Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hadi bakalım melek ikimizde Ağustos'u bekliyoruz. Hayırlısıyla ulaşacağızda!!!
Bel ağrım var demişsiniz yapmaktan olabilir benımde bel bacak ayak ağrılarım var sürekli. Yatağımızı değiştirmeyi bile düşünüyoruz.

Merra canm sagol gerek kalmadi halamn durumu cok kotu 2aysr hastanede yatiyo yasi daha cok genc 35 yasinda 4 cocugu var dun gobektn girdilr biturlu sorunu bulamiyolrdi bagirsaklari curums ve bagirsk nakli yapan tek yer sordugm,hastaneyms ama nakil bile olamzmis cok kotuyz annem babam cok agladi ben de cok kotu oldum kasilmalarm ilaca ragmn gecmiyo sola yatnca rahatz demssinz ama ben sola yatnca kasiliyorm san ki duz yatnca rahatm moralm bugn coj bozuk gunlr sanki yil oldu gecmiyo halami gornce sukrediyorm ama yinede dogrmk istemitlyorm simdi

allah şifa versin halana rabbim onu çocuklarına bağışlasın

allah sana evladını kucaklayıp öpüp kokladığın günleri de nasip etsin inşallah

benden izin almadan nere giti kocası anasının kranına gidcekti zamanı ne zamandı onu çözemedim :44::44:

bilmiyorumki gene olurmu bebegimiz ben kızımı hayal ediyorm gözlerimi kapıyorm o ana geri dönüyorm aklımdan çıkmayan bedeni o yemyeşil üstünde yatıyord dedim allahım içimdeki tekmeleyen bumuydu kaç kiş dedi yırt at diye aglama diye elim gitmediki inan ömürümü çok özledim ogullarımı görmeidm ama kızımı görmem yetti eşime dedigim bir laf vardı eve gelince gördüm canım kızımızı çok gzüel bir bebektid eidm başladık aglamaya eşim kız olucagını hissetti ömürüm diye severdim hayallere dalardık ne cahillikmiş hevesim kursagımda kaldı oglumunda resmi var bakıp bakıp öpüyorm kokluyorm kızmın bir resmi var görsen çok aglarsın ablamın kızına attım ultroson resmimi oda dosyasına koymuş memlekete gittik ışıgı kapadık resimlere bakalım teyze dedi resimelere epey baktık güldük beni mutlu etmek için elinden geleni yaptı ablamın kızı sonra ömürümün resmi önüme geldi böyle kala kaldım inansonrada tableti aldım öptüm sarıldım yavrm dedim ablamın kızı çok kötü oldu teyze affet bilemedim dedi insan tablete sarılır yatarmı ben yattım kübra deidm ne olur konuşma o gün sabah kadar agladım uyumadım sabah ezanı okunuyor gene gözlerim açık şuan gözlerimdeki yaşlar pıt pıt dökülüyor içim yanıyor biliyorm hepizini kızıdıryorm strese sokuyorm am ne yapayım elimde degil kimsenin kapısına gidip aglayamamki kimseler dert yanamamki o deli dolu paşa gitti üzüntülü aksi paşa geldihayttan sogudum resmen ben ya bir tarafım hadi paşa dayan desede diger tarafım neye dayanıcaksın güçün yokki diyorum yavrularım biliyorumki cennette ama anneleri çok özlüyor onları içimde bir canlı olsa belkim bir nebzede mutlu olrm geçen ay korunmadım olmadı ya bu ayda hamile kalamzsam ya hiç bebegim olmazsa 2 sene oloucak 29 mayıs gelince ömüürm cennete gideli yavrularımın bir mezarı bile yok ah salak kafam cahilliktenmi acıdanmı neden bebeklerimi bi ryere gömdürmedimki çok pişmanım isterdimki mezarları olsn onlara her anneler gününde gidiyim diyeyim bakın anneniz geldi kuzucuklarım deyim ilk oglmu nutamıyorm ben martın 6 bir kar var allahım sogum buz gibi o bedeni nasıl toprak oldu allahım ben o üşümesin diye sıkı giyindim aman dedim oglm üşümesin ama buzgibi havada toprak old yavrm öteki taraf gidince acaba göürürmüyüm hepsini koklarmıyım öpermiyim yüzlerinden yüregim yanıyor allahım acımı dindirsin

Kim demiş uzaksın diye

Burdasın burdasın işte

Tam şuramda göğsümde

Benliğimde içimde
Her an yanımdasın

Nefes alışım gülüşümsün

Sıcak sımsıcaksın

Her an aklımdasın

Seslenişisin kalbimin

Ellerimin titremesi

Korkum, heyecanım, umudumsun

Şiirlerim sen resimlerim sen

Tesellim, özlemim, mutluluğumsun

Dudağımda tek şarkım

Kadehimde tek içkim

Aklımdaki tek isim

Kim demiş uzaksın diye

ben gidyimde nefez alıyım nefesim kesilicek şimdi aglamaktan ben ne zaman mtlu olcam allahım affet isyanım sana degil rabbim sonra görüşrüz

canım düşük olmuş sanırım çok üzüldüm. umuttun benim için...
mthfr677 çok sinsi
ama ben çok araştırdım ve bana cemil bey arda bey iğneye gerek yok dedi. sırf seval hanım gerek gördü diye içim ısındı. şansa bırakmadı... benim 4.haftalık düşükte pıhtılaşmadanmış...
birde gebelikler arasındaki ara önemliymiş düşük olan yerdeki hücreler yeni hamileliliğin tutunmasını engelliyormuş 3 ay ara verdirdi düşün 4 haftalık bebeğe. ben test yapmasam 34.gün adet oldum sancam...

yılmak yok rahimin kendini toparlasın hemen başlarsın...

ben bu ay başlayacaktım taş çıktı böbreğimde... seval hanım taş düşmeden olmaz enfeksiyon yapar dedi...

