Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım 12.haftada atıldı dikişim.Normalde 13-14 ü bekliyorlar.Birde dikişim dün atıldı bugün hafif hafif kanamam devam ediyor sizce bu normal mi?endişeleniyorum
normal canım drum birkac gün kanama devam edebilir demişti bana da.serkilaj hayırlı olsun.seninde güzel haberlerini alıcaz.canı gönülden inanıyorum buna.

tubaaaaaaaa canım hayırlı uğurlu olsun.sanırım sezeryan olacaktın.umarım benim gibi sorunsuz ağrısız bir doğum gecirmişsindir.bebişin resmini bekliyoruz.

yaren kasımda güzel haberler vereceksin inşallah canım.

edamecrin geçmiş olsun canım allah tamamına erdirsin
tubacım bebeğğin hayırlı uğurlu bi bebek olsun inşallah allah analı babalı büyütsün
bebek bekleyen bebek isteyen tedaviye başlıcak olan arkadaşlara da rabbim dileklerini verir umarım

bugün bende doktora gittim 15. haftanda atacaz dikişi dedi yine
geç olmaz mı dedim
serklajın erken yapılmasının da sakıncaları var dedi
bilmem ne kadar doğru
başka bi dr daha gitsem mi güvenip devam mı etsem bilemedim
bi de bana patlamaya hazır bi bomba gibisin sen ne zaman ne olacağın belli olmaz senin için bende endişeleniyorum dedi
artık korkmak endişelenmek üzülmek istemiyorum
kendimi şimdiden herşeye hazırladım
kafaya taksam da aynı son takmasam da onun için en iyisi mi artık umursamıcam olacağı varsa olur zaten olmazsa napım artık diyorum
tek çaremiz dua.........

edamecrin canım kanaman olması çok normal aşırı olmadığı sürece kanama rengi benim kahve rengi gibiydi ve 3 gün sürdü sonra kesildi. kanamayla birlikte kasılma şeklinde ağrın olursa mutlaka doktoruna haber ver. bende kasılma olmamıştı çok şükür senin gerçekten dikiş erken atıldı benim 15. haftada atılmıştı.

bircan 15. hafta geç değil hiç merak etme canım. 14 ve 15 haftalarda bebğin büyük ölçüde ogan gelişimi tamamlanıyo ve bu haftalarda düşük yapma riski azalıyo yani sağlam bir çocuk bu haftalardan itibaren rahime daha sıkı tutunuyo demişti benim doktorum. bende seningibi ozamanlar herşeyi kafama çok takıyordum. doktorum artık bana panik atak teşhisi bile koymuştu nerdeyse ama bak çok şükür 30 haftalarımı geride bıraktım hatta dikişli olmama rağmen 30 haftaya kadar da çalıştım. Mevlam yardımcısı olsun tüm hamiş arkadaşların.

benımde 16. hafta atıldı ................kanamam bı ıkı gun surdu sonra azaldı ...............ınş kızlar saglıkla ılerlerız

Kızlar çok teşekkürler ne güzel moral vermişsiniz...
Hele MUMUDıHABA cım içimi açtın vallahi. 30.haftada evde büyük bir kutlama yapmayı düşünüyorum.Bundan önce iki defa dikiş yapıldı ama sanki ilk defa yapılmış gibiyim.
Allah hepimiz için her şeyin hayırlısını nasip etsin

YAREN cimm.Sabırsızlıkla senin haberlerini bekliyorum.
Benim dikişim 12.haftada benim büyük ısrarımla atıldı.Doktorum 13-14.haftayı beklemeyi düşünüyordu.Ama o da iyi ki böyle yapmışız dikişte rahimazğzın gevşek görünüyor dedi.Kızlar ben birde şu an hiç bir ilaç kullanmıyorum.Yalnızca 10 gün sonra vajinadan progesteron kullanıcam.Sin ne diyorsunuz bu duruma.Özellikle iltihaptan çok korkuyorum sizce bir önlem alınmalı mı?

edacım ben serkilajdan sonra haftada bir defa olarak 4 hafta progestan iğnesi yaptırdım.ve doğuma kadar her ay dikişlerde olusabilecek enfeksiyonu önlemek için penisilin iğne kullandım.

Selam kızlar.........

Tuğbadan haber yok mu acaba göremedim yazısını falan ama miniğine kavuştu heralde Rabbim sağlıkla büyütmesini nasip etsin..

Fizercim maşallah 32 lerdesin artık

Yarenim hayırlı olsun sevindim tedavinin kasımda başlayacak olmasına inşallah dualarla bu sfer tutunur kuzun......

