Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çıktım ama başım ayaklarım zonkluyor resmen hamlamışız
eşim doğumdan sonra spora git mutlaka kasların güçlensin diyor.
evet aldıklarımızı yıkatıp ütületicem,hastane çantasını önceden hazırladı annem
bebeği battaniyeye sarıp çıkarıcam:))) anakucağı,araba vs doğumdan sonra geze geze almak istiyorum yaaa

kızlar beni merak etmişsiniz allah razı olsun hamdolsun iyiyim,şarjım da bitmiş tel kapalıymış
dün çok sıkıntılıydım,bugün de biraz dışarı çıktım
şimdi yatıyorum rabbim yardımcımız olsun

aryamia güzel haberlerle gelmişsin sevindim.inş yeni müjdelerde verirsin bize

mlkky canım sancıların durdurulnasına sevindim,geçmişi okurken baya korktum
rabbim bebeğini karnında tutsun inş 38-40lara kadar

ercelf canım işi riske bırakma önlem amaçlı serklaj yaptır mutlaka

bugün bikaç bebek mağazası dolaştık,kadınların karnı burnunda geziyorlar ben biraz bakındım hemen karnım taş gibi oldu oturdum
oturduğum yerden bakındım biraz yaşlı teyzeler gibi.sonra yemeğe gittik wc ye gireyim dedim o da üst kattaymış neyse tutuna tutuna çıktım,inerken merdivenleri öyle dikkatli iniyordumki ayağım kaydım düşmekten son anda kurtuldum resmen rabbim korudu
aylardıt çıkmayınca...sersem tavuk gibi oldum bugün bidaha mı tövbe çıkmam dr hariç...
hamdolsun bugünlere geldik rabbim 38lere de ulaştırsın inş. hepimizi

kızlar sizi seviyorum.iyiki varsınız hepimizin anneler günü kutlu olsun
bizler melek anneleriyiz evlatların en kıymetlilerine sahibiz bizim kuzularımız şuan cennettte

kızlar sizi seviyorum.iyiki varsınız hepimizin anneler günü kutlu olsun
bizler melek anneleriyiz evlatların en kıymetlilerine sahibiz bizim kuzularımız şuan cennettte

Evet canim hepimizin melekleri cennette ama sukur sizler yaninizada meleklerinizi alacaksiniz azkaldi dikkatet kendine herkesin anneler gunu kutlu olsun

Kizlar sukur benim akintim beyaz oldu iyice insallah bebegim iyidir ama bir haftadir sadece tuvalete kalktim valla nasil yattiniz 9 ay allah hepimize sabirlar versin ben herseye sinirlenir oldum insallah sali gunu guzel haberler alirim dua edin

Ayy merra persembe gunude bende oyleydim insanlari opesim vardi ..
Kiz sen iyi cesaretliymisin ben avm nin icinde tekerlekli sandalyeye oturdum oyle gezdim bebek magazasida iki katliydi esim burdan almayiz dedi neyse gorevliye asansor yokmu dedim varmis asansorle ust kata ciktim aldim ama her yere saldiriyorum gormemis gibi ayyy sunuda alalimmi bunuda alalimmi kiz aldiklarini yayinla merak ettim ben bebek bandanalari cesidi yoktu ben iri istiyordum hic yoktu sen buldunmu bari
umudum cnm senin adina sevindim.valla yatiliyor bebis.icin sende yatarsin cnm

inan yazını okurken gözyaşlarına boguldum okadar içten yazmışsınki içim bir tuaf oldu evet bende anne oldum elhamdrillah azda olsa bebeklerim kendini hissettirdi bana bugün eltim ban geldi oturmaya kapı çaldı açtımki çocuklarıyla gelmiş çay fazlı yaptık vs az konştuk filan sonra kızı wc götürdü oglanda yanımda kaldı beni çekiştiiryor duruyor bana anne dedi içim acıdı yeminle efeye bakıp senin gibi bir evladım olcaktı dedim dursaydı dedim senin gibi şirin olurmuyd acaba dedim sanki anlamış gibi suratıma güldü aldım kucagıma öyle sarıldım öptümki sormayın umudum aklıma geldi gözlerim doldu geirisini düşünün artık onlarda gitti sonra başladım aglamaya düşündüm drdm acaba bebegim dursaydı nasıl olurdu anne kelimesi nede güzel bir kelimeerkek kardeşimin karısı gilin adetleri varmış halaya anne diyolarmış banada dediki abla anne dedirtiyimmi halamı desin ay nasıl sevindim ablamda sakın anne dedirtme dedi hala desin dedi yegenim bile olsa çok sevinirim ya birinin ban sarılarak anne demesini nede çok özledim
evlatlarımı eger nasip olursa görürüsen öteki tarafta 3 alıcam kucagıma sarılıcam öpücem koklucam işşallah evlatlarımı görürüm doya doya öper koklarım kokuları burnumda tütüyor çünkü
rüşvet istiyor hanım he bak helekız sen gel beni görürnce aşık olsazsan bende paşa degilim bak inan aynı bunu benziyorum :86::86::86:ne kadar şirinim degilmi:90::90::90:
canım ben o tarihlere gelemedigim için bilemicem malesef
canım senin adına inan çok sevindim o ilacı demişlerdi ban çok fena yapıyormuş kalbi rabbim yardımcın olsun işşallah
sen ne olur olmaz dikiş attır kardeşim son pişmanlık fayda etmez
bir dayak isteyen hatunda burda inanın ben dayak atmaktan yorldm siz yemekten yorulmadınız heanca gezin siz bebe magazalarında internet diye birşey var canım ya ordan alın sipariş verin bebeler allah korsn birşey olcek
Kizlar sukur benim akintim beyaz oldu iyice insallah bebegim iyidir ama bir haftadir sadece tuvalete kalktim valla nasil yattiniz 9 ay allah hepimize sabirlar versin ben herseye sinirlenir oldum insallah sali gunu guzel haberler alirim dua edin

