Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım inşallah en kısa zamanda bebeğini evine getirirsin..bende 32+3gecesi korkunç sancılar yasadım açılmam 4cmi bulmadığı için serum pre par ile durdurdular.suan hala serum kolumda.ama aynı durummuydu bilemiyorum.beni nöbetçi drlar doğuma alıcaktı kendı dr.um telle komusup ?zin vermemiş.en kötü günümde izinde suan ve ben elalemin eline kaldım.eşim akıl akıldan üstündür butun Dr.lar suan sana bakıyo desede içim rahatbdeğil.bebegımın kalp atışları düşüktü gun boyu hemen sezeryana alalımmı demişler Allahtan prof.izin vermemiş dopplerde kan akımım iyi diye.anlayacagın bu bırazda sans kısmet işi.kaderinde doğum yapmak varmış.acabaları düşünme sütlüsün artık.Allahım bebegıne sağlık sıhhat sana güç versin.lutfen musaıt oldukça yaz.çünkü bende son demlerimi yasıyorum.her an bekliyorum.saglıcakla kal

Moonshere canım benim sıkma canını Allah'ın izniyle bebeklerimiz zamanında doğacak inşallah.

Gurbetçi canım o kan emmicilerden bende de var.Biraz yumuşak buldular mı kene gibi yapışıyorlar.Canını sıkma diyeceğim ama ben de yapamıyorum.En azından kızın için görmezden gel bir süre.Şimdi ben de dayatıyorum,kızıyorum eşime.onlar için mi onca sene dirsek çürüttük bizler.Kızını al kucağına sonra haklarından gelirsin.susmamak lazım

Kargüneşi canım benim bebeğin kilosu maşalla iyi,solunum sıkıntısı da yokmuş.Kavuşmanız yakındır.üzülme.canını sıkma emin ellerde bebeğin.

Moonshere canım benim sıkma canını Allah'ın izniyle bebeklerimiz zamanında doğacak inşallah.

Gurbetçi canım o kan emmicilerden bende de var.Biraz yumuşak buldular mı kene gibi yapışıyorlar.Canını sıkma diyeceğim ama ben de yapamıyorum.En azından kızın için görmezden gel bir süre.Şimdi ben de dayatıyorum,kızıyorum eşime.onlar için mi onca sene dirsek çürüttük bizler.Kızını al kucağına sonra haklarından gelirsin.susmamak lazım

Kargüneşi canım benim bebeğin kilosu maşalla iyi,solunum sıkıntısı da yokmuş.Kavuşmanız yakındır.üzülme.canını sıkma emin ellerde bebeğin.

Gününüz güzel ve aydınlık olsun canlar...

Merra canm sende benm butun tezleri curutuyosn erkek bebek asagida olur diyolr benimkide asagida diyisn erkek bebek olursa gogus kahverengi ol ur diyolr benimki kahve diyosn kiz yoksa se ninki erkek olmasn:)saka bir yana venim bebek bana surprz yapack hadi hayrlisi
Gurbetci canm ne yazi ki hepimz ayni yollrdn geciyorz pasam netelrde o olsa simdi nelr anlatr bende 3yillik olacm i khk 2 yili sinir stresle gecti gecen sene patliyodm sinirdm sirf o yuzdn korunmayi biraktigm halde cok gec hamike kaldm benmde sahbams gibi maas elimdedr ama gel gorki sirf vicdanm yuzundn ailesine ik i senrde 24binimz gtti esim korkutuk asiktr kolay kokay kirmz ne dersem o okur simdi kredi kartyyla gidp alisvers yasm limiti doldrsmbisey dmz ama ben yapamiyorm hep sktm bu gunlere geldk ama oblara harcanan harcandi gerkezn arabasi var bizim yok hep ele muhtac odkki yapim geregi kimsrdn biaey iatemem muhtc olmkftn nrdret ederm ama odu iste bu sene yakamzdn dustulr ama daha ne ol ack niomiyorm esim sozumdn cikmz yapma desem yapmz ama z as mani gelincw yapiyokr vizim yumusaklifimzdn faydalaniyolr disini gostereckmissn ven bunu bilirm sende disini sik bebwgn dognca gunlerini gostet

Canim kendini uzme yipratma bak hamilesin bebegini dusun ve etrafinda olanlari hic takma kafana sen kizini bir vakitlice dogurda hepsinin hakkindan gelirsin canim

Canim bende dikisten sonra olursa diye korkuyorum birde ben ogurup kustukca kasiklarima sanci giriyor normalde hicbirseyim yok cok ogurup kusarsam sancim oluyor normalmiki