Mumudihaba sen nasılsın cnm ? Plan var mı??

Edamecrin inşallah bu sefer sağlıkla alırsın kucağına ... Tabi dinlen bol bol sabrının mükafatını inşallah sende alırsın...

salihas sen nasılsın cnm bebişin nasıl? öptk ikinizide

Bircaney haklısın aslında olacağı varsa diye ama biz tedbirimizi alalım takdir Allah' ın ...

merhaba kızlaarrrrr...
salihas,edamecrin, yağmurcan bugüne kadar hep burda diğer arkadaşlarla bana destek oldunuz.. yine güzel dileklerinizi duymak beni öyle çok mutlu ediyorki.. iyiki varsınız kızlar..
tuğbacık daha gelmedi galiba hastaneden.. inşallah bebişide kendide iyidir..
fizercim maşallah sanada.. sıra sana geliyor yavaş yavaş..:))
bircaney canım herşey olucağına varıyor.. Rabbim kısmet etmeyince ne yapsak boş tabiki ama önlemde almadan olmuyor ki canım.. doktorunun yorumunada kızdım biraz.. maşallah çok iç açıcı konuşmuş yani zaten bizler yaşadıklarımızdan dolayı diken üzerinde yaşıyoruz..verdiği moral için teşekkür etseydin keşke canım...
edacım içini ferah tutmaya çalış canım..moral artık senin için çok önemli bu sefer olucak inşallah hissediyorum:))

canım sen seklajdan nezaman sonra çalıştın, ve hala çalışmaya devam ediyor musun?

selam arkadaşlarım ben şimdi eve geldim.bende bebeğim de çok iyiyiz.hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.ameliyata girerken hepinize dua ettim rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın

canım daha önceleri 2 defa dikiş atıldığını yazmışsın, dikiş atılmasına rağmenmi düşük oldu?

canım daha önceleri 2 defa dikiş atıldığını yazmışsın, dikiş atılmasına rağmenmi seninde erken suyun geldi?

selam arkadaşlarım ben şimdi eve geldim.bende bebeğim de çok iyiyiz.hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.ameliyata girerken hepinize dua ettim rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın

çok geçmiş olsun tuğbacığım. Allah Analı babalı sağlıcakla büyütsün oğluşunu. doya doya kokla bebğini kokladıkçada bizi an biz de bugünleri görürüz inşallah. sezeryan zor oldumu. şimdi nasılsın canım anlat bakalım doğum maceranı ve bebişinin fotoğrafını bekliyoruz.

Son düzenleme:
canım sen seklajdan nezaman sonra çalıştın, ve hala çalışmaya devam ediyor musun?

canım benim dikişim 15. haftada atıldı o haftaya kadar hep çalıştım. dikişten sonra 20. haftada işe başladım. 23. haftada tekrar 10gün istirahat raporu aldım. 28. haftada yıllık iznimden 15 gün kullandım ve şimdi 32 doğum öncesi iznimi kullanıyorum. benim işim rahattı sürekli oturuyodum. hatta yatma imkanım bile oluyordu oyüzden çok sıkıntı çekmedim çalışırken. şimdi evde sıkılıyorum zaman geçmiyo ama çok şükür bugünlere bu şekilde geldim canım.

FUSBOR cumm.ılkinde durum farkedilmedi geç dikiş oldu sancım geldi ve doğum gerçekleşti.ıkizlerimde ise zamanında dikiş konmasına rağmen yine sancım geldi ve onları da kaybettim...

Kızlar benimde bu sabah kahverengi bir akıntım geldi.Çok endişelendim.Hemen doktorumu aradım ve muayenehanesine çağırdı.Bir şey olmadığını herşeyin normal olduğunu söyledi.Birde vajinadan kullanmak üzere progeston hapı verdi.offffff her günüm sıkıntılı geçiyor.Ne yapacağımı bilemiyorum.

fizer sezeryannn çokkkkk kolay geçti benim için bide sezeryanı kötüleyenler var :)) hiçte değil bana göre normal doğumdan daha kolay ikzilerimi normal doğurdum ufacık olmalarına rağmen yok böyle bir acı sezeryan daha basit kesinlikel...
Tabi sağlık açısından tezmilik açısından normal doğum...........

edamecrin canım , benimde 15.haftada sancıyla doktora gitmiştim ve ertersi sabah dikiş atıldı 2 hafta sonrada kendiliğinden suyum geldi, demekki bende de dikişe geç kalınmış arkadaşımmafoldumben .

Canım ya o endişeler hiç geçmicek, doğuma diken üstünde oturucaksın maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…