Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bade canm ilk gebelikse 3 ay yeterlide 2den fazlysa 6 ay iyi olr rahm toparlanr ki bizim durumumz riskli zatn
Kizlr iyi dilkler icin sagoln hasta birinin olumunu beklemk helede yapack bisey olmamasi c ok zorms rabbm dermansz dert vermesn

Bade cnm benim kucuk hafta kayibim yok ..
Ama bencede en az 3 ay bekle cnm...
3 aydan sonra istediginde kendini hazir hissetiginde yine yap cnm..
Kan sulandirici kanama riskini artiriyor
dogru ama kanamanin tedavisi var proluton progestan surumlar istirahat..
Ama duran kalbe bisey yapilmiyor ne yazikki bence dr israr et ve kullan 0,4 degil de 0,2 lik kullanirsin sende eger cok pihtilasma yoksa ama ben 0,4 kullaniyorum..

Bade canm benmde ayni mutasyn heterizigttu doktr kulanacksn dedi ve kullaniyorm kanamamda sadece 22.haftada kasilma yzumdn oldu oda birkac damla okadr gercktn gerek yoksa bosyere kullandm ozamn gerci aramzda sirf yattigi icin bile kulananlr var anlamadm

Canım aynen dediğin şeyleri yasıyorum.wcye kalkıyorum kaskatı karnım.bugun asistanı çağırdım bu sertlık bebekmı dedım hayır canım kasılma gerginlik dedi.çok ayakta kalma wcdede uzun kalma dedi.sırt üstü yatnca kızıyolar bana.bıde buguncanınız çekmesin vişnemi kırazmı ayırımını bılmıyorum 25yasındayım:)onu yıyodum baya yemişim dalıp.dr fırçaladı erken doğum riskin var hurma yıyosun bunu yıyosun yapma dedi.aklınızda bulunsun.bende hurmayı yararlı zannedıyodum meğer rahmi uyarıyomus

canım gözünaydın bebiş gelmiş.babamın doğum gününde doğmuş.iyi huyludur boğalar:)
iki çocuk kolay değildir herhalde kolay gelsin.

baya ilerlemişsin canım sağlıkla zamanında kucaklamaya az kalmış.nasılsın bebiş nasıl.

kızlar hepiniz iyisinizdir umarım

Mlkyyy yasitsiz bu arada kiraz koyu kirmizi iri ve tatli olur visne acik kirmizi daha kucuk ve eksi olr canm:)kasilmasz bir animz yok ozamn offff offff sen bendn cok kulaniyosn nidilati buna ragmn oluyomu yani ben 6 saate aliyodm simdi 4 satte aliyorm buna ragmn iki saat bile olmadn oluyo deli oluyorm bosami iciyorm bu ilaci diyorm hurma dogumu kolaylastiriyo canm meryem suresndede var simdi degl doguma yakin yememz lazm

Bu nedir kızlar yaaa.... Içimde heyecan var sanki...hani derin nefes alırsınız bi an rahatlarsınız ya....işte öyle içimde daralma sıkkınlık hep heyecan var 2 gündür...kalp atışlarım farklı 1 saniye duruyo sonraki kuvvetli atıyo.........hissediyorum....1 ay önce de oldu....bu böle oluyo...1-2 ay olmuyo sonra 1-2 hafta oluyor böyle.....kalp ilaçları fayda etmediydi zaten 1 ay önce attım hepsini....antidepresanda kullanıyorum halbuki....kesmedimi ne anlamadım????

Doktora gittimdi eeg de çıktıydı zaten ritm..... Ve ritm bozukluğu dedi... Kahve çay sigara stres üzüntü yok dedi...üzülmemeye stres yapmamaya çalışıyorum hep.... Ne kadar bişey olmaz deselerde yinede kalbimin atışını hissedince endişeleniyorum.....korkutuyor beni elimde değil......içimde heyecan alıyo başını gidiyo....

Oooofffffff oooooooooooffffffffffff:18::18:

pıhtılaşma tutulmayı da engelliyormuş...

sen geçen hamileliğinde ne kadar ara vermiştin burçim?Benim doktorum 3 ay ara dedi..Kızlar siznin düşünceniz ne..Kayıplardan sonra ne kadar ara verdiniz?

şimdi 1 adet diyorlar. Ama bizim durumda 3 ay iyi bence...
Bence iğne kullan canım konuştuk burada varsa başka mutosyonda vardır henüz tıbbın da bilmediği. pıhtılaşma topiğine sor bir de...

Bugün 6 aylık olduk şükür. Dr ye gittik. Kilosu 8700 gram maşallah boy 72 cm. Gelişimde iyi dedi. Bıngıldak açık hala 2 yaşına dek takip dedi.

