- Konu Sahibi hidennisko
-
- #44.921
Melek 18 cnm bak dun sekerle ilgili seyler yazdim benimde birinci saat yuksek cikti bana oyle kalorili sey vermedi dr hatta bosver sen diyet yapma bende haliyle yapmadim ne geldiyse yedim sonra cok kilo alinca dr hooopp dedi sen az ye dedi :)))
Ben zaten ekmek makarna pilav onlara duskun biri degilim tabagimdaki yemegi bitiriyorum yine aliyorum iste yatiyorum ya ondan herhalde..
Bide gebelik sekeri olan annelerin bebeklerinin cigerleri gec gelisiyormus cnm dr sordum dogru dedi kesinlikle bu cok onemli tirstim valla cok.dikkat et zaten erken dogum riskimiz var tatlidam tuzdan uzak dur bol bol yogurtye sutte sekeri yukseltiyormus..
Boyle:)
Kizlat dun aksam banyo yaptim bide oglen yemegimi haxirladim simdi oyle bi sag kalcam va sag belim agiriyorki.hic sormayin ya bu agri beni mahvetti
Sahbamus, resimlerinize bakarken farkettim ki tüm kızlar çok güzelsiniz. Sen de, millky, merra1..görmedim ama paşam da güzeldir eminim. Sanırım bizlere hamileyken nazar değiyor. Bir nazar duası mı okusak tüm topik ahalisineELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ, TÜM TOPİK KIZLARINA DEĞEN GÖZLER, NAZARLAR KIŞ KIŞ. MAŞALLAH, 41 KERE MAŞALLAH
en yakın, en hayırlı zamanda bebek isteyenlerin göbekleri dolsun; hamişlerimiz sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsın inşallah
canım aylardır yatıyoruz.biraz kendimizi yorunca ağrılarımız oluyor.hastane dönüşlerinde bende sıkıntı yaşıyorum.çok şükür senin az kaldı.biraz daha sabır canım.
Diyet listesine baktım da zaten ben orada yazanlara dikkat ediyorum.tatlı tüketmiyorum.pilav makarna haftada bir posiyon,3 ana 3 ara öğün besleniyorum.bakalım hayırlısı.daha fazla dikkat edeceğiz artık.
senin kaçıncı haftan...sendemi kıpırdamadan öylece yatıyosun...
Bende seker yoktu ama 1 ayda 4 kilo alınca dlktorum dur dedi kilo dikise baskinyaparmis tatlı tuzlu hamurbisi kesinlikle yasaktı ki ben tatlı delisiyimdir,rejim yapamayan biriyimdi ama öyle korkmuusmki ne tatlı yedim ne tuzlu nede hamur ısı ekmegim bile kepekti ay topiklerinde şekeri olan hamileler diyet listesini yayinliyorlardi ben daha az yiyordum 1.5 ayda ben 300-400 gr almıştım doktorum cok beğenmişti bebgim kilo almıştı,bana sen açda kalsan bebegin kendi kendini besler demişti bebegin usgde kilosu hep iyiydi son haftalrada dahada cok kilo alsın diye herseyi yedim özellikle ona kilo aylacak seyleri doguma 3 gun kala 3150 gr sanırım ama 2814gr doğdu aslında normal ama bize zayıf geldi ama bebegin yapısı bu suan mama destegi aldığı halde kilolu bebek degil,bebgin kilo alımı normal olduktan sonra sen az kilo al daha iyi sonra bı de vermesi varKızlar eşim sonuçlar için hastaneye gitmşti.Raporu almış.okula vermiş.çok şükür rapor işi sıkıntısız haloldu.Şeker için önce diyet yapsın.Tekrar bakalım olmazsa ilaç başlayalım demişler.inşallah diyetle hallolur da insilün kullanmak zorunda kalmam.Ama kafama takılan bir şey var.1800 kalorilik diyet vermiş dahiliyeci.kadın doğumcu yetersiz biraz yüksektelim demiş ama dahiliyeci yükseltmemiş. porsiyonları bir miktar artırın demiş.Az gibi geldi bana.Kızım zaten yavaş kilo alıyor.Siz ne dersinizbu konuda?
