Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım sınav stres yapmış sende :) ben o eğitimi almadım biliyor musun? İlk kurs başladığında düşük tehlikesi var diye hastanede yatıyordum; sonra da okulum değişti zaten. bir daha da kaldı öyle... eğer seneye müfettiş gelirse ne yaparım bilmiyorum

Fecabook'ta Paşam'da,sende ekliyim aslında.

eğer beni tanıyosan mesaj at faceden ekleyim seni .....ben hatırlayamıyom seni... sen kimdin??kim kimdi???burda rumuzlar kafamı çok karıştırıyo kim doğurdu kim doğurmadı kim hamile kim değil.....çok karıştırıyo....

Sen bence gercek bır basarı oykususun umarım sonunda bende senın gıbı bebısımı kucağıma alırım, sana da soracaktım 12. Haftadan sonra sırt üstü sadece ac ve banyo ıcın mı kalktın, hafıf koltukta arkana koltuk koyuk ayakları uzatmakta olmuyo dımı? Ben 3. Katayım asansorsuz acaba nasıl ınıp çıkıcam her 2 haftada bır.[/QUOTE]
Canım hamıleligin seyrine gore değişir benim evim annemin evi 4. Kattı her hafta igne icin çıkardım yavaş yavaş çıkardım merdivenleri,burda bı arkadasımız vardi aynı donem hamileydik duaydin onuda sandelyeyle indirip cikartirkarmis sanırım gurbetçide öyle yapıyordu sende gerekirse sandelye kullanırsın,ben cogu zaman ayaklarımı uzatarak oturdum,simdi seni cok iyi anlıyorum hamile kalmadan once bende de korkular vardi beni nasil bı hamilelik bekliyir bilmiyordum ama korktuğum gibi olmadı seninde kolay gecer insallah

amin sahbamus inşallah biz de tayinciyiz, bu sene bende tayin isteyeceğim. geçen senelerde eşimin puanı yetmemişti. ah bir memleketime dönebilsem...6 yıldır doğudayım, yetti gari canıma

Paşam
Ben iğnesini degil hapını kullandım sanırım 33-34 haftada bıraktım,chnb son güne kadar iğnesini olmustu diye hatırlıyorum bu yuzden sezaryanin com istediği halde epuduralli yaptiramamisti diye hatırlıyorum

KIZ VARYA BEN SENİ BİTKİN---YORGUN TİPLİ----OLDUĞUNDAN YAŞLI GÖSTEREN VE HATTA 40-45 YAŞINDA FELAN HAYAL EDİYODUM..

O KADAR ACI DEPRESYONLU YAZILARINLA NE BİLEYİM ÖYLE YERLEŞMİŞSİN HAFIZAMA...

kız gencecik ne güzelsin maşallah.....yaşından da genç gösteriyosun vallahi...

KOCANLA KAÇ YAŞ VAR ARANIZDA??? merak ettim gene

amin sahbamus inşallah biz de tayinciyiz, bu sene bende tayin isteyeceğim. geçen senelerde eşimin puanı yetmemişti. ah bir memleketime dönebilsem...6 yıldır doğudayım, yetti gari canıma

mazeret tayini istedi eşim....ben aynı zamanda endokrin hastasıyım felan e bide çocuk problemleri felan....tam teşekküllü hastanesi olan ile çıkmak için raporlandırdım belgelendirdim eşim onlarla tayin istedi zaten....bide adam bulduk....hayırlısı....sende öle yap ....

Doğunun neresindesin?Ben de 5 yıl kaldım Şırnak'ta.Zorluğu da vardı ama ben çok güzel zamanlar geçirdim.Çok güzel insanlar tanıdım.Hey gidi günler hey.Özlüyorum bazen...:)Allah gönlünüze göre versin:)

ah sahbamus, ben de eşimde öğretmeniz. aslında eşim yüksek lisans bile kazanmıştı; öğrenim özründen tayin isteyecektik. o sene çok sevgili (!) bakan efendinin özür gruplarını kaldırası tuttu. Ben erken doğum tehlikem olduğu halde heyet raporu almadım burada, ne adam bulması...burada tam teşekküllü hastane var da bize değil; Suriyelilere çalışıyor. gözünü sevdiğimin memleketi...Kötü kötü söyletme beni şimdi

canım 2008 de Muş da göreve başladım; sonra Kastamonu ya geçtim. Eşim Kilis te olduğu için eş durumuyla 3 sene önce Kilis e geldim. Gezip duruyorum anlayacağın. Bende Muş ta çok rahattım; öğrencilerim gözümün içine bakardı. Ama Kilis öyle değil...ben artık sokaklarında Türkçe konuşulan bir yerde yaşamak istiyorum

