Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlarrrrr özledim siziiiii gurbetçi bak minnoşun kocaman oldu kuveze bile girmez artık onun için üzme kendini hayatımızda herşey her zaman yolunda gitmez
artık aranızdayım

kızlar deminden beri yazıcam yazamıyorm paş abey sagolsun gene klevyenin üstünde uyudu kıyamadım oglumaneyse mevzuya gelelim aslında kimse için ne sinir olmaya nede üzülmeye deymiyor malesef dün gelinimz 9 yoktu aradı abimide al gel kahvaltıya sana eymen hediye aldı dedi halasını özlemiş ev ayakta kalktım düştük yola eşimle gittik annemlere eymen uyanmış oglum dedim allahım çocuk dersin beni görünce bir tiribe girdi şirinlik yapması var sormayınkcagımdan inmedi sıpam porselen şeklide dondurma kapı almış aslında şekerlikte kullanılır çok mest oldum ya öptüm kokladım oynadım azıcık allahım ne kahvaltı yaptırdı sıpa nede evi süpürebildim gidicem diye bırakmadı beni aglamaya başladı geline dedim ne olyor abla dedi banada yapıyor evi sonra süpür dedi bir elimde süpürge diger elimde eymen süpürdük durdk kafasını yasladı omzuma allahım byu bebekler neden böyle gzüel kokarlar bilemiyorm bir an sanki ömüürm kcagımda gibi oldu kokusunu içime çektim allahım eymenden ayrılması nneden bu kadar zorki anlamış degilim hadi dedim gel eymencik seni bize götürüyüm annemde demezmi emen çocgu nere götürüyorn annesini emiyor dedim sanki gelin verdide götürdüm bu annem varya bazen çok tuaf heneyse kaynanamla konşmuyorumyaa annem dediki bugün anneler günü gidiceksin dedi ne gidicem be dedim beni adam yerine koymayanı bende koymam dedim dışarı çıktım annem eşime damat annene gidin dedi eşimde içini çekerekten dediki paşa gitmek istemiyor anne ben çok istiyorum kimseyi zorla götürememki dedi içim acıdı halini görüncesonra dedim kalk gidelim ama erken gelriiz eve deidm tamam dedi annemlerde iljkindi namazını kıldım çıktık gittik kaynanamlara gittikki dünyanın yemegini hazılamış aneler günüyakimseler gelmemiş kutlamaya kaynımla karısı çalışıyor eltimde gelmemiş yazık ya acıdım ben neden bu kadar yufka yürekliyim anlamışd egilim he birgün bu yufka yüregime börek yapıcem

kaynanamın anneler gününü kutladık eşimle sevindi sarıldı dedim anne ksura bakma bu anneler gününde hediye alamadım anneme bile almadım deidm olsun dedi az bekle ben sana aldım anneler günü hediyesi dedi banamı dedim evet dedi sende anne degilmisin dediallahım dedim bu kadının başına taş düştü galiba dedim terlik almış afillisinden allah var çok güzelgözlerim doldu dedimki banamı aldın bunu dedim evet dedi uczda birşey degil söylüyüm markalı pahalı mutlu olayım diye almış geçen demiştim anneler günü yaklaşıyor yavrularım dursaydı dedim hediye alırlardı üzülüyorm anneler gününde dedim içine otrmuş o lafın dedi kıyamadım hoşuma gittimi allah var gitti il k defa kaynanamdan hediye aldım anneler günündeaglaştık az dulara etti geldiginiz için sagolsun dedi hoşuna gitti zaar kimse gitmemiş

