Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bircancım tabiki çok güzel olucak herşey
salla herkesi
sen iyi hissediyorsan kendini başkalrını sallama

fusborcum teşekkürler
21 haftayı bitirdik
dua edin kızlar
en az 9 hafta daha

liyadoracım
kasılma için hiç bir şey kullanmıyorum
1 gece acilde kalmıştım
kendi doktorum şehir dışındaydı
başka biri bakmıştı
rahim çok gergin deyip nidilata başlatmıştı
doktorum dönünce bıraktırdı
bu kasılmalar erken gebelik haftalarında zaten olur
kadın doğumcuların çoğu bunun için bir önlem almaya çalışır
ama gereksizdir dedi
19. haftada başlamıştı 2.5 hafta geçti
rahim ağzı boyu normal ve hunileşme yok çok şükür
yalnızca progestan kullanıyorum

sen nasılsın
doktorun yat dmediyse yatma şimdiden bence
sonra çok zor oluyo canım ya
haftalar geçmiyo sanki
9 hafta bana nasıl uzun geliyo anlatamam

güzelim dualarımız seninle .iyi haberlerine cok sevindim.cinsiyeti neydi canım kuzunun bellimi.
Edacım maşallah.Kaç haftalk oldun? sen bu kez yine serklaj yaptırdın de mi ? kasılmalar için herhangi bir ilaç kullanıyormusun şu an ?
benim drum 26.haftadan önce kasılma önleyici ilaçları kullanmanın hiçbir anlamı olmadığını söylemişti.ben 26.haftadan sonra baslamıştım.benim ısrarlarım sonucu.

bozma moralini seni düşündükleri için yapıyorlar onlarda eminim.önemli olan senin kendini iyi hissetmen canım

Canım en az 30 haftayı doldurursun inşallah..Ben sürekli yatar pozisyonda değilim.Ama koltukta uzanıyorum sadece..Evde de hiç bir iş yapmıyorum zaten.Annemlerdeyim..Geçen hamileliğimde plesanta previa da vardı bu yüzden temkinliyim.Progesteron da kasılmaları önlüyor diyorlar.Günde kaç tane alıyorsun ?

Her dr un görüşü farklı sanırım 16. haftada bile başlayanlar var..Ben 18 haftalık kasılmalarla kaybettim bebeklerimi..26 haftayı bekleyemem......ikiz gebeliklerde durum farklıdır sanırım....

salihasçım yine kız bizim minnoş
Allahım onu sağlıkla kucaklamayı nasip etsin
çok terbiyesiz babasına bile vuruyor artık
Allahım nasıl sabırsızlanıyorum anlatamam
liyadoracım doktorun ne derse onu yapıcaksın tabi ki
ama kasılmam var deyip aşırı telaşlanmaya gerek yok
doktorum başkası olsa farketmez bile sen hep kendini
dinlediğin için farkediyosun dedi

progestanı günde iki tane sabah akşam alıyorum
ama 200mg lıklardan alıyorum
onların 100 lkleride var ya

Bende 200 lüklerden aldım.İğne yaptıramadığım günler gece yatarken günde 1 tane alıyorum.Yani sen şu an günlük 400 mg alıyorsun..Progesteron benim acaip uykumu getiriyor..Senin durum nasıl ?:1hug:

biraz önce dr dan geldim
şimdilik iyiyiz ama dr bile hala korkuyor
29 u bi görseydik ama 2-3 hafta daha geçerse fazla bi tehliken kalmadı demektir dedi
şu an 20. haftadayız
bir de dikişi iyi ki atmışız yoksa bu da gidermiş büyük ihtimalle dedi
dikişi sakın ijmal etmeyin kızlar
ben 15+1 günlükken atılmıştı

ben en geç 13. haftada atılıyo biliyodum. ben 18 haftalıkken gittiğimde bir sorun yok dikiş için geç kalınmış bundan sonra gerekirse (acil) dikiş atarız dedi doktorum. 23. haftada dikiş için geç kalınmıştı herşey 1 saat içinde olup bitti dikişi denediler ama olmadı halbuki 4 gün önce kontrole gittiğimde herşey çok iyiydi. keşke 18 haftalıkken atsaydı belki tutardı.

