Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
oy oy sohpet ne koyu burda
muallimcim seni burda görmek ne güzel
hanımlar iyiler sanırım

bircancım şu ara tatili rahat rahat atlatsam ne güzel olucak
çok tedirginim

edacım biraz boşgeç çok düşünme diye tavsiye ederim
bu zamana kadar hep bu sefer de olmadığını hastanedeki hallerimi düşündüm durdum
hep aklıma olumsuzlukları getirdim
hamileliğimin başından beri hergün bi gün hastaneye gidecem bana bebeğin düşmek üzere deyip apar topar içeri alacaklarmış gibi hayal ettim durdum

ama şu bi kaç haftadır rahat olmaya çalışıyorum
kendime iyi şeyleri tekrarlayarak beynime hükmetmeyi başardım galiba
ve inan ki şimdi o kadar rahatım ki

bi kere ben yerinde durabilen biri değildim
birazcık boş dursam evde herşey gözüme batar
sanki bişey yapmam gerekiyormuş gibi
o yüzden kendimi yatmaya alıştırmak için sürekli kendime ben riskli bir gebelik geçiriyorum
dikkat etmeliyim dedim durdum
ama bu zamana kadar moralimi bozmaktan başka bişi yapmamışım
şimdi farzet ki sen bi kraliçesin ve ne dersen yapılıyor
sende keyfine bak diyorum kendime
inan hem eskisinden daha çok dinleniyorum hem de kafam rahat

canım sağol cevabın için
sizin gibi tecrübeliler bazen bize dr lardan daha tatmin edici cevaplar veriyor
o yüzden bizi bundan sonra da bırakmayınnn :)
canım benim ne demek elbette herzaman destekçinizim inş sizlerde sağlıkla kucaklayacaksınız bebişlerinizi.eğer sorun olursa sor canım ben uğradıkça cevaplarım .şu kraliçe olayınıda çok tuttum.zaten bu durumda herkes başında pervane sana hizmet etmek için.benim özellikle annem eşim kız kardeşim çok nazımı çektiler.
teşeküredeiz teyzesi senin bebişede söylüycez inş.

hiç korkma gercekten kısa bir işlem.inş.sağlıkla gecer.

kızlar liyadoradan haber alan varmı nasılmış.

edacım sen nasılsın nasıl gidiyor.kaçıncı haftadasın.

Canım merhaba okuduğuma göre seninde ilkinde kese dışarı fırlamış, benimde öyle oldu evde yatmama rağmen 2 hafta sonra suyum geldi senin nasıl oldu ilk bebeğini kaybetmen biraz anlatırmısın ve sonrasında neler yaşadın yani bugüne gelene kadar anlatırsan çok sevinirim çünkü benimde senin gibi kese dışarı çıktıktan sonra dikiş atıldı ama olmadı ve neden dikiş atılmasına rağmen suyum geldi doktorum söyleyemedi senin doktor bir açıklama yaptımı canım?

fusborcum benim yatma durumum falan yoktu normal bi hamilelik geçiriorum sanmıştım çünkü bana öyle söylenmişti.bugüne kadar nasıl geldin demişsin inşallah seni sıkmadan anlatırım.
19. haftada sağ kasığımda bi ağrıyla belirti verdi ilk olarak
tabi ilk bebeğim acemilik falan bende internet bilgilerimle rahim büyüdüğündendir herhalde dedim üstünde durmadım
bikaç güne kadar iyice ağırlaştı durumum bi de kanlı akıntı başladı meğer nişanmış onu da bilemedim sonradan öğrendim
o zaman elimde olmayan saçma nedenlerle dr gidemedim şimdi bu yüzden kendimi ve eşimi çok suçluyorum bazen
tuvalette kese elime geldi sabah dr gittim kese dışarı çıkmış üstelik bebekte keseden ayağını çıkarmış doğurdun doğuracaksın dedi ve bize dikişi anlattı karar vermemizi düşünmemizi istedi
eşimle hastane koridorunda biraz düşündük olsun diye karar verdik ama dr yüzde 1 şans verdi fazla umutlanmayın dedi
yine de kabul ettik
bebek içeri itilerek dikiş atıldı üstelik elle içeri itildiği için özürlü olma tehlikesi de vardı
10 gün hastanede kaldım yemediğim iğne serum kalmadı
8. gün suyu geldi dr 2 gün daha bekleyelim daha suyu var toparlayabilir dedi
ama olmadı 2 gün sonra bebek dikişleri zorluyor almazsak rahmi parçalar dedi dikilerim alındı ve hemen ardından bebeğim doğdu
20 haftalık olmasına rağmen küçücük haline bakmadan bi de ağladı annesine sesini duyurdu ve gitti
cenaze namazı bile kılındı
neysee
yani sonuç olarak dr kanaman önemli değildi ama sancılarını durduramadık sancıların dursaydı olacaktı bu iş sancılar durmayınca da rahim kasıldı ve suyun geldi dedi
1 yıl sonra yine hamile kaldım aynı dr a gittim yine zamanında dikiş atmadı
24. haftada boşuna kaybettim oğlumu
şimdi başka bi dr gidiyorum güveniyorum bakalım nolacak sonuç

