- Konu Sahibi hidennisko
-
- #45.301
Mlkyy inan benimde aklima ilk o geldi
bide nasil olur diyorum kendi kendime ...
ben bugün seksenlerin 58 bölümünü seyrediyordum anneler gününü çekmişler allahım hem agladım hem seyrettim elimdeki danteli bıraktım gözyaşlarım nasıl akıyor eşim baktı aglıyorm gene laf etmeye başladı hoppala gene ne oldu dedi aglayınca gerimi geliyor dedi kızdı aslında üzülüyorm diye kızdı yoksa oda üzülüyor dedimki benim evladım ban ne zaman anne dicek dedim inanın 58 bölümü seyredince anlarsınzı neden agladıgımı içimi çeke çeiek agladıms en beni aglama krizi tt nefesim kesildiBen iyi olmaya çalışıyorum anneler günü sendromunu atlattım. Facebooka girmemeye çalışıyorum REKLAMLARA BAKMIYORUM anne olmayanın kadından sayılmadığı bu toplumda anneler günü en çok anne olmaya çalışan ve meleklerini kalplerinde taşıyan kadınlara zor gelmiştir birde güzel ülkemde yaşanan katliamlarda kalpleri gözyaşlarından ve feryadlarından duran anaların...
Birkaç gündür kalbim sıkışıyor kötü kötü rüyalar görüyorum.Analara çocuklara kıymayın efendiler diyorum.Erkek egemen toplumların savaş oyunlarının bedelini en çok kadınlar ve çocukları ödüyor...
Ben haziranda tekrar aşılama düşünüyorum bugün yapı kredi yatarak sağlık sigortası yaptırıcam.Çünkü birde benim vertigo denen bir illetim var artık onunda tedavisini olmalıyım.3 kilo verdim .saçlarımı kızıla boyattım. haftaya sonunda taşınıyorum.
5 elimde bebem hafif yaqpmıyorm hep agır danteller ondan bitmiyorSahba sana da gunaydin cnm..
Gece 10 defa tuvalete kalkmisimdir artik nerdeyse yastigi banyoya koyup uyuyacaktim bide ayaga kalkinca sancim oluyor cok kotu bi sey ya kasilmam yok sukur ama sancim var ..
Efilum cnm inan sanci daha kotu kasilma oluyor 30-40 sn suruyor
ama sanci devamli var ve sancim yoktu simdi vajinamin ici yaniyor ve sancim var acaba usuttummu enfeksiyon mu var ama gecen hafta idrar verdim bisey cikmadi ama benden vajinal kultur hic alinmadi..
Bide cnm inan 36 da premature sayiliyor 37+6 premature denmiyor
dr bi 37 de dikisi alalim dedim 38 de alalim diyor simdi..
Genelde 39. Ben sezeriyan yapiyorum diyor..
36 yine 35 iyi ama
Umudum cnm b vitamin depola cnm o geciriyor bende etkili olmustu dr sor istersen evet dikiste kusmak zararli
dikisten sonra herseyin fazlasi zarar.aklina ne geldiyse hepsinin fazlasi...
İzmir sahra anlat cnm.icinde tutma inan ben anlattim rahatladim yoksa esime patliyacaktim:)
Saftunc cnm sana katiliyorum ama insanlari degistiremiyoruz ne yazikki ..
Haziranda hamile kalirsin insallah marttada dogurursun ve zamanlama harika olur
Guzel haberlerini bekliyorum kendine de uzme buda etkili kendini suan sadece kendine odaklat :)
Pasa cnm tenteneleron bittimi daha durtuyon mu:)
Bu arada merra kiz neden yazmiyorsun..
Kizlar lutfen dua edin bana bu sancilarim gecsin dr arayacagim tekrar soyliyecem
zencefil ananas ve kereviz gebelerde yasak düşük yapıyormş zencefil ve ananas kan sulandırıcılar kllanmasın çarpıntı yapıyormuş kan inceltici özelligi var diye haberiniz olsuncanım ben aktardan zencefil şekeri almıştım çok çok mucize yaratmasada iyi gelirdi.ki ben 25,haftaya kadar yemek yiyemedim 9 10kilo verdim.yeşil mercimek haşlayıp ye havuç rendele ye.ben yemek yiyemediğimden vücudum yıkıma uğramış depolarımı ben tüketmişim bebegıme bısey kalmamış bu yüzden gelişme geriliği var diyolar.kendımden korktum herkesi uyarıyorum.dıkkat edin kendinize
ben yerimden kalmadım ne yaptıysam olmadı işşallah sizlerinki dururKızlaarrrr !!!
