- Konu Sahibi hidennisko
-
- #45.201
Hepinizin anneler günü kutlu olsun. Geçmişi okudum. Hatırladığım kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. 7 mayısta 33+ 3. Günün gecesi spinal sezeryanla kızım dünyaya geldi. Kızım 1980 gram. anladığım kadarıyla küveze girme öncelikle bebeğin kilosundan çok yapısına bağlı. ama anne karnında kalma süresi arttıkça küveze girme olasılığı da azalıyor. normal doğumu da yaşamış biri olarak spinal sezeryandan çok daha fazla memnun kaldım. Herşey çarçabuk oldu herşeyi duydum, gördüm. Bebeğimi maalesef göremeden hemen yoğun bakıma aldılar. Bu arada 28. Haftada 2+2 şer doz ciğer geliştirici iğne olmuştum. Bebeğim 2 gün solunum cihazına bağlı kaldı şu an kendisi soluk alıp verebiliyor kafasına cam fanus geçirilmiş onun da yardımı oluyor sanırım. Medipol hastanesi biraz aşırıya kaçıyor ama herşey bebişlerimiz için. Sadece bebeğime bir kez dokunup görebildim. Bunun dışında günde iki kez perdeler açılıyor ve camın ardından bebeğimizi görebiliyoruz. Ama bizim bebiş cama çok uzak pek de görmüş sayılmıyoruz aslında. Yerini değişmek de doğru değilmiş. Yani bebeğim sanki doğmamış gibi. Bana gelince çok şükür sütüm az az geliyor. Önceleri hastanenin medela marka pompasıyla sütümü sağdım. Ama pompanın temas ettiği halkaların derisi yüzüldü. Evde ise ameda marka çiftli pompayı kullanıyorum çok daha memnunum. En azından yarım saat değil 15 dk da sağma işlemi bitiyor.
Ayrıca ercelf sormuş sanırım benim serklaj medipolde yapılmıştı. Yaklaşık 2000liraya maloldu. Medical parkta çok daha pahalıdır.
Bu arada tek aklıma takılan ksnamaya rağmen doğum biraz daha ertelenebilirmiydi acaba?
Benden bu kadar ara ara topiğe yazmaya çalışırım
Ayyy o kadar sinirliyim inanin buraya yazmazsam catlarim sinirimden..
Kimin yuzundenmi gerizekali esim yuzunden ..
Ben dedimki kimseyi istemiyorum yanimda abisi 40 yemegine gitti iki kizini yanima birakti ben gecwn seferden dolayi istemedim hatta dedimki bak yanimda kimseyi istemiyorum su zamana kendim getirdim.su zamandan sonra kimseyi istemiyorum diye ama gerizekali abisinin sozunden cikarmi ..
Ben dedim ki bak arabaylan gitme bin otobuse git zaten para yok yok.bey efendi dinlermi ..
Ablalarini yegenlerini goturup getirecek sanki ben o arabayi onlarin sefasi icin gece 12 kadar calistim onlarin zevki icin gotleri rahat etsin diye ayyy o kadar agrim.varki bide bunlarla ugrasiyorum..
İnqnirmisiniz para yok diye ben hastaneye gitmiyorum borcumuz cok diye magnezyumumu alamiyorum adamin seyindemi yaa ..
Allahim sen bana dayanma gucu ver yarabbim kizlar biktim resmen ya biktim su kizi dogurayim ilk isim o arabayi satmak olucak ..
