Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Pasam icten yazdm cunku acini paylasiyorm burada hepimz bebegmz olsn olmasn anneyz cok sukur rabbime hic annelik duygusnu tatmaynlr varr
Pasam sizlere kiziyo neden geziyosunz aaaaa cok ayip:) bende bugun ciktm ama ben ilcede oldugmdn kucuk bir magazaydi hemen alio ciktm mecburn anakucagi aldm evime ins otobusle donecegm icin puset alamzdm cantasini iki kundk bi tanedetakim aldm simdilk eksigm yok hastane cikisyla bir takim daha vardi zatn cantmda hazir acil bisey olr diye hepsni hazorladm ins olmazda hepimz 38 i gorurz
Merra canm iyi olmana sevndm insn bunaliyo keske kasilmn olmasa iyi yapmssn dicem ama kasilma kotu olms ins gecer

Aryamia canm sagol cvp icin zaten doktr fitil yazmadi yazsa kullanrdm mecburnde serklajdn dolayi norml dedi ama artti bende ondn sordm

çok karışık konular ya..allahım yardımcımız olsun..artık öyle gıptayla bakıyorum ki pat die hamile kalıp doğuruverenlere...benm lekelenmem olduğunda kaç arkadaşıma sordum hepsi de benm başıma öle bişe gelmedi dedi..ya bi lekelenme bile yaşamadan doğuranlar varmış inanamadım..allahım bizim de yüzümüzü güldürsn inşallah ne diyelm..iyi bi doktor bulucam allahın izniyle..çok teşekkür ederm cevapladığın için arkadaşım..allah razı olsun..inşallah senn de yüzünü güldürsn rabbim...

Aryamia canm sagol cvp icin zaten doktr fitil yazmadi yazsa kullanrdm mecburnde serklajdn dolayi norml dedi ama artti bende ondn sordm

anladım canım,inş.sabaha kadar kesilir akıntın.

ben de 12.haftamda kanama yaşamıştım,dr.uma sordum yetmezlikle mi ilgili diye.hayır dedi.
int.ten araştır dr.u da,en yakın perinatoğa git arkadaşım,kafandaki sorulara cvp bul ki için rahatlasın.ondan sonra da elinden geleni yapıp hamile kalırsın.
inşallah sen de çok sağlıklı bir hamilelik geçirirsin,bebişine kavuşursun inş

Aryamia cnm samar oglan oldum
Esimin gelmesini bekliyorum daha gelmedi..
İlaclarimi.ictim simdi sut iciyorum cnm gelsede yatsam..

yok öyle bandana falan almadım canım daha öncelikli şeyler aldık,bizimkiler yaz bebeği olduğundan rabbim sağlık sıhhat verir inş. kırkımı falan beklemicem çıkıcam ozaman alırız dedik
banyo ve bakım seti aldık seba med,emzik,biberon,havlu seti,göğüs pedi,emzirme çamaşırları vs aldık.annemde beşik alacaktı o bakmış beğenmiş biz de gördük onayladık onlar gelecek pzt. inş. beşik,yatak,uykuseti vs
göğüs pompasına karar veremedim elektrikliler 200 ve üstü onu daha almadım ihtiyaç olur mu,işe nezaman başlarım bilmiyorum,manuel de kullanışlı mı bilemedim onu da sonraya bıraktım sen ne marka nasıl aldın
insanın her gördüğünü alası geliyor ama kredi ödeyince elimiz ayağımız bağlanıyor.eşim alışveriş yaparken normalde hiç karışmaz bugün herşeyi alasım vardı o garibimde arada "acaba ihtiyaç olur mu? bi kısmını hesap kesim tarihinden sonra mı alsak" dedi.bana kalsa oooooo...
aman olduğu kadar yeterki sağlık olsun
bir de çoook güzel oda takımları vardı hasta kaldım ama çocuk odasında yatamayacağı için onu da erteledim,zaten ağustos gibi taşınıcaz
rabbim bugünlere getirdi bizi hamdolsun,inşallah topikteki bütün arkadaşlar zamanı gelince aynı muhabbetleri yaparlar,zaman... 2011 de evlat acımı yazarken şimdi 2.evladımın tatlı telaşını yazıyorum şuan acısı taze olan arkadaşlara burdaki hamileler umut olsun inşallah sizler de bizimle bu telaşlarınızı paylaşacaksınız
tüm hamişler hep birlikte 38-40 ları görürüz inşallah

