Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
edacım bu senin için
belkide okumuşsundur
ben bu yazıyı okuduktan sonra biraz boşvermeye çalıştım
stresin etkilerini az çok biliyordum ama erken doğuma bu derece sebep olduğunu bilmiyordum

arkadaşlar fusbor bircaney ne kadarda aynı şeyleri yaşamışız hepimiz dee. ben ilk oğlumu 33 haftalıkken ağrızıs sancısız 9 cm açıklıkla tesadüfen aylık kontrole gittiğimde doğurdum yavrum çok güçlü çıktı sapasağlam 6 yaşına geldi. onunda ısrarlarıyla kardeş yapmaya karar verdik doktorlara herşeyi anlatmama rağmen gittiğim 8 doktordan bunlara fakültede hocada dahil sadece 1 tanesi dikiş atılmalı dedi ozamanlar rahim ağzı yetmezliğinden falan haberim yoktu,bende o bir doktor özel hastanedeydi bir milyar civarında ücret istedi para için dikiş dedi diye düşündüm attırmadım. herşey çok güzeldi öğretmenim derslere giriyordum bide kızım olacaktı çokk mutluydum birgün tahtada ders anlatırken bacaklarımın arasında bir kese hissettim ne olduğunu anlamada öğrencileri bırakıp tuvalete koştum gerçekten su kesesi bacaklarımın arasındaydı,hemen hastaneye gittim düşünün kendim gittim çünkü ağrım kanamam falan yoktu,doktor kese inmiş dikiş atalım ama yüzde bir kurtarabilmemiz dedi. daha 23 haftalıktı 3 gün önce kontrole gittim hiç bir şey yoktu çok sağlıklıydı kızım. sonuçta olmadı dikiş atılamadı sancılarım başlad ve normal doğum yaptım kızımı ölü doğdu kızım yaşamadı,eşim onu gömdü herşey bi kaç saat içinde oldu çok içim yandı,hiç göstermediler bana bir kızım olmasını ööle çok istedim ööle çok diledimki Allahımdan olmadı.
doktor süt için bir hap verdi içinde iki tane vardı ikisini birden hemen iç dedi sütl ilgili bir sorun yaşamadım.
sonuçta tam bir ay oldu. oğlum hala kardeş diye deliriyor.oda çok etkilendi zor toparladık.
tabi ben sizlerden daha şanslıyım sarılıp teselli bulacağim bi oğlum var.
Allah hepinize evlat sevgisini tattırır inşallah.

Canım cok geçmiş olsun Allah sabrını versin inşallah . Ben 23 haftalıkken kaybetmişdim bebeğimi benimde sutum gelmişdi ve ateş yapıyordu.Drum ilaç vereyim dedi yan etkilerinden dolayı kabul etmedim.O zaman gogsune soguk kompres yap dedi ve gercekten işe yaradı bir bezi çeme suyunda ıslatarak goguslerine koy işe yarar umarım canım.

Ben de seni surekli takip edenlerdenim canım hiç bir sırun yasamadıgına cok sevindim maşallah. Umarım sonuna kadar da boyle gider ve sağlıklı bir şekilde sağ salim bebeğini kucagına alırsın

Canım peki bu içtiğin ilaç sende mide bulantısı baş donmesi halsızlık falan yapmadımı

peki acaba ben şu haftalardadamı dikkatli olmalıyım kızlar sizcee henüz10.haftadayız..öyle normal gebelikler gibi yürüyüşler..vs yapmayayımmı yani drum normal yaşantına devam et dedi bende pek detaya girmemiştim..heralde dikişten sonra yatıracak..bide şu kabızlık sorunu beni çıldırtacaaaakkk..
(..:)

Canım çok zor biliyorum benim 6 ay oldu anca atlatabildim, cunku hormonların etkisi de var, sen şimdi ağlama krizlerine girersin ben geceleri ezan sesinde uyanıp sürekli ağlıyordum, ama zaman derler ya çok doğru bende ilkini 4 aylıkken ikincisinide 5 aylıkken kaybettim ,kaybettikten sonra , hamile kalmadan önce ben neler yapıyordum günlerimi nasıl geçiriyordum diye oturup düşündüğüm oluyordu ,sanki hayatım boyunca hamileymişimde başka hiçbişey yapmıyormuşum gibiydim ama inan canım geçiyor tabiki unutmuyorsun ama inan acısı geçiyor. Allah yardımcımız olsun herşeyin hayırlısını versin bizlere.