Sonra göz dr sine gittik eşim miyop. Miyop genetikmiş diye. Sorun yok dedi şimdilik. Göz rengini sordum değişmez mavi kalacak dedi. Çok sevindim:)9

Canım sende 0.4lük mü kullanıyorsun?
Birde Allah yardımcın olsun çok zor..Aynı şeyleri bende yaşadım..Çok yakınım gözlerimin önünde 2 ayda rahmetli oldu..Allah sabır versin..Dermansız dert vermesin..Ama sen kendini üzmemeye çalış arkadaşım..Malesef zor olsada bunu başarmalısın..Keşke evine gidebilsen..Ortamdan uzaklaşmak iyi gelir.Dua etmekten başka elden bişey gelmiyor..Tıp ilerledi diyorlar ama kesinlikle inanmıyorum artık..Çaresiz kalan o kadar çok hastalık varki..Allah sabır versin.

canım
sen doğru hatırlyorsam kaybından kısa süre sonra düşük yaşadın...

ben 23 haftalık kayıptan sonra 15.haftaa düşük yaşadım.
arda bey en az 6 ay dedi 13 ay geçti..
geçen ay işte 3 ay korun dedi seval hanım çok üzüldüm. korunmayacağım dedim. 4 haftalık düşükten sonra yumurtlama takibi yaptık yumurtlama olmuyormuş. bu ay da adet oldum ama böbreğimde taş çıktı o geçmeden olmaz dedi seval hanım...

bu arada cemil bey ve diğer doktorlar bebeğin kalp atışları duruyorsa pıhtılaşmadan şüpheleniyor, benim hiç kalp atışı durmadı.
ama işte geçen ay ki gebelik pıhtılaşmadan düştü diyor doktor...

hatta bu sefer bebek düşündüğüm ay adetle beraber başlıycam iğneye..
bak buna şüpheyle bakmıştım asıl bu yüzden kanım sulanır bebek tutunamazsa demiştim...

ama geçen kipadan bir kitap aldım. bir kadın yazmış. tüp bebekte bebeği tutunamıyormuş. mthfr677 çıkmış. kan sulandırıcı iğnelerl kullanmış tüp bebek yapılmaya başlandığında...
ve o kadar sevinmişki mthfr677 çıktığına bir sebebi var en azından diye...

Hakkımızda hayırlısı burçim..Nediym aklım çok karışıyor..Bu kadar farklı yorumlar yapılınca..hemde bu yorumları proflar yapınca..Bu işin matematiği yok demekki.
Bu arada ben 23 haftalık doğumumdan sonra 9ay ara verdim canım..Erken değildi yani.

doğum yapmışsın; hayırlı olsun iki çocuklu yaşama hoş geldin bebeciği öp bizim için, darısı hepimizin başına inşallah

Ah canım, çok yoruldun ama dayan azıcık daha... demek kiraz da yasak, vişne mevsimine daha çok var sanırım vişne yememişsindir hurma doğumu kolaylaştırır, yeme sen onu. doğumdan sonra yersin; sütün çoğalır hem sola yatarsan bebişe kan akışı artar, daha çabuk büyür. inşallah 38 e kadar dayanır

Simdi farkı öğrendim:))kasılmasız anım yok cuma geceden beri.her an taş gibi karnım.nidilatı 4saate bi 2tane almama rağmen.su lanet pre para dayansam 40a bile giderde.oda tehlikeli.nabzım 120 130lardaydı düşün.çok zorlukmyasıyoruz rabbım yardımcımız olsun.hergun karnıma sokunup ya mübdi okuyorum herkese okutuyorum dua.allahım doğunca bebeklerimizi emzirmeyi nasip etsin

canım geçmiş olsun. inşallah geçer bir an önce...keşke iyi bir psikolog filan bulsan, konuşsan...

Ay canım inşallah yaa.35olsamda yeter artık bana.çünkü adet sancısı gıbı kasılmalarım.sonunda farkı öğrendim vişnemi kirazmı ayırt edemem soramıyodumda kimseciklere 25yasındasın utan dicekler diyee:))))))

Canım harfi harfine uy drunun söylediklerine..bişeylerimi kafana takıyosun.o durumu anlıyorum sanki bişey olmuşta onun heyecanı gibi.geçmiş olsun canım inşallah düzelir bi an önce.

canım, tam senin yorumunu okurken ezan okunmaya başladı. İnşallah bebeğin 38 e kadar dayanır, hiç küveze girmez. Allah ım sana bağışlasın bebeğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…