Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayyy o kadar sinirliyim inanin buraya yazmazsam catlarim sinirimden..
Kimin yuzundenmi gerizekali esim yuzunden ..
Ben dedimki kimseyi istemiyorum yanimda abisi 40 yemegine gitti iki kizini yanima birakti ben gecwn seferden dolayi istemedim hatta dedimki bak yanimda kimseyi istemiyorum su zamana kendim getirdim.su zamandan sonra kimseyi istemiyorum diye ama gerizekali abisinin sozunden cikarmi ..
Ben dedim ki bak arabaylan gitme bin otobuse git zaten para yok yok.bey efendi dinlermi ..
Ablalarini yegenlerini goturup getirecek sanki ben o arabayi onlarin sefasi icin gece 12 kadar calistim onlarin zevki icin gotleri rahat etsin diye ayyy o kadar agrim.varki bide bunlarla ugrasiyorum..
İnqnirmisiniz para yok diye ben hastaneye gitmiyorum borcumuz cok diye magnezyumumu alamiyorum adamin seyindemi yaa ..
Allahim sen bana dayanma gucu ver yarabbim kizlar biktim resmen ya biktim su kizi dogurayim ilk isim o arabayi satmak olucak ..
Benim ailem gelince ben onlarada sanada bakiyorum diyor yegenleri gelince dili.seyine giriyor babanin

bebeğin toparlayacak,sonra kollarında olacak,büyüyecek,okula gidecek,yaramazlıklar yapacak,bugünle unutulacak inşallah.allah yardımcın olsun canım,bizi de hbrdar et.allah bebişini korusun.

canım olan biten hiçbişey bebeğinden önemli diil sonuçta,onu düşün,onu bugünlere getirdiğin için mutlu ol,böyle şeylere takma kafanı,eşinle sonra konuşur eminim sen onu yola getirirsin,bu sorunu çözmek senin için zor olmasa gerek:)ben seni öyle hayal ediyorum nedense.herkes eşleriyle problemler yaşıyor hem de neler...bu arada araba senin galiba.benim de öyle:)babam almıştı benimkini sağolsun.
eminim her zaman gitmiyordur arabayla böyle durumlarda,arada bi olur boşver üzülme cnm.
bizim okulda hamile arkadaş vardı ya,onun da kesesinde yırtık varmış,daha 2 aylık bebeği.o nası oluyo,bilgisi olan var mı?çok üzüldüm ona da.
bak ne güzel herşey yolunda gidiyor senin için canım,geri kalan herrrrşeyi boşverrr,bebiş doğsun sonra düşünürsün,olmadı senin kocayı da paşama dövdürürüz:)

AH CANIM ALLAH TEZ ZAMANDAN KÜVÖZDEN ÇIKARSIN BEBEĞİNİ....
benim anlamadığım bişey var nerdeyse 2 kilo doğmuş kızın..küvöze girmesine gerek varmıydı....küvöze girmemesi için tam 40 haftalıkmı doğması gerekiyor yada en az 2 kilomu olması gerekiyor...

ANLAŞILAN ÇOK YÜZ VERMİŞSİN.. EVLENDİĞİNDEN BU YANA TEPKİNİ KOYSAYDIN UFAKTAN UFAKTAN SENDEN ÇEKİNMEYİ BİLİRLERDİ :) arabayla gidiyorlarsa şöforlüğünü yapıcaksa kardeşlerinin doldursunlar benzinini bi zahmet...durumunuzu biliyorlarsa ve böyle bi nezaket akıllarına geliyorsa tabi....BÖYLE BUNLAR...AAH AHHH ANNEMDEN BİLİYORUM BEN....BABAM AZMI ÇEKTİRDİ.... DIDISININ DIDISINA YARDIM EDEYİM DİYE YIRTTI KENDİNİ EVİMİZDE AĞIRLADI GETİRDİ GÖTÜRDÜ MİLLETİN HAMALLIĞINI YAPTI...ANAMLA AZMI KAVGA ETMEDİLER...

Bende sasirdm ve uzuldm kargunesi niye kuvezdeki bebegn bende seviniyrdm 34 olrsam bid 2 kilo olrsa kuveze konmz belki artk raht bir nefes alirm diyodm demkki rahtlik yok bizlere 38 olmadn

Gurbetci cok iyi anliyorm seni gercktn boyle seylr cok sinir bozucu oluyo bizim arbamz yok tabi baskalarnin borcunu odemktn nize sira gelmedi tavrini belli et emin ol birinin ustnden gecnmeye bir baslrlarsa devmi geliyo ama simdi bunlari dusunp kendini hic uzme hayrlisyla bebegn dunyaya gelsn ozamn yapman geerekeni yaparsn