Ben serklaj sonrasında wc ye bıle korkarak gıdıyorum. Hele banyolarım bir kişi yardımıyla 10 dk yı bıle bulmuyor ayaktayım dıye. Bana yardımcı olabılecek kımse olmadıgı ıçin basit işlerimide kendım yapıyorum. Kendımı yormadan, ağır kaldırmadan. Ama genede her harekette de ödüm kopuyor bebeğim erken gelırse dıye. Bırde benım kız bayağı aşağı inmişti serklaj öncesı.
Siz nelere dikkat edıyorsunuz serklaj sonrası???
korma sen daha dogrmazsın o karnındaki sıpaya söyle içerde rahat dursunBenim ümidim bitiyoçünkü aktif doğum sancısı yasadım cuma gibi.o günden bu yana tadım hiç yok.keske senın suan bulunduğun haftata gelebilsem.ben inanıyorum rabbim seni tamamına erdirecek inşallahhh.birbirimize hep dua edelim.evet bende azalttım suyu ya çok yanlış çok
Kızlar bugün şiddetli bel ağrım var.Nefesaldırmıyor.Kıpırdadıkça ağrı yapıyor.Karın ağrım filanyok.Kızım içerden tekmeler savuruyor
Böyle bir şey yaşadınız mı?Ne yapacağımı şaşırdım.
Kizlar bu esimin arkadasi varya agustosun basinda dusuk yaptiydi 20agustosta adet gormus ama esiyle iliskiye girmeden hamile kaldi ..
Kadinin esi esime demis valla demis yanina yaklasmadim diye dr soylemis olabilir boyle seyler demis sok oldum valla
kız kaynanam allah var çok hediye alır bana canı istediketn sonra ama bazı şeyleri hazmedemiyorm ya
sende çok çekmişsin arkadaşım ya ben sana yazsam buraya şükür ederler burdaki kızlar hallerine
daha 16 yaşındaydım eşimle tanıştıgımda ozaman eşim ablamla teksitil işinde çalışıyordu ortaokulum bitti ablamda yanına götürdü beni çalışmaya görsün paşa hanımd edi teksitilde nasıl yorlyor insan ogün eşim geldi hiç nutmuyorum günlerde cmartesiydi para almaya gelmiş bizde bayan takımlarını jiletine geçiriyorz allahım onu ilk gördügümde nasıl diyiyim içimdeki minnacık kalpin pır pır etti oan sanki dünta durd ikimiz kaldım içimden diyorumki allahım nede yakışıklıhiç unutmuyorum üstünde açık mavi gömlek altında buz mavisi kotu vardı birde snop parşümü sıkmıştı allahım dün gibi aklımda ya dedimki allahıms en böyle güzel yakışıklı kullarını nasıl yaratıyorsun sonra orda çalışmaya başladım gözlerimi ondan alamıyorumki habira ona kaçamak kaçamak bakıyorum sonrası malum allahım yazdı ablamla bir arkadaşı vardı benle iddaya girdiler ayarlamazsın dediler kimseler çıkmamış eşim bir kızlar çıkmış onun adıda paşa anlayın işte yani benim adımdan kızla 7 ay çıkmışlar malesef ayrılmak zorunda kalmışlar kız aleviymiş annesi istememiş meshep ayrılıgı işte çok alevi arkadaşlarım var neyse ben eşimi aradım dedimki senden hoşlandım vs çıkmak istiyorm eşim okadar beyefendiydiki ablamın arkadaşı oldugundan beni istemedi arkadaşınım kardeşisin ban ters dedi neyse ne yaptım ayarttım oglanı bana dediki sen beni 5 sene beklemezsin dedim beklerim çarpılmıştım ya düşün aşık olomuştm hiç bir erkege böyle hisler beslememiştim ben asker yolu bekledim 6 sene bebek baktım aldıgımda beben 3 aylıktı 6 yaşına kadar ben baktım beni anne bildi anneligi selinde tatım kızımda evlendigim için ayrılmak zorunda kaldım sonra eşim askerden geldi öle gene konuştuk sonra duydmki annesi istememiş beni neymiş ben kiloluymşm oglm baksana senin yanına yakışırmı çok kilolu sen gel vazgeç ben sana başlasını alırım demiş eşimde olursa o olur olmazsa evlenmem demiş sonrası malm 4 kere geldiler beni istemeye