ben 4.5 ay yattım etlerim acıya acıya bagıra bagıra yataktan kalkatım keşke hiç kalmasaydım o yataktanda yavrum dursaydı
kızıma dikişe gittigimizde ameliyat hane kapısı ban ben ameliyat hane kapısına baktım eşime deidm korkuyorum kızımıızız durması için bu şart paşa dedi inan çok zor giridm oraya yeterki evladım tutunsun diye yeterki beni bırakmasın diye ama olmadı yetmedim yetemedim
bir anneler günüde boş geçti malesef eymenin hediya almış bugün gelin aradı eymen halasını özlemiş gelsinde halasıı hediyesini versin dedi inanın yegenlerim hediye alıyorlarya ban çok aglıyorym eger günün birinde evladım olursa ona anneligi layıkıyla yapıcam hiç dövmücek sinirimide oynatsa ölen yavrlarım aklıma gelicek oda ban yeticek kızlar anneler gününüz kutlu olsun işşallah seneye bende evladımla olurum arkadaşın 1 kızı var oglu old diye eşim 4 tane adana burması bilerzik yapmış kolunabende dedim eşime 2 erkek evlat dogurdm sende birşey yok eşim dediki hanım ben daha büyük birşey düşünüyorm dedigörücez bakıcez artık

Kiz pasa valla sen dov bizi bu gunde iyi dayak attin hala yoruldun simdi sen dinlen:)
Kiz ne dayak hastasiymisim boyle dayagi ozlemismiyim ne :)))))

gurbicim sen faceye at ev adresini telefon degiştirdim bütün tel numaralarım silindi kızlar haberiniz olsn sizlere zahmet telefon numaralarınızı faceme atında ekliyim rumuzlarınızla tabibu arada eşim halen işte gelmedi dantele ara verdim anacım çok yoruldu gözlerim yawyemekte yapmadım eşim gelirse yemek yok elim ayagım kalmadı bugün yahalen efe aklımda nuttm dedim ama nerde

Kiz pasa valla sen dov bizi bu gunde iyi dayak attin hala yoruldun simdi sen dinlen:)
Kiz ne dayak hastasiymisim boyle dayagi ozlemismiyim ne :)))))

kız dövüyorum ama sonrada dövdün diye kıyamıyorm sizlere ben şahsen hamile kalsam almam laış veriş 5 adet baddaniyessi var 15 takım kıyafetten 5 takım kaldı hepsini dagıttım bebek görmelere agız mendillerini ellerimle işledim ilf ördüm kızıma nasip olmadı kullanmasıben hamile kalsam kıyafetleri baddaniyesi hazır onlarla idare ederim artık sizlerde teyze olaraktan hesap ettim 25 kişi desek temem bebegimink ıyafetleri hazırelinizi korkak alıştırmayın çeyrekte kabulüm
şaka bir yanada hele bir olsuns ag saglim alıyım kcagıma daha ne isterim beşşik bile düşünmüyorum hele bir sagsaglim dogsun evime getiiryim kendimi hazır hissediyim işşallah gidip öle alırım beşşigini param olursa o çok istedigim bebek takımını alıcam işşallah bakıcez artık neyse eşim geldi ben şunun karnını doyuruym bugün kızdırmıyayım bana lazım

inşallah canım mayıs-haziranı müjde ayı ilan ediyoruuuumm:)
senin de iyi olmana çok sevindim.inş.38 olcaksın canım.

