Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım abdominal serklajı araştırırmısın ? sana çok faydalı geleceğine inanıyorum..Doğuştan rahim ağzı olmayan kadınlarda bile çok işe yaramış..Bu konuda Prf.Yücel Karaman duayendir...
çok saol cnm tavsiyerin için

yücel beyin sitesini inceledim mail attım ama cevap gelmedi ve riskli gebelikler konusunda hiç bir yazısına denk gelmedim

inş hepimiz en güzel güzleri yaşayacağız

geçmiş olsun

KIZIM ARTIK MELEK duacın o senin

Canım çok yoğundur ara öyle konuş istersen.sitesinde yaptığı ameliyatların videoları var..

Bak burada Yücel beyin riskli gebeliklerle ilgili videoları var
Doktor Tv / Video

malesef canım 12. haftamda serklaj uygulanmasına ragmen 22 haftalık dıkıslerın acılmasıyla kaybettım ben ama kısıden kısıye degısır canım burda bırcok ark hepsı sapasaglam dogum yaptı

gerçekten mi canım çok şaşırdım şimdi bidaha aynı şeyleri yaşama gücüm var mı bilmiyorum?gerçi benin kaybım 1 hafta önce oldu çok yeni yani. peki doktorlar bu erken doğumlardan ne k<d<r sonra gebeliğe izin veriyorlar?

arkadaslar merhaba,bayağı okumama rağmen topici bitiremedim:)
benim şimdlik böyle bir sıkıntım yok Allaha şükür ancak liyadora arkadaşım bu haftalarda ölçtürmemi tembihlemişti:)
bende gecen hafta druma sordum, e her ultrasonda ölçüyorum zaten gibi birşey söyledi dr bana
son gitttiğimde 11+1 dim, ikiz bekliyorum, hala vajinal ultrason ile bakıyor dr
ama sadece bebklerle ilgili bilgi veriyor.
size sorum olacaktı
vajinal ultrason ile rahim ağzı ölçümü oluyormu,
oluyorsa extradan birşey yapılıyormu - tam olarak nasıl ölçülüyor tarif verebilen olurmu,
yoksa makina otomatik ölçüyormu, yada ultrason cıktısının üstündeki sayılar birşey ifade ediyormu?
benim ultrason çıktımda 6cm yazıyor ama u rahim ağzı boyumudur bilemedim...

cok sordum biliyorum ama vereceğiniz cevaplara göre baska bir dr araştırmaya baslıyacağım

evet bebegımın mezarı malesef bılmem kazen gormustur ama suan lık duruyor avatarda..
ben devlet hastanesınde olmustum cok fazla olmamıstı kasılma ama devamlı endl kullanıyordum...bısey sorcan rahım agzı yetmezlıgınde tektee bıle dusme ıhtımalı var senın ıkız tekını almak ıstedımı dr lar merak edıyorum bunu benımde ıkız bebegım olsa sımdıden neyaparım dıye dusunuyorum

hımm evet bana 3 ve 6 ay arası demıstı oyle yanı 3 ayından sonra tekrar kalabılırsın onemlı olan senın kafanın rahat olması yanı

Canım,dr bana ikiz gebeliğe devam etmek istiyormusun diye sordu.ben zaten iki bebeğimi kaybetmişim,bunlar çok sağlıklı devam ediyor. Evet devam ettirmek istiyorum dedim dr.a.O da beni yüksek riskli gebelik dr una transfer etti..geçen hamileliğimde kanama lekelenme çok oluyordu ama bebeklerim sağlıklıydı.şimdi annemlerdeyim hiç iş yapmıyorum..bir kadın doğumcu dr tanıdığım, bana serklajda kullanılan malzemelerin ve ortamın çok önemli olduğunu söylemiştir..Ve Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin demişti...

Ben ve eşim fetal redüksiyona sıcak bakmıyoruz..bu yüzden tutmaz diye sadece 2 embriyo koydurduk ama Allah yine ikiz nasib etti,ikisi de tuttu...:Saruboceq:

3 haftada bir idrar tahlili yaptırıyorum.Çünkü idrar yolları enfeksiyonu hamilelikte çok sık rastalanan bir durummuş ve bu da erken doğuma veya geç düşüğe neden olabiliyormuş..Çok iyi bir dr gözetiminde olmak lazım..

Ben ve eşim fetal redüksiyona sıcak bakmıyoruz..bu yüzden tutmaz diye sadece 2 embriyo koydurduk ama Allah yine ikiz nasib etti,ikisi de tuttu...:Saruboceq:

anladım canım ınsallah dr un ıyıdır devlet degılse ıyıdır demı hayırlısı hakkında demekkı yıne ıkız nasıp mıs tup bebektekı tercıhınız neydı yanı erkekmı kadın ınfertılıtesımı merak ettım canım

bende ilk hamileliğimde 22.haftada kaybettim kızımı bana o anda rahim ağzı yetmezliği olduğu ama serkilaj için geç kalındığı söylendi.sonraki hamileliğimde 13.haaftada serkilaj uygulandı.ve sürekli yattım ve cok şükür bebeğim 37hafta 3 günlükken sağlıkla kucağıma aldım canım.
canım gozun aydın allah analı babalı buyutsun ınsallah yenı gordum da darısıs ınsallah edamecrıne oda sagsalım kucagına alır ınsaallah
sağol canım darısı tüm arkadaslarımıza ve sana olsun inşallah.

benim drum vajinal ultrasonla ölçüyordu.ama otomatik cıkmıyor sonuç drun önce ekranda baslangıç ve bitiş cizgisini işaretlemesi gerekli ona göre ölçü çıkıyor.bence bir dahaki gittiğinde druna sor canım.

tamam canım teşekkür ederim cok, çok güzel tarif etmişsin.
bişiler ölçüyor ama bir daha yattığımda sorayım bari bende.

Selam kızlar...Bende şimdilik iyiyim.Çok şükür rahimağzı açılmadı.Ayrıntılı ultrasona girdik çok şükür bebek sağlıklıymış.Bana dua edin arkadaşlar.

Rahimağzı en doğru zaten vajinal ultrasonla ölçülüyor diye biliyorum.Başka bir sorun yoksa da dikiş için &#37;95 çözüm diyorlar.

Edacım maşallah.Kaç haftalk oldun? sen bu kez yine serklaj yaptırdın de mi ? kasılmalar için herhangi bir ilaç kullanıyormusun şu an ?

Dualarım seninle canım:Saruboceq: Allahım hepimize sağlıkla kavuşmak nasib etsin bebeklerimize inşallah..

canımcım heyecanla, doğumunu bekliyorum ,vallhi bana ilham veriyorsun.

çok moralim bozuk çok canım sıkkın kızlar
bebeğimle ilgili bi problemim yok şimdilik çok şükür ama pozitif düşünmeme izin verilmiyor
aman iyi ol iyi ol diyorlar ama hep bişi olacakmış gibi davranıyor herkes
biliyorum beni düşündüklerinden ama çok sıkıldım
çevremdeki insanlar evet bu sefer olacak hiç düşünme desin bunun gibi şeyler söylesinler istiyorum ama herkeste bi telaş
çok bunaldım çok anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…