Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mlkyy inan benimde aklima ilk o geldi
bide nasil olur diyorum kendi kendime ...

Evet şaşırtıcı bişey gerçekten.çok hayret ettim.ama adama helal olsun sorgulamamış:)düşük kürtaj sonrası kolay hamile kalındığını biliyodum fakat hiç olmadanda bilemedim.rabbim nelere kadir

Mlkyy bende hastanede yattigimda kiyasliyordum simdi komsularla esimin arkadaslarinin esleriyle ama elimizde degil biz dile getiriyoruz emin olki onlarda kiyasliyordur..
İnsallah cnm kimse kimsenin sirasini almasin lutfen parayla degil sirayla:))
ayyy benim hic cesaretim yok gercekten nasil olur bilmiyorum gercekten ama dr istersin diyor ben senin gibi ne hastalar gordum senin kadar olmasada istiyorlar
ama cesaretim hic yok ..
Aaa bide sen bunu esime sor o bakiyor ya bana ..
Direk yoook tobee diyor ben bi daha boyle bi sey yaparmiyim diyor ama o soyleyis tarzi var gulmemek elde degil:))))
Sen bu soruyu esine sor bi o ne diyecek:))))

ben bugün seksenlerin 58 bölümünü seyrediyordum anneler gününü çekmişler allahım hem agladım hem seyrettim elimdeki danteli bıraktım gözyaşlarım nasıl akıyor eşim baktı aglıyorm gene laf etmeye başladı hoppala gene ne oldu dedi aglayınca gerimi geliyor dedi kızdı aslında üzülüyorm diye kızdı yoksa oda üzülüyor dedimki benim evladım ban ne zaman anne dicek dedim inanın 58 bölümü seyredince anlarsınzı neden agladıgımı içimi çeke çeiek agladıms en beni aglama krizi tt nefesim kesildieşimde sarıldı paşa yapma dedi nasıl yapmam dedim ama nasıl aglıyorm ömürümün ölüm yıldönümü geliyor 29 mayısta kızımzı öleli 2 sene olcak deidm gene kızdı halen ordamısın ölen öldü aglayınca gerimi geliyor ne yapalım elimizden ne gelir söyle onu yapalım dedi banasonra dedimki sen canınla kanınla beslemedin sen varlıgını bilemeidn tekmeler atmadı hissetmedin dedim sinirim oynadı aglayataktan çıktım odadan başladı söylenmeye b erkekler neden böyle
5 elimde bebem hafif yaqpmıyorm hep agır danteller ondan bitmiyordantel bitiyor onu süslemesi kurdela üstünü gitmesi of çok işim var çok
zencefil ananas ve kereviz gebelerde yasak düşük yapıyormş zencefil ve ananas kan sulandırıcılar kllanmasın çarpıntı yapıyormuş kan inceltici özelligi var diye haberiniz olsun
ben yerimden kalmadım ne yaptıysam olmadı işşallah sizlerinki durur
korma sen daha dogrmazsın o karnındaki sıpaya söyle içerde rahat dursun yoksa yer şaplagı

üstüne boşalmıştır öle hamile kalmıştır yoksa nasıl kalıcakbenim arkadaşım vardı vajinamustu öyle hamile kaldı ordan biliyorum dogum ederken bozuldu kızlıgıbir düşünün dogum acısı birde kızlık getti elden iyimi ikisi bir aradan çıkmış fenamı didim dogumdan sonra evcilik oynamaya başladılar

Esimin arkadasi cok temiz kalpli ..
Sorgulamis iste esime sormus oglum boyle bisey olur mu diye sizin dr prof.
Bi sorsana ona diyor esim de sormus ben usg odasinda hazirlanirken ama dr ne demis demedi bana ://