bebeğin iyi bence umudum,bak kanaman da kesildi.salı gününü biz de heyecanla bekliyo olcaz.inş.güzel hbrlerle dönersin.
ben de aylarca yatmıştım yaz sıcağında çok sıkılmıştım.bugün gurbetçi diyodu ya çok gülmek çok ağlamak vs yasak.ben de komik programlar olunca izleyip gülmemek için içeri odama geçiyodum.yazık bize valla yagülünce bile bebeğimi erken doğum yaparım diye düşünüyordum.
birgün ben hamileyken eşimle kanal d'deki şebeke programı var ya,onu izliyoduk.oğlan,sevgilisi sedanın evine gitmişti ve sedanın annesi sandığı kadına korku ve heyecandan''ben sedanın kız arkadaşıyım.''demişti.o kadar çok gülmüştüm ki hemen korkudan odama geçmiştim ama eşimin gülme sesi gelince kalkıp ona kızmıştım sessiz gül,benim de gülmem geliyo diye:))

merhaba herkese..ben bebeğimi 16. haftada suyu geldiği için kaybettim arkadaşlar..ikinci bebeğimdi..ilk bebeğim de yaşamadı maalesef ama suyu geldiği için değil..kromozom anomalisi olduğu için 20.haftada karnımda öldü..düşük yaptırdılar ikisinde de..benm rahim ağzı yetmezliği için şüphelenmem gerek mi acaba? daha doktora da gidemedim 2 ay olucak nerdeyse ama..korkumdan gidemedim..rahim ağzı yetmezliği teşhisi nasıl konuyor..bende olsaydı iki hamileliğimde farkedilmez miydi acaba? cevaplayabilirseniz sevinirim..çok korkuyorum şimdi yapmam gereken bişe var mı die..3. hamileliğe cesaretim azaldı

yorgunbulutlar,allah sabır versin,çok geçmiş olsun.senin durumun bana rahim ağzı yetmezliği gibi gelmedi ama bilemem tabi.dr.a gitmekten neden korkuyorsun,asıl gitmemekten kork,hem bişeyi bilmemek insanı daha çok rahatsız eder.tıp artık hemen herşeyin çözümünü buluyor.
burdakilerin durumu genellikle,bebeklerde sorun olmuyor ama vaktinden önce rahim ağzı açılıyor ve doğum durdurulamıyor.hamile kalmadan önce mutlaka dr.a git,gereken testleri yaptır için rahat etsin.inşallah en kısa zamanda sağlıcakla doğurursun.

hmm bu gece yine parti var sanırsam:))
ben bugün çok yoruldum,yrn sbh da sınav görevi var erken yatıcam.ben partilere haftaya başlıcam paşam:))benim koca maç yapıyo her c.tesi sitedekilerle.zaten evde yok.
paşam sen nerde yaşıyodun?sen doğur,bebişin bi ihtiyacı da benden:)adresine yollarız.
geçen sene anneler gününden 1 gün sonra öğrenmiştim anne olacağımı,14 mayısta.bundan sonra anneler gününde ben de anne olucam demiştim kendi kendime ama kısmet olmadı
seneye bu zamanlar bebişleri konuşuyo olur muyu acaba

teşekkür ederm..doktora gidicem tabi gidicem de ilgilenmiyolar ki..ben anlatıyorum ben dinliyorum..ikinci hamileliğimde hep akıntım vardı çok yoğun bi şeklde..doktoruma bin kere söyledim..bi alttan muayene bile etmedi..enfeksiyondan mı kaybettim bilemiyorum..ilk bebeğimde de olabilir böyle şeyler dediler..ikincide de olabilir böle şeyler dediler.bikaç testi ben zorla yaptrdım..mesela pıhtılaşma çıktı zorla yaptrdığım testlerden birinde...güvenemiyorum artık.şu an hangi doktora gideceğimi bilemiyorum..riskli gebelik uzmanı da yok yaşadığım yerde..

Yeni gelen arkadasim basin sag olsun hos geldin perinatolog yok ise sana yakin ildeki iyi dr git dikisini attir arabayla kontrolune gidersin uzanarak cnm listemiz var bizim yakin gecmiste var

Kizlr sizinde akintinz cok oluyomu bende kendme nazar degdrdm sabah akintm azaldi diye seviniyodm sabahtn beri akindm cok oncedn sari sumuksuydu simdi sari ama daha yogun ve yapiskn ilginc ama bali vardr ya yapiskn onun gibi doktr akinti var ama serklajdn dolayi normldr gecmz dedi aslinda bende fitil faln kullanmk istemiyorm biktm cunku ilctn hem 3 gun sonra tekrar basliyo

benim sadece doğum yapacağım gün akıntım oldu çok fazla,öncesinde pek yoktu.bilemiyorum ki senin durum farklı olabilir.gurbetci doğru söylüyor,mutlaka başka bi dr.a git,başka dr.a görünmeden asla hamile kalma.
açıklık var mı diye alttan bakılması gerekirdi,o zaman anlaşılırdı yetmezlik olup olmadığı.ama benim mesela hamile diilim ama şu an bile çok az açıklık var kesin dikiş lazım diyor dr.um.bazıları da hamileyken rahim ağzı kısalıyor,öncesinde hiçbi problem yokken.

pıhtılaşma konusunda pek bilgim yok ama bu konuda hamilelik öncesi iğne filan olunuyo sanırım.mutlaka riskli gebelik uzmanına gidip önlemini al,allah bi daha aynı acıları yaşatmasın arkadaşım.

canım dr.un kullan dediyse fitili kullan,bebişe de kendine de iyi bak.aynı şey diil biliyorum ama benim de akıntım vardı,fitiller sayesinde geçti.gebelikte zaten akıntı artar,serklajda artması normal burdaki okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…