Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dunyanin tum ciceklerini toplasak senin gibi kokmaz dunyanin en kiymetli taslarini alsak yaninda kiymeti kalmaz gunes belki dunyayi isitir ama yuregin karsisinda gunesin lafi bile olmaz dunyayi bilemem ama benim icin su mesaji okuyan anneler kadar ozellikli bir anne daha olamaz cunku hepimiz melek anneleriyiz TUM MELEK ANNELERİNİN ANNELER GUNU KUTLU OLSUN

Ya kizlr size ozel ve komik bir soru soracm gogusunz hangi renk yani koyumu siyahami yakin yoksa kina renki vardr ya kahverengndn biraz koyu hamilelr cvplrmisnz

bende 4 sene önce TUPPERWARE bebek setlerin hepsini aldım..öylece duruyor poşetinde...ama pahalı yani..mama kaşığı,ilk tabağı,mama saklama kabı, suluğu, biberonu...vs.. mavi turuncu renklerinde...bakalım kullanışlı olacakmı memnun kalacakmıyım bilmiyorum....sağlıklı plastik diye aldık bakalım...

Ya kizlr size ozel ve komik bir soru soracm gogusunz hangi renk yani koyumu siyahami yakin yoksa kina renki vardr ya kahverengndn biraz koyu hamilelr cvplrmisnz

Canım göğsümün rengı değişmedi hala beyaz.annemin dediğine göre is düşmemiş o nedemkse:))ama uçları çok koyulaştı koyu kahve.açıl renk gecelik giyince bile belli.gören kız senınkı kız dıyo:)

Tupper'ın varmış demek.mutlaka çok kalitelidir.arastırıyım:)inşallah güzel günlerde bebişine kullanırsın canım

teşekkür ederim..suyum aniden boşaldı fakat doktora gittiğimde alttan muayene ederken rahim ağzı kapalı dediğini duydum iyi hatrlıyorum..allahım aynı cesareti yine verir inşallah..bi daha evlat acısı yaşamayalım hiçbirimiz..

teşekkür ederim arkadaşım..özelden de yazmışsın burda da anlatayım benm ilk bebeğimde trizomi 18 teşhisi vardı ve bütün doktorlar bunun tesadüfi bişe olduğunu anne babayla ilgisi olmadığını söylediler..zorla sadce gen sayımıza baktırdım eşimle benm..yani normal bi insandaki gen dizilimi var ama ayrıntılı bi inceleme değildi sanırım bu..ve yine zorla pıhtılaşma testi yaptrdm hafif pıhtılaşma çıktı..ikinci hamileiğimde gerçekten de bebeğim sapasağlamdı..ben zaten iğne ve bebe aspirini kullandım ikinci de..bu kez suyu geldi ve kaybettim.patolojiye gitti bebeğim ve hiç bi sorun olmadığı söylendi ama genetik bi inceleme olmuyo sanırım patolojide..artk bi perinatolog bulup bi defalık da olsa gitmeliyim sanırım

teşekkür ederim..evet aynen öyle dua ediyorum sadce..bi daha evlat acısı yaşatma rabbim die..senin de başın sağolsun arkdaşım..zaten beteri olduğu düşüncesiyle ayakta kalıyorum ama eski hevesim cesaretim kalmadı gbi hissediyorum..donuklaşmış gibiyim..ben antepteyim fakat çok araştrdım perinatolog ismi bulamadım netten falan..burda da tanıdığım fazla kimse yok zaten..bir de ben iki bebeğimi de suni sancıyla araştırma hastanesinde düşürdüm ve patoloji sonuçlarımı falan ordaki doktorlar baktı ama hiç bişe demediler..yani tahlil araştırma tedbir vs.hiç bişe...enfeksiyon olabilir dediler bu kadar..