Efulim benim bebek bastan beri kasıklarımda.hala karnım aşağıda bu yüzden.erkektemi öyle oluyomuş:)benim en az 5 10dr tarafından kız olduğu onaylandı:)rabbim gönlüne göre versin inşallah hayırlı evladın olsun

Doğurganlığın artırılması için 9 öneri
Herkes belli bir yaşa geldiğinde, hayatta belli beklentileri gerçekleşince “çocuk sahibi” olmayı planlar. Kimisi için yakın zamanda, kimisi içinse yıllar sonra ama her kadın için bebeğini kucağına almak vazgeçilmez bir içgüdüdür. Ancak günümüzde kadınlar artık daha geç çocuk sahibi olmak istediklerinden bazen hamile kalmakta zorluk çekebilirler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu, hamile kalma sürecini kolaylaştırmak için önerileri sıraladı.

Kayabaşoğlu, geçmişte anneliğin en sık 20 - 25 yaş aralığında görüldüğünü, günümüzde ise kadınların iş hayatında aktif rol oynamalarıyla anne olma yaşının, yumurtlama kapasitesinin azaldığı ileri yaşlara kaydığını belirtiyor.
Özellikle 35 yaş sonrası doğurganlığın hızla düştüğü gerçeği göz önünde bulunduğunda, günümüzün modern kadınının, doğurganlık yıllarını uzatmanın yolunu araması kaçınılmazdır. İşte size Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu’ndan doğurganlığın artırılması için 9 önemli hayat tarzı değişikliği önerisi…
1- Bir beslenme uzmanına görünün
Beslenmeniz hem sağlığınız hem de doğurganlığınız için çok önemlidir. Bu nedenle yaşamınız için bir beslenme uzmanı edinmelisiniz. Beslenme uzmanınızın önereceği tetkikler ile beslenmenizin kalitesini artırabilirsiniz. Vitamin ve mineral eksikliğiniz, size uygun bir beslenme programı hazırlanarak kapatılabilir. Diyetinize düzen kazandırdıktan yaklaşık dört ay sonra etkilerini fark edeceksiniz.
2- Vitamin ve mineral takviyesi yapın
Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde besleyicidirler. Günümüzde hazır gıdaların içerdiği katkı maddeleri nedeniyle besleyici özellikleri düşüktür. Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketilmemesi durumunda beslenmenizi vitamin ve minerallerle takviye etmeniz gerekiyor. Eğer kendinize özel bir beslenme programı edinme şansınız yoksa, size küçük bir tüyo verelim: Günlük 1000 mg keten tohumu ya da yağı, 1000 mg C vitamini ve çinko alabilirsiniz. Basitçe hamileler için tasarlanmış bir multivitamin tablet almanız benzer etkiyi sağlayacaktır.
3- Beslenmenizden zararlı yağları uzaklaştırın
Vücudumuz bazı yağ asitlerine ihtiyaç duymaktadır. Mesela balıklarda ve cevizde bol miktarda bulunan omega3 yağ asidi başta sinir hücreleri olmak üzere birçok hücrenin temel yapı taşıdır. Buna karşın margarinlerde bulunan hidrojenli yağlar ve et - süt ürünlerinde bulunan doymuş yağlardan uzak durmak gerekmektedir.
4- Vücut ağırlığınıza dikkat edin
Kadınların doğurganlığında vücut ağırlığı çok önemlidir. Doğurganlığın azaldığı belli bir vücut ağırlığı yoktur, hesap yapılırken boy da göz önünde tutulmalıdır. Vücut - kitle indeksinin 20 - 25 arasında olması doğurganlık için idealdir. Vücut - kitle indeks hesaplaması vücut ağırlığının boyun karesine bölünmesi ile hesaplanmaktadır. Hem aşırı zayıf olmak hem de kilolu olmak yumurtlamayı olumsuz etkilemektedir.
5- Sigara içmekten vazgeçin
Sigara içmek sadece doğurganlığa değil genel sağlığa zararlıdır. Üreme sağlığı açısından sigara kadınlar için menopoz yaşının daha genç yıllara kaymasına, erkekler içinse sperm hareketliliğinin azalmasına neden olmaktadır. Sigaranın zararlı etkisi sadece nikotin değil içerdiği binlerce kimyasallar nedeniyle olmaktadır. Piyasada “light” şeklinde satışı yapılan sigaraların zararlı etkileri diğerlerine göre daha az değildir. Bu nedenle sigaranın az sayıda tüketilmesi ya da “light” tercih edilmesi doğurganlık üzerine olumsuz etkileri azaltmamaktadır.
6- Alkol ve kahveyi abartmayın
Bilimsel araştırmalarda, doğurganlık üzerine olumsuz etkileyen alkol ve kafein seviyesinin hangi sınırda olduğu üzerine fikir birliği mevcut değildir. Bu nedenle bu maddelerin sosyal hayatta tüketilmelerinin doğurganlığı olumsuz etkilemediği ancak bağımlılık seviyesinde tüketilmesinden uzak durulması önerilmektedir. Özellikle hamilelik planladığınızda alkol ve kahveyi biraz sınırlandırmak yerinde olacaktır.
7- Sık sık tatil yapın
Stres, hem cinsel performansı azaltarak hem de hormonal dengeyi olumsuz etkileyerek doğurganlığı azaltır. Yıl içinde kısa süreli de olsa sık sık tatile çıkarak hayatınızdaki streslerden uzaklaşmaya çalışın.
8- Cinsel ilişki kalitesini artırın
Çok sık cinsel ilişkiye girmek de, çok seyrek ilişki de doğurganlığı azaltacaktır. En uygun olan cinsel performans haftada 2 - 4 arası cinsel ilişkide bulunmaktadır. Bu sıklıkta seks yapmak hem sperm sayısını ve hareketliliğini olumlu etkileyecektir hem de yumurtlama zamanına denk gelerek hamilelik oluşumunu sağlayacaktır.
9- Sabırlı olun, acele etmeyin
Tüm bu beslenme ve hayat tarzınızdaki değişiklik uyguladıktan sonra hamile kalmak için acele etmeyin. Unutmayın ki her kadın ayda sadece bir gün yumurtlar ve sağlıklı çiftler için aylık hamile kalma oranı %20 civarındadır. Hayatınızdaki bu değişiklikler 3 - 4 ay içinde etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Hamileliğimin 35. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 36 gün kaldı.