rahmetli babam dediki paşa hemen seni vermeyelim sonra dersin hadi be 4 kere kapımı aşınladınız dersin dedi eşime bazen diyormde kavga ettigimizde hay diyor 4 kere nerde kapını aşındırdım
gelelim evlenmeme dinle bak neler çektim eşyalarımı gitti eşim ebniştesiyle kendi aldı inegöl mal düşün beni götürmediler neden kaynanam onu götürme mobilyalrı pahalıya alırsın demiş eşim paşa benim zevkime güveniyorsund egilmi dedi ne yapayım elim mahküm kabul ettim dügünde alınanları başıma kalktı kaynanam setimden ttta aldıkları iç çamaşırıa kadar gelinligimi 3 gün kala diktirdiler oda istedigim degil mankenin üstündeki gelinligi büyttüler ban göre yaptılar anlıcagın bir bekar kızım gelinlik heyecanını yaşayamadım içimde uktedir yemin olsn gelinlik giyememk çok igrenç gelinlik giydim istemeye istemeye
evlendim dügün paralarımdan tutta dolarlarıma kadar çeyreklerime kadar kaynanam elimizden aldı1 aylık gelindim 1 bilerzigim 2 aylıkkende 2 bilerzigim gitti kaynanamlar dügün yapıcez diye babasından borç almışlar dolar olaraktan anlıcagın beni götürmediler eşya için ama gene ben ödedim istemedigim eşyalar için bir çeyiz getirdim dillere destandı millet halen konuşur beni çok zorlk çektim ben kaynanam derdiki filancadan borç aldım istiyor parayı hazır edin vs meyese kendi borçları kapatıyormuş bizden sonra arayı geri alıyormuş o bollk içinde yaşadı eve 4 milyardan fazla para giriyord ozaman görsen yedikelri önlerindeydibiz bir kuru ekmek bulsak çok şükür diyorduk kömürsüzde kaldım faturaları öedeyemedim kestiler karnımda oglumla sogukta oturdum düşün oglum üşümesin diye kat kat giyinirdim belime hiç unutmuyorm bvir kalın atkım vardı eni geniş onu sarıyordum karnıma üşüme oglm deyim çok okşardım karnımı eşime üzülürdü para yok borçları üstümüze attılar kaynımın borcnuda ban ödettiler dedi kaynanam ödüceksinzi kolundaki adana brmalarımı aldılar bozdurdular ben eltimin borcmu ödedim 1 hafta sonra bilerzikleriyle çıktı karşıma bende deyince salakmısın ödemesydin eşşek gibi ödücek kaynanam dogurmasını biliyor dedi ondan şimdi 17 dal var bilerzigi inan kolnda gördükçe sinirleirm oynuyor azda degil bacım 90 gram belerzigim gitti hakkımı helal etmiyorum çok ayrım yaptı eltim ve yeni evlenen kaynıma markalı eşyalar alındı onların evi 140 mk benim evim 70 mk düşün onların evlerinin tapları var benim yok ben sallatıdayın ev elimden gidcek kiraya çıkıcem bu gidişle ilk oglumu dogurdum hastaneden çıkıcaz eşime diyyorum para buldunmu annem verir dedi hastaneden çıkıcaz anne para var degilmi deyince oglm bende para ne gezer dedi yok dedi eşim gitti arkladaşlarından topladıda beni öle hastaneden çıkardı oglmu odgrudm eve geldim allahım üşüyorm kömür yok eşim anladı diyor paşa üşüyormsun bebek gibi içini çeke çeke aglıoyor yok diyorm her seferinde bak üşümüyorm ah kömür olsa sıcacık olsa içine giricem sobanın olmadı deidm al ş altını satta kömür alalım 5 poşet düşün eşim sabah işe giidyor ben o gidicece 6 kadar çıkmıyorm yorganın altından kömür bitmesin diye eşimde diyormş allahım ne bereketli kömür hiç bitmedi neyse birgün eşim işten sen erken gel beni yatakta yakala dedi sobayı neden yakmadınd edim hastayım yedimi yemedi bende diyorm dedi ne bereketli soba sonra anladı ban kızdı hasta olsan ne olcak hastane parası vs dedi el acıdı kaynanamlar acıdı allah var iyiliklerini gördüm ama kötülükleri daha çok gördüm 3 evladımı dogurudm sadece hastaneye