Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için..burayı asla bırakacağımı sanmıyorum.şeker yüklemesi diye hastaneye geldiğim gün rahim ağzımın açıldığını öğrendim.drum serklaj yapılmazsa 2 3gün içinde doğurursun dedi 24haftalıktım bebeğim 570gramdı.yasamaz dogmasını istemeyiz dedi ki yenidogan yoğun bakım bile kabul etmedi.ameliyathaneye gitmek için beklerken gözlerimde yaş elim titriyo bacaklarımda öyle..Google a rahim ağzı yetmezliği ve serklaj yazmamla kk maceram başladı.butune yakın sayfaları okudum arkadaşların hikayesine ağlayarak başaranlara mutlu olarak..o kdarda çok sey ögrendimki burdan.serklajın s sini duymamıştım daha önce..çok uzattım ama iyiki varsınız iyiki karsıma çıktınız.burası olmasaydı ben o kdar inançlı değildim.bi hafta sonra 2,serklaj için ameliyathaneye giderken dr.um bana bugun kesenin patlayabileceğini ve hangi doğumu istedimi sormuştu.anesteziden uyandığımda ilk işim karnıma dokunmak oldu kesmişlermi diye..demem o ki bana bu haftalara gelinebileceği umudunu burdaki arkdaslar verdi.Allah hepinizden razı olsun bebek isteyenlere bebek hamilelere miyasında doğum bebeği olanlara sağlık sıhhat versin rabbim..

arkadaşım Allah yavrularını sana bagışlasın..
peki iki hamileliginde de serklaj varmıydı?
doktorun ve takip eden kimdi?nerede?
bilgilerini verirsen seni doktor tavsiyeleri listesine eklemek isterim...

sağol canım malesef ben ilk hamileliğimde doktor kurbanı oldum ikinci erken doğumum bile ilkinin yüzünden oldu sayılır.ben istanbulda yaşıyordum gelin olarak izmire geldim vede gelir gelmez hamile kaldım malesef doktor tavsiyesi alacak birileride yoktu devlet hastanesinde bebek yoğun bakımı olduğundan kontorullere gittim onca doktor arasında bulduğum doktor malesef çok acılar çekmeme sebeb oldu serklaj yoktu ilkinde ikinci hamileliğimde can postacıya gittim özel tınaztepe hastanesinde görev yapıyor çok memnunun kendisinden ama dediğim gibi ilk hamileliğimde yaşadıklarımdan dolayı erken doğumu engellemek için çok uğraşmasına rağmen olmadı buarada ilk doktorumun adını veremiyorum çünkü hukuksal süreç devam ediyor. bu mübarek cuma gününde Rabbim kalbinizdeki tüm duaları kabul etsin cumanız mübarek olsun

canım hemen menopoza gıremıyorsun once adet duzensızlığ baslar,hem cabuk hamıle kalmıssın ıcını rahat tut benım ablam 29 yasında anne oldu ama kolay olmadı sımdı 35 yasnda ıkı sene evvel cıktı belırtılerı daha tam gırmedı menopaza

günaydın hayırlı cumalar kızlar
bugün bir arkadaşımla konuştum.ray nedenizle ilk bebeğini 20 haftalıkken kaybetmiş.şimdi 5 yaşında bir oğlu ve yeni doğmuş ikiz kızları var sizin için hemen dr unu sordum.çok memnun süper bir riskli gebelik uzmanı dedi.fikir olması açısından dr unu yazıyorum

Herman İşçi doktorum Florence Nightengale Avrupa Hastanesinde

mmery senin face varmı ...grubta yoksunda...bu listeleri grupta da yaptım...