Bugünlerde bebeğinizin cildi pembe ve pürüzsüz gözüküyor. Çünkü cildinin altında biriken yağlar kılcal damarların kırmızılıklarının görünmesini maskeliyor. Son zamanlarda daha şiddetli ve daha sık Braxton-Hicks Kasılmaları yaşayabilirsiniz. Hatta bu kasılmalar ağrılı olabilir ama normaldir. Bebeğinizi hastaneden evinize götürürken arkaya bakan bebek koltuğuna ihtiyacınız var. Bebeğinize hala bir isim bulamadınız mı?

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2490 gr. - Yaklaşık boyu : 46.2 cm. (Baştan Topuğa)

canım haftan 28 olmuş allahın izniyle 38 de olacak
bizim durumumuzda suyun az olması da kötü fazla olması da.benim de senin haftalarında suyum fazlaydı dr basınç çok fazla böyle durumlarda kese patlayabilir dedi.rabbim lütfetti nasip etti bugünlere geldik
burda eylülgülü var onun da suyu azdı ve bebeği zamanında doğdu içini ferah tutmaya çalış çok zor biliyorum ayrıca kilosu çok iyi
senin 27-28 de 1100 g.mış benim 30 da 1200 g.dı yani kilosu güzel bebişinin
sen bol bol dinlen,sıvı al su,taze meyve suyu,soda,çorba ne bulursan iç en az 3-4 lt.
bir de burda duymuştum biranda 1lt. suyu içince serum etkisi oluyormuş ben denemedim zaten suyum fazla diye sen bir dene istersen

Moons yogurdun suyuda iyi geliyormus cnm..
Kizlar valla yattigim icin boyle bilmiyorum ne gidiyor ne geliyor...
Ama iste bu cadi beni engelliyor annesinin tatli belasi..
Allah sabir versin bana suan bunu diliyorum..
Beni dinlediginiz icin cok tesekkurler:)

Merra cnm biraz gectiydi simdi gine var inan rabbime emanet ediyorum kizimi rabbim onu bana bagislar insallah bazen kendime hakim olamiyorum cok uzgunum..

imtihan dünyası işte...
kimi zaman aileden,kimi zaman eşden,çocuktan veya maddi nedenlerden,sağlıktan sınanıyoruz.rabbim sabredenlerden olmayı nasip etsin

dün eşim dediki annemin buraya gelip iş yapması çok ayıp senin annen varken dedi dondum kaldım.demekki annesi bişey demiş dün babasıyla oturmaya geldiler çaya ozaman ana oğul mutfakta baya kaynattılar en sinir olduğum şey biz babayla içerde oturduk.annemlerin dükkanı var o da arada oraya gidiyor,dükkana gittiği zaman kayınvalideyi arıyor haftada 1-2 gün o geliyor.zaten gelen bi yemek yapıyor,tutarsa bi süpürge tutuyor okadar genel temizliğe hanım geliyor.allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin nolcak oğlunun evi,ben de torunu için yatıyorum ama... demekki o da sıkılmış...
ben de eşime dedim ki yat uyu ben ağzımı açarsam kötü olur 8 aydır yatıyorum evladım için ben herkesden daha çok bunaldım bir patlarsan hepinizi yakar geçerim,kimse bana bişey demesin gelmek istemiyorsa da yüzüme adam gibi söylesin bir kadın tutarız daha onun seve seve gelmesi lazım bize sıfır maddi destek kendi kendimize kredi çektik ev aldık gelinim çalışıyor oğluma destek oluyor ben de maddi olarak bihalt yapmadım bari iki yemek yapayıım demesi lazım ... oy oy söylencek ne çok şey var daaaaaa olmuyor işte
rabbim hayırlısıyla zamanında evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.şeytan diyor madem bana bakmak zor geliyor toruna da bakmak zor gelir bakıcıya ver gitsin o da 2-3 haftada bir görsün.ölüyo sözde bakacam edecem diye...

