Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm dişsikintisi olabilir mi?

Kızlar topicte heyecan artıyor bebisleriniz hızla büyüyor , sağlıkla gelsin tontisler
Bebiş bekleyenlerin de önce gobusleri sonra kucakları dolsun insallaaahhh

evet haftalar ilerledikçe heyecan basıyor,gördüğüm rüyaların içeriği bile değişti
heyecan,korku,mutluluk,hüzün hepsi biradada:)))
rabbim 37-38-39 ları göstersin inşallah

kızlar ben bu ay bebiş çalışmalarına başlıcaktım ya,hala çok korkuyorum,erteleyip duruyorum,eşime hergün bi bahane uyduruyorum.niye böyleyim bizim okulda bi kız da hamileydi,12.haftasında kanama yaşadı,evde yatıyo şimdi.o günden beri korkunç rüyalar görüyorum.
ben de 12.haftam bittiğinde kanama yaşamıştım,nedeni belirsiz.tahminimce bebek büyüdükçe rahim taşıyamıyo ve ayrılıyo,kalan boşlukta da kanama alanı oluşuyor.neyse ki 20.haftaya varmadan kapanmıştı,yani bebek büyüyünce kendiliğinden geçti.ya yine öyle olur da bana vaktinde dikiş atamazlarsa?şimdiden bunu düşünüyorum.

Kızlar ben 6. Adetimi oldum pazartesi ...ay sonu doktora gidecem elbet ama...elimdeki imkanlardan dolayı hemen gidemiyorum...

Ya ben bu ay kontrole gitmeden denemek istiyorum bebiş....1 ay sonra gidecem ama ekstradan test verirlerse onların sonuçları derken 1-2 ay daha uzayacak....elimde olan rahim filmim ve genetik test sonuçlarımla şimdi
arda lembete mail attım.... Rahim filmimi ve elimde olan genetik sonuçlarımı gönderdim..

Hocam dedim...elimde bu sonuçlar var dedim.......

Demem o ki kontrol olmadan bu ay başlasam nolur dedim.....eğer bu ay hamile kalırsam öyle kontrole geliyim dedim...fikrinize ihtiyacım var....haa daha başka testler yapılacak hayır kesinlikle hamile kalma derseniz mecburen istemeden 1-2 ay bekleyecem...

Diye hikayemle uzunca mailimi attım....sabah aradım açmadı....sadece arda lembet ilgileniyor hastalara dönüyor...ondan ona mail attım...malesef diğer hocalarda bu yok...kime mail attıysam dönmedi...

Hemen dönsede bana çalışmalara başla desin nolur..kontrole gitmeme gerek kalmasın..

Bu ay gün aşırı evcilik oynamak istiyorum Ya tutarsa bu ay bellimi olur....

Kızlar merhaba pazartesi günü rıza madazlı ya gittikm. Çok donra ve rahat bir doktor tane tane anlattı herşeyi.
Benim rahim anomalim var yarım rahimliyim 1 düşüğüm var yine düşük olmasından yada erken doğumdan korkuyorum dedim. Düşüğe doğum ve ölüm kadar normal bakıyorlar olacaksa olur engelleyemeyiz dedi. Ama 11. Haftalık olmuşsun artık düşme ihtimali 1/1000 kadar düşük bir ihtimal dedi. Erken doğum riskini de şimdiden anlamak imkansız erken doğacaksa onu da engelleyemeyiz yer kalmazsa rahim ağzını büzsek bile erken doğar dedi gerekiyorsa dikiş atılır dedi ama gerek olmayacağını düşünüyor oda. Rutin kontrollerime normal gittiğim hastanede devam edicem 22. Haftada ayrıntılı ultrasona çağırdı bebeği incelemek için. Aynı benim gibi arkadaşım var yarım rahimli 28. Haftasında dikişsiz her kontrolünde rahim uzunluğu ölçülüyormuş sanırım benim de öyle olacak.
Karnım büyüyünce korkularım olacak ama rabbime emanet rahat ol dedi doktor gebeliğinin tadını çıkar dedi. Artık 12. Haftadan sonra ölçümler başlar haftaya ikili testimiz var.
Kızlar 4 cm nin üzeri iyi diyolar ama bunun normali nedir ? Mesela benim 5 falan çıkarsa ilerleyen aylarda tehlikeli değilmidir bu? Neler önerirsiniz?

Günaydın kızlar.

Efulim canım geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Sahbamus o çarpıntılar bende de var.Çok can sıkıcı oluyor.Geçmiş olsun.Melek81 canım Allah sana ve kızına sağlıklı,hayırlı ömürler versin.Denizz zamanın hızlı geçmesini,biran önce temmuz ağustos olmasını çok istiyorum.Eşime gözümü kapayıp açsam temmuz 15 olsa diyorum.o zaman 37.haftamız olacak. O zamanları birlikte görmek temennisi ile

Ben çok zor bir gün ve gecenin ardından biraz dahs iyiyim.Dün akşama kadar belim ağrıyor diye kıvrandım.Doktorumun söylediklerini yapmama rağmen ağrılarım çok şiddetlendi.Eşim gelince apar topar hastaneye gittik.Testler filan yapıldı.Hem enfeksiyon çıktı hem de renal kolik diye bir şey.Renal kolik böbrek taşı varmış ve taş şişme yaparak idrar yollarında tıkanıklığa sebep olmuş.Serumlar ağrı kesiciler filan biraz toparladım.çok kötüydü gerçekten.Benim bel ağrısı sandığım şey böbrek ağrısıymış.

Neyse hepinize güzel günler diliyorum.

Melek çok geçmiş olsun.gebelikte her ağrıyı önemsemek gerekıyo sanırım.inşallah bidaha agrı yasamazsın.tekrar geçmiş olsun

Canım en azından geçmişten artık tecrüben var önlem aldırırsın.olucak dıye düşünüp kendini yıpratma.elinden gelen ne varsa yap.Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda su 3ayların hürmetine Rabbim evlat nasip eder bi an önce.

İnşallahhhh tutucak bebