Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım rahmetli babamın vasiyeti var nasıl geliyim karşı gitmesemde eşim üzülüyor sonra ben diyor senin ailene gidiyorm sen gitmiyorsn öle devamlıda degil ayda yılda bir devamlı gitsem kafayı yerim herhalde:18::18:ailem sagolsn arkamdalar olmasınada aman ne biliyim içimden geldi yazdım iştehiç birşey üzülmedim parasızlıgımada üzülmedim hiç isyam etmedim ama çocugum öldüya ilk oglm hastane parası bulamadım ona çok agladım isyan ettim allahım affetsinrahmetli babam derdi kızm zamanı gelince konuş diye bende zamanını bekliyorm işallah zamanı gelsin ben biliyorum yapıcagımı
Gece her saar basi lavaboya kalkiyorm uyandigmda hap alali bir saatte olsa karnm tas gibi kasilmama de glmi ayrt edemiyorm kasilmama yoksa sag yada soluma yattigm icin bitarafa yogilms gibi oluyo karnm ondnmi acaba sizdede oluyo mu
canım saatimi kuruyorsn yatıyorsunbu arada neden çizelge yapmıyorsn bakıyım merak ediyorz herhalde şurda
Kusmaktan geberdim artik ya ilaclarda fayda etmezmi vucudum ac susuz kaldi iyice kucuk tuvalete bile cikmiyorum nerdeyse su icmedigim icin doktora soylesemmi kizlar belki serum baglar
sana dedimki beyaz leblebi yeyedinmi çabuk süle
sonra diyorsunuz paşa dövüyorben kızımda çok istifar ettim öle böyle degil 7 kilo verdim keşke dursaydıda dograna kadar istifar edeydim bu hamileliklerin güzel yanları canım
ben kızıma yeni hamileyim annemde kalıyorm ozaman düşük riskim varya neyse karşı komşumuzun oglu demişki anne paşa ablam neden habira istifar ediyor anneside yeni hamil edemiş eee demiş hamilede karnı belli degil demiş kadın bir anlatıyor gülmek garanti yeminlekilolydumya ozaman kızıma hamileyim erkeke kardeşim bana geldi abla dedi hep yatıyorsn biraz kalkta kızımızı görelim aman dedim kardeşim wc kalkınca görürüsün geldi pikeyi çekti elimden tuttu kaldırdı beni yattıgım yerden üstümdeki pijama geniş düşün artık aman dedi bebek nerde oglm dedim daha 4 aylık varya göbegim dedim yok be görünmüyorki dedi allahım bu erkekler nasıl birşey
kıızma hamile kaldıgımda eşim önce beni sonra karnımı açar kzımızı öperdi hepte derdi işe gidince ömürüm anneyi üzme içine dogdu eşimin kız olucagı erkektir ne biliyorsun deyincede yok dedi kız bakta gör ama her işe gittiginde öperdi anneyi üzme olurmu bizleri üzüpte yüreginimiiz daglama derdi dogum ettim beni ilk gmördügünde dedigim şey şuyd canım gerçekten kızmış ömürümüz cennete gittikızım olursa karar verdim ömür deva koyucamoglum olursada muhammedül-emin allahım bu isimleri koymaya nasip etsin işşallah tek istedigim eşimi mutlu ediyim hep şöyle dua ederim eşime allah sana paşa kulundan evlatlar nasip etsin saglıklısından hayırlısından derim hep oda amin der

geçen işe giidyor yolcu ettim onu ilk defa dedim sen başının çaresine bak bende uyyum yat sen dedi üstünü giydi kahvaltısını yaptı yatagın kenarına geldi beni öptü ben gidiyorm canım dedim allaha emanet ol dedim gitti sonra geçmişe daldım başladım aglamaya eşim ne olduysaeve geri geldi bimden bıçak almış harika keisyor haberiniz olsun onu bırakmaya gelmiş bende aglıyourmya çelik kapıdan görünüyor yatak odam dedi paşa ne oldu neden aglıyorsun gene kötü rüyamı gördün dedim sen beni yatakta öptünya dedim ee dedi ne var bnda kız çokmu duygulandın yoksa dedi güldü yok dedim ömürüm aklıma geldi dedim önce beni sonra ömürümü öperdin dedinki dedim kızım anneyi üzme çok özledim ben kızımızı ya dedims enesi yaklaşıyor 29 mayıs gelirse kızımı kaybedeli 2 sene olcekyapma paşan dedi daha dr bak herşey yolunda gidicek bu sefer ben inanıyorm dedi tek korkum herşeye ragmen gene giderse beni bırakırsa diye aklım çııkıyor ah ah bende görürümüyüm 34 38 leri bilemiyorm

Valla canim insallah 3 ay dolunca gecer diger bebekte 5 ayliktim hala kusuyordum okadar surmez insallah busefer dikis koycak doktor zorlamaktan aksam yine akinti rengim degisti simdi normale donmus yine bende sizin haftalara bir gelebilsem dahada cocuk yapmam)

işşallah bunu kucagına al bak bakalımistemiyormsun bir tadına bak peşine 2 düşünürsün

