Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gurbetçi
canım adet sancısı da kötü elbette ama kasılma yoksa doğumu tetikleyen birşey değil,serviks uzunluğuna bir etkisi de yok
üşütmüş olabilirsin bu aralar hava tekrar soğudu özellikle ayaklarını iyi koru,gece de üzerini ört:))

kızlarrrrr 38 e kadar bekler inşallah ben de heran tetikteyim kasılmalardan hamdolsun bugünümüze

dayanacağız inş. canım hepbirlikte 38leri göreceğiz allahın izniyle
ayağa kalkınca,sıkışınca benim de karnım sertleşiyor.bir anda sıkışıyorum sanki wc ye yetişemiyecekmişim gibi çatlıyorum sanki
su içmeye korkuyorum resmen ama bol bol su içmemiz lazım

Canim benimde acil serklaj 22. Haftamda uygulandı hatta bebek çok aşağıda risk çok büyük diye Dr larında kafası baya karıştı. Her gün ileri tarıhe atıldı. Bu süre zarfında hep hastanede yattım. Tuvalete bile kalkmam yasaktı. Serklaj sonrası 1 hafta daha kaldım hastanede. Şimdi evdeyim sadece wc ye izin var. Tuvalet için ilaç kullanıyorum ıkı gün ara verdim sadece. Doktor ıkınmak yasak dedı doğum başlayabilirmiş. Hapşırırken öksürürkende karnımı tutmamı söyledı.
Her gün korkuyla yasamak çok zor

Sanada Allah sabır ve kolaylık versin. Senin kaç haftalık ?

Benim ümidim bitiyoçünkü aktif doğum sancısı yasadım cuma gibi.o günden bu yana tadım hiç yok.keske senın suan bulunduğun haftata gelebilsem.ben inanıyorum rabbim seni tamamına erdirecek inşallahhh.birbirimize hep dua edelim.evet bende azalttım suyu ya çok yanlış çok

Merracım benim açılma olduğu için sanırım aşağı inmiş bebek bayağı biraz daha geç kalsam farkında olmadan bebeğimi sokakta doğurabıleceğimi söylemişti doktor. Şükürler olsunki bugünlere gelebildik. Servis uzunluğunu söylemedi doktor sadece açılman var dedi . Bugün 25. Haftayı doldurdum. Serklaj sonrası 3 haftam geçti.
Yok yemeği eşim hazırlıyor. Ben sadece ısıtıyorum. Tek olduğum için ıhtıyac duydugum şeylerı kalkıp almam gerekiyor. Sık sık kalkınca korku başlıyor.

Canım bana 24+2de ve 25+2de iki kez serklaj yapıldı.17mm seeviksle 6hafta gittim 2 haftadrda 14,2mm.drlar her hafta haftaya doğurursun diyo çok şükür 33+0oldum bugun.evet kesinlikle ıkınmamalısın.ben 2aydr osmolak diye bı şurup kullanıyorum eh idare ediyoruz işte.benim bebekte aşağıda ya.cuma gecesi doğum yoluna girdi dikişten ilerleyemedi.durdurdular.kasılmaların oluyomu sen kaçıncı haftadasın?bide bana ghergun kan sulandırıcı cleksan ve haftalık pruluton depot iğne kullanıyorum.artı devamlı antibiyotik.çünku vajinal enfeksiyonum gecmıyo.kültürüne baktırıyomusun sen kaç haftalıksın?

Mlkyyy sakın korkma haftan çok güzel. Benim hayalimin ötesindeki haftalar şimdilik. Ben 26-27 ler için dua ediyorum. 2 hafta önce arkadasım 31 haftalık doğum yaptı. Bebek kuvezde ama hiçbir problemi yok.

Sende alacaksın sağlıkla kucağına sıkma canını...

Kızlar bugün şiddetli bel ağrım var.Nefesaldırmıyor.Kıpırdadıkça ağrı yapıyor.Karın ağrım filanyok.Kızım içerden tekmeler savuruyor
Böyle bir şey yaşadınız mı?Ne yapacağımı şaşırdım.