yorgunbulutlar, başın sağ olsun. ilk hamileliğin sebebiyle kesinlikle iyi bir doktor bulmalısın. Buradaki pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarla bir görüş istersen; geriye doğru okursan ilaçlarını, iğnelerini filan paylaştılar. rahim ağzı yetersizliği olmayabilir sende, doktoruna bir sor istersen...Eğer normal doğum yaptıysan sancın var mıydı; doğum kaç dakika sürdü, kaç santim açıklığın vardı...bunları söyle doktora, bunlara göre karar veriliyor. 12.-13. haftada ölçülüp gerekirse serkaj yapılıyor... ama bence senin sorunun o değil; doktorluk yapmak istemem ama 16. haftalık kaybında iltihap veya pıhtılaşma gibi bir sebebi olabilir. Bebeğin eşi incelendi mi? belki iltihap vardı. Sana tek tavsiyem olabilir; gidebilirsen yakın bir büyükşehire gi,t ve üniversite hastanesindeki bir prof.la veya perinotoloji uzmanıyla görüş, gerekli testleri öğren, yaptır. Sonra hamile kalırsın inşallah. Tekrar tekrar aynı acıyı yaşamazsın umarım; Allah bir daha göstermesin.

teşekkür ederim sana da arkadaşım..ilk gebeliğimdeki tamamen tesadüfi bi anomali olduğu için ondan korkmuyorum..nitekim ikinci bebeğimde bi sorunum yoktu..normal doğum yaptım ama canım hastaneye yattığımın 2.günü akşama doğru ancak açıldı rahim ağzı suni sancı ilaçalrı verdiler 4-5 saatte bir alttan..pıhtılaşma için iğne ve bebe aspirini kullanıodum zaten..benm de aklıma en çok yatan enfeksiyon çünkü inanılmaz akıntım vardı..yine de herşey geliyo işte insanın aklına..çok teşekkür ederim cevaplarınız için..inşallah rabbim hepinizin yüzünü güldürsün bir daha evlat acısı göstermesin sizlere..burdaki dayanışma olmasa şimdiye kadar çoktan delirirdim herlde..çünkü kimsenn beni anlamadığını hissettiğimde çıldırıcak oluyorum..iyi ki varsınız..

Cumartesi anneleri vardır...emekçi anneler vardır... Şehit anneleri vardır...gurbet anneleri vardır...bunlar bilinir ayrıdır...bir de herkesin bilmediği, çok zorluklarla elde edilen tüp bebeklerin anneleri ve anne adayları vardır... Bir umut olur bizlere...anne olmuş ve olacak tedavideki tüm kader arkadaşlarımmmm hepinizi sevgiyle kucaklıyorummmm anneler günümüz kutlu olsun...Lili

Ps: buraya fazla giremiyorum artık ama dualarımda yaşadığım sürece bir premature bebek doğurmuş anne olarak her zaman yüreğimdesiniz...oğlum Aren 2 bucuk aylık oldu hamd olsun ikimizde iyiyiz şükürler olsun, bu özel günde onu kucağıma almak duyguların en güzeli, rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu...sevgiler ...

CANIM LİSTE YAPMIŞTIM BEN FACEBOOKTA GRUBUMUZDA...
ANTEPTEN 2 KİŞİ DOĞUM YAPMIŞ GEÇMİŞTEN..BAK İSTERSEN...

GAZİANTEP'DEN

Adı:Saliha06
Serklaj Yapan ve Takip Eden Dr: Nurettin Kavcı
Sonuç:doğum
--------------------------------------------------------------------
Adı:melekceren
serklaj yapan ve takip eden dr: dr halil ibrahim büyükbeşe
sonuç:doğum
----------------------------------------------------------------

Ben 3 ay boyunca ogurdum çok fena bısey idralimi bile kaçırıyordum,dikiden sonra olursa dıye korkuyordum dıkısı zorlar diye bı kac kerede dıkısden sonra oldu hıc bısey olmadı korkma
Yorgun bulutlar sanırım sene başka bı topikde yazısmısdık benım 16 haftalık bebegım once hafıf sonra sıddetlı sancı ve kanama eskıgınde sütümün pensinde bebegım geldı, burda doktor listemiz var yaşadığın sehre göre bak iyi bır doktora git hamile kalmadan

Kızlar hepimizin anneler gunü kutlu olsun,benım ilk anneler gunüm bı kac gündür annemdeyım eşmi bugün geldı sürpriz yapmış bana bı kolye almış ama bız daha onceden bakmıştık bu kolyeye begenmemıstım su uzerıne ısım yazan künyeler varya ondan ben onun yetıne tek tek harfi yazan kolyelerı begenmıstım oğlumun adını yazdırcaktık ama o begenmedıgım kolyeye almış kutuyu açınca cok şaşırdım ve tepkim niye digerını almadın oldu, sımdı vıcdan azabı çekmiyorum yaa çok kırdım galiba sımdı kolye boynumda baktıkcada hoşuma gıtmeye başladı öfff sımdı esımın gönlünü nasıl alcam