bazen hayel ediyorum bir yandan elif besteyi pışpışlıyorum biryandan şuan hamilelik bekleyen veya taze hamile arkadaşlar 28 i geçmiş önce onu kutluyoruz sonra sırayla 32-34-36.haftalarını yazıyorlar buraya...nerden nereye diyerek yeni üyelere umut oluyorlar ... Allahım sen kimselere birdaha evlat acısı yaşatma
amaaaan çenem düştü ben kaçar:)))

canım msj ını biraz geç de olsa aldım çok sağol düşünülmek çok hoş:))

canım başın sagolsun öncelikle sen bir daha hamile kalmadan genetikten tutta kan tatlilerine kadar pırtılaşmaya kadar baktır derim benbende 3 bebegimi kaybettim pırtılaşma yok dediler arda bey buld neyim oldgunuallah razı olsun bu doktor bana vesile ettikleri için arkadaşların
bu saat oldu uymadım bak sana bir bakayım dedim bende 23 şbatta oglumu kucagıma alıcaktım 24 şubatta kızıma hamile oldgmu ögrendim birde işin garibi ney biliyormsn kızımda rahimime dikiş atılıcak 32 numaralı yatak düştü şansıma o yatakta umudumu dogrdum dedimki içimden allahım birşey olsada gitsem şansıma kan slandırıcı kllandıgım için eve yolladılar 1 hafta sonra gel dediler düşünsene oglum kaybettim o yatakta kızıma can vericeklerdi kızımada 15 numaralı yatak düştü şansıma düküşüm atıldı sonra dogm ettim 15 numaralı yatak düştü bir taraftan kızıma can veridi dikişim atıldı diger taraftan kızım vefat etti 15 numaralı yatakta 2 gece geçirdimhayat çok adil davranmadı bana malesef allahım dedim sen benimi deniyorsn dene bakalım nereye kadar deniyorsan dedim

evciligede gelince inan zevki geçtim artık bebeg vesile olmaya bakıyorm ben ay utandım bak şimdiugraştık geçen ay olmadı bu ay 2 kere evcilik oynadık bakalım bu ay ya tutuıcak yada ttmucak ablam dediki hamile olabilrsin bu ay içime öle doguyor dedi şansa bakalım ablam 3 gebelik geçirdim bildidebakalım bunu bilicekmi kanımın son damlasına kadar savaşıyorm artık bakalım görelim sende bırak artık korunmayı koyver gitsin burda senle haftalarımızı sayalım
ahanda bir gezginci daha kızıms izşleri bana sayılamı verdileray bende işşallah sizlerin haftasına geliyim bende gidip alırımd esemde inanmayın almam
Aryamia cnm samar oglan oldum
Esimin gelmesini bekliyorum daha gelmedi..
İlaclarimi.ictim simdi sut iciyorum cnm gelsede yatsam..
süt çocugu senianacım herkez derin uyksnda ben ise ayaktayım eşime yakalandım yedim gene azarı ben kaçtım

HEPİNİZİN ANNELER GÜNÜ KUTL OLSN İŞŞALLAH SENEYE EVLATLARIMIZLA GİRMEK DİLEGİYLE

Kizlar sukur benim akintim beyaz oldu iyice insallah bebegim iyidir ama bir haftadir sadece tuvalete kalktim valla nasil yattiniz 9 ay allah hepimize sabirlar versin ben herseye sinirlenir oldum insallah sali gunu guzel haberler alirim dua edin

canım, beyaz akıntı normal, korkma. Süt gibi beyaz, kokusuz akıntı olabilir hamilelikte. maşallah bebeciğe