Benim ailem gelince ben onlarada sanada bakiyorum diyor yegenleri gelince dili.seyine giriyor babanin
Ben 3 ay boyunca ogurdum çok fena bısey idralimi bile kaçırıyordum,dikiden sonra olursa dıye korkuyordum dıkısı zorlar diye bı kac kerede dıkısden sonra oldu hıc bısey olmadı korkma
Yorgun bulutlar sanırım sene başka bı topikde yazısmısdık benım 16 haftalık bebegım once hafıf sonra sıddetlı sancı ve kanama eskıgınde sütümün pensinde bebegım geldı, burda doktor listemiz var yaşadığın sehre göre bak iyi bır doktora git hamile kalmadan
Kızlar hepimizin anneler gunü kutlu olsun,benım ilk anneler gunüm bı kac gündür annemdeyım eşmi bugün geldı sürpriz yapmış bana bı kolye almış ama bız daha onceden bakmıştık bu kolyeye begenmemıstım su uzerıne ısım yazan künyeler varya ondan ben onun yetıne tek tek harfi yazan kolyelerı begenmıstım oğlumun adını yazdırcaktık ama o begenmedıgım kolyeye almış kutuyu açınca cok şaşırdım ve tepkim niye digerını almadın oldu, sımdı vıcdan azabı çekmiyorum yaa çok kırdım galiba sımdı kolye boynumda baktıkcada hoşuma gıtmeye başladı öfff sımdı esımın gönlünü nasıl alcam
kızlar bu saatte geldim malum şekerle uğraşıyorum bide suyum azmış
normalde şekerli annelerin suyu fazla olurmuş ama benimkisi normalden azmış isyan etmek istemiyorum allah ın gücüne gider diye ama ürekli bi sorun çıkmasından çok yoruldum
inanın psikolojim berbatdaha bebişim çok küçük bugün 1100 gr dı 35 e kadar dayansa diyorum ama bana günler geçmiyo kurdukça kuruyorum çünkü bişii bitiyo diğeri başlıyo rabbim beterinden korusun inşallah:
Merra cnm biraz gectiydi simdi gine var inan rabbime emanet ediyorum kizimi rabbim onu bana bagislar insallah bazen kendime hakim olamiyorum cok uzgunum..
Hamile bayanlar nasil banyo yapiyorsunuz oturarakmi ayaktami birde nasil kil temizligi yapiyorsunuz agda bizler icin riskliymis kasilmayi arttiriyormus tuy dokucu kimyasal oldugu icin onerilmiyor ben jilet kullaniyorum simdilik ama onuda beceremiyorum biraz kendimi dogruyorum kesebiliyorum ne yapsam bilemedim bana bir akil verin canlarim
banyo kısa süreli ve ayakta olacak yada delikli bir tabure olabilir kirli su birikmeyecek şekilde ben son günlerde ayakta zorlanıyorum kasılmam olduğundan
temizlik el mahkum jilet ben de hiç beceremiyorum hele göbeğin büyüyünce göremiyorsun daha zor oluyor ama ağda,epilasyon aleti olmaz.tüy dökücü kremi de denedim onu da hiç sevmedim bir de kimyasal.en iyisi jilet tabi kötünün iyisi
GURBETCİ MERRA siz en buyuk hayalinize kavusmak uzeresiniz varsin kim ne yaparsa ne derse desin hic takilmayin sonra fazlasiyla cikarirsiniz etme bulma dunyasi yarin oburgun kim kime muhtac olur belli degil ne kadar ayip seyler iste herkes bir olmuyor siz sakin olun valla ben hamile olmasam yeminle merraya gider dort dortluk bakardim okadar icten soyluyorumki kimseye muhtac etmezdim ben dusunuyorumda bu kolay doguranlar anneyse biz ne olacagiz kizlar ben bizleri annelikten ustun biryerlere koyuyorum kimse anlamiyor bizleri herkes havasinda
Benim delikli taburem var canim oturarak aliyorum simdilik ama ilerde dikis olunca zararlimi olur oturmak baskimi yapar dikise ne cok soru soruyorum jilette cok dikkat etmeme ragmen kesebiliyorum ama dedigin gibi baska care yok maalesef jilete devam ilerde gobek buyuyunce nasil olur bilemiyorum sagol canim cevapladigin icin bu arada kimse ikinci doktor olmayi kabul etmiyor etik bulmuyorlar galiba sadece namik demirle devam edecegim birde senin doktorda sansimi deneyecegim belki o kabul eder seni bu haftalara getirdi bence basarili bir doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?