Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ay kızlaaaaar
çok sıkılıyorum
sırtım belim bacaklarım her yerim ağrıyo
bu gün dayanamadım kalktım
lavaboyu falan yıkadım
rahatladım biraz
ama buna şüküüüürrrr
bebeğim benimle
inşallah bir 4 ay daha sıkılırım
bebişimle beraber
kelebekçim ben böyleyim işte
sen beni anlarsın

liyadoracım sakın şimdiden eve kapatma kendini
sonra nasılsa zorunlu aolarak yatıcaksın
biraz tadını çıkar
gez toz
nasılsa şimdi riskli değil

ve bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden 23. haftada kaybettim.
iil bebeğimi 33 haftalık dünyaya getirdim 6 hafta erkendi ama bi sorun olmadı sapasağlam 6 yaşına geldi.ikinci gebeliğimde ilkinden dolayı çok korktum, bir sürü doktora gittim. ilk doktoruma güvenmeliymişim,12 haftalıkken dikiş atmak istedi ama ben emin olamadım özel hastanedeydi yüksek paralar istediler ben fakülteye hocaya gitmeyi uygun gördüm ve doktorum Ertuğrul Akdaş ın bütün ısrarlarına rağmen biraz daha araştırmak istedim. bir sürü kişinin tavsiyesiyle tıp fakültesinde dr inanç mendiilcioğlu na gittim bana dikişin gerekli olmadığını d,ğer doktorun nasıl böle bir kanıya vardığını istersem atabileceğini ama şu an çok gereksiz olup gerekirse atılabileceğini sööledi,güvendim attırmadım 20. haftaya kadar herşey çok güzel gitti bu arada gittiğim başka bir doktor Ünal Yirmibeş dikiş attırmış olmam gerektiğini sööledi veee öle bööle 23. haftada rahim kesesi tamamen aşağı inip doğum başladı dikiş atılmak istendi ama tutmadı ve 15 aralık salı günü kızımı kaybettim.tek bir doktor bile dikiş gerekli dediyse düşünmeyin ve bu dikişi attırın.

Bence de..bir de ne kadar erken atılırsa o kadar iyi diyorlar dikiş için...

bu dikişi 11-14. haftalar arası atıyorlar sonrası çok geç,bazı doktorlar benimki gibi açılma başlayınca atarız diyorlar ama açılma başladıktan sonra dikişin tutması çok zor,atıyor kendini rahim büyümeden dikiş atılmalı.

evet benim 2. hamileliğimde de dr öyle söylemişti
bi sorun olmadan dikiş atmayız dedi
ama sonuç üzücü oldu
en iyisi önceden önlem almak
doktorlar insanı yanıltabiliyor
bende güya çok güveniyordum
kimisi umursamıyor kimisi nin de bilgisi yetmiyor herhalde
ben rabbimin aldığına değilde dr hatası yüzünden kaybettiğime çok üzülüyorum

dikiş için bana da atmayalım falan demişlerdi
bazılar galiba bu işi bilmediği için böyle düşünüyor olabilir
ancak dikiş yıllardır var olan bir tedavi
hiç kimse önemsiz diyemez bence

kesinlikle kızlar bencede atılmalı.benim rahim ağzı boyu 3,5 cm di.urfada dr atılmasada olur bekleyelim demişti.izmirde ünv drum attalım dedi.ve serkilajdan sonra iyki atmışız.açılma umduğumdan fazla demişti.

Bende ilk bebeğimi 16.haftada kaybetmiştim,ikincide ise 15. ci haftada açılma oldu ve doktorum dikiş attı ama açılma olduğu için ancak 2 hafta dayanabildim ,halbuki ikincisinde dikişi erken atsaydı bebeğim şimdi doğmuş olucaktı, yaşayan bebekleri doğurduk biz arkadaşlar ve üstelik doktor hatası yüzünden, ne kadar zor günler geçirdik o yüzden dikişin atılması gerektiğini acıda olsa öğrendim.

İnşallh Allah bundan sonraki hamileliğimizde bebeğimizi bize bağışlarda hayırlısı ile kucağımıza alırız.

selamlar olsun

hamişler inş herşey güzelliklerle devam edeceksiniz

sonra bizlerde sizlerin peşinizden geleçeğiz sırayla hepimişz zaferi yaşayacağız inş hayırlısıyla

selamlar olsun

hamişler inş herşey güzelliklerle devam edeceksiniz

sonra bizlerde sizlerin peşinizden geleçeğiz sırayla hepimişz zaferi yaşayacağız inş hayırlısıyla

Canım abdominal serklajı araştırırmısın ? sana çok faydalı geleceğine inanıyorum..Doğuştan rahim ağzı olmayan kadınlarda bile çok işe yaramış..Bu konuda Prf.Yücel Karaman duayendir...

arkadaşlar bir oğlum var 6 yaşında. 1 hafta önce servikal yetmezlikten 23 haftalık kızımı kaybettim. yaşayan arkadaşlar dikiş kesin çözüm müdür? 11-13. haftalar arası dikiş attırıpta yinede erken doğum yapan var mı? birde düşüklerden ya da erken doğumlardan ne kadar sonra hamile kaldınız? allahım bir kızım olmasını herşeyden çok istiyorken kızım uçtu gitti ellerimden,allahıma her gün dua ediyorum bana bir sağlıklı kız daha nasip etsin ve normal zamanda doğsun diye,ama aynı şeyleri bi daha yaşayamam dikiş attıran arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum lütfen.

malesef canım 12. haftamda serklaj uygulanmasına ragmen 22 haftalık dıkıslerın acılmasıyla kaybettım ben ama kısıden kısıye degısır canım burda bırcok ark hepsı sapasaglam dogum yaptı

canım gozun aydın allah analı babalı buyutsun ınsallah yenı gordum da darısıs ınsallah edamecrıne oda sagsalım kucagına alır ınsaallah

Bence de..bir de ne kadar erken atılırsa o kadar iyi diyorlar dikiş için...

canım bebıslerın sana tutunmus cok sevındım gıden 2 yavrunun omurlerını allah onlara verır ınsallah dıkısın nezaman atılcak ıkız ya daha erken olabılırmı acaba
bırde senın tup bebek tı degılmı yanlıs hatırlamıyorsam oncekılerde bunlarda

canım gozun aydın allah analı babalı buyutsun ınsallah yenı gordum da darısıs ınsallah edamecrıne oda sagsalım kucagına alır ınsaallah

Bu avatar bebeğinin mezarı mı canım ? Ben de bebeklerimin mezarını avatar yapmıştım bir ara..Ama Kazen kaldırmıştı..Onlar melek oldu artık...:çok üzgünüm:
Hangi hastanede yaptırmıştın ? Kasılmaların oldu mu ?

evet canım ikisi de tüp bebek ikizi..Allah hepimize sağlıklısını ve hayırlısını nasib etsin.dikiş ne zaman olucak bilmiyorum.Ocağın 4 ünde kontrolüm var.Dr ne diyecek bakalım.Şimdilik gayet iyi gidiyor çok şükür.Ama hep evdeyim.Hiç iş yapmıyorum.dr dan eve evden dr a anca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…