Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım geçmiş olsun ya kasılma kramp tarzı bişeymi? Agır işmi yaptın?

arkadaşım benimde oluyo bel ağrım biraz ayağa kalkıyım hastaneye gidiyim geliyim hemen ağrıyo dinlenince geçiyo doktora sordum benim haftalarım için bel ağrısı normal artık diyo rabbim şifalarr versin

Hamileliğimin 35. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 35 gün kaldı.

Bebeğinizin kolları ve bacakları, derisinin altında biriken ve toplanan yağ sebebiyle daha dolgun ve yuvarlak hatlı görünüyor. Yağ birikimi orta hamilelikte ki oranı olan yaklaşık %2 den şimdi %12-%15 oranlarına çıktı. Bir iki hafta içinde, deri altı yağları toplam vücut ağırlığının yaklaşık %8 i kadar olacak. Doğum sırasında ağrı kesici seçenekleri hakkında doktorunuza danışın.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2490 gr. - Yaklaşık boyu : 46.2 cm. (Baştan Topuğa)

Melek cnm ben gormedim cnm telden giriyorum yoksa herkese cvp yaziyorum cnm ..
Ben agrim benim pek yok cnm bide sirt ustu coj yatarsan bel agrin con olur ve kabiz olursun baskidan dolayi cogunlukla soluna yat cnm..
İnsallah yardimci olmusumdur ama yinede dr ara soyle belki bizim bilmedigimiz baska bisey vardir ara sor cnm icinide ferah tut insallah kotu bisey yoktur..

Banada dr.um deliriyor nete bakıyorum diye.bana niye şu ilacı vermıyosun dıyorum şu şöyleymiş diyorum deliriyor:)ıpadımı camdan atacaklar yakında:))günlerimiz bitecek canım inşallah.ikimizde gec serklajlıyız cok dıkkatlı olmalıyız.benım tek dileğim hayırlısıyla doğunca yanıma gelmesi

Merra cnm tesekkurler yaninladin yayinlayali okuyorum devamli tesekkurler:-*
Melek seni guldiriyim biraz :)
Gununuz aydin olsun:)))))))

Zaman zaman ağrım oluyordu.Ama bugün çok şiddetliydi.Yalnızım,Eşimde okulda.Doktorumu aradım.Konuştum.Ne yapmam gerektiğini söyledi.Üzüldüm.Kimse yazmadı diye.Hatta şimdi ağlıyorum.Çok kötüydüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım vardı ve sizden başka kimse yok.Hep okuyorum.Düşüncelerimi yazıyorum.Fikrim varsa söylüyorum.Sizler de sorularıma cevap vermeyince kendimi yalnız ve kötü hissettim.Hakkım olmayarak kızdım.Kusuruma bakmayın.

canım kusura bakma gözden kaçmıştır çok sık giremiyorsun bu aralar
geçmiş olsun 28 oldun sanırım yada bikaç gün kaldı
bundan sonra artık bel ağrısı,sancı,kasılma artar.bende de çok oldu bu aralar bebiş büyüyor daha da vücutta ona adapte olmaya çalışıyor bel ağrısı olur.sen kasılmalara dikkat et başladı mı

Merra cnm valla demekki:)
Kizcem dogsun konusacam kendisiyle
Bakiyim nasil olmus bu bebe:)
Ayyy merra bana dr gez otur dese dahi gezecek dermanim yok o kadar ageim oluyor dusun yani yatinca geciyor bi de ustume ince bi polar ortuyorum sicak oluyorum daha iyi oluyor sizlamam da geciyor gercekten corabimi hic cikarmiyorum ustumu hep ortuyorum..
Ayy geri kis geldi valla kisin bu kadar usumediydim ben..
Bide simdi dogum yaparsam diye iki tane logusa geceligi aldim ben onlarla usurum ya alti ciplak olur diye esime uzun corap al dedim dize kadar yaslilar gibi ne yapiyim valla ben cok usuyorum:)

Hep açıp okuyorum.Dediğim gibi fikrim varsa,biliyorsam yazıyorum.Perşembe günü inşallah tam 28 olacağız.Rabbim daha ileri haftaları da gösterir inşallah.Kasılmam yok.Varsa da ben hissetmiyorum.Ama rahim ağzı boyum 2.6'ya düşmüş.Şeker sorunum var.Hayır dileyerek çıktık yola,hayır olur inşallah:)

canım benim yanlız değilsin bak hepimiz aynı şeyleri yaşadık o haftalardayken kafayı yiyorum sandım stresden herkesi delirttim
ama rabbim bugünleri lütfetti sen de göreceksin sırayla 32-34-36-38 inşallah
kasılma yoksa tek başına bel ağrısından korkma canım

Pasam gel bak burda bi aglayan var saplak istiyor...
Ayyy burda top atiyor askeriye odum koptu yerimden sicradim banyoda ya bu ne savas gibi allah korusun odum koptu ya ...

rahim boyun iyi canım. 2 nin altında sıkıntı oluyor
bir de kasılma olsa mutlaka hissedersin.karnın taş gibi oluyor,nefesim kesiliyor,sancı giriyor resmen 1 dk ya yakın sürüyor

Kizlar doktordan geldim ben bebegimin kalp atislari guzel kanamali bolge gecmis fakat 3 gun geri cikti doktor gec dollenmede olabilir dedi 15 gun sonra gel ozaman belli olur dedi eger dahada geri dusmusse ozaman bu bebekten hayir gelmez dedi yine 3 gun geri cikarsa gec dollenme deriz dedi moralim bozuldu boyle birseyle karsilasan varmi

Yıne sagolsun herkes gerçekten.eşlerimizdende allah razı olsun.eşim isim düşünüyoda hoooop hakkın varmı diyorum:)zor anne olduk bizim çocuklar şımarık büyüyecek:)

Hehe bızde de aynısı ben daha çok hak ediyorum isim hakkını diyorum. :)) bunlara kızabılmek ne mümkün. Her seyı kabul ettirdiler bıze şimdiden sağlıkla sıhhatle gelsınlerde. :))

ayyy bu kadar pipiriklenme dize kadar çoraplar falan hastanede üşürsen bir battaniye olmadı 2-3 battaniye örtünürsün.daha hazirana var ne doğumu bakayım olumlu msj yolla evrene gebertirim seni,paşa da şaplak manyağı yapar:))))))))))

Pasam gel bak burda bi aglayan var saplak istiyor...
Ayyy burda top atiyor askeriye odum koptu yerimden sicradim banyoda ya bu ne savas gibi allah korusun odum koptu ya ...

Pazar günü de çok ağladım,bugün de.Musluğu bir açınca kapatmak çok zor.28'i geçince rahatlarım diyorum ama sizin yazdıklarınızı okuyunca bunun pek doğru olmadığını anlıyorum.38'i görmeyince bize rahat yok galiba.Hayırlısı olsun hakkımızda.

ay bu dr lar ne patavatsız ne demek bebekten hayır gelmez ya prof olmuş ama...
benim bildiğim bebek haftasına göre +1 -1 hafta olabiliyor ama bu dr hemen olumsuz söylemiş anlamadım

evet 37-38 den önce rahat yok malesef
stres yapma bizim gibi riskli gebişlerde daha tehlikeli
allah korusun kargunesi ne yazdı üzüldüm o gece kanamam oldu dedi
hepimize ders olsun elbette robot değiliz üzülüyoruz ama özellikle ağlamak tüm vücudu geriyor dikkat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…