Arkadaslar merhaba,

ben de serklaj lı ve 32.haftamdayım. 30 lu haftalarda olan arkadaslar, nasıl dogum yapacagınzı dusundunuz mu? Dr.daha konusmak için erken , hele bir 36-37..haftaya gel dedi, normal dogumdan yana da ben normal dogumda oksijensiz kalır mı acaa diye korkuyorum, dogumdan 1 hafta evvel dikişler alınıyormus sanirim?

Ah arkadasim inan gozlerim dolarak okudum canım ,cunku aynı şeyleri bende yaşadım bana ilk gebeliğimde 4 .haftada suyum gelmesine rağmen ikinci gebeliğimde aynı doktora gittim ve normal hamileler gibi yaşa dedi bende akşamları eşimle yürüyüşlere dahi çıkıyordum,ama akabinde sağ kasığımda sancı oluyordu tabi hiç konduramadım çünkü bana söylenen ilk bebek genelde düşer oldu, kendimi o kadar suçladımki canım o gün alışverişe çıkmıştım benimde 16.haftadım ve akşam sağ kasığım başladı kanlı akıntım oldu ertesi gününe zor dayandım ve doktora gittim rahim açılmış kese dışarı çıkmış dedi ve acilen beni dikşe aldılar 1 hafta kaldım bende çok iğneler ve serumlar yedim ama 2 hafta sonra soldan sağa dönerken suyum geldi ah güzelim o kadar kendimi suçladımki sana anlatamam niye alışverişe gittim niye yürüdüm diye doktor hatası işte geç atıldı dikişim şimdi o kadar korkuyorumki hamile kalmaktan gene erken suyum gelicek diye Allah sizlere yardımcı olsun canım çünkü o tedirginlik çok kötü bişey.Peki şimdi yatıyormusun ne zaman dikişin atıldı?

Arkadaşlar merhaba.Ben şimdilik iyiyim.24+2 deyim.
Şu 15 tatili de bir atlatsak daha iyi olucam.
Çok zor bir süreç ama umarım çok güzel geçecek.
BıRCAN cım ne yazık ki ben senin gibi kendimi hala motive edemiyorum.

canım cookk gecmış ols cok...................rabbım bı daha yasatmasın..........sorunu anlamadım sutun kesılmesı ıçınmı sordun.........

ıkı sene once 24 haftalık kaybetmıstım ..bende sutumu kesılmesı ıçın ugrastım mınık sabunlar varya onları ıç camasırının ıçıne gogus ucuna koydum orda kaldı ve ıkı gun üç gun surmedu kesıldı sut.........ınş dene canım olmazssa sor yıne dra cok gecmış ols

canım benim okuyorum burda yazılarını bizler için çok zor tabi ki tekrar hamile kalmak aynı şeyleri yaşama ihtimali haklısın
ama ben hiç bıkmadım acımı da yaşadım içime atmadım biraz kafamı toparladıktan sonra tekrar çaresine baktım
insanların tekrar olur üzülme tesellisi bıktırıyor bilmiyorlar ki giden de bizim gelecek olan da ben hep diyorum 10 tane de yaşayan bebeğim olsa giden 2 tanemi de isterdim yine diye ama yine de onların üzüntüsünü teselli için bir yenisi gerek