dedim anne eymenin dogum gününe neden gelmedin ben kötü bir gelinmiyim annememin yanında yüzümü yere getirdin artık yeter aranzıda kalmaktan yoruldum dedim başladıms aymaya aglamaya neden böyloe yapıyorsn üzüyorsun beni deidm çocgum yok diye her işe koşuyorsn dedim sesim çıkıyorm dedim anamı aglatıyorsun dedim gene sesimi çıkarmıyorum kaynanam beni senle işim yok kızım benim derdim annen dedi tek suçum evdeki eski haliları vermek koltk takımımı vermek tek suçum ailemi doyurmak anlıcagınızkendi annem benim 12 senedir karnımı doyuryor yawreçellerimde tutnda salçama turşma kadar etime kadar oda yetmedi kuru erzaklarıma kadar annem alır benim getirir hakkını nasıl öderim ben onun yawogln çalışmadı dedim hep sordun oglum işin varmı diye anca sordn gelip bakmadın bunlar ne yapıuyor diye dedim evde yemege hiç birşey kalmadı annem yolladı katrdeşimle oraya gittigimde erzagımı koydu çantama dedim ilaçlarımı bile annem aldı bu ay dedim sen nerdeydin sonra diyyorsun istemiyorum annenleri benide zaten sitemiyorsun sevmiyorsn dedim yaptıgın eziyetlere yeter dedim kaynanam dediki orda drcaksın 3 gelimin var sen bir tarafa diger ikisi bir tarafa dedi seviyorm seni dedi bende çok sevdiginden eziyet ediyorsun bana dedim degilmi deyince güldü yeter artık dedim oglnun karsıyım 3 torununun annesiyim banada yazık aglatmaya beni üzmeye ne hakkın var dedim hep kızıyorsun gelde bir bak bunlar ne yapıyorlar dedim eşimin işi olmadı ocaktan beri çalışmadı dedim nerdeydin dedim soruyorm sana annemin yolladıkalrı erzaklar olmasaydı dondurucum dolu olmasaydı ben ayvayı yemiştim dedim anca ahkam kes dur dedim artık kendimi sana ezdirmeye hiç niyetim yok benden saygı sevgi istiyorsan önce sen yapıcaksınki benden göresin dedim bir daha hiç birşeyine çagırma nede birşey ver bundan sonra deidm benim eşim alır deidm başladım sinirden aglamay allahım elim ayagım titredi okadar olurban dediki herkez kendince haklı dedim dediki alyansın nerde dedim sattım malesef başka sorun varmı dedi sonra dedi doktorun pahalı ne yapıcaksınd edi senden para isteyen yok deidm 7 kat el acıdıda sen acımadın be anne deidm merak etme korkma senden para isteyen yok dedim sonra bebek olsa torunum deyip seversin bak bakalım sevdiiryormym dedim

eşim demezmi anne biz bebeg başladılkay dedi nede sevindim işşallah hemen kalırsın dedi siz artık eşime ne aşkla baktıgımı düşünün artık allahımd eidm manyakmısın dedim ne söylüyorsn şimdi hamile kalıcam gelicek beni gene sinir edicek dedim
gene bebegimden olcam dedim kızdım allahım hamile kalırsamda dicem zaten anne istemiyorum kimseyi gelme diye isterse kzısın tek korkm şu riskli haftalrımda evde tek kalmak:18::18:ne yaparım ozaman yaw allahım yardım etsin ne diyim dondurucudan birşeyler çıkardım daha yemek yapılıcekbende burda lak lak yapıyorum iyimievi bugün düş köşe temizleidm ev parfüm yerine çamaşr suyu kokuyor

gegelim gurbetçim senle bir arkadaşa ismini nttum iyimi boşverin gitsin kız gurbi ben olsam eve sokmazdım daha önceleri aklılları nerdeydi uyuzların herşey boş inanın karnınızdakiler önemli bence ben ilk oglumu dogrdum eşim işe yeni girmişti düşünün artık dogmu ettim 5 gün kaynanamda kaldım çarşamba günü ablama geçtim eve gittigim zaman ablam beni yıkadı hiç nutmuyorm 9 şampuan allahım ne kir çıktı sol gögsüm nasıl akıyır pıt pıt diye aglaya aglaya giydirdi ablam beni paşa üzülme diyeevime cmartesi geldim eşimin halası ve akrabalı geldi dogalgaz yok daha soba var 3 poşet kömürüm var yok allahım halam dediki paşa sobayı neden yakmıyorsn düşünün artık martım 6 dogrdm bir kar var o sene ne soguk vardı dedimki hala içim yanıyor sıcaga gelemiyorum gittiler neyse kaynanamı aramış halam demiş paşa hastamı böyle dedi vs dedimki kaynanam anne borçlarınız ödemekten paramı kalıyor ne diyim kömür yok hala ondan yakmıyorummu diyeyim dedim başladım söylenmeye o akşam kayın peder geldi 5 çval kömür aldı eve taşıdı dedi kızım yak

