Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

benim 16 aylık bir oğlum daha var oda
prematüre doğdu vede korunmam rağmen hamile kaldım oğlum doktorların deyimiyle tam mucize bir bebek yaşaması Allahın büyük mucizesi oğlum küvezde 45 gün kaldı ve bu süre için de diğer rahatsızlıklarını yazmıyorum bile tam 8 defa beyin kanaması geçirdi MR çekildi ve oğlumun gelişimi için benim ilgimin vede onunla birebir ilgilenmemin hayatı önem taşıdığını söyledi doktorumuz yani ben isteyerek değil diğer evladığımın sağlığı için doktorların sözünü dinleyemedim

Kizlar inanin hicbirsey yiyemiyorum ben bu bebek nasil beslenecek bende acliktan olcem valla iyice halsiz kaldim 2kilo vermisim simdiden

cnm mıdenı ve kendını sıcak tut ne çektım aylarca

konuşmaya mecalım yoktu ınlemekten halsizlikten ilaçlar bile care olmadı

bugünümüze sonsuz hamdü senalar olsun

Kargunesi hayirli olsn ranbim anali babali buyutmeyo nasip etsn kac haftalik dogum yaptnki bebegm kuvezde kilosu iyiyms ins. cikar ve kucagna alirsn
Gurbetci ins .hersey yolundadr
Gurbetcu ve merra bebegniz tam,olark karninizn neresnde oynuyo sagmi solmu artk buyudu her tarafnda harekt ediyodrda bi tarafta daha fazla harekt ediyodr svly sende cvpliyabilrsn

Evet canim ilac verdi bileklik aldirtti keser diye kesmedi maalesef gerci bebislerimiz iyi olsunda herseye raziyiz

Bileklik bende almıştım seabant mıydı neydi hiçbi işe yaramadı.artı seeumlar ilaçlarda.her konuyada yorum yaptığımı farkettim bendede yok yokmuş:))bana hiperemezis tanısı kondu safra keseme mideme bakıldı.9kilo verip 48e düşmüştüm.uzun sürerese druna git bence cunku bısure sonra vücut yıkıma ugruyo.benim bebeğimde suan 2hafta geriden geliyor plesantam yaslı.nedeni stres ve hiperemesizmiş.dikkat edin lütfen kendinize

ne yani sen hamileyken 1 tane bebeğinmi vardı...kaç aylıktı bebeğin hamileyken....şimdi hem yeni doğmuş bebeğin hemde prematüre doğan bebeğin de var öylemi....

Kaç haftalık doğdu prematüre olan????ve o kadar yıpranmış yavrucum yaa....şuanda sağlığı nasıl?

yok yok çokta zor geçiyor halen mıde bulantılarım tamamen geçmedi

ama yapan olmayınca mecbur

üç günden berı kasık ağrım var

her geçen güne hamdü senalar olsun inş

bak hata yapıyorsun....hiçmi yardım edenin yok sülalaeden felan..en kritik haftalardasın....hem ağrım var diyosun hemde yemek yapıyosun......olmadı böyle....

merraaaa topiccekk çok güzel oldugunu söylüyor...
Ay fcem de yok pek merak ettim

kısım yeni doğmuş bebişlerin bile facebooku var...çok geride kalmışsın....hemen aç bi, dene...

kafa aşağıda ayakları göbek deliğimin oralarda canım

Canim gecmis olsun senin baya kotuymus benim bulaniyor ama sukur diyorum cunku bir onceki gebelikte daha beterdim ne gecem ne gunduzum belliydi bundada kotuyum ama sukur diyorum yine

Kizlar eve geldim bir yoruldum hic sormayin ..
Kizcem 35 hafta ile uyumlu 2400 gr olmus masallah kizima 48 cm boyu..
rahim agzi uzunlugu na bakmadi gerek yok dedi ..
4 haziran da dikis alinacak insallah durursa o zamana kadar ..
23-30 arasi tekrar gel dedi ama varya cok yoruldum..
Evde gorumcelerim var detaylica yazarim yarin giderler..
Ay bide kizceme ciciler aldim allahim rabbim sizlerede nasip etsin insallah hep beraber amin diyelim:)
Neyse onlar mutfaga girdiler ben detaylica yaziyim bari..
İki hafta sonra herseyi kesecem dedi progestan proluton magnezyum tum ilaclara devam dedi ..
Sekeri sordum icin rahat edecekse yine bi aclik tokluk ver bi bakalim dedi.
Bizim topikten bahsettim inanamiyorum diyor sen suan telefonla gorusuyorsun demekki diyor
sonra esime sen o bilgisayari bozsana diyor esimde telden giriyor malesef diyor..
Arda lembet istanbulun dr diyorum sizde ankaranin dr olacaksiniz 38 gorursem diyorum gulerek bunu bastan deseydin ya diyor daha iyi bakardim diye saka yapiyor bu gun sadece sohbet ettik cogunlukla ..
Bebis artik kendini kurtardi korkma diyor ..
Bide merra cnm senin tansiyonun kac cikiyor benim nidilat kullandigimi bilmiyor ya 12/7 cikti tansiyonunu duzenli olctur yaz bana getir dedi senin kac cikiyor cnm ya..

