Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bircancım burdayım canım yaa
sıkıntılı telaşlı gün sayıyorum işte
sen nasılsın nasıl gidiyor
benim belim sırtım bazen çok ağrıyo

muallamcim kızın bayağı büyümüş gibi duruyor
bana çok küçük görünmedi
iyiler mi canım
ne zaman çıkarlar

edacım ıyı olmana sevındım.........daha kuçukler 1 300 gelıyo bu kızım ınş bıkac hafta sonra cıkarlar ınşş teyzelerı

edacım canım benim de arada inceden bi bel ağrım oluyor korkuyorum ama kısa sürüyor önemsemiyorum bende vucut dengesini kaybediyor artık haliyle büyüyoruz
ama bu bi kaç gündür karnımın alt bölgesi ağrıyor kasıklara doğru
ondan dolayı bi endişe duyuyorum
cumrtesi dr gidicem
o zaman sorucam
sen bu gün gittin mi dr a

burası neden bu kadar boş kaldı ki
ilk sayfalarda ne güzel herkes bol bol dert döküyormuş
çok ta eğleniliyormuş
şimdi kimse girmiyorrrr

MUALLıMCıM.. Kıyamam ben onlara.Gelcek tabii annesinin yanına.Yalnız tosun gibi görünüyor maşaallah...
BıRCANCIM...Hiç ağrıları bence takma.Benimde hep ağrılarım oluyor.Doktoruma bugün gittik çok şükür bir sıkıntı yok.Senin doktorun 23 ten sonra riskin azalır demişti neden bunu dediğini ona sorarmısın?
Liyadora da bugün dikişte her halde.Bekliyoruz bakalım

sagol canım ınşş.............evet burası sessız olmuş ıyıce cogu dogurdu ve vakıt bulamıyooooo..........sızde kavusun ınş.......agrıları cok takmayın ama yınede dıkkat edın kızlar bı mısafırlerın bazen sagı solu bellı olmuyo ınş zamanıda gelırler

mrb kızlar umarım herkes iyidir.edacım sen heyet raporu alabiliyorsun dimi güzelim.
bircaney ağrıların olması normal canım ama tabi insan kendininin drdur.eger cok sorun hissediyorsan mutlaka druna danış.
muallim kızlarına maşallah .tez zamanda sağlıkla evlerine gelecekler inş.
liyadora bugün serkilaj oldu sanırım.galiba ben gecen gün karıştırmışım oldu sanmıştım.

Son düzenleme:

tamam canım sorarım
dr um yine de 29. haftayı bi görmeden rahat edemicez
açıkcası bende 30 ları görmeden rahatlamıcam diyor
çünkü bu durumlarda ne zaman ne olacağı belli olmuyor diyor
ve bizim gibilere yüzde 80 ihtimal veriyor

bi de son gittiğim de 2 hafta oldu
ben çok stresliydim
2. bbeğimi de 23. haftada kaybettiğim için
biraz da beni rahatlatmak için söylemiş olabilir diye düşünüyorum ben
yoksa burda dikişe rağmen 25. haftada doğum yapan bi dibircik arkadaşımız vardı
o yüzden ben sadece moral olarak söylediğini düşündüm

sağol canım tavsiyen için
galiba büyüdüğü için oluyor ama
bilirsin tedirginiz işte

sende sürekli yatmıştın değil mi
benimde yanımda annem var bende yatıyorum çoğu durumda
ama nasıl ki ayakta kalınca falan olur ya
onun gibi çok yatınca da karnımın alt bölgesinde kasıklara doğru bi ağrım oluyor
sen de de olur muydu

evet galiba liyadora bugün serklaj olacaktı ama ondan hiç ses soluk yok yaa
neden acaba
allah muhafaza bişey olmamıştır inşallah

arkadaşlar sizlere birşey sormak istyorum.sanırım rahim ağzı kalınlığı konusunda bir çok bilginiz var.banada yardımcı olursanız sevinirim çünkü doktorum pek tatmin edici bilgiler vermiyor.dün doktora gittim ve rutin kontrol sırasında rahim ağzı kalınlığımıda ölçmesini istedim.bugüne kadar hiç ölçmemişti.karından ultrasonla baktı ve idrarada sıkışık değildim.baya bir bastırdı ve 3 cm dedi.bu ne kadar geçerli olabilir sizce?birde 3 cm nasıl bir sonuç,sizce temkinli mi olmalıyım?bu arada tüp bebek yöntemiyle 14+5 günlük ikiz bebeklerime hamileyim.lütfen bilgi verin,çok endişeleniyorum:1no2:

Firdos selam,
14 haftalıkken 3 cm. ilerde daha da kısalabilir anlaminda bence, hele ki ikizlerin varsa.

Benim 3.2 cm.idi ve serklaj yapildi 13.haftayı bitirince.Genelde bildigim kadari ile ki benim dr.da o sekilde yapmişti, rahim agzı uzunlugu olcumleri karindan yapilamiyor, ama dr.un karindan yapip sana bir deger soyledigine gore bildigi vardir.ıstersen bir dahaki gidisinde dr.una rahim agzının bebekler buyuukce kısalip kısalmayacagini, kısalirsa ne yapilabilecegini bir sor.

Umarim sağlıkla bebeklerini kucagına alırsın.

canım çok teşekkürler.bugün başka bir doktora daha gittim,4 boyutlu renkli ultrasona girdim.tekrar baktı rahim boyuna ve 6cm hatta 7 ye yakın dedi.yine karından baktı ve bu sefer idrar kesem doluydu.gözümün önümde 2 kez ölçtü.seklaja gerek yok dedi.

serklaj yapılan arkadaşlar benim 26 ocakta yapılacak ilk gebeliğim 20. haftada sonlandı bunda doktorum tedbir amaçlı serklaj yapacak ama hastande 1200 tl dedi bana biraz pahalı geldi sizler ne kadara yaptırmıştınız medipol hastanesi benim yapılacak olan yer doğum parası kadar valla şaşırdım

BıRCAN EY arkadaşım teşekkür ederim cevabına.Zaten her an her şey olabilir olayı beni deli ediyor.Benimde tabi i ağrılarım oluyor. Normaldir sanırım doktorum öyle söylüyor.
SALıHAS cım.Heyet raporu alıyorum evet.
CANZı3445 ben serklajımı özel hastane de 600tl ye yaptırdım. Ama başka biri de 3500 tl istemişti prof. olduğu için.Fiyatı kişiden kişiye hastane den hastaneye değişiyor...

canım heyet raporunu nasıl alıyorsun, zor çıkıyor mu?

Hayır arkadaşım.Çok zor çıkmıyor bizim durumumuzda.Ben direk özelden alıyorum.Bir kaç doktorun imzası gerekiyor.

dr a gittim bu gün
az bi açıklık varmış

edacım senin için dr a sordum
neden 23. haftan bi geçseydi demiştiniz diye
aynen beklediğim cevabı aldım
sen düşüklerini hep bu haftalarda yaptığın için biraz daha rahatlardın bu haftalar gçseydi diye söyledim dedi
iki hafta sonra tek dozluk ciğer geliştirici iğne yapacakmış

tamam bircancım
teşekkürler
yine başa döndük desene
bende biraz rahatlarım dedim ama

bu arada bel ağrıların ne alemde
benim bo gün daha fazla ağrıyo
önemli olmadığını bilmeme rağmen korkuyorum

ciğer iğnesindende hiç söz etmiyo doktorum
bir daha ki gidişimde sorucam bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…