progestanı günde iki tane sabah akşam alıyorum
ama 200mg lıklardan alıyorum
onların 100 lkleride var ya

Kizlar bana doktorum dikiş atıldıktan sonra progestan vermisti her gun 2 kapsul yapıyorlardı fakat dikişe gec kalındığı için bebeğimi kaybettim ,ben size şunu sorucam bende bu iğneler kalıcı şekilde üst bacaklarımın yanında damarlarımı çıkardı ve sert bir yerde üstüne yatamıyorum ,o bölgeye dokununca hissizmiş gibi ,ben ağustosta düşük yaptım aradan 4 ay geçmesine rağmen aynı şekilde devam ediyor,acaba sizlerde de progestan iğnesi olupta bu şekilde olan varmı? Yada ne bileyim bunlar geçermi?Yoksa bundan sonraki hamileleğimde gene progestan alıcam bu damarların üstüne yeni damarlar eklenirmi?Bilgisi olan varmı?

Fusborcum.Ay ne güzel şeyler söylemiş.Neye dayanarak doktorun bunu söyledi?23 e geçince rahatlayacakmıyız yani?

LıYADORA cımm.Bence senin uyku halin progestandan değil haftanla ilgili bir durum.Gerçi sen iğne de yaptırıyorsun.Ben tamamen vajinadan aldığım için yan etkisini pek hissetmiyorum.Ağızdan aldığımda sersemlediğimi hissediyorum.Ama keşke uyutsaydı.zaman daha çabuk geçerdi.

Arkadaşım ben bir kere progestan ın iğnesini oldum.o da çok canımı yakmıştı.Gerçekten çok can yakıyor.Doktorunla konuşursun ağızdan yada alttan kullanırsın bence.

BıRCANEY arkadaşım sana bir şey sorucam.Tuvaletten sonra ya da ayakta kalınca karnın top gibi sertleşiyor mu seninde?Böyle bir şeyle ilgili konuştunuz mu doktorunla?

tuvaletten sonra değil ama fazla ayakta kalınca oluor
böyle rahatsız edici bi şey hemde bu karnım hep top gibi oluyor hem de aşağı doğru inmiş gibime geliyor
zaten fazla ayakta kalmamaya dikkat ediyorum

doktorla da şu kadarını konuştum bazen aşağı doğru bi baskı hissediyorum bi de akıntım çok oluyor su gibi dedim ama bebek zaten büyüdükçe aşağı iner ondan korkma bebeğin tam da olması gereken yerde dedi akıntı için de normal her gebelikte olur sadece rengi değişirse ihmal etme haberim olsun dedi

eğer aynı şeyleri hissediyorsak ayakta kalınca toplanma durumunda bu bence tehlikeli değildir
çünkü benim ilk bebeğimde dikişten birkaç gün sonra karnımın top gibi olduğunu hissetmeye başlamıştım şu an biraz daha tecrübeliyim ama o zaman dr sormuştum bu bebek mi diye o da hayır sancı demişti acayip kasılmalarım oluyordu ve tam bir doğum sancısı çekiyordum öyle olunca
ama şimd yatarak dinlenince hemen geçiyor
umarım yardımcı oldum edacım

canımcım sen alttanmı alıyorsun progestronu, hamileyken nasıl koyabilirsun?zor olmuyormu?

canımcım sen alttanmı alıyorsun progestronu, hamileyken nasıl koyabilirsun?zor olmuyormu?

ben de merak ediyorum bunu..bir de mesela jel kalıntı bırakıyor.progestan fitil de kalıntı,tortu vs bırakıyor mu ? yakıyor mu vs vs ????????

Son düzenleyen: Moderatör:
evet alttan alıyorum
çok fazla içeri itmiyorum
hiç zor olmuyor
içinde çok krem kalıyor
ama tuvaletten sonra (büyük tuvalet)genelde kendi çıkıyor
şimdilik bir yanma hissetmiyorum
doktorum ağızdan da alabilirsin ancak böyle hem daha etkilihemde yan etkilerini hissetmessin dedi

Sağol canım bilgiler için a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…