30 mayısta özür durumu il içi il dışı tayinler var....bilgin olsun...
gurbetçi bende yemek yaptım kendıme şimdi belim ağırıyor
kaslarımız zayıfladı iyice hantal olduk
selam arkadaşlar belki biraz yardımcı olur diye yaşadıklarımı yazmak istedim.biliyorsunuz 16 ay öncede erken doğum yapmıştım sonra hamile kaldım bu hamileliğim çok riskli diye doktorum sürekli yatmam gerektiğini söylemişti ama bebeğim küçük olduğunda dinlemedim doktorumu 4 aylık hamileyken kanamam oldu hemen acile gittim doktor progestan ilaç yazdı sabah bir akşam 2( fitili) birde ismini hatırlamıyorum bir ilaç daha yazdı oda fitildi 3 günde bir kullanıyordum bu kananmam geçtikten sonrada 6.ayımda gene sebebsiz yere kananmam oldu doktorum ısrarla hastaneye yatmam gerektiğini söyledi ama dinlemedi bebeğim var diye.aşırı derecede akıntılar başladı vede gün gittikçe arttı 32.haftadaykende anıden suyumun gelmesi sonucu doğumum gerçekleşti.ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama doktorum erken doğum yapmış bir bayanın eğer gereken süre geçmeden yeniden hamile kalırsa gene aynı aylarda doğum yapacağını söylüyor benim başıma geldi arkadaşlar eğer benim durumumdaysanız lütfen hamileliğiniz süresince çok ama çok iyi dinlenin inşallah sağlıkla alırsanız bebeklerinizi kucağınıza
Canım ilk hamilleigim 16.haftada bı gece sancıyla uyandım regli ağrısı gaz sancısı gibi biseydi bı damlada kan gelmişti hiç bisey anlamadım sabah kanam devam etti hafif sancıyla birlikte gerizekali doktoruma sancı ve kanamayla gittim üstten utrasyonla baktı hiç bisey yok idral yolu enfeksiyonu olabilir diyerek eve gönderdi sancılarının normal oldugnu söyledi eve dondüm dokyor normal dedi ya o sancıları çektim bildigin dogum sancisydi cahillik iste anlayamadım evde kaybettim bebeğimi kürtaj icin gittim hastaneye daha sonra doktorum hikayeme göre r.agzi yetersizlig dedi belki kurtaramazdi ama bari caba sarfetseydi,neyse kürtajdan. 1 ay sonra regli oldum Bakırköy'de yunus gedikbasa gittim hikayemi anlattım alttan muayene etti evet sende az bisey yetersizlik var dedi,hamile kaldım ilk 3 ay devlete gittim hiç biri kabul etme 1 kayıpla bu teShis konulamaz en az 2-4 kaybın olması lazim dediler hoş amacım devlette arttırmak degildi,bende onları dinlemedim tabi 12 haftada Cemil beye gittim hem ikili testinide ona yaptırdım cok ilgilendi,once hikayemi anlattım rahim agzi yetersizlig dedi birde muayene edelim dedi,bem ölçü uzun çıksa dikiş atmiyacakmisinz diye sordum hayır atarız senin hikayen bunu doğruluyor dedi he bı de hamile kalmadan gelip muayene olman gerekiyordu dedi bende başka bı doktora muayene olup onayladigni söyledim tamam o zaman. Dedi muayenede 2.9cm çıktı normalin altında bu dahada kısalır dedi ben Bakırköy'de muayenehanesi var oraya gittim dikişi hizmet hastanesinde attı,sonra sorduğum halde ölçü vermedi iyi dedi hep ama ben 23. Haftada zeynepkamile gittim ilk haftalardan detaylı usg icin randevu almıştım bu arada Cemil bey her muayeneyi detaylı bakıyor bana gerek yok demişti ben yinede gittim ordaki doktora sordum rahimagzi ölçüsü 2cm dedi kısalmış morelim bozuldu birdaha kendi doktorumada sormadım doguma 3 gun mala diger doktoruma sordum o da hep detaylı bakıyordu 4.5 cm şaşırdım demekki sonradan uzayabiliyormus zaten kısa olsaydı o kadar harekete doğurursun
Cemil beyin muayene ücreti 250 tl 21 gun kontrol suresi var,floransta daha pahalı diye hatırlıyorum
Herkese merhaba arkadaşlar! Akşam oğlum ve eşim tartışınca ben de çok sinirlendim ve sonuç ; kanama ardından acil sezaryen. Bebişim 1980 gram doğdu. Ama bir süre yoğun bakımda kalacak. Haber vereyim dedim.
iyide niye kalkıyonki yatsana bacım..ne diye sen yemek yaptın....yemek öle 1 dakkalık ayakta durmayla olmuyo malum....sen rahat geçiriyon heralde..
sağ ol canım; bekliyoruz. Ama ben normal il dışı tayini tercih edeceğim. İnşallah Kocaeli veya çevresi bir yer istiyoruz. Hayırlısı...
kızlar tvde bişe yok diye hayıflanıyordum tv8 i bir açtım türk filmi başlıyor.
çok klasik ama izleyin zman gecer bence aşıksınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?