aşadıklarına çok üzüldüm başın sağolsun Allah meleklerini sana şefaatçı etsin inşallah bu kezde ömürlü hayırlı evlat nasip etsin.biran evvel hamile kalıp inşallah evladını alırsın kucağına yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm ben evlad kaybetmedim Rabbim onları bağışladı ama özellikle oğlumda öyle şeyler yaşadım ki evladını kaybeden annelere Allah sabırların en büyüğünü versin.ben evin en küçüğüm ailede el bebek gül bebektim eşim hamd olsun iyi bir insan sadece iş bakımından ailesine bağlı.yoğun bakım erken doğan çocuk çok pahalı anlatmama gerek yok biliyorsundur.40 gün önce kızım doğduğunda ki gene erken dünyaya geldi kayınpederim beni görmeye geldi hastaneye annemde var dediki oğlun kadar pahalıya patlayacaksa bize yaşamaması daha iyi annem çok sakındır kolay kolay kimseyi kırmaz ama ben daha ağzımı açmadan Allah korusun torunuma benim ömrümüde versin o yaşasında gerekirse ben dilencilik yaparak onun gereksimimlerini karşılarım dedi inanabiliyormusun kızım makina bağlı yoğun bakımdayken para derdinde sanki dükkandan çok hakkını veriyormuşlar gibi eşimin.birde bunca bize yoksulluk çektiriyorlar diyorum ki istanbula gideceğim oğlumu güya çok seviyorlarya olmaz torunumu götüremezsin diyorlardı bende bu son yaşadıklarımdan sonra vicdanımı o hastane yollarında bıraktım kızımın doktor işleri bitsin ilk iş gideceğim ailemin yanında eşimede orda iş bulacağım oda gelecek bir daha ne izmire gelceğim nede onlarla aynı çatı altında yaşamağı kabul edeceğim tek kalsınlarda o paraları ne kadar işlerine yarayacak görsünler o kadar çok içime attım okadar çok sakladım ki herkesten artık dayanamıyorum kayınvalidem dizi hastası doktor hamileliğimde ağır kaldırma demişti oğlumun tv izlemesi yasak o yüzden izletmiyorum ama kadının umrundamıydı bana hemen odadan çık tv izleyeceğim diyordu kış günü soğuk holde saatlerce ayakta oğlum kucağımda beklerdim aklıma yaşadıklarım geldikçe sinirden ölüyorum bu anneler gününde gitmedik aradım sadece kırılmışmış oğlu neden gitmemiş ona diye benim çocuklarla gelmemi beklemiyormuş ama oğlunu bekliyormuş kızım yoğun bakımdan çıkacak diye eşime dedim annen orda var mağazalar bir tane hastane çıkışı alsın kızıma diye kadın çıkmış 30tl demiş eşimi aramış alamam çok pahalı diye 2000 tl emekli maaşı var eşininde öyle ev kiraları var ayrıca da dükkandan gelirleri var ama 30 tl çokmuş ödeyemezmış ama bizim 100 tl haftalıkla iki bebekle geçinmemizi bekliyorlar gerisini sen düşün canım ne kadersizmişiz ki böyle ailelere gelin gitmişiz

eşim bidaha olsa ikiz olsa bi yatışta ikisini dogursan diyo:))kocalarımızda çok çekti valla.su cimcimeler dogsunda hayırlısıyla inşallah

Sevgili mlkyyy
Rahim ağzını söylemedi Dr nete bakıyorum diyede kızıyorlar ) sadece açılma var olmamalıydı derdi. Ben yurt dısındayım eve çıktıktan sonra haftada iki gün bır ebe ve hemşire gelip yapılacakları evde yapıyor bır nevı hastane gıbı. Evet evet soldan başka yapınca rahat edemiyorum bıraz sırt üstü bıraz sol. Bende bir takvim yaptım her gün bır çizik ) millet dalga geçiyor kızıyor bana)
Gunlerın bıtmesıne öyle mutlu oluyorum ki sağlıkla sıhhatle tabıykı

Ayy mlkyycim valla dogru eslerimiz cok cekti ama bizde az degil yani ..
Bizimki tam bi cadi gercekten simdiden bizi parmaginda oynatiyor bi bizimle yetinse iyi dr komsuyu arkadaslari sizi ailelerimizi herkesi biz bi kontrole gidiyoruz telefon susmuyor saolsunlar iyimi diye .
Beni sandalyeyle indiriyorlar ya sandalyeyi asagiya birakiyoruz ki cikinca tekrar cikarsinlar diye git gwl olmadin yani komsular gurbetci yine dr gitmis diyorlar meraklaniyorlar ariyorlar nasil gecti diye ..
Her katta dinleniyorlar komsular kapiyi aciyor ne kadar kaldi diye inanirmisin tam bi komedi....

Bizimde daha planlı hareket etmemiz lazım sanırım. Günde 4.5 Lt su mu içiyorsun ? benımde dıkışlerımde hep bır sızı var (

Canım hiçbir fikrim yok ciğer geliştiriciyle ilgili ama sadece beslenmesi küçük bir boruya dedi.

Deniz cnm kesinlikle her seyini planli yap gereksiz kalkma ornegin ben ogle yemegimi yedikten sonra tepsiyi hemen kaldirmiyorum lavaboya gidecegim zaman mutfaga koyuyorum oyle lavaboya gidiyorum yani bunun gibi seyler..
Ben 4,5 litreyi gectigimide biliyorum
siselerim bitiyor sekizden once bitse yatana kadar da iki bardak falan iciyorum ..
Bazende 3 litre icmedigim oluyor ama cogunlukta iciyorum..
Sende ic agrilarada iyi geliyor hep soluna yat ..
Bu arada benim karnim yamuk hep sola yata yata karnim sola dogru gidiyor bu yuzden denge problemu yasiyorum