Sahba aryamia efilum inanin bunlarin.tek sorumlusu benim su kahrolasi vicdanim yeminle bide ailemin bana sahip cikmamasi inanin artik demin aradim annemi senden su gune kadar dedim para istedimmi yok dedi istemem zaten dedim allahim sagligimi yerinde koydugu surece sizden tek istegim bana sahip cikmaniz
insanlarin karsisinda cevap veremiyecek hale getirmeyin dedim
anneme bugun kafani iki elinin arasina koy bu kiz bana neden boyle dedi de dedim..
Siz siz olun evlatlariniza sahip cikin ahh ahhh..
Aryamia chnb bilir sor istersen ben sabah 7 de evden cikardim gece 11:30 da evde olurdum bi araba aliyimda elaleme gel beni gotur hastaneye dememek icin yeminle hastalandim kis gunu rapor almadim gunlugum kesilecek diye ben bu kadar sikarken onun boyle sorumsuzca harcama yapmasi canimi cok sikiyor bak gecen bebek esyalari almaya ciktik bu kadar yeter diyor ailesine gelince dusunmuyor benim cocugum olucak ondan kisiyor inan ..
Tek sorun benim cok dusunmem bende har vurup harman savursam o dusun bunu iste gel gelelim bunu bi becerebilsem inan kizim dogsun universitemi bitirecem kendim kazanacam kendim yiyecem ..
Ahhh kafam ahhhh

canım erkekler bizim gibi düşünemiyor akılları farklı çalışıyor inan benzer şeyleri bir çoğumuz yaşıyoruz.
sen şimdi bunları düşünmemeye çalış nasıl olucaksa oda...bebeğine yoğunlaş doğumdan sonra hepsinin hakkından gelirsin
benim eşimde çok yumuşak yüzlüdür kimseye hayır diyemez,bişey oldumu ben müdehale edebilirsem ederim sonrada adım cadı gelin olur hiiiiiiç umrumda değil
ah şugünler bir geçse hayırlısıyla 38-40 olsak hepsini hizaya sokarsın sen

Sahbamus canm biliyorm norml oldugnu gogsmn rengi degstide benim bebegn cinsiyeti biturlu netlesmiyo ya bende koca kari yontemleryle anlamaya calisiyorm siyaha yakin olrsa kizms koyu kahve olnca erkekms benmkide koyu kahve erkek diyolr yani hayrlisi

canım o yöntemde çürüdü... bizim kız ve benim kahve çok da koyu değil,siyah hiç değil:)))

Merra cnm inan dusunuyorum kizimi eskiden olsa bu kadar sikmam simdi hem bu konuya sikiyom canimi hemde bu konuya siktigim icin bebegw bisey olucak diye sikiyorum bana kimse karismasa ben kendi kendimi idare ediyorum ama gel gorki beni bu hale getiriyorlar..
Persembe gunu iki gorumcem gelecekmis bana demiyor sanki 8 aydir
bana bit dusmedi son bi ayda dusecek
ablasina yok diyebilirmi ki...
Neyse aldik onlari yoldayiz kardesine oyyy kurban.olurum cok yoruldun degil mi diyor sanki ben keyfimden yatiyorum selim de demiyor cocugum icin yapiyorum diye oyyy kuban olurum ol banane sanki kardesini cok dusunuyorsan gel kendisine yardimci ol yorulmasin peeehhhh..
Seda sen kimden hayir duasi aldin selim gibine dustun diyor bende icimden dedim acaba kimin bedduasini aldim da bu durumdayim neyse dedim ben kotumiyimki..
Sustu iste boyleler ahhh ahhh anam gun yuzu gormemis ben mi gorecem..

Merra cnm biraz gectiydi simdi gine var inan rabbime emanet ediyorum kizimi rabbim onu bana bagislar insallah bazen kendime hakim olamiyorum cok uzgunum..

İŞTE KADINLARIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ BURDA DEVREYE GİRİYO.... hırs yap oku kıs vallahi...bitir okulunu, kpss yi de kazan ve memur ol....yemin ederim ekonomik özgürlüğün gibisi yok....nasıl alıştırırsan eşini öyle gider gurbetim.......bak bana bütün paralar benim elden geçiyor...ödemelerin hepsini ben yaparım...eşimin maaş kartı bendedir...daha ne olsun.... temizlik yaparken yerleri süpürmek ve silmek eşime aittir...başta hayatta yapmazdı ama şimdi maşallah...tabi şuan ben çalışmıyorum ağustosa kadar..o yoruluyo ben yapıyorum doğal olarak....ailesine de cadı gelin rolü oynadım....temam laf edemiyolar artık

YA VARYA GICIKLANDIM ŞİMDİ HAAA... AĞZINI AÇIP DİYEYDİN KIZ NE SUSTUN....KONUŞMASAN ÇOKTA UMRUNDA SANKİ DEMİ...kıs lafını esirgeme ....laflarını usul usul sok valla....benim kaynanam da aynı vay oğlum vay...balkonda kocamın yolunu gözler...ünv deyken bikere bakmadı bu çocuk nerde yatar 7 yıl nerde kalır diye...leş gibi yatakta yattı onda bunda öğrencilerde 5 parasız kaldı..ana baba hiç duymadım...ne zaman evlendik VAY OĞLUM VAY OLDU....dedim balkonda beklerken..yahu anne bari evine dönerken mustafayıda çantana kat git dedim....ne bu düşkünlük....ünv yıllarında pek düşkünlüğünü görmedimde senin hiç dedim...evlenince kıymetlendi heral dedim.... ....bişey demedi sustu...