rabbim dayanma gücü versin hepimize,evlatlarımız zamanında doğsun,sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olsunlar da onca zorluğa seve seve katlanan analarının kıymetini bilsinler inşallah

Hamile bayanlar nasil banyo yapiyorsunuz oturarakmi ayaktami birde nasil kil temizligi yapiyorsunuz agda bizler icin riskliymis kasilmayi arttiriyormus tuy dokucu kimyasal oldugu icin onerilmiyor ben jilet kullaniyorum simdilik ama onuda beceremiyorum biraz kendimi dogruyorum kesebiliyorum ne yapsam bilemedim bana bir akil verin canlarim

efulim canım senin tezleri kurutuyorum kusura bakma:)
demekki benim kız da pek standartlara uymuyor.bir ara hidenisko tahminde bulunuyordu kızlara ben de sana tahminde bulunayım bence seninki erkek,yiğidin malı meydandadır demiyor ama size heyecan yapıyor.sağlıklı olsun da...

banyo kısa süreli ve ayakta olacak yada delikli bir tabure olabilir kirli su birikmeyecek şekilde ben son günlerde ayakta zorlanıyorum kasılmam olduğundan
temizlik el mahkum jilet ben de hiç beceremiyorum hele göbeğin büyüyünce göremiyorsun daha zor oluyor ama ağda,epilasyon aleti olmaz.tüy dökücü kremi de denedim onu da hiç sevmedim bir de kimyasal.en iyisi jilet tabi kötünün iyisi

GURBETCİ MERRA siz en buyuk hayalinize kavusmak uzeresiniz varsin kim ne yaparsa ne derse desin hic takilmayin sonra fazlasiyla cikarirsiniz etme bulma dunyasi yarin oburgun kim kime muhtac olur belli degil ne kadar ayip seyler iste herkes bir olmuyor siz sakin olun valla ben hamile olmasam yeminle merraya gider dort dortluk bakardim okadar icten soyluyorumki kimseye muhtac etmezdim ben dusunuyorumda bu kolay doguranlar anneyse biz ne olacagiz kizlar ben bizleri annelikten ustun biryerlere koyuyorum kimse anlamiyor bizleri herkes havasinda

yorgunbulutlatlar
canım başın sağolsun,malesef aramıza hoşgeldin rabbim kimselere bir daha evlat acısı yaşatmasın

Benim delikli taburem var canim oturarak aliyorum simdilik ama ilerde dikis olunca zararlimi olur oturmak baskimi yapar dikise ne cok soru soruyorum jilette cok dikkat etmeme ragmen kesebiliyorum ama dedigin gibi baska care yok maalesef jilete devam ilerde gobek buyuyunce nasil olur bilemiyorum sagol canim cevapladigin icin bu arada kimse ikinci doktor olmayi kabul etmiyor etik bulmuyorlar galiba sadece namik demirle devam edecegim birde senin doktorda sansimi deneyecegim belki o kabul eder seni bu haftalara getirdi bence basarili bir doktor

canım benim allah binlerce kere razı olsun çok tatlısın
rabbim sana bu haftaları ve daha ileri haftaları 38-40ları nasip etsin.bebekleri kucağımıza alınca herşey geride kalacak inş.
bazen mis gibi bebek kokusu geliyor burnuma hayali bile güzel rabbim herkese anneliği yaşatsın.biz biraz daha özeliz diğer annelerden inş. evlatlarımız kıymetimizi bilir:)

oturmak enfeksiyon riski için iyi değil otururken kirli su birikiyor o da enfeksiyon yapabilir
ben hep ayakta duş aldım dikişden sonrada ama bu aralar kasılmam çok olduğundan ayakta duramıyorum bebek de kafayla dikişe baskı yapıyor.hamdolsun bugünüze
jilete gelince el mahkum...
dr umdan memnunum inş. sonu da güze olur. tabi 2.dr olmaya ne der bilmiyorum hayırlısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…