Sahbamus, resimlerinize bakarken farkettim ki tüm kızlar çok güzelsiniz. Sen de, millky, merra1..görmedim ama paşam da güzeldir eminim. Sanırım bizlere hamileyken nazar değiyor. Bir nazar duası mı okusak tüm topik ahalisine ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ, TÜM TOPİK KIZLARINA DEĞEN GÖZLER, NAZARLAR KIŞ KIŞ. MAŞALLAH, 41 KERE MAŞALLAH
en yakın, en hayırlı zamanda bebek isteyenlerin göbekleri dolsun; hamişlerimiz sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsın inşallah

Birseyler yemege calisiyorum canim insallah gecer gerci bebek dursunda varsin midem bulansin

Fecabook'ta Paşam'da,sende ekliyim aslında.
ekle bebem sevinirim
kazenmi kim branın kurucsuda ondan didim şahsen kendilerini çok severim :18::18:yanlış hata sonucu kapanmıştım bir kere allah razı olsn eşim aradı konuştu geri döndüm kkya kk benim hayatım yaburası olmazsa hayat çekilmez
canım chnpyi biliyom dogumdan sonra 3 ay kullanılması gerekiyormuş o ne kadar kllandı bilemiyorm :44::44:
eşim 36 girmedi eylülün 12 giricek 3 yaş var aşk olsn kız okadarmi çirkinim ben eski halimi koymyum korkkarsın yeminlebunla idare et bu resimleri eşim koyd eşim eve gelsin diyeyim koysun ama dur bakıyım vardı sanki becerebilirsem koyarım olarmı sen beni beyenmiyonmu kız kilo verdikçe gençleşiyorsn yaw
naber şekerim iyi uyuyabildinmi ben gene uyuya kalmışım yaw

kaderimiz gzüel olsaydı keşkecanım sıkılıyor artık 4 duvar arasında olmaktan eşimde işe gitti ne gelen var ne gdien hoş misafirde kabul edemem şimdi beni anlayan gelicek kardeşim yanıma anlamayan hiç gelmesin
resimelri koydm bebem bakıver sana zahmet normal sayfama koyamam eşim kızıyor brası kapalı grup diye izin verdi koydum çok çirkin degilimdir işşallah

Kızlar eşim sonuçlar için hastaneye gitmşti.Raporu almış.okula vermiş.çok şükür rapor işi sıkıntısız haloldu.Şeker için önce diyet yapsın.Tekrar bakalım olmazsa ilaç başlayalım demişler.inşallah diyetle hallolur da insilün kullanmak zorunda kalmam.Ama kafama takılan bir şey var.1800 kalorilik diyet vermiş dahiliyeci.kadın doğumcu yetersiz biraz yüksektelim demiş ama dahiliyeci yükseltmemiş. porsiyonları bir miktar artırın demiş.Az gibi geldi bana.Kızım zaten yavaş kilo alıyor.Siz ne dersinizbu konuda?

canım benim annemde şeker hastası malesef onada verdi 1800 bebek doyar merak etme ben 1600 kalorilik yapıyorm dıyyorym allahım karnındakine güç kvvet versim topilik olsn sıpam işşallah