yorgunbulutlar, başın sağ olsun. ilk hamileliğin sebebiyle kesinlikle iyi bir doktor bulmalısın. Buradaki pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarla bir görüş istersen; geriye doğru okursan ilaçlarını, iğnelerini filan paylaştılar. rahim ağzı yetersizliği olmayabilir sende, doktoruna bir sor istersen...Eğer normal doğum yaptıysan sancın var mıydı; doğum kaç dakika sürdü, kaç santim açıklığın vardı...bunları söyle doktora, bunlara göre karar veriliyor. 12.-13. haftada ölçülüp gerekirse serkaj yapılıyor... ama bence senin sorunun o değil; doktorluk yapmak istemem ama 16. haftalık kaybında iltihap veya pıhtılaşma gibi bir sebebi olabilir. Bebeğin eşi incelendi mi? belki iltihap vardı. Sana tek tavsiyem olabilir; gidebilirsen yakın bir büyükşehire gi,t ve üniversite hastanesindeki bir prof.la veya perinotoloji uzmanıyla görüş, gerekli testleri öğren, yaptır. Sonra hamile kalırsın inşallah. Tekrar tekrar aynı acıyı yaşamazsın umarım; Allah bir daha göstermesin.

inşallah aryamia, bende oğullarım dursaydı bu ilk anneler günüm olacak diyordum. kısmet değilmiş bazen düşündükçe şaka gibi geliyor; hiç yaşanmamış gibi...

tüm melek anneleri, anneler gününüz kutlu olsun biz bebeklerimizi cennette büyüteceğiz, onların özlemiyle kardeşlerine sarılacağız inşallah...bebişleri kucağında olanlar, hamişler ve sevgili geleceğin hamişleri her birinizi çok seviyorum, öpüyorum yanaklarınızdan. İnşallah her biriniz için musmutlu bir gün olur

Evet canim yatilir valla yeterki onlar iyi olsun

Hepinize teşekkürler yorumlarınız için telefondan girdiğim için alıntı yapamıyorum. 12. Haftadan sonra ölçecek tabiki o zamanlar iyi olur sonra düşerse 15 de 16 da falan atar ama ben baştan istediğimi söyledim önşem amaçlı o da kalınsa 4 cm in üzerindeyse ben atmak istemem dedi kalınsa serklaj riskli mi oluyor kızlar? Gerek yoksa atmayız dedi kısaca çok da konuşmadık zaten ben korkulu rüya yaşamaktan sa atılsa iyi olmazmı riskli bir operasyon değilse dedim istediğimi anlayınca ölçelim o zaman konuşuruz dedi.
Ben medikal park a gidiyorum kızlar özelde serklaj olan varsa ne kadardır bu operasyon bilen varmı?
Ama yarın nişantaşında rıza madazlı nın muaynehanesinde randevum var onunla cerrahpaşa nın doktoru o eğer burda yapalım derse cerrahpaşa da yaptırsam profesör e ve üniversite hastanesine güvenebilirmiyim?

İnsallah iyidir canim ben candy crush oynuyordum onuda biraktim stres yapiyor diye televizyon cok izlemiyorum canim ama tek sikintim kusma surekli oguruyorum valla sabahtan beri mahvoldum yine ustume bile kusmusum bugun bakici yok esim bakiyor pazar gunleri erkek iste elinden geleni yapmaya calisiyor insallah sende yakinda mujdeyi verirsin canim

Canim basinsagolsun direkmi patladi suyun yoksa acilman olduda ondan sonrami patladi eger once acilman olduysa rahim agzi yetmezligi denebilir bence benimde 3. Hamileligim canim hic cesaretini kirma elbet birgun olacak burda ne arkadaslar var azimle bebeklerine kavustular

RÜYAMDA CENNETTEN MELEKLERİMDEN MESAJIMI ALDIM ....... başta kendimin ----sonra anneciğimin ve siz değerli anneler.....ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...bebeklerinizle sağlıklı bir ömür boyu mutlu yaşam diliyorum.....

biliyorum elbet bigün anneler gününü canlı canlı yaşayacağım...şimdilik rüyalarımda yaşıyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…