geldi ban baktı kızımda rahimim dikilicek diyorum laf vurduryorum ah diyorum dikiş parasını nasıl bluruz sesi çıkmıyor hatunn eşim 10 milyar kredi çekti ömüürm ödlü gitti daha kredisi bitmedi acıdıysa el acıdı kendi annemler acıdı kaynanamlar bir tarafta dursunlar ev kirli olurdu derdim anne ev çok kirli derdi eşinemi sçtlar kaldın öle kirli d0erdi eltim erkek kardeşinin kızı o hamile kaldı evindeki camlardan tutnda halısına kadar yıkadı bana hiç birşey yapmadı hanım kızımdada eşimle kavga etti haftasına ömürümü kaybettim panik atak nöbetlerimi hiç saymıyorm kızıma hamileyim cumartesi gecesi eşim pc başında gözümü açtımki allahım nasıl çarpıntım var öle fenaki uyandırdı beni eşime diyorm kalbim nefez alamıyorm keisn dedim ölüyorm bir taraftan aglıyorm bir taraftan allahım kızım daha çok köçün canını bagışla diye yalvarıyorm ertesi gün ömürüm cennete gitti
en iyi kaynanayı öpüyüm ben anlayan anladıeşime diyorum neden bu kadar acımasız ailen var bir laf sokan eltim herşeye laf eden karışan kaynanam var anlıcagın isyanlardayım ben kolay kolay panik atak hastası olmadım onlar yüzünden eltim ne bilsin evlat acısını arda beyden geldim allahım içim içimi yiyor sevinçten allahım böle dedi umud verdi diye benim moralimi bozdu uyuz
kızım öldü laf açıldı dedimki aman üzülüyorm ama dedim telefonda orada lazım şefeatçı olucaklar işşallah bize deidm telefonda bir güldü hop dedi sen çok sevinme ses vermedi o çocukalrın sana fazydası yok sevinme boş boşuna dedi çok fena eltim benim acıamsız kendini düşünür bencilin teki eger cehenmeme girersem onun yüzünden girieirm çünkü çok sinir diyor beni çok konşuyorum sana eltim nasıl bir diyolag yazıyım oku
ay elti şimdi sen efeyi dogursan kaynanam çok aglar sevinemez üzülür dedim
eltimdeki laf aynen su abartmıyorum aman dedi o aglıcak diye üzülücek diye bendemi aglıcam üzülücem ben sevincime keyfime bakarımöyle insanların eline düştümki ne sen sor ne ben söylüyüm
ilk oglumda dogrudm dünyanın yolunu geceliklerle üstümde pardesöm var ama dünyanın yolnu yürüttü kaynanam birde taksi yerine otubüse bindirdi benioglum elindeki poşette hanım yud otobüste ben aglıyorum ablam yapma paşa diyor ah diyorm salak kafam neden gittimki kaynanam ozaman ablana gitsene anlıcagın 3 melek yolladım cennete arkadaş demişti 7 takımdan paşa senin cennette 3 bebegim var ben inanıyormki onlar senin ordan anneler günün klamışlardır dedi ben o yazıyı okuyunca göz yaşlarımı tutamadım anlıcagın bıu devirde kimsenin kimseye hayrı yok millet kendini düşünüyor onlar bze vericekleirne biz onları doyuruyoruz kimseden fayda görmeidm lafları çok eydim ezildim sinir krizleride geçirdim artık yeter dedim kaynanam resti çektim ümrumda degil aglasın üzülsün ben üzülüyorm kimsenin umrnda degil eşim 2 kere kalbinden rahatsızlandı aradım biz acildeyiz diye gelmeid bu nasıl anne ya sizlere soruyorum allahım eşlerimize muhtaç etsin daha kimseye degil dedinya 10 km yolu yürüdüm dye ben ne 10 km yol daha fazlasını yürüdüm annemle evime gidip geldim para yok zamanında diyemeidm annemlere annem sagolsn herşeyimi o karşıları halende karşılar erzagıma kadar şunu anladım elin acıdıgı gibi akrabaların sana açımıyor kardeşim
Mlkyy bende hastanede yattigimda kiyasliyordum simdi komsularla esimin arkadaslarinin esleriyle ama elimizde degil biz dile getiriyoruz emin olki onlarda kiyasliyordur..