inanın acındırmak için demiyorum bende çok çektim ilk oglumda sobaya kömür yok eşimin işi yok ev soguk altım üstüm boş daire karşım boş yeni bina camlardan soguk geliyor alttan üsten yanmayınca ne olr kömürüm yok odmun yok eşim beni nasıl uytrd bir desm aglarsınzı halime altımda çin işi baddaniyeis üstümde baddaniye 2 yorgan yün üşüyorum dedikçe bana sarılırdı sıvazlardı üşümüyüm diye vucudumu ovardı okadar üşürdümki oglm karnımda 5 aylık bakardı ben uydum kendide sonra uyrd adiler üstüme yıktılar borçları onları ödemekten evime bir kömür alamdım soryorm size hakmı degil hakkimı hiç helal etmiyorm çok zorlk çektim amam bugüme şükür nerden nerey allahım genede şükürler olsun eşimi başımdan eksik etmesin işşallah

kötü günler geride kaldı paşa diyorum eltimin kolunda bilerzikleri gördükçe sinirim oynuyor elimi kolmu boşalttılar eltim hanımın borçlarını ödettiler hanimın kolunca 17 dal bilerzigi var benim yok neden kafasızlıgımdan eşim yokmu ah o eşim sinirleirm oynuyor aklıma geldikçe heşimdi ise hamile kalsam para lazım dikiş parası vs arkam yok çocuk benim neyime yaw ben bebeg vesile oluyorum korkuyorm bir muayeneyi bulrsam ya digerini bulamazsm genemi sigortaya giidcem bebeggimi kaybedicem yorumszum bu konuda içim acıyor öyle böyle degil anne olmak hayal benim için bir taraftan üzülüyorum hamile kalmadım diye aglıyorum diger taraftan allahım borcm var olmasın diye bakıyorm eşime deidm eylüle kadar düşünmeyelim borçları kapataılım vs deidki ban bu borçların kapanacagı yok belkim çocugn şansına işlerim açılırda dikiş paramız muayene paramız çıkar be paşa dedi allah büyük allah büyükte insanın arkasının olmamıs ne acıııııııııııııııııııııııgene sözün bittigi yerrrrrrrrrrrrrrrrr

Minito cnm gule gule git minoslarda buyumustur annesi masallah size:)
Pasam kv kafaya saksimi dusmus ne sana terlik almis helal olsun kadina ama bende sasirdim inan:)

Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah en yakın zamanda hamile kalırsın canım yazdıklarını okurken çok üzüldüm bu dünyada vicdansız insan çok benim bebeğim küvezdeyken daha sezeryan olmamdan 5 gün geçmişken üzerimde dolmuş parası olmadığından 10 kmlik yolu yürüyerek gidip geldim kızımı görmek için.kendi anneme söylemeye utandım taksi ile git dedi annem tamam dedim ama nerde eşimide kayınpederim izin vermemişti benimle gelmesi için eve geldiğimde kayınvalidem gelmişti hanımefendi perdelerini yenilemişmiş vede yaz için en pahalısından gözlük almış marefetmış gibi anneme anlatıyor birde Allahım hazırlıksız doğum yaptım 7 aylık eşimin üzerinde beş kuruş yok babası dükkandan almasına izin vermiyor hastanede öyle kalakalmış annesini aramış borç için anneside çok cümert ya 50 tl vermiş yazarsam yaşadıklarımı belki rahatlarım diye burda sizinle paylaşıyorum kusuruma bakmayın

Haziran anneleri catir catir doguruyorlar
benimde sancilarin artik oluyor ya bu sanci insallah 3 hafta goturur beni dua edin kizlar ya kasilmam yok ama gecmeyen bi adet sancim var..

Minito cnm gule gule git minoslarda buyumustur annesi masallah size:)
Pasam kv kafaya saksimi dusmus ne sana terlik almis helal olsun kadina ama bende sasirdim inan:)
kız kaynanam allah var çok hediye alır bana canı istediketn sonra ama bazı şeyleri hazmedemiyorm ya