Canim cok tesekkur ederim icimi cok rahatlattin umarim oyle olur beni feci korku sardi bildigin gibi degil uykum yok yemek yiyemiyorum ya bir daha hamile kalmak icin sansim olmazsa diye. hamile kalmam da cok sasti benim esimin hem morfoloji hem hizi iyi degildi ama nasil olduysa hemen korunmadan sonraki 2.ay hamile kaldim. kismet. Allahim insallah gene o kadar cabuk hamile kalmayi nasib eder. zaten 3 ay olmazsa mikroenjeksiyon yaptiricaz.

gurbetçi
nidilattan hemen sonra tansiyonumu ölçmedim ama dr da ölçtüklerinde genelde 11-6 çıkıyor
ben de kalp çarpıntısı yapıyor ama.maşallaş bebiş kocaman olmuş senin 28 inde alınmayacakmıydı dikiş?
ben ilaç olarak kalsiyum-magnezyum,demir ve nidilat kullanıyorum.dikişi alana kadar içicem sanırım kes falan demedi 18inde randevum var ama kesmez çünkü kasılmam çok.hamdolsun bugünümüze binlerce kere.
bebek kendini kurtardı artık demiş dr un çok mutlu oldum

merry
melek 37+1 de doğum yaptı canım 25 nisan da

Bettybo Rabbim sana en kısa zamanda evlat nasip etsin inşallah.umudunu kaybetme inşallah bebeğin olacak.dualarımdasın

Gurbetçi maşallah bebişine Allahım banada Dr.dan bunları duymayı nasip et..serviks boyumuz hemen hemen aynı kasılmamızda az.senin yazdıklarını oludukca umutlanıyorum senin adına mutlu oluyorum.40+1de doğum yaparız inşallah:)

İnşallah en kısa zamanda bebeğini evinize götürürsün.bebeğine sağlık sıhhat diliyorum..durumu iyi dimi canım ciğer geliştirici yapılmışmıydı kaç kiloydu bebiş emme yutma refleksi varmı?kusura bakmıyosun dimi çok soru soruyorum ama.

Kasılmaların azalır canım inşallah. Ne güzel bu haftalardasın.sende 40+1de doğurursun inşallahhh:)

Bende merak ettm kargunesi kac haftalik dogm yaptn ki gebegn kuvezde bide norml mi yaptrdilr sezaryanmi ins bian once cikar bebegn
Izmir sahra canm ya 32 haftalik bebek icinde 30 gun fazla deglmi ciger gelstririci faln vurulmamsmiydi ben 32 tamamladm kuveze girmz belki diyorm senibki girms bide cok kalms acaba hastanedn ve dojtrdn dojtora degisiyomu bizim bir arkafs 35 haftalik 1800 gram dogurms kuveze almamslr anlamadm getcktn

Mlkyyy canm aende burada bircoj kisiye umutsn ne guzel kasilmalarn azaldysa raht olabilrsn senin dikis desene seni goturur 40 a ne yazikki merrayla benmki cok oluyo ama merra bendn raht ben coj stres yapiyorm sen gurbetciyi ben merrayi ornek alalm

Mmery bu lıstede serklajı başarısız olan arkadaşlarda var mı? Bu lısteye bakınca %100 basarı görüyorum ama ısın aslı bu mu acaba?
yok canım başarısız olanlar listede..ben bir arkadaşımız doğum ypınca ondan devraldım listeyi sanırım eskiden beri böle yapılmış.
başarısız serklaj oraı cok düşük diye duymustum ama.
teşekkkür ederim arkadasım..Allh yardımcın olsun
mmery senin face varmı ...grubta yoksunda...bu listeleri grupta da yaptım...

yok canım benim face..nedense sosyal medyaya karsıyız eşimle
belki hamile kalınca falan açarım..

