Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sağol yağmurcum ben ve kızım griple uğrasıyoruz.ben griptim kıza bulastırmamak için maskeler taktım.annem ilgilendi genelde kızla ama yinede onada bulastı.ateşi falan yok şükür ama burnunu boşaltmak için uğraşıyoruz.

canım benim senin şu rumuzun altındaki yazıyı görünce aklıma geldi.şebnem ferahın şarkı sözleri (daha önceden bu sayfada çok sözü geçmişti)ben serkilaj sonrası ayılırken ameliyathanede bu şarkı çalıyordu.ayılırken hayal görüyorumdur belki diye düşündüm.ama yine ne tesadüftürki sezeryanda uyanıktım ve yine bu sarkı calıyordu ve bu sefer %100 eminim.bu sarkı bana uğur getirdi.kızımı kuzumu getirdi .inşallah sanada uğur getirsin bu şarkı.
selam arkadaşlarım ben şimdi eve geldim.bende bebeğim de çok iyiyiz.hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.ameliyata girerken hepinize dua ettim rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın

hoşgeldiniz ne güzel bir haber.yağmurun dediği gibi bu sayfalarda hep güzel haberler olsun inşallah.tebrik ediyorum sizi canım benim.

canım sıkıntılı gecmesi cok normal ama inanki sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun.ve dualarımız seninle hersey cok güzel olacak.

ne bilim hani internetteki doktor sitelerinde hep 12-14 haftalar arası diye yazıyor da ondan tedirgin oldum
hem bunun adı panik ataksa bu topicteki herkes panik atak o zaman bence anne yüreği bu

yarencim önce bende kızdım doktora ama bi taraftanda gerçekleri duymak iyi oluyor
önceki doktorum bana üzülmeyim diye ikisinde de hiçbişeyi belli etmedi bebeklerimi kaybettikten sonra söyledi işin aslını
bana çok umut veriyordu sonunu kendi biliyormuş meğer hep
hatta 2. bebeğime serklaj olacak diye içeri alındım uyutuldum bile ama bi kaç dr daha gelmiş buna dikiş atılmaz demişler öylece çıkmışım ben ayılırken ne tuhaf ki dikiş atılmadı mı yoksa diye uyandım yok yok atıldı bebeğinde sende iyisin maşallah dediler bana ama meğerse o saatlerde bebeğim ölmüş bile
yani sonradan bu şekilde hayal kırıklığına uğramak daha kötü oluyor
şimdi bunları duymaya üzülsem de beni herşeye hazırlıyor en azından

yağmurcn da söylemiş önlemimizi almalıyız diye
tabi ki dikişimi yaptıracam ve tabi ki yine binbir umutla beklicem
zaten hep pozitif düşünmey çalışıyorum ki bebeğim de kendini iyi hissetsin diye
ama olmazlara da kendimi hazır hissetmeliyim
hoş ne kadar hazır hissetsekte yaşanacak acı yaşanıyor ama.............

2. gebeliğinde ikiz oldukları için sancın gelmiştir herhalde
inşallah bu sefer olur canım iki hafta sonra senin endişelerinin aynısını yaşıcam ben de

benimde sezeryan kolay geçti tabi uyanınca ameliyat yeri ağrıyo ama o kadarda olur heralde.dr um şaşırdı uyanırken "ah bile dememişim şimdi de arada yanma var.ama iyiyim çok şükür.tabi normal doğum en iyisi ama cesareti olana.riskli gebelik geçirdiğimiz için normal doğum stresi yaşamakta zor.allah yardımcınız olsun canlarım.bebeklerinize tez zamanda kolayca kavuşursunuz inşallah.burda kimse evlat acısı yaşamasın bir daha.

canım ben daha hamile kalmadım ama insan genede düşünüyor, hamile kalınca naparım diye. benim işi ölçü işi. inşaatlara gidip ölçü alıyorum sonra bilgisayarda çiziyorum. ama ölçü herzaman olmuyor. haftada 1-2 kere. hamilekalınca patronumla konuşcam sık sık rapor alma lazım. eğer razı gelmezse beni çıkarsın tazminatımı alayım. çünkü bu devirde tek maaşla geçinmek zor. ama doktorum dediki seni bol bol dinlendircem dedi. 2 ay raporlu 2 hafta çalışcan. böyle devam edicez dedi.

merhabalar arkadaşlar.... 19-1 ikizlerime hamileyim.... 6 yaşındada bir kızım var... 3 gündür kasık ve bacak ağrılarım vardı... doktorumu aradım yurtdışında olduğu için beni hastaneye yönlendirdi.. ve servikal yetmezlik sorunum olduğunu öğrendim.... progestan verdiler doktorum cumartesi gelecek o güne kadar dinlen dediler... benim hiç böyle bir şeyden haberim yoktu hiç bir şey anlamadım..ilk hamileliğimdee olmadı da şimdi neden oldu ki. çok korkuyorum...... topiğin başından bir kaçsayfa okudum..onlarca bebeğiini kaybeden var..... başına gelenlerden biri beni aydınlatabilirmi.... serklaj yapılabilirmiş..ben geçmi kaldım şimdi...