sende çok çekmişsin arkadaşım ya ben sana yazsam buraya şükür ederler burdaki kızlar hallerine
daha 16 yaşındaydım eşimle tanıştıgımda ozaman eşim ablamla teksitil işinde çalışıyordu ortaokulum bitti ablamda yanına götürdü beni çalışmaya görsün paşa hanımd edi teksitilde nasıl yorlyor insan ogün eşim geldi hiç nutmuyorum günlerde cmartesiydi para almaya gelmiş bizde bayan takımlarını jiletine geçiriyorz allahım onu ilk gördügümde nasıl diyiyim içimdeki minnacık kalpin pır pır etti oan sanki dünta durd ikimiz kaldım içimden diyorumki allahım nede yakışıklıhiç unutmuyorum üstünde açık mavi gömlek altında buz mavisi kotu vardı birde snop parşümü sıkmıştı allahım dün gibi aklımda yadedimki allahıms en böyle güzel yakışıklı kullarını nasıl yaratıyorsun sonra orda çalışmaya başladım gözlerimi ondan alamıyorumki habira ona kaçamak kaçamak bakıyorumsonrası malum allahım yazdı ablamla bir arkadaşı vardı benle iddaya girdiler ayarlamazsın dediler kimseler çıkmamış eşim bir kızlar çıkmış onun adıda paşaanlayın işte yani benim adımdan kızla 7 ay çıkmışlar malesef ayrılmak zorunda kalmışlar kız aleviymiş annesi istememiş meshep ayrılıgı işte çok alevi arkadaşlarım var neyse ben eşimi aradım dedimki senden hoşlandım vs çıkmak istiyorm eşim okadar beyefendiydiki ablamın arkadaşı oldugundan beni istemediarkadaşınım kardeşisin ban ters dedi neyse ne yaptım ayarttım oglanı bana dediki sen beni 5 sene beklemezsin dedim beklerim çarpılmıştım ya düşün aşık olomuştm hiç bir erkege böyle hisler beslememiştim ben asker yolu bekledim 6 sene bebek baktım aldıgımda beben 3 aylıktı 6 yaşına kadar ben baktım beni anne bildi anneligi selinde tatım kızımda evlendigim için ayrılmak zorunda kaldım sonra eşim askerden geldi öle gene konuştuk sonra duydmki annesi istememiş benineymiş ben kiloluymşm oglm baksana senin yanına yakışırmı çok kilolu sen gel vazgeç ben sana başlasını alırım demiş eşimde olursa o olur olmazsa evlenmem demiş sonrası malm 4 kere geldiler beni istemeye
rahmetli babam dediki paşa hemen seni vermeyelim sonra dersin hadi be 4 kere kapımı aşınladınız dersin dedi eşime bazen diyormde kavga ettigimizde hay diyor 4 kere nerde kapını aşındırdım

gelelim evlenmeme dinle bak neler çektim eşyalarımı gitti eşim ebniştesiyle kendi aldı inegöl mal düşün beni götürmediler neden kaynanam onu götürme mobilyalrı pahalıya alırsın demiş eşim paşa benim zevkime güveniyorsund egilmi dedi ne yapayım elim mahküm kabul ettim dügünde alınanları başıma kalktı kaynanam setimden ttta aldıkları iç çamaşırıa kadar gelinligimi 3 gün kala diktirdiler oda istedigim degil mankenin üstündeki gelinligi büyttüler ban göre yaptılar anlıcagın bir bekar kızım gelinlik heyecanını yaşayamadım içimde uktedir yemin olsn gelinlik giyememk çok igrenç gelinlik giydim istemeye istemeye