benim dikiş 15+1 de atıldı şimdi sürekli yatıyorum tuvaletime namazıma banyoya kalkıyorum dışarı da sadece dr için çıkıyorum (yukarda yanlış yazmışım 23. haftayı bugün bitirdim)
allah sana da hayırlı bi evlat değil evlatlar nasib etsin inşallahopuyorumnanaktan

inanamıyorum yaa bukdar ciddi birşey olduğunu heralde burada anladım bende yatarak gecireyim dikiş falan gereksiz derken okuduğum şeylere inanamadım!!! şimdi daha ciddi boyutlarda olayı elee alacağım sanırım...Allah sabrını versin kızlar atlattığınız şeyler hiç kolay değilll,demekki hamileliğin ortalarında bu durum iddileşiyor bebek ağırlaştığından saırım..korkmayı bikenara bırakmak lazımmışş herkez sağlıklı evlatlarını kendi sağlığından olmadan kucağına alır inşallaaaaaahhhhh...

ahh edacım ben de tedirginim ama bikaç hafta öncesine göre rahat olmaya çalışıyorum
çünkü canımızı sıkarak ta bişey elde edemiyoruz ki
hamilelikte stresli olanların bebekleri de doğduğunda sıkıntılı oluyorlar diye biliyorum
bebişlerimiz inş doğduğunda yaramaz olurlarsa bu sefer de pişman oluruz
keşke biraz daha keyfini çıkarsaydım diye

inşallah canım
dediğin gibi bana da dr öyle söylemişti
bebek büyüdükçe rahim taşıyamıyor

1999 yılında Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırmada hamileliklerinin 18-20. haftasında yoğun stress yaşadıklarını ifade eden kadınların kan dolaşımında kortikotropin salgılatıcı hormon (CRH) adı verilen bir hormonun yüsek oranda bulunduğu saptanmıştır. Aynı çalışmada yüksek miktarlardaki CRH'nin erken doğum ile ilişkisinin olabileceği gösterilmiştir. Aynı bulgular başka araştırmalar tarafından da desteklenmektedir.

Beyin ve plasenta tarafından üretilen CRH doğum eylemi ile yakından ilgilidir. CRH vücutta prostoglandin adı verilen verahim kasılmalarına yol açan bazı maddelerin salınmasını tetikler. CRH stress ortaya çıktığında beyinden salgılanan ilk hormondur.

Erken doğan bebeklerin kilolarının düşük olması normaldir. Ancak stress, zamanında doğan bebeklerin kilolarının da olması gerekenden daha düşük olmasına yol açmaktadır. CRH ve benzeri stress hormonları plasentaya giden damarlarda daralmaya neden olarak bebeğe daha az oksijen ve besin maddesi gitmesine neden olmaktadırlar. Bu durum bebeklerdeki gelişme geriliğinin sebebi olabilir.

Öte yandan yaşanan stress anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve düşük doğum kilosuna yol açabilir. Örneğin yüksek oranda stress yaşayan bir kadın sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyebilir, yeterli ve düzgün beslenmeyebilir ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebilir. Bu alışkanlıklar sadece erken doğum ve düşük doğum ağırlığına değil bebekte bazı yapısal anomalilerede yol açabilir.

Yapılan çalışmalar stressin bazı gebelik komplikasyonları ile de ilgisinin olabileceğini göstermektedir. Finlandiya'da yapılan bir araştırmada gebeliklerinin erken döneminde yoğun stress yaşyan kadınlarda gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve preeklempsinin yaklaşık 3 kat daha fazla görüldüğü saptanmıştır. 1995 yılında Kaliforniya'da yapılan bir başka çalışma ise yoğun stress'in düşük riskini 2-3 kat arttırdığını ve bu artışın 32 yaşından büyük kadınlarda daha belirgin olduğunu ortaya koymuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…