşallah canım.bol bol su iç.birde kompostoları ihmal etme.

nihalcim bize dr en az 4 ay bekleyin demişti.biraz daha beklersen rahim daha iyi toparlanır bence.

:) aynı doğmuşlar salihascım :)) çok şükür şimdilik yetiyor bakalım ... Humana stil çay önerdi hastane onu içiyorum şimdilik böyle giderse iyi ama büyüdükçe bakalım ne olucak.. Senin bebek kaybetmişmiydi gram benim 2800 düşüp tekrar 2900 çıkmıştı şimdi 3000 olmuştur heradle

maşallah canım cok kaybetmemiş.bizimki 2650ye düşmüştü.biz sarılıktan iki gün hastanede yatmıştık .şimdi toparlandı.4200maşallah.ama benim süt az mama takviyesi yapıyoruz.ama emzirdikce artıyor süt.

Hmm geçmiş olsun cnm bizimde sarılık çıktı 12.8 bol bol emzir dedi 2 saatte bir kaldırıyorum zorlada olsa altını açıyorum... Şuanda gözlemlediğim kadarıyla sarılığı azaldı göbüşünün düşmesini bekliyoruz ...senin bebişede maşallah iyi almış kilo... darısı başımıza artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…