Kayra bende ikizlerimi kaybettim ama serklaj yoktu ... İkinci gebeliğim tekdi ve sağlıkla kucağıma aldım... Serklaj yapan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır...
Şunu söyleyebilirim ki serklaj için geç değil... 26 hafta ya kadar hatta benim dr gerekirse 32 haftada bile atarım demişti....

kayracım birazda şans işi geç olunca riskli olmasının sebebi bu işlem rahim ağzı dışarı çekilerek yapılıyor ve bebek büyüdükçe işlem zorlaşıyor ama kanama ve sancıyla gidersen sonuç çoğu zaman kötü oluyor yine de kanamayla gidip dikiş attıranlar ve sağlıkla doğuranlarda var ki sende böyle bişey de yok herhalde
kızını normal doğumla mı dünyaya getirdin?

canım bende serkilaj yaptırdım ama benim 13.haftadaydı.ama bildiğim kadarıyla acil serkilaj 28.haftaya kadar atılıyor.aslında ikiz olduğu için drunun sürekli serviks boyunu ölçmesi gerekirdi.ama hep ihmal ediyorlar.s.saslan arkadaşımız 20.haftada acil serkilajla bebeğini sağlıkla kucakladı.emin ol senin içinde aynısı olacak.ve sana en doğru bilgiyide o verecektir.iyi haberlerini bekliyoruz.

allah korusun yok bende kanama yok hamdolsun..kızımı sezaryenle dünyaya getirdim...

çok sağol canım yaa yüreğime su serptin... evet doktorum bunu ölçmedi. belkide ilk doğumumda sorun olmadı diye düşünmemiştir... gebeliğim dördüzdü redüksiyon yapıldı ..birde redüksiyon işlemi riskleriyle daha çok ilgilendi. belkide ondan bunu ihmal etti.. gerçi bir doktor herşeyi düşünmeli bu bahane değil... şu an kendisi yurtdışında cumartesi randevum var.. inşallah iyi şeyler söyleyecek...

normal doğumda bazı problemler yaşandıysa sonraki gebeliklerde bu sorunla karşılaşılabileceğini okumuştum da bi yerden onun için sordum
inşallah bişey olmaz kendini yorma iyi bak kendine

salihascım inşallah dediğin gibi olur banada uğur getirir inşallah..o kadar çok şey yaşadık bağdereler atlattık ki sonra tekrar başa döndük şimdi yola yeniden başlıyoruz, inşallah bu sefer mutlu sona ulaşırım..ve tabiki burdaki herkes..:))
bircaney haklısın bazen gerçekleri duymak acı veriyor ama insanlarıda bilinçlendiriyor.. tabiki acıda olsa gerçekleri bilmek en doğrusu ama bunca tecrübe yaşadık bugüne kadar onların bize anlatamadıklarını yaşayarak öğrendik.. benim dileğim bence bundan sonra bizi bilinçlendirirken yaşadığımız acı tecrübeleri düşünerek psikolojimize göre anlatmaları gerekir..
kayracım öncelikle geçmiş olsun inşallah ciddi birşeyin yoktur, eğer şu anda bir açılma söz konusu dğilse dikiş için genelde geç olmadığını söylüyorlar.. ama açılma varsa dikişin pek faydası olmuyormuş..inşallah sen dikişe de gerek kalmadan istirahatle atlatırsın.. en önemlisi istirahat bu gibi durumlarda burda birçok arkadaş dikişsiz olarak rahim boynu oldukça kısa iken bile istirahatle bebeğini zamanında kucağına aldı.. doktorun yaşaklamadığı sürece yemek ve tuvalet harici ayağa kalkma ve sürekli uzanarak dinlen.. ayakta kalma ve uzun sürede oturma..yatar pozisyonda sürekli dinlenmen gerekiyor canım..kendine dikkat et..

gunaydın kızlar dogum sırası kımde ...........ınş sıra sıra bebış dolar burası ..........yenı hamışlerde gelır ınşşşşşşşşşşşş

öyle tabi
bana sen patlamaya hazır bi bomba gibisin diyene kadar daha güzel anlatabilirdi söylemek istediklerini ama damdan düşenin halinden düşen anlıyor

BıRCAN EY arkadaşım.ınşallah herşey çok güzel olacak.Bu stres zaten ömrümüzden ömür götürdü.2 yıldır yaşadığımı hissetmiyorum.ınşallah bu bebeğimle tekrar hayata dönücem.Bebeğimi kucakladığım zaman biliyorum ki dünya benim için renklenecek şimdi her şey gri. Dikişte ayrı bir kabus.Benim üçüncüye dikişim.Bu gidişimde de ağlayarak gittim.Ama neyse ki herşey çok güzel şimdilik.

KAYRA arkadaşım.Her şey Allah ın işi bence.Ümitsiz olma.Gülben Ergen senin için iyi bir örnek.O 2 cm açıklıkla gitmişti ama bak doğurdu işte.

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilginiz için.Bana hepiniz çok iyi destek oluyorsunuz.özelliklede MUMUDıHABA ve YAREN in en kısa zamanda çok güzel haberlerini duymak istiyorum tabii bu duam hepimiz için geçerli.Ama onlarla çok uzun zamandır beraber olduğumuz için ayrı bir yakınlık hissediyorum.Allah hiç birimizin üzerinden elini çekmesin.Yavrularımızı sağlıkla sıhhatle bize bağışlasın.ınşallah sağlıkla doğuma girip bu duayı tekrar edebilirim sağlıklada yavrumla evime gelirim

inşallah canım dediğin gibi herşey güzel olur
artık rüyalarımda ameliyat masasında olduğumu görüyorum hergün narkozdan uyanır gibi uykudan uyanıyorum
ama bugün bebeğimi emzirirken gördüm
umarım artık güzel rüyalarımız gerçek olur

canım benim seni öyle iyi anlıyorumki inşallah o rüyaların gercekleşecek.

kızlar serkilaj öncesi 3 martta gelmiştim izmire annem tüm hamileliğim boyunca baktı bana.sağolsun canım annem.artık eve dönüş vakti geldi.bir yandan çok mutluyum evime dönücem.ama bir yandanda annem ve babam kıza öyle alıştılarki ilk torunları .onlardan ayrılmak zor olucak.gurbet böyle bir şeymiş artık çok daha iyi anlıyorum.neyse işte bizden böyle kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…