- Konu Sahibi hidennisko
-
- #45.421
Cnm dişsikintisi olabilir mi?
Kızlar topicte heyecan artıyor bebisleriniz hızla büyüyor , sağlıkla gelsin tontisler
Bebiş bekleyenlerin de önce gobusleri sonra kucakları dolsun insallaaahhh
Günaydın kızlar.
Efulim canım geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Sahbamus o çarpıntılar bende de var.Çok can sıkıcı oluyor.Geçmiş olsun.Melek81 canım Allah sana ve kızına sağlıklı,hayırlı ömürler versin.Denizz zamanın hızlı geçmesini,biran önce temmuz ağustos olmasını çok istiyorum.Eşime gözümü kapayıp açsam temmuz 15 olsa diyorum.o zaman 37.haftamız olacak. O zamanları birlikte görmek temennisi ile
Ben çok zor bir gün ve gecenin ardından biraz dahs iyiyim.Dün akşama kadar belim ağrıyor diye kıvrandım.Doktorumun söylediklerini yapmama rağmen ağrılarım çok şiddetlendi.Eşim gelince apar topar hastaneye gittik.Testler filan yapıldı.Hem enfeksiyon çıktı hem de renal kolik diye bir şey.Renal kolik böbrek taşı varmış ve taş şişme yaparak idrar yollarında tıkanıklığa sebep olmuş.Serumlar ağrı kesiciler filan biraz toparladım.çok kötüydü gerçekten.Benim bel ağrısı sandığım şey böbrek ağrısıymış.
Neyse hepinize güzel günler diliyorum.
kızlar ben bu ay bebiş çalışmalarına başlıcaktım ya,hala çok korkuyorum,erteleyip duruyorum,eşime hergün bi bahane uyduruyorum.niye böyleyimbizim okulda bi kız da hamileydi,12.haftasında kanama yaşadı,evde yatıyo şimdi.o günden beri korkunç rüyalar görüyorum.
ben de 12.haftam bittiğinde kanama yaşamıştım,nedeni belirsiz.tahminimce bebek büyüdükçe rahim taşıyamıyo ve ayrılıyo,kalan boşlukta da kanama alanı oluşuyor.neyse ki 20.haftaya varmadan kapanmıştı,yani bebek büyüyünce kendiliğinden geçti.ya yine öyle olur da bana vaktinde dikiş atamazlarsa?şimdiden bunu düşünüyorum.
Kızlar ben 6. Adetimi oldum pazartesi ...ay sonu doktora gidecem elbet ama...elimdeki imkanlardan dolayı hemen gidemiyorum...
Ya ben bu ay kontrole gitmeden denemek istiyorum bebiş....1 ay sonra gidecem ama ekstradan test verirlerse onların sonuçları derken 1-2 ay daha uzayacak....elimde olan rahim filmim ve genetik test sonuçlarımla şimdi
arda lembete mail attım.... Rahim filmimi ve elimde olan genetik sonuçlarımı gönderdim..
Hocam dedim...elimde bu sonuçlar var dedim.......
Demem o ki kontrol olmadan bu ay başlasam nolur dedim.....eğer bu ay hamile kalırsam öyle kontrole geliyim dedim...fikrinize ihtiyacım var....haa daha başka testler yapılacak hayır kesinlikle hamile kalma derseniz mecburen istemeden 1-2 ay bekleyecem...
Diye hikayemle uzunca mailimi attım....sabah aradım açmadı....sadece arda lembet ilgileniyor hastalara dönüyor...ondan ona mail attım...malesef diğer hocalarda bu yok...kime mail attıysam dönmedi...
Hemen dönsede bana çalışmalara başla desin nolur..kontrole gitmeme gerek kalmasın..
Bu ay gün aşırı evcilik oynamak istiyorumYa tutarsa bu ay bellimi olur....
Kızlar merhaba pazartesi günü rıza madazlı ya gittikm. Çok donra ve rahat bir doktor tane tane anlattı herşeyi.
Benim rahim anomalim var yarım rahimliyim 1 düşüğüm var yine düşük olmasından yada erken doğumdan korkuyorum dedim. Düşüğe doğum ve ölüm kadar normal bakıyorlar olacaksa olur engelleyemeyiz dedi. Ama 11. Haftalık olmuşsun artık düşme ihtimali 1/1000 kadar düşük bir ihtimal dedi. Erken doğum riskini de şimdiden anlamak imkansız erken doğacaksa onu da engelleyemeyiz yer kalmazsa rahim ağzını büzsek bile erken doğar dedi gerekiyorsa dikiş atılır dedi ama gerek olmayacağını düşünüyor oda. Rutin kontrollerime normal gittiğim hastanede devam edicem 22. Haftada ayrıntılı ultrasona çağırdı bebeği incelemek için. Aynı benim gibi arkadaşım var yarım rahimli 28. Haftasında dikişsiz her kontrolünde rahim uzunluğu ölçülüyormuş sanırım benim de öyle olacak.
Karnım büyüyünce korkularım olacak ama rabbime emanet rahat ol dedi doktor gebeliğinin tadını çıkar dedi. Artık 12. Haftadan sonra ölçümler başlar haftaya ikili testimiz var.
Kızlar 4 cm nin üzeri iyi diyolar ama bunun normali nedir ? Mesela benim 5 falan çıkarsa ilerleyen aylarda tehlikeli değilmidir bu? Neler önerirsiniz?
Canım rahim anomalileri hakkında azcık bi fikrim bile yok eminim kızlar yardımcı olucaktır.fakat rahim ağzı hakkında sunu söyleyebilirim.benım 16.haftada 43,7mmydi 20,haftada 41,2mm.24te ayrıntılıya tekrar girdim sırf bebegın 4d fotosu için keyfiye.drum ölçtü tesadüfen 1,98çıktı.yani beni Allah kurtardı 2cm açıklığımda vardı.surekli takip ettir.benim risk dahi yoktu.bencede olumsuzlukları düşünmemeye çalış.düşünmektende çok yıpratıyorz kendımızi.hayırlı doğumlar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?