evlendim dügün paralarımdan tutta dolarlarıma kadar çeyreklerime kadar kaynanam elimizden aldı 1 aylık gelindim 1 bilerzigim 2 aylıkkende 2 bilerzigim gitti kaynanamlar dügün yapıcez diye babasından borç almışlar dolar olaraktan anlıcagın beni götürmediler eşya için ama gene ben ödedim istemedigim eşyalar için bir çeyiz getirdim dillere destandı millet halen konuşur beniçok zorlk çektim ben kaynanam derdiki filancadan borç aldım istiyor parayı hazır edin vs meyese kendi borçları kapatıyormuş bizden sonra arayı geri alıyormuş o bollk içinde yaşadı eve 4 milyardan fazla para giriyord ozaman görsen yedikelri önlerindeydibiz bir kuru ekmek bulsak çok şükür diyorduk kömürsüzde kaldım faturaları öedeyemedim kestiler karnımda oglumla sogukta oturdum düşün oglum üşümesin diye kat kat giyinirdim belime hiç unutmuyorm bvir kalın atkım vardı eni geniş onu sarıyordum karnıma üşüme oglm deyim çok okşardım karnımı eşime üzülürdü para yok borçları üstümüze attılar kaynımın borcnuda ban ödettiler dedi kaynanam ödüceksinzi kolundaki adana brmalarımı aldılar bozdurdular ben eltimin borcmu ödedim 1 hafta sonra bilerzikleriyle çıktı karşıma bende deyince salakmısın ödemesydin eşşek gibi ödücek kaynanam dogurmasını biliyor dedi ondan şimdi 17 dal var bilerzigi inan kolnda gördükçe sinirleirm oynuyor azda degil bacım 90 gram belerzigim gittihakkımı helal etmiyorum çok ayrım yaptı eltim ve yeni evlenen kaynıma markalı eşyalar alındı onların evi 140 mk benim evim 70 mk düşün onların evlerinin tapları var benim yok ben sallatıdayın ev elimden gidcek kiraya çıkıcem bu gidişle ilk oglumu dogurdum hastaneden çıkıcaz eşime diyyorum para buldunmu annem verir dedi hastaneden çıkıcaz anne para var degilmi deyince oglm bende para ne gezer dedi yok dedi eşim gitti arkladaşlarından topladıda beni öle hastaneden çıkardı oglmu odgrudm eve geldim allahım üşüyorm kömür yok eşim anladı diyor paşa üşüyormsun bebek gibi içini çeke çeke aglıoyor yok diyorm her seferinde bak üşümüyorm ah kömür olsa sıcacık olsa içine giricem sobanın olmadı deidm al ş altını satta kömür alalım 5 poşet düşün eşim sabah işe giidyor ben o gidicece 6 kadar çıkmıyorm yorganın altından kömür bitmesin diye eşimde diyormş allahım ne bereketli kömür hiç bitmedi neyse birgün eşim işten sen erken gel beni yatakta yakala dedi sobayı neden yakmadınd edim hastayım yedimi yemedi bende diyorm dedi ne bereketli soba sonra anladı ban kızdı hasta olsan ne olcak hastane parası vs dedi el acıdı kaynanamlar acıdı allah var iyiliklerini gördüm ama kötülükleri daha çok gördüm 3 evladımı dogurudm sadece hastaneye geldi ban baktı kızımda rahimim dikilicek diyorum laf vurduryorum ah diyorum dikiş parasını nasıl bluruz sesi çıkmıyor hatunn eşim 10 milyar kredi çekti ömüürm ödlü gitti daha kredisi bitmediacıdıysa el acıdı kendi annemler acıdı kaynanamlar bir tarafta dursunlar ev kirli olurdu derdim anne ev çok kirli derdi eşinemi sçtlar kaldın öle kirli d0erdi eltim erkek kardeşinin kızı o hamile kaldı evindeki camlardan tutnda halısına kadar yıkadıbana hiç birşey yapmadı hanım kızımdada eşimle kavga etti haftasına ömürümü kaybettim panik atak nöbetlerimi hiç saymıyorm kızıma hamileyim cumartesi gecesi eşim pc başında gözümü açtımki allahım nasıl çarpıntım var öle fenaki uyandırdı beni eşime diyorm kalbim nefez alamıyorm keisn dedim ölüyorm bir taraftan aglıyorm bir taraftan allahım kızım daha çok köçün canını bagışla diye yalvarıyorm ertesi gün ömürüm cennete gitti

en iyi kaynanayı öpüyüm ben anlayan anladı eşime diyorum neden bu kadar acımasız ailen var bir laf sokan eltim herşeye laf eden karışan kaynanam var anlıcagın isyanlardayım ben kolay kolay panik atak hastası olmadım onlar yüzünden eltim ne bilsin evlat acısını arda beyden geldim allahım içim içimi yiyor sevinçten allahım böle dedi umud verdi diye benim moralimi bozdu uyuz

kızım öldü laf açıldı dedimki aman üzülüyorm ama dedim telefonda orada lazım şefeatçı olucaklar işşallah bize deidm telefonda bir güldü hop dedi sen çok sevinme ses vermedi o çocukalrın sana fazydası yok sevinme boş boşuna dedi çok fena eltim benim acıamsız kendini düşünür bencilin teki eger cehenmeme girersem onun yüzünden girieirm çünkü çok sinir diyor beni çok konşuyorum sana eltim nasıl bir diyolag yazıyım oku
ay elti şimdi sen efeyi dogursan kaynanam çok aglar sevinemez üzülür dedim
eltimdeki laf aynen su abartmıyorum aman dedi o aglıcak diye üzülücek diye bendemi aglıcam üzülücem ben sevincime keyfime bakarım öyle insanların eline düştümki ne sen sor ne ben söylüyüm