Pasam canm telefndn giriyorm ya ypamiyorm cizelge kiminde cizelgesi var goremiyorm ama gurbetciye aramda 10 12 gun var onunki varsa ord? Takip edebilrsn 33+3 oldm cok sukur canm 36 olaym kasilmayi falan takmicm artk tabi ondn sonrada sadece dogmdn korkacm simdid korkuyormda ilk dusundugm bebegm kuvez ihtiyaci olmz ins

canım allah yardıme diyor biliyorsn dogumaişşallah o ana gel inan bebegimi canlı kucagına laınca acıların dinicek sen ona kavşmak için neler yapıyorsun şahsen bende korkarım 9 aylık bebek amanın allah yardımcımız olsun en azından korkmuz neden geçer biliyormsn zamanı gelince dogrcaksın sonra bir aglama sesi sonrası malum aglıcaksın kgacınıza alınca bebekleirnizi banada dua edin benim yereme koklayın içinize çekin kokusunu olurmu
takmamakla olmuyorki canım ya neticede stresli hamilelik geçiriyorum ben hamile kalıyım gene stresli hamilelik geçiricem kesin

bu arada gurbi neden girmedim bu saat old yok hatun kocayımı öldürdü acaba

Umudm canm ins bugunlerni aramzsn bende ilk uc ay bulntilr yuzundn agladm resmn ve artk hicbir zamn yemek yiyemem saniyrdm ama simdi o gunl er i arar oldum bulantilr biti rahata erecm dedim 22.haftada dusuk tehlikesi ve ogun bugundr kasilmalr mahvetti hergn bugunmu dogm yapacm bebegme biseymi olack korkusu yasiyorm ins burada kimse kasilma yasamz kasilma olmz şa gebelik kolay geciyo bende bidaha istemem diyorm bu kasilmalr yuzundn ama padama katiliyorm kucagmiza alinca hepsini unutacz ve bidaha isticz

Ben iyi olmaya çalışıyorum anneler günü sendromunu atlattım. Facebooka girmemeye çalışıyorum REKLAMLARA BAKMIYORUM anne olmayanın kadından sayılmadığı bu toplumda anneler günü en çok anne olmaya çalışan ve meleklerini kalplerinde taşıyan kadınlara zor gelmiştir birde güzel ülkemde yaşanan katliamlarda kalpleri gözyaşlarından ve feryadlarından duran anaların...

Birkaç gündür kalbim sıkışıyor kötü kötü rüyalar görüyorum.Analara çocuklara kıymayın efendiler diyorum.Erkek egemen toplumların savaş oyunlarının bedelini en çok kadınlar ve çocukları ödüyor...

Ben haziranda tekrar aşılama düşünüyorum bugün yapı kredi yatarak sağlık sigortası yaptırıcam.Çünkü birde benim vertigo denen bir illetim var artık onunda tedavisini olmalıyım.3 kilo verdim .saçlarımı kızıla boyattım. haftaya sonunda taşınıyorum.

Sahba sana da gunaydin cnm..
Gece 10 defa tuvalete kalkmisimdir artik nerdeyse yastigi banyoya koyup uyuyacaktim bide ayaga kalkinca sancim oluyor cok kotu bi sey ya kasilmam yok sukur ama sancim var ..
Efilum cnm inan sanci daha kotu kasilma oluyor 30-40 sn suruyor
ama sanci devamli var ve sancim yoktu simdi vajinamin ici yaniyor ve sancim var acaba usuttummu enfeksiyon mu var ama gecen hafta idrar verdim bisey cikmadi ama benden vajinal kultur hic alinmadi..
Bide cnm inan 36 da premature sayiliyor 37+6 premature denmiyor
dr bi 37 de dikisi alalim dedim 38 de alalim diyor simdi..
Genelde 39. Ben sezeriyan yapiyorum diyor..
36 yine 35 iyi ama
Umudum cnm b vitamin depola cnm o geciriyor bende etkili olmustu dr sor istersen evet dikiste kusmak zararli
dikisten sonra herseyin fazlasi zarar.aklina ne geldiyse hepsinin fazlasi...
İzmir sahra anlat cnm.icinde tutma inan ben anlattim rahatladim yoksa esime patliyacaktim:)
Saftunc cnm sana katiliyorum ama insanlari degistiremiyoruz ne yazikki ..
Haziranda hamile kalirsin insallah marttada dogurursun ve zamanlama harika olur
Guzel haberlerini bekliyorum kendine de uzme buda etkili kendini suan sadece kendine odaklat :)
Pasa cnm tenteneleron bittimi daha durtuyon mu:)
Bu arada merra kiz neden yazmiyorsun..
Kizlar lutfen dua edin bana bu sancilarim gecsin dr arayacagim tekrar soyliyecem

Teşekkürler gurbetçi.
Bu erkek tarafından çektiğimiz ne böyle kayınvalidesi pederi ayrı, eltisi ayrı. Bırakmıyorlar ki sıkıntımız sadece bebeklerimiz olsun. Biz bebeklerimize odaklanalım. Ben hep kızımla yapacaklarımın hayalini kuruyorum. Hayırlısıyla bir 30 haftaya ulaşsam derin bir nefes alıcam.
Herkese kucak dolusu sevgıler...