Mlkyyy canm aende burada bircoj kisiye umutsn ne guzel kasilmalarn azaldysa raht olabilrsn senin dikis desene seni goturur 40 a ne yazikki merrayla benmki cok oluyo ama merra bendn raht ben coj stres yapiyorm sen gurbetciyi ben merrayi ornek alalm

Canım kasılmam arada oluyo Dr.lar bu her hamilede olur braxton hicks kasılması diyo.çünkü arada bir ve düzensiz.benim tek sorunum 14mm serviksim ve geçmeyen vajinal enfeksiyonum.bide benimki acil seeklaj olduğundan çokda ileriye taşımazmış.dikildiğinde yumuşamıştı çoktan rahmim.küvezide soruyorum bende cunku dr.um bana 32,haftamın basında doğsa bi aya yakın kalır dedi.gecen yenidogandaki hemşire ark.ım geldi emme yutma refkleksi varsa sondasız beslenırse makinasızda acık kuvezdenefes alırsa çok kalmaz dedi.kilosu 1,5un üstundekılerde cok kalmıyor dedı.hemşireye daha cok inandım cunku binlerce yenidoğan görmüş yıllardır.sabah aksam yağlarla masaj bıle yapıyoruz senden iyi bakarız kuveze gırmesın dıye kasıp zehir etme günlerini ye iç soluna yat bebiş buyuşun dedi

Canım biliyorum bebekten bebeğe değişir kilo ama.senin bebiş kaç kilo suan aramızda iki üç gün var cunku.1650civarı daha benım bebeğim.plesantam yaşlanmış stresli üzüntülü hamilelik yasadıgımdan bide ilk 6ay korkunç bulantılarım vardı 9 10kilo vermiştim o yüzden.sana tavsiyem stres yapma bize stres hiç gelmiyor pamuk ipliği hamilelik yasıyoruz.bişeye sinirleyim karnım sertleşiyor.düşünme kasılmayı masılmayı.duzensız kontraksiyonlar serviksi açmazmış.bol boş su iç kasıldığın an pozısyon değiştir.ben hep hastanede olduğumdan dr tavsıyeleri bunlar canım

kızlar dün dişçiye gittim,artık diş olayları bitti.istersen bi ara temizletme için gel dedi.akşam da bi tanıdığımıza gittik,hiç bakamamıştım geçmişe,şimdi okudum tenefüste.
birazdan zil çalıcak ve ben dr.uma gidicem.eğer enfeksiyon geçmiş derse bu ay bebiş çalışmalarına başlıcam.çok heyecanlıyım.bana dua edin nolur artık geçmiş olsun şu enfeksiyon...

Aryamia Allah yardımcın olsun canım inşallah hiç enfeksiyonun kalmamıştır anında hamiş kalırsın çok güzel gamilelik geçirir sapasağlam bi bebek doğurursun inşallahhhhh..

Mlkyyy canm gunde kac kasilmn oluyoki doktr normal diyo mesela benm suan iyilestigm ve ilac kulkandigm haliyle gunde 10 15 arasi oluyo saatte bir ilac alirsm 2_3 saat araliyo tekrar oluyo gunde15 saat uyanksm her saat oluyo diyelm benm kasilma olmadn once rahm boyu cok iyiydi 2.9 kasilma arttigi gun kisaldi biliyorm cunku gunde 30 olmstu ve sanki arfk daha duzenliydy innan canm vende stres yapmk istemiyorm cunku hamilelk isgenceye donusmeye basladi bu kadr guzel biseyi zehr etmk uy stemiyorm ama yatmk zotnda kalmk bide kasilmalr arasni tutmk cok sinir bozucu kasilmalr azalsa38 i coj raht gorirm diyorm bundn sonra azalmzda bari duzenli olmasa ve cogalmasa ben 34 u gorsm kuveze girmz belki di yu orm 32 de 1 aymi kalr doyo cok fazla yaa benm gecen hafta persembe hastaneye yattigmda 1700 du canm benmkide kilolu degl yani

Kasılmaların azalır canım inşallah. Ne güzel bu haftalardasın.sende 40+1de doğurursun inşallahhh:)

amin inşallah hep beraber görürüz ogünleri,sağlıcakla bebişlerimizi kucaklarız vakti zamanı geldiğinde.
sen nidilat kullanıyordun değil mi? kaç saat arayla alıyorsun ve nezamana kadar içeceksin dr un ne diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…