ilk oglumda dogrudm dünyanın yolunu geceliklerle üstümde pardesöm var ama dünyanın yolnu yürüttü kaynanam birde taksi yerine otubüse bindirdi benioglum elindeki poşette hanım yud otobüste ben aglıyorum ablam yapma paşa diyor ah diyorm salak kafam neden gittimki kaynanam ozaman ablana gitsene anlıcagın 3 melek yolladım cennete arkadaş demişti 7 takımdan paşa senin cennette 3 bebegim var ben inanıyormki onlar senin ordan anneler günün klamışlardır dedi ben o yazıyı okuyunca göz yaşlarımı tutamadım anlıcagın bıu devirde kimsenin kimseye hayrı yok millet kendini düşünüyor onlar bze vericekleirne biz onları doyuruyoruz kimseden fayda görmeidm lafları çok eydim ezildim sinir krizleride geçirdim artık yeter dedim kaynanam resti çektim ümrumda degil aglasın üzülsün ben üzülüyorm kimsenin umrnda degil eşim 2 kere kalbinden rahatsızlandı aradım biz acildeyiz diye gelmeid bu nasıl anne ya sizlere soruyorum allahım eşlerimize muhtaç etsin daha kimseye degil dedinya 10 km yolu yürüdüm dye ben ne 10 km yol daha fazlasını yürüdüm annemle evime gidip geldim para yok zamanında diyemeidm annemlere annem sagolsn herşeyimi o karşıları halende karşılar erzagıma kadar şunu anladım elin acıdıgı gibi akrabaların sana açımıyor kardeşim

Can demek tenin icinde olan demek. Tenden icerde olan demek "ic" ten demek
Birine can demek ;
İcimdesin demek
Kalbimdesin demek
Ruhumdasın demek
Aklımdasın demek
En kıymetlimsin demek
Yalnız seni orda saklarım demek
Benim icin özelsin demek
Benim icin önemlisin demek
Vazgecilmezimsin demek
Can ne demekse o sensin demek !
O gidince "can"ımmm " can " sızım demek !!!!

PAŞAM SENDE ÇOK ÇEKMİŞSİN YA...yazıyorsun yazıyorsuunnn için bi türlü boşalmıyor..... BANA KALSA SENİN YERİNDE OLSAM BEN ARTIK EŞİMİN SÜLALESİYLE HİİİÇÇ MUHATAP OLMAZDIM.......EŞİM GİTSİN GÖRSÜN....AMA BEN HİÇBİRİNİ GÖRMEZDİM..NE ANASINI NE ÇOCUKLARINI .....AİLEM ARKAMDA HERZAMAN ÇOK ŞÜKÜR...SANIYORUMJ SENİNDE ÖYLE....

Gunaydn kizlr gurbetci canm hic cani.j skma kasilmasz gelen sancidn bisey olmz 38 e dayanrda ins olmzsda artik kuveze girmz kucagna alirsn nen 36+0 olaym artk takmicm cok yiprandm napim herkez 38 40ta dogurack degl ya bi suru hap kulkandm 36 da daha saglikli ol acksa olsm hergn ne oack diye dusunmktn cildrdm

Gece her saar basi lavaboya kalkiyorm uyandigmda hap alali bir saatte olsa karnm tas gibi kasilmama de glmi ayrt edemiyorm kasilmama yoksa sag yada soluma yattigm icin bitarafa yogilms gibi oluyo karnm ondnmi acaba sizdede oluyo mu

Kusmaktan geberdim artik ya ilaclarda fayda etmezmi vucudum ac susuz kaldi iyice kucuk tuvalete bile cikmiyorum nerdeyse su icmedigim icin doktora soylesemmi kizlar belki serum baglar

Umudum canm gecms olsn ne kadar zor oldugnu ilk 4 ay yemedn icmedn kesilms 8 kilo verms biri olrk soyliym ben serumla ayakta duruyodm doktoruna sor sormasn bile acile gidince bulantm var diyince takiyolr bir iki gun faydasi oluyo sonra tekrat basliyo uzgunm 3 ay dolana kadar yasayacksn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…