Melek 18 cnm bak dun sekerle ilgili seyler yazdim benimde birinci saat yuksek cikti bana oyle kalorili sey vermedi dr hatta bosver sen diyet yapma bende haliyle yapmadim ne geldiyse yedim sonra cok kilo alinca dr hooopp dedi sen az ye dedi :)))
Ben zaten ekmek makarna pilav onlara duskun biri degilim tabagimdaki yemegi bitiriyorum yine aliyorum iste yatiyorum ya ondan herhalde..
Bide gebelik sekeri olan annelerin bebeklerinin cigerleri gec gelisiyormus cnm dr sordum dogru dedi kesinlikle bu cok onemli tirstim valla cok.dikkat et zaten erken dogum riskimiz var tatlidam tuzdan uzak dur bol bol yogurtye sutte sekeri yukseltiyormus..
Boyle:)
Kizlat dun aksam banyo yaptim bide oglen yemegimi haxirladim simdi oyle bi sag kalcam va sag belim agiriyorki.hic sormayin ya bu agri beni mahvetti

Çok sevındım canım, nasıl bu kadar rahatmıs? Senın hıkayen naydı canım daha önce düşüğün var mı? Serklajın fılan ? Belkı senın rahım boyunu çok ıyı görmüştü o yüzden rahatı, nasıl anlaşıldı rahım agzı yetmezlıgı olduğu? Muayenesı ne kadardı? Hastanede mı gıttın? Floranceda da galıba degıl mı? Başka Cemıl beye gıdenler var bu forumda sanırım onların hıkayesı nasıldı? Gercı herkes farklı ama ben nedense çok korkuyorum hem hamıle kalmam sorun hem septum amelıyatı oldum hem açıl serklaj tutmadı fılan

30 mayısta özür durumu il içi il dışı tayinler var....bilgin olsun...

gurbetçi bende yemek yaptım kendıme şimdi belim ağırıyor

kaslarımız zayıfladı iyice hantal olduk

Canım ilk hamilleigim 16.haftada bı gece sancıyla uyandım regli ağrısı gaz sancısı gibi biseydi bı damlada kan gelmişti hiç bisey anlamadım sabah kanam devam etti hafif sancıyla birlikte gerizekali doktoruma sancı ve kanamayla gittim üstten utrasyonla baktı hiç bisey yok idral yolu enfeksiyonu olabilir diyerek eve gönderdi sancılarının normal oldugnu söyledi eve dondüm dokyor normal dedi ya o sancıları çektim bildigin dogum sancisydi cahillik iste anlayamadım evde kaybettim bebeğimi kürtaj icin gittim hastaneye daha sonra doktorum hikayeme göre r.agzi yetersizlig dedi belki kurtaramazdi ama bari caba sarfetseydi,neyse kürtajdan. 1 ay sonra regli oldum Bakırköy'de yunus gedikbasa gittim hikayemi anlattım alttan muayene etti evet sende az bisey yetersizlik var dedi,hamile kaldım ilk 3 ay devlete gittim hiç biri kabul etme 1 kayıpla bu teShis konulamaz en az 2-4 kaybın olması lazim dediler hoş amacım devlette arttırmak degildi,bende onları dinlemedim tabi 12 haftada Cemil beye gittim hem ikili testinide ona yaptırdım cok ilgilendi,once hikayemi anlattım rahim agzi yetersizlig dedi birde muayene edelim dedi,bem ölçü uzun çıksa dikiş atmiyacakmisinz diye sordum hayır atarız senin hikayen bunu doğruluyor dedi he bı de hamile kalmadan gelip muayene olman gerekiyordu dedi bende başka bı doktora muayene olup onayladigni söyledim tamam o zaman. Dedi muayenede 2.9cm çıktı normalin altında bu dahada kısalır dedi ben Bakırköy'de muayenehanesi var oraya gittim dikişi hizmet hastanesinde attı,sonra sorduğum halde ölçü vermedi iyi dedi hep ama ben 23. Haftada zeynepkamile gittim ilk haftalardan detaylı usg icin randevu almıştım bu arada Cemil bey her muayeneyi detaylı bakıyor bana gerek yok demişti ben yinede gittim ordaki doktora sordum rahimagzi ölçüsü 2cm dedi kısalmış morelim bozuldu birdaha kendi doktorumada sormadım doguma 3 gun mala diger doktoruma sordum o da hep detaylı bakıyordu 4.5 cm şaşırdım demekki sonradan uzayabiliyormus zaten kısa olsaydı o kadar harekete doğurursun
Cemil beyin muayene ücreti 250 tl 21 gun kontrol suresi var,floransta daha pahalı diye hatırlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…