İnsallah cnm kimse kimsenin sirasini almasin lutfen parayla degil sirayla:))
ayyy benim hic cesaretim yok gercekten nasil olur bilmiyorum gercekten ama dr istersin diyor ben senin gibi ne hastalar gordum senin kadar olmasada istiyorlar
ama cesaretim hic yok ..
Aaa bide sen bunu esime sor o bakiyor ya bana ..
Direk yoook tobee diyor ben bi daha boyle bi sey yaparmiyim diyor ama o soyleyis tarzi var gulmemek elde degil:))))
Sen bu soruyu esine sor bi o ne diyecek:))))
Rahim ağzı boyunu sormuşmuydum?yapmamız gereken bol istirahat bol su az stres az hareket.büyük sabır işi yaptığımız ama sonucu iyi olucak allahın izniyle.ben dualarla bugüne geldiğime inanıyorum.dr.umda çok ilgili.bide hep hastanedeyim.burda personelim oda parası ödemiyorum.ye iç soluna yat canım bebiş büyüsün
Deniz cnm kizlarin hepsini bende yapiyorum ama ben biraz daha siki gecti yani bi adim merdiven bile inmedim sandalyeyle inip cikartilar beni saolsunlar banyoyu iki dk yaptigimi bilirim ayakta..
Yemegimi esin yapiyor sabah kahvaltisini hazirliyip ise gidiyor oglen geliyor hazirlayip cikiyor bende yiyip mutfaga koyuyorum aksamda o hazirliyor uc tana bir.bucuk litre suyumu dolduruyor meyvemi koyuyor yani hep planli gitti ha bide 25 ten 28 e kadar banyo yapmadim yattigim yerden sacimi yikadi esim ha bu arada dr cok onemli ..
Yani hic ayakta durmadim yatarak gittim dr sira beklemedim beklemem gerektiysede nst odasinda uzqniyordum..
Merra cnm bencede usuttum.cunku kisa kollu giyiyordum bide petekler yanmiyor artik havada soguk simdi kisliklari cikarttik:)
Dikisim sizliyor ya sendede varmi..
Canım bebeğim 2 hafta geriden geliyo en çok ona üzülüyorum.hiç hayalimin ötesi deme canım allahın izniyle geleceksin inşallah.ben küvez olayından korkuyorum istemiyorumciğer geliştirici yaptılarmı??ilk hedefin 28olsun.ben hep diyorum 28ilkokul mezunu 32lise 34üniversite 38yuksek lisans:)hatta kendime takvim yaptım çarpı atıyorum hergun:)moralini yüksek tut bugünler geçecek unutucaz inşallah
Yok pasam yok oylede degil adam yanina yaklasmadim diyor artik ne kadar dogru bilmiyorum..
aşadıklarına çok üzüldüm başın sağolsun Allah meleklerini sana şefaatçı etsin inşallah bu kezde ömürlü hayırlı evlat nasip etsin.biran evvel hamile kalıp inşallah evladını alırsın kucağına yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm ben evlad kaybetmedim Rabbim onları bağışladı ama özellikle oğlumda öyle şeyler yaşadım ki evladını kaybeden annelere Allah sabırların en büyüğünü versin.ben evin en küçüğüm ailede el bebek gül bebektim eşim hamd olsun iyi bir insan sadece iş bakımından ailesine bağlı.yoğun bakım erken doğan çocuk çok pahalı anlatmama gerek yok biliyorsundur.40 gün önce kızım doğduğunda ki gene erken dünyaya geldi kayınpederim beni görmeye geldi hastaneye annemde var dediki oğlun kadar pahalıya patlayacaksa bize yaşamaması daha iyi annem çok sakındır kolay kolay kimseyi kırmaz ama ben daha ağzımı açmadan Allah korusun torunuma benim ömrümüde versin o yaşasında gerekirse ben dilencilik yaparak onun gereksimimlerini karşılarım dedi inanabiliyormusun kızım makina bağlı yoğun bakımdayken para derdinde sanki dükkandan çok hakkını veriyormuşlar gibi eşimin.birde bunca bize yoksulluk çektiriyorlar diyorum ki istanbula gideceğim