Merra cnm biraz gectiydi simdi gine var inan rabbime emanet ediyorum kizimi rabbim onu bana bagislar insallah bazen kendime hakim olamiyorum cok uzgunum..

YETER BU KADAR STRES ŞEKERİM...şimdi acık nefes egzersizi yap bakalım....burun deliklerinin birini kapat nefesini al 1-2 saniye tut şimdi o nefes aldığın deliği kapat öbür deliğği aç ve ordan ver nefesi...tekrar bidaha başa dön öbür deliğe geç .....sol delikten nefes al sağ delikten nefes ver....sırasıyla böyle yap..deliklerin biri kapalı olacak ama sırayla... :)

kızlar bu saatte geldim malum şekerle uğraşıyorum bide suyum azmış
normalde şekerli annelerin suyu fazla olurmuş ama benimkisi normalden azmış isyan etmek istemiyorum allah ın gücüne gider diye ama ürekli bi sorun çıkmasından çok yoruldum
inanın psikolojim berbat daha bebişim çok küçük bugün 1100 gr dı 35 e kadar dayansa diyorum ama bana günler geçmiyo kurdukça kuruyorum çünkü bişii bitiyo diğeri başlıyo rabbim beterinden korusun inşallah:

Gunaydin kader arkadaslarim..
Sahba cnm inan yoruldum artik insanlar degismiyor yasim 24 ama bana gore 40 o derece ...
Merhamet duygumu dusuncemin onune alsam bunlarin hic biri olmayacak cnm benim iste onu 7 senedir deniyorum bi turlu yapamadim sonrada kafayi boyle yiyiyorum iste ..
Okulumu bitirecem cnm inan zaten annem babam bosandigindan ben erkwkten para alan bi bayan degilim lise yillarinda part time calistim harcligimi oyle kazandim annemden hic harclik aldigimi bilmem gerci tum kardeslerim bilmez ama ..
İnan kiz cocuklari okula kampanyasi varya oraya cok bagis yaptim ben maddiyattan okuyamadim diger kizlar okusun bari ..
Moons cnm rabbim gonul ferahligi versin cnm insallah 35 gecersin rabbim buyuk ..

Kendimi kasma sıkma diyemicem hepimiz o yollardan geçiyoruz seni çok çok iyi anlıyorum.belki okumuşsundur hatırlarmısın bilmem ben hastanede yatıyorum9haftadır.suyu gelipte tamamen biteni bile mai takviyeleriyle 1hafta 10gun beklettıklerıne sahit oldum hastanede.ki senin azalmış.bebişinin böbreklerine filan baktılarmı yoksa sendenmı kaynaklanıyomuş?.demem o ki serum isteyebilirsin Dr.una danışıp.bebegın suyuna katkı saglıyo beslenmesıne degıl ama.Allahın izniyle mübarek 3ayların yüzü suyu hürmetine ikimizde 35e hatta daha fazla dayanırız inşallah.Allah yardımcın olsun

demek Antep de yaşıyorsun; oralı mısın? bende Kilis de yaşıyorum ama izmitliyim aslında. antep de bırak riskli gebelik uzmanını, normal doktor yok. durumun pek rahim ağzı gibi görünmüyor, sadece iyi izlenmemiş bir gebelik geçirmişsin. İnşallah öyledir,bir daha böyle şeyler yaşamazsın. benim doktorum konukoğlundaydı, doğumumda orada oldu. şöyle söyleyeyim: doğuma yürüyerek ve neredeyse hiç sancım olmadan gittim. 7 cm açıklık var, doğum başlamış dediler. doktor 15-20 dk içinde geldi zaten. 45 dk içinde eşiyle birlikte iki oğlumu da doğurmuştum. üç doz suni sancı verdikleri halde hiç sancım yoktu; ıkınamadım. o yüzden doktor ray teşhisi koydu. kısa sürede ve birden açılma olduğu, sancım olmadan kısa sürede doğurduğum için ray olabilir dedi. şimdi tayin için bekliyorum; burada hamile olmak işkence gibiydi. devamlı doktora gittim ama hiç alttan muayene etmediler. devamlı ebeler açıklığım olduğunu söylüyorlardı ama doktorlar önemsemiyordu. göz göre göre gitti yavrularım birkaç haftaya kadar doğum bekleniyordu...ellerim bomboş çıktım o hastaneden. Allah kimseye yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…