Sahbamus canm biliyorm norml oldugnu gogsmn rengi degstide benim bebegn cinsiyeti biturlu netlesmiyo ya bende koca kari yontemleryle anlamaya calisiyorm siyaha yakin olrsa kizms koyu kahve olnca erkekms benmkide koyu kahve erkek diyolr yani hayrlisi

yorgunbulutlar

2. deki doğum hikayen rahimağzı yetmezliğine benzemiyor. Rahim kapalı suni sancı verdiler demişsin. Rahimağzı yetmezliğinde genelde gittiğimizde fazla sancı çekmeden hatta hiç çekmeden açılmış oluyor kolay doğum oluyor... Enfeksiyon üzerinde durulabilir...aMA BÜYÜK ŞEHİRLERDE BİR PERİNATOLOGLA GÖRÜŞ BENCE DE...

Kızlar okuyorum şükür iyisiniz...

hepimizin anneler gunu kutlu olsun.bebeklerimiz yanimizda degil bir yanimiz eksik ama yinede gunumuz kutlu olsun.illaki cocuklar annelerinin yanina gidecek degil ya gununu kutlamak icin bende bebegimin yanina gittim gunumu kutlasin diye....yavrum karnimda olsaydi simdi 32 haftalik olacakti (

Hepinizin anneler günü kutlu olsun. Geçmişi okudum. Hatırladığım kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. 7 mayısta 33+ 3. Günün gecesi spinal sezeryanla kızım dünyaya geldi. Kızım 1980 gram. anladığım kadarıyla küveze girme öncelikle bebeğin kilosundan çok yapısına bağlı. ama anne karnında kalma süresi arttıkça küveze girme olasılığı da azalıyor. normal doğumu da yaşamış biri olarak spinal sezeryandan çok daha fazla memnun kaldım. Herşey çarçabuk oldu herşeyi duydum, gördüm. Bebeğimi maalesef göremeden hemen yoğun bakıma aldılar. Bu arada 28. Haftada 2+2 şer doz ciğer geliştirici iğne olmuştum. Bebeğim 2 gün solunum cihazına bağlı kaldı şu an kendisi soluk alıp verebiliyor kafasına cam fanus geçirilmiş onun da yardımı oluyor sanırım. Medipol hastanesi biraz aşırıya kaçıyor ama herşey bebişlerimiz için. Sadece bebeğime bir kez dokunup görebildim. Bunun dışında günde iki kez perdeler açılıyor ve camın ardından bebeğimizi görebiliyoruz. Ama bizim bebiş cama çok uzak pek de görmüş sayılmıyoruz aslında. Yerini değişmek de doğru değilmiş. Yani bebeğim sanki doğmamış gibi. Bana gelince çok şükür sütüm az az geliyor. Önceleri hastanenin medela marka pompasıyla sütümü sağdım. Ama pompanın temas ettiği halkaların derisi yüzüldü. Evde ise ameda marka çiftli pompayı kullanıyorum çok daha memnunum. En azından yarım saat değil 15 dk da sağma işlemi bitiyor.
Ayrıca ercelf sormuş sanırım benim serklaj medipolde yapılmıştı. Yaklaşık 2000liraya maloldu. Medical parkta çok daha pahalıdır.
Bu arada tek aklıma takılan ksnamaya rağmen doğum biraz daha ertelenebilirmiydi acaba?
Benden bu kadar ara ara topiğe yazmaya çalışırım

Sahbamus canm biliyorm norml oldugnu gogsmn rengi degstide benim bebegn cinsiyeti biturlu netlesmiyo ya bende koca kari yontemleryle anlamaya calisiyorm siyaha yakin olrsa kizms koyu kahve olnca erkekms benmkide koyu kahve erkek diyolr yani hayrlisi

aah canıımm senin bebe inatçı çıktı..gösermiyor önünü ne edek...ayıp ayıp diyor oda biliyor kontrolde izlendiğini size inat .ıçını dönüyor

bence artık bakmayı bırakın sürpriz olsun artık yaaw...kız erkek farketmeyen kıyafetler al şimdilik....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…