ARAMIŞSIN BENİ GÖRMEDİM.....
ARADIM SENİ EPEY ÇALDI, AÇMADIN....BİKAÇ SAAT SONRA GENE ARADIM MEŞGULE ATTIN.......KÖTÜ BİŞEY YOKTUR UMARIM.......merak ettim valla....

Yine bugun bebegm dikise vuruyo cok harektli canm aciyo artk kasilmami yoksa bebegn harektlerimi ayirt edemiyorm cok harekt ediyo sonra karnm sertlesiyo merra canm sendede oyle oluyomu bide nidilati ne zamn alirsm alaym gece mutlaka kasilmam oluyo uyandigmda karnim sepsert oluyo kasilmayada benzemiyo sanki sagima yatmisim sagima yattm otarafa birikms hersey sonra yumusuyo kalknca

Masaallah girbetci iyi haberlerle gelmissn masallah minik kusuna nidilat sende kullaniyosn dimi ama hic bahsetmiyosn senin kasilmn merraula benmki kadat degl herhalde nidilata ragmn gayet iyi tansiyonun genelde dusuk cikar cunku benimki 11.7 ,10.6 cikiyo sadece gecen nidilttn 2 saat sonrs 8.6 cikti

Ne güzel haberler bunlar:) Bebeğini kucağına alınca dünyalar senin olucak canım Allah bana ve burda bebek hasreti ile yanıp tutuşan herkese bebek nasip etsin inşallah. Umudum hiç yok hem yeni kaybım hem de korkuyorum yeniden hamile kalırmıyım diye hem de sonuna kadar taşıyailirmiyim diye , yaşım da 32 şansım da azaldı ama umarım Allahım kalbime yeniden umut koyar yoksa deliricem. Bugün spora gittim elimde ıpad sürekli içim sıkışınca forumu açıp okuyorum. Inanmayacaksınız ama hepiniz her biriniz benim arkadaşım oldunuz. Esımle sizi anlatıyorum sürekli. İçim sıkılıyo bilgisayarı kucağıma alıp sıkıyorum sanki beklediğim tüm umutlar bu bilgisayar aracılığı ile sizden bana geçecek gibi. Ne olur bana dua edin, ne olur 1 tanecik bebeğim olsun(((

herkese iyi geceler kar güneşi hayırlı ugurlu sağlıklı olsun bebeğin.merak etme kısa zamanda çıkar bebeşin kilosuda iyi maşallah.gurbetçi çok sıkıntılar çektin ama bak şükür riskli haftaları atlattın artık güzel haberleri bekliyoruz
bi arkadaş meme ucu çatlagı için ne kullanayım demişti ben garmastanı öneririrm çok hızlı toparlıyor hemde bitkisel oldugu için silmeye gerek kalmıyor bebebğin dudaklarınıda koruyor.mumu Allah yardımcın olsun ben özellikle ilk hamileliğimde bulantıdan çok çektiğim için bi hamile görsem üzülürüm ne çekiyodur şimdi diye ama herkes bi olmuyor tabi. ben 1 haftada 5 kilo vermiştim.tuzlu ayran falan içmeye çalış hem sıvı ihtiyacını karşılar hemde biraz tansiyonunu toparlar.bide sürekli zofran kullanmıştım ama çok işe yaramamıştı bide o genelde kanser hastaları için oldugu için hamilelerde sigorta ödemiyor.havalar ısınıyor artık bende ogluşumu fazla dışarı çıkarmıyordum ama artık yavaş yavaş dökülecez dışarılara inşallah yarın kuzenim geliyor hazirandada memelekete gitcez kısmet olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…