Gurbetci canm ins gecer sanci tabi kotu ama acilma olmz herhalde ondn raht ol demk istemedm 36da olmasa tabi iyi ama inan okadr bunaldmki artk uzulmk iistemiyorm olacksa artk benm yapack biseym yok artk saatleri saymktn biktm ilaclrdn tiksndm nidilt cok kotu bir ilac sanci oldkca aliyorm bebegme zarari olacksa 36 da saglikli dogackda raziyim napim kimse premeture bebek istemz ama kuvez yok ya napim artk hayrlisi vajinal kultr bende vermedm ama idrar yolu enfeksiyinu ne zamn olacagi belli olmuyo dusun ben antibiyotk kullandigm halde bir haftada 14 ken 100 cikti lokst aman dikt et

Deniz insallah 30 gececeksin sonra 34 sonra 36 sonra 38 cnm gozumuz doymuyor ne yapalim:)
Sukur bu gunumuze ..
Kiz c.e. Dr aradi demin cok sasirdim esinin nedir bu cektigi diyor yasli biraz
artik akintini kontrol et diyor ..
Herhalde esim sancisi var demis ondan aradi ..
Esimde son defa ilaclarimi yazdirdi ..
10 gun sonra ilaclarim kesilecek allahin izniyle...

PASAA yiyorum leblebi faydasi yok maalesef ne olcak bizim bu halimiz

canım ben aktardan zencefil şekeri almıştım çok çok mucize yaratmasada iyi gelirdi.ki ben 25,haftaya kadar yemek yiyemedim 9 10kilo verdim.yeşil mercimek haşlayıp ye havuç rendele ye.ben yemek yiyemediğimden vücudum yıkıma uğramış depolarımı ben tüketmişim bebegıme bısey kalmamış bu yüzden gelişme geriliği var diyolar.kendımden korktum herkesi uyarıyorum.dıkkat edin kendinize

Efilum sen de kendince haklisin sende kuvez sorunu var goruceksin 36 cnm.korkma insallah
benim sancim oluyorya acaba acilmam mi var diyorum cunku persembe gunu gezdigimden beri var bide kiz asagiya indi sanirim karnim kuculdu gibi ..
Ayy bu damardan magnezyum sanciyi gecirirmi acaba bi serum taktiriyim diyorum ama hastaneyede gitmeye korkuyorum dogum yaptirirlar diye..
Cunku hacettepe 35 ten sonra aliyor

Kızlaarrrr !!!

Ben serklaj sonrasında wc ye bıle korkarak gıdıyorum. Hele banyolarım bir kişi yardımıyla 10 dk yı bıle bulmuyor ayaktayım dıye. Bana yardımcı olabılecek kımse olmadıgı ıçin basit işlerimide kendım yapıyorum. Kendımı yormadan, ağır kaldırmadan. Ama genede her harekette de ödüm kopuyor bebeğim erken gelırse dıye. Bırde benım kız bayağı aşağı inmişti serklaj öncesı.

Siz nelere dikkat edıyorsunuz serklaj sonrası???

Gece her saar basi lavaboya kalkiyorm uyandigmda hap alali bir saatte olsa karnm tas gibi kasilmama de glmi ayrt edemiyorm kasilmama yoksa sag yada soluma yattigm icin bitarafa yogilms gibi oluyo karnm ondnmi acaba sizdede oluyo mu

Bende öyle bu aralar ne zaman ayağa kalksam karnım tas gibi.sıkışsam tas gibi.kasılmam yok dıyodum ama fena başladı.pre pae dıye bı serum taktılar 48saat.hersey küt diye kesildi yumuşacıktı karnım.ama o seruma dayanamadım cok agır.bugun 33+0oldum 2hafta daha dayanmak ıstıyorum

Canım ben hastane odasındayım ayakta dolanıyorum azcık.banyomu ılık suyla yapıyorum.bazen 20dk surdugu oluyo.kabız olma idrara sıkışma.çokda işini kendin yapma.bizler riskli pamuk ipliğinde hamileleriz.hoş benim durumum farklı benimkı acil yapılan bi serklaj.ekstra dikkat etmeliyim.sunu diyim 64gundur burdayım daha kapıya yürüyerek çıkmadım

enfeksiyona dıkkat et ben hemmvajen ph duzenletıcı temızleyıcı kullanıyorum hem sirkeli su kullanıyorum

canım bebek ilk aylarda zaten aşağıda oluyor 4aylıktan sonra yukarı çıkıyor yavaş yavaş ve son ayda tekrar aşağı iniyor doğum kanalına yaklaşıyor
sen şuan kaçıncı haftadasın,serviks uzunluğun ne kadar
yemeğini kendin yapıyorsun sanırım bana dr özellikle kasılmalarımın başladığı 25.haftadan itibaren wc harici ayağa kalkmayı yasaklamıştı kasılmalar serviksimi kısalttı o da istenen bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…