Canımcım inşallh rabbim bu sefer yüzüne güler, 15 hafta geç atılmış dikişin benim 15.haftada kese açılmıştı o yüzden bir dahaki gebelikte 12.haftada atarız diyor doktorum.

bende dr söyledim 12. haftada atılsın dikiş 15 çok geç değil mi dedim ama bu ameliyatın geç olması kadar erken yapılmasının da riskleri var genellikle 14-15. haftalarda yapıyoruz korkma dedi
şimdilik herşey yolunda görünüyor bakalım

seni bilmem ama dr bile sormadan ben dikişe kadar herşeyi yaptım kimse karışmasın yapma etme demesin diye dikişe kadar kimseye söylemedim de bi eşim bi benden başka kimse bilmedi son hafta kayınvalideme ve ablalarıma gittim odunda taşıdım kömürde hatta dikişten önceki son hafta 14. haftamda evi baştan aşağı temizledim bi daha aylarca yapamam nasıl olsa diye uzana uzana lambaları bile sildim tabi tavsiye etmem ama lmaz:benim canıma tak demişti 2. hamileliğimde 3. haftada öğrendim o andan itibaren hiç bişeye elimi sürmemiştim yapmadım da noldu ki dedim dedim yaptım ama dikişten sonra da hep oturuyorum oturmaktan yorulunca yatıyorum öyle geçiyor

sen yine de bana bakma dikkat et

Arkadaslar merhaba,

Ben de dikişliyim ve 33.haftama girdim , hala calişiyorum ama korkuyorumbi yandan cunku artık iyice sanki dikişlerimi tepiyormus gibi hissediyorum, erken doğum yapan arkadaslarim var , bebekleri uzun sure kuvezde kalmiş. İnsallah zamaninda gelir..Yarın doktor kontrolum var, umarim dikişler sağlam duruyordur.

aysays1 ya ben onu dr sordum
bebeğin dikişlere yanaştığını ya da tekme attığını hissedebilir miyim bazen öyle gibime geliyor dedim de
hayır o mümkün değil dedi
dikişi sadece aşağıdan elinle biraz içerden hissedersin dedi
ama burda bazı arkadaşlar da senin gibi dikişleri hissediyorum diye yazmışlar...ohaoldumsmile

sana bişey sormak istiyorum, dikişten sonra çalıştınmı şuan çalışıyormusun?

selam samyeli, dikişten sonra caliştim, hala da calısıyorum, 1-2 hafta sonra izne cıkacagim ama, yaklasık 34. haftamda.Çünkü bir miktar agri hissetmeye basladim,suana kadar 13 kg aldim ama hareketlerim de oldukca agirlaşti.İşten cıkar cıkmaz eve gidip yatiyorum hic iş yapmiyorum...
Son dakikaya kadar calişip da bebegi riske atmak erken dogurmak istemiyorum..İzinlerimi dogum sonrasına saklamak isterdim ama bebegin premature dogmaması daha onemli, 34. haftadan evevl dogan bebekler birsure kuvezde kaliyormus akcigerleri gelişmedigi için, en saglıklısı zamanında gelmesi:CüvCüv:

Merhaba arkadaşlar..Serklaj ameliyatımı geçen salı oldum..Ameliyat öncesi karından yapılan ölçümle rahim ağzı uzunluğum 3.9 cm ölçüldü..Ameliyat sonrası yine karından ölçümle 53 mm ölçüldü rahim ağzı uzunluğum..
Bu arada ben dr önerisi ile günlerimi yatarak geçiriyorum..Sadece tuvalete ve yemeğe kalkıyorum..Kasılma olmasın diye ördek gibi su içiyorum..Bu aylar çok tehlikeli..Erken kasılmalar açısından..Serklaj ameliyatından 2 gün sonra kanamam oldu acile gittik..Salya sümük ağladım..Çok korktum bebeklerime birşey mi oldu diye..Dr muayne etti..Alttan tabi..Batikonla falan temizledi..Dikiş yerlerinden kanama olmuş,arasıra olabilir..Hep istirahat edeceksin dedi..Antibiyotik vs verdi enfeksiyona karşı..Vajinal fitil kullandım 5 gün kadar..Ayrıca magnezyum kullanıyorum günde 2 kez..Kabız olmamaya çalışıyorum..Kabızlık da kasılmalara neden oluyormuş..
Rahim ağzı uzunluğum alttan muaynede 58 mm ölçüldü..
Progeston depo iğne kullanıyorum..Dr haftada 1 kez dedi ama ben haftada iki kez yaptıracağım...

Bebişlerimden biri kız..Diğeri henüz göstermedi kendini,bilmiyoruz..

bademmm

nasılsınnn
hayırlıı olsunn bayadır gelmedin merak ettik senii

maşallah cok güzel çıkmış ölçümlerinnn
bende sürekli yatıyorum erken dogum riskiyle hastaneye yattım gecen cuma cumartesi cıkarıldım
25 haftada sanırım 4.1 imiş rahim agzı uzunlugum gecen cuma 33 haftada 3.1 olarak ölçüldü sence iyimi bugüğn yi ne ölçülecek dr uzunlum iyi oldunu erken dogum yapmıcamı söyledi 4 hafta daha gelmez ama yinede yatak istirati verdi bana senide hemen soru yagmuruna tuttum ama sen anlıyorsun bu işlerden ondan san soruyorumm

buarada ben senden iki erkek bekliyodumm yaa ne fenasınn :ecrin_bebek: şaka bi yana allah saglıkla kucapına zamanında almayıda nasip etsinn inşallah gzell güzell isimler koyarsın bebiklerinne

Bence haftana göre gayet iyi tatlım..Ben de ya iki erkek ya da bir kız bir erkek diye bekliyordum..Kısmet artık..sağlıkla gelsinler yeterki..olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…