Umudum cnm benim 12 haftada 3,5 cm di 13 gittigimde ise 4 cm di bence cok guzel masallah kisalmadan atar insallah dikisi en uygun zama 12-14 haftalar arasi cnm ben 14+3 attirmistim..

herkes iyi mi? herşeyler yolunda mı?
Doğum da sizlere dua ettim.. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu..

Umudum cnm benim 12 haftada 3,5 cm di 13 gittigimde ise 4 cm di bence cok guzel masallah kisalmadan atar insallah dikisi en uygun zama 12-14 haftalar arasi cnm ben 14+3 attirmistim..

Benimde gecen 33mm di simdi 37 olmus sasirdim bende uzamasina eger bebekte bir sikinti yoksa birdahaki gidisimde 2li taramayi yapacak 12. Haftadada dikisi koycakmis

Sahbamus ve deniz kızlar ben osmolak diye bi şurup kullanıyorum sabah akşam 2aydr aklınızda bulunsun gerçekten başarılı.laksatif etkili değil afedersınız ıshal yapmıyor.sadece rahat calıştırıyo bagırsakları

Canım Allah şifa versin halana yardımcısı olsun.sende dogurmucaksın inşallah var daha vaktinn.düz yatınca rahim uyarılıyomuş artı bebişe az oksijen gidiyomuş dikkat canımm

kizlar super bi haber aldim:-D
melek 81 dogum.yatmis bu gun saat 15:40 ti sanirim ayy mulberry kiz sen de mi dogurdun yoksa ..
anamm mulberyde dogurdu ise
listenin en basinda ben kaliyorum:)

Melek te mi yapms dogm norml mi sezeryanmi acaba mulberryde yapmstr ozamn sesi solugu cikmz oldugna gore hadi hayrlisi darisi basimiza

kizlar melek81 dogum yapmis dedim kimse bisey yazmamis
alinir kiz bak demedi demeyin..
evet efilum bu gun dogum yapmis normal dogum yorgunum diyordu fazla sormadim gelince yazar artik...

oooooh melek de doğum yapmış ne mutlu ona allah analı babalı büyütsün maşşallah diyelim darısı sırasıyla haftaları tamamlayıp hepimizin olsun inşallah

melek tebrik ediyorum arkadaşım..ne güzel bir duygudur şimdi.
bizler içinde bol bol kokla meleğini

Doğum yapmış maşallah BarekAllah Rabbim sağlıklı ve sıhhatli uzun ömür versin.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar..37+1 de iken 25 Nisan tarihinde doktor kontrolüne gittiğim de doktorum açılman 3 cm olduğu için seni bırakmak istemiyorum doğumu başlatalım dedi. Ben suni sancı istemiyorum desem de 3 cm ile evde beklemen riskli doğum yolların kanallaın açık dediği için kabul ettim. Normal doğum oldu.. Epidural istemedim yine.. Sanırım ben normal doğumu seviyorum :=)
Dikişler alındıktan sonra dinlenmeme rağmen 1 hafta dayandı kızım.. Gerçi dikiş alındığımda da 1 cm açılmam başlamıştı.

Herkes sağlıcakla alsın bebeğini kucağına.. Allah ım isteyenlere nasip etsin.

İki çocukla olunca yardım edenin olmayınca zor oluyor uykusuz geceler.. :)

bu arada kızım 49 cm 2820 gr doğdu
4 günlükken sarılıktan 1 gece hastane de yattı

sağlıcakla büyüt inşallah.
İkinci çocuk olunca çok zor oluyor valla

Efilum cnm rabbim sifa versin ..
Umudum cnm hakkinda hayirlisi cnm bebin bence gayet saglikli sen icin rahat tut..
Melek81 cnm dogum hikayeni bekliyoruz..
Pasam cnm yapma boyle bak sana kizicam ama haberin olsun

Sağol arkadaşım.Kısmetimiz değilmiş demekki diye kendimi avutuyorum...Mthfr konusu çok şahibeli..Bir doçente mail attım ve mthfr mutasyonlarında kan sulandırcı kullanmaya kesinlikle gerek yok..Eğer ayrıntılı testler yapıldı ve sizde sadece mthfrc677 heterezigot ise bir sonraki hamileliğinizde kan sulandırıcı kullanmanız kanama riskinizi artırmaktan başka bi işe yaramaz diye cevap yazmış..Şimdi gelde kullan..Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum...
Seninkinin pıhtılaşma olduğu nerden anlaşıldı?4 haftalık bir kayıp pıhtılşma olabilirmiki?

sen geçen hamileliğinde ne kadar ara vermiştin burçim?Benim doktorum 3 ay ara dedi..Kızlar siznin düşünceniz ne..Kayıplardan sonra ne kadar ara verdiniz?

Mlkyyy canm soluma yatnca sanki kasiliyorm inan bemmkid nekadr gider bilmiyorm hastamz var ve ne yazikki olumunu bekliyorz ev bukdr gergnken iyi olamiyorm ve ilaca ragmn kasiliyorm sukurlr olsn bugunumze halami gornce benmki dertmi diyorm ama iste icim skiliyo daraliyorm zamn durdu sanki sende lavabo falan icin kalktignda gece karnin ser oluyomu hani ne bileym kasilma gibi degl sanki yanima yatmismda karnimn etleri yigilms sertlsmis giibi soluma ne zamn donsem tekrar duzelnce oyle ol uyo bende sola yatmk istemiyorm onun icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…