Yok pasam yok oylede degil adam yanina yaklasmadim diyor artik ne kadar dogru bilmiyorum..
töbe haşa meryem anamı kız bu allahım affetsin allahım ne günlere kaldık nasıl olmuş o bebek peki

allah öylelerini nasıl biliyorsa öle yapsın canım eşin ne iş yapıyor senin belkim yardım edebilirim sen canını sıkma boşver gitsin evlat b ablam evlendi büyük ablam oglu havale geçirdi kaynanasını aradı bize kalmaya gelmişti anne dedi evde ne varsa sat ogluma lazım hastane parası yogum bakım 1 ay yattı çapada kaynanası aynen şunu demiş babanımı zengin edicem bir güyüm suya bakar ölürse ölsün demiş ablam diyorki frkanı sevdikçe öptükçe hırsım geliyor diyor
benim kaynanam allah var kızımda dünyanın şeyini almıştı kıyafet getirdi o konuda hakkını yiyemem ama bazı konularda çok bencil eşini al karşına konuş canım gel istanbula bu arada bahane olur seni görürüm iki lafın belini kırarız kızlar istanblda olanlarla bir görüşme ayarlasakta bluşsak ne ka güzel olurben rabbime havale ettim benim dikişim oldu annem diyor annemin yalancısıyım kaynanam eşime işmar etmiş hadi gidelim diye annemede dünür bu yatsın burda birşey olmaz hadi gidelim demiş annemde siz gidin ben kızımı bırakmam demiş düşün ayakları agrıyor annemin hep tansiyon hemde şeker hastası 63 yaşında yaşlı beni bekledi 2 sandalyeyi birşeltirdi ydu anacım kaynanam ne yaptı kızımı dogrdm allah var kanıma kadar temizledi ama ilk gece bekledi beni odada ertesi gün gitti başka odada uyd hanım beklemeseydin ben tek kalırdım allahım wc gidicem korkyorm orda bir abla vardı baktı aglıyorm dedim wc gitmem lazım kadın ameilyat olmuş düşün dediki bana hadi kızım gel snei götürüyüm elimi tuttu otrtu beni klozete altımı açtı sonra kapadı geri yatırdı başımı okşadı hadi yat korkma burdayım ben deid bende dedli gibi annemi arıyorum kadın ymuş kalmış hemen sen beni beklemey gelmişsin degilmi senin ne işin var başka odada ya birşey olsa bana ne yapıcanbir yapılan iyiligi birde yapılan kötülügü unutmam ben bu böyle biline

canım allah büyük bak 33 bile hayaldi ama rabbim nasip etti
inş biraz daha sabır çok üzüldün,bunaldın ama sonu çok güzel olacak canım inş.

Hepinize dua ediyorum.Sorularınıza bildiğim ve aklım erdiğince fikrim varsa cevap veriyorum.Destek olmaya çalışıyorum ama kaç kez soru sordum,fikir istedim ama kimse cevap vermedi.Çok üzgünüm.Herkes birbirine cevap veriyor ama çok destege ihtiyacım var.Kimse geçmiş olsun bile yazmadı.Yalnızım.eşim yok ve bel ağrısından kıpırdayamıyorum.bir çif güzel söz yaaa.Neyse saçmaladım.Kimse benim derdimle dertlenmek zorunda değil.Allah işinizi rast getirsin.

canım ben alıntı aldım yazmamışım sana ksura bakma bel agrısını bilemiyorm senin haftalarına gelemedim malesef ama bildigim birşey var bebek büyüdükçe bel agrıyor eltimden bliyorum bacakların agrırsa akıntı degişirse dikkat et allah yardımcın olsun işşallah 40 haftaları görürüsün canım inan yardım edebilsem seve seve işşallah senin haftalrına geliyim bende derim agrıyormuş diyeama hayal gibi geliyor 20 haftanın üstünü göremeidm ben

Yıne sagolsun herkes gerçekten.eşlerimizdende allah razı olsun.eşim isim düşünüyoda hoooop hakkın varmı diyorum:)zor anne olduk bizim çocuklar şımarık büyüyecek:)

evetttt bugün itibariyle 35+1 olduk hamdolsun günümüze rabbim hepimizi 38 - 40 haftalara ulaştırsın inşallah ya kızlar ben korkuyorum nasıl doğurcaz hatta dikiş alımından bile korkuyorum 28 mayısda doktor dikişini alırım dedi o zaman 37+1 oluyorum sonrada bekleriz dedi çatı darlığını falan dikiş alırken anlar bakar heralde demi yaa biz doktorlara soru sormadan herşeyleri anlatsalar ne güzel olur bazen ağzından cımbızla alıyoruz lafı doktorun ağzından 28 mayısa kadar kontrol yok çok değilmi 18 gün gitmemiş oluyorum içim rahat etmiyo son zamanlarda daha sık gitmek gerekmiyomu

hımm senin durum biraz farklıymış çok şükür kaybın olmadan farkedilmiş büyük şans
benim 16.haftada acil serklaj yapıldı ama oğlumu kucaklamak nasip değilmiş
mlkky ve senin bebeklerinize rabbim ömür vermiş bakın bu haftalara geldiniz
inş. daha ileri haftalarıda göreceksiniz,bebeğinizi kucağınıza aldığınız günleri de
sen de şuan çok streslisindir 28 e kadar,sonra biraz daha rahatlarsın rabbim emeklerinizin karşılığını versin,kimsecikler evlat acısı yaşamasın inşallh
yatağının yanına ihtiyaçlarını eşin sabahtan koysun,onun haricinde sende wc için kalktığında uğra mutfağa bi taşta iki kuş
kuru meyve ye komposto iç tuvalet sorunu için,hızlı ve ılık suyla ayakta duş al vs...
allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…