Bugün 25+0 benim. Bende haftalık iğne vuruluyorum dün 3. Yü oldum. Serklaj sonrası 1 hafta serum şekilinde bayağı bır antıbıyotık aldım enfeksıyona karşı hastanede. Eve çıkıncada vajınal ılaclardan kullandım 10 gün. Dün ebe bir örnek aldı enfeksiyona bakmak için ama sonucu henüz bilmiyorum. Bazen karnım anlattığınız gibi geriliyor ama wc sorunumu sancımı bılmıyorum. Dün ebe makinaya baktı sancı yok, Her şey iyi dedi .

Deniz cnm kizlarin hepsini bende yapiyorum ama ben biraz daha siki gecti yani bi adim merdiven bile inmedim sandalyeyle inip cikartilar beni saolsunlar banyoyu iki dk yaptigimi bilirim ayakta..
Yemegimi esin yapiyor sabah kahvaltisini hazirliyip ise gidiyor oglen geliyor hazirlayip cikiyor bende yiyip mutfaga koyuyorum aksamda o hazirliyor uc tana bir.bucuk litre suyumu dolduruyor meyvemi koyuyor yani hep planli gitti ha bide 25 ten 28 e kadar banyo yapmadim yattigim yerden sacimi yikadi esim ha bu arada dr cok onemli ..
Yani hic ayakta durmadim yatarak gittim dr sira beklemedim beklemem gerektiysede nst odasinda uzqniyordum..
Merra cnm bencede usuttum.cunku kisa kollu giyiyordum bide petekler yanmiyor artik havada soguk simdi kisliklari cikarttik:)
Dikisim sizliyor ya sendede varmi..

Kizlar esimin arkadasi dogum yapmis bu sabah esimi hemen arayip haber verdi..
Cunku ben ondan once dogurmaktan korkuyordum ohhh bunuda atlattim :))))))))))

Canım bebeğim 2 hafta geriden geliyo en çok ona üzülüyorum.hiç hayalimin ötesi deme canım allahın izniyle geleceksin inşallah.ben küvez olayından korkuyorum istemiyorumciğer geliştirici yaptılarmı??ilk hedefin 28olsun.ben hep diyorum 28ilkokul mezunu 32lise 34üniversite 38yuksek lisans:)hatta kendime takvim yaptım çarpı atıyorum hergun:)moralini yüksek tut bugünler geçecek unutucaz inşallah

Kizlar bu esimin arkadasi varya agustosun basinda dusuk yaptiydi 20agustosta adet gormus ama esiyle iliskiye girmeden hamile kaldi ..
Kadinin esi esime demis valla demis yanina yaklasmadim diye dr soylemis olabilir boyle seyler demis sok oldum valla

Saol mlkyy cnm seninde boyle takintilarin varmi ..
Ben haziran annelerinde ilk ben dogurmiyim dediydim kendi kendime sukur onuda atlattim..

Rahim ağzı boyunu sormuşmuydum?yapmamız gereken bol istirahat bol su az stres az hareket.büyük sabır işi yaptığımız ama sonucu iyi olucak allahın izniyle.ben dualarla bugüne geldiğime inanıyorum.dr.umda çok ilgili.bide hep hastanedeyim.burda personelim oda parası ödemiyorum.ye iç soluna yat canım bebiş büyüsün

Okuyunca ilk aklıma gelen şey eşim bana inanırmıydıkı oldu:))neler ne olaylae var hayret edilesi

Saol mlkyy cnm seninde boyle takintilarin varmi ..
Ben haziran annelerinde ilk ben dogurmiyim dediydim kendi kendime sukur onuda atlattim..

Ohooo olmazmı:)annem kıyas yapma hayırlısı olsun diye kızıyo bile.ama Allah sıralı doğum versin dimi.bidaha bebek düşünürmüyüzki gurbetçi.ikimiznde yaşı küçük ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…