oğlumu güya çok seviyorlarya olmaz torunumu götüremezsin diyorlardı bende bu son yaşadıklarımdan sonra vicdanımı o hastane yollarında bıraktım kızımın doktor işleri bitsin ilk iş gideceğim ailemin yanında eşimede orda iş bulacağım oda gelecek bir daha ne izmire gelceğim nede onlarla aynı çatı altında yaşamağı kabul edeceğim tek kalsınlarda o paraları ne kadar işlerine yarayacak görsünler o kadar çok içime attım okadar çok sakladım ki herkesten artık dayanamıyorum kayınvalidem dizi hastası doktor hamileliğimde ağır kaldırma demişti oğlumun tv izlemesi yasak o yüzden izletmiyorum ama kadının umrundamıydı bana hemen odadan çık tv izleyeceğim diyordu kış günü soğuk holde saatlerce ayakta oğlum kucağımda beklerdim aklıma yaşadıklarım geldikçe sinirden ölüyorum bu anneler gününde gitmedik aradım sadece kırılmışmış oğlu neden gitmemiş ona diye benim çocuklarla gelmemi beklemiyormuş ama oğlunu bekliyormuş kızım yoğun bakımdan çıkacak diye eşime dedim annen orda var mağazalar bir tane hastane çıkışı alsın kızıma diye kadın çıkmış 30tl demiş eşimi aramış alamam çok pahalı diye 2000 tl emekli maaşı var eşininde öyle ev kiraları var ayrıca da dükkandan gelirleri var ama 30 tl çokmuş ödeyemezmış ama bizim 100 tl haftalıkla iki bebekle geçinmemizi bekliyorlar gerisini sen düşün canım ne kadersizmişiz ki böyle ailelere gelin gitmişiz
Benim ümidim bitiyoçünkü aktif doğum sancısı yasadım cuma gibi.o günden bu yana tadım hiç yok.keske senın suan bulunduğun haftata gelebilsem.ben inanıyorum rabbim seni tamamına erdirecek inşallahhh.birbirimize hep dua edelim.evet bende azalttım suyu ya çok yanlış çok
hepinize dua ediyorum.sorularınıza bildiğim ve aklım erdiğince fikrim varsa cevap veriyorum.destek olmaya çalışıyorum ama kaç kez soru sordum,fikir istedim ama kimse cevap vermedi.çok üzgünüm.herkes birbirine cevap veriyor ama çok destege ihtiyacım var.kimse geçmiş olsun bile yazmadı.yalnızım.eşim yok ve bel ağrısından kıpırdayamıyorum.bir çif güzel söz yaaa.neyse saçmaladım.kimse benim derdimle dertlenmek zorunda değil.allah işinizi rast getirsin.
Ayy mlkyycim valla dogru eslerimiz cok cekti ama bizde az degil yani ..
Bizimki tam bi cadi gercekten simdiden bizi parmaginda oynatiyor bi bizimle yetinse iyi dr komsuyu arkadaslari sizi ailelerimizi herkesi biz bi kontrole gidiyoruz telefon susmuyor saolsunlar iyimi diye .
Beni sandalyeyle indiriyorlar ya sandalyeyi asagiya birakiyoruz ki cikinca tekrar cikarsinlar diye git gwl olmadin yani komsular gurbetci yine dr gitmis diyorlar meraklaniyorlar ariyorlar nasil gecti diye ..
Her katta dinleniyorlar komsular kapiyi aciyor ne kadar kaldi diye inanirmisin tam bi komedi....
Merracım benim açılma olduğu için sanırım aşağı inmiş bebek bayağı biraz daha geç kalsam farkında olmadan bebeğimi sokakta doğurabıleceğimi söylemişti doktor. Şükürler olsunki bugünlere gelebildik. Servis uzunluğunu söylemedi doktor sadece açılman var dedi . Bugün 25. Haftayı doldurdum. Serklaj sonrası 3 haftam geçti.
Yok yemeği eşim hazırlıyor. Ben sadece ısıtıyorum. Tek olduğum için ıhtıyac duydugum şeylerı kalkıp almam gerekiyor. Sık sık kalkınca korku başlıyor.
merra canm tepecik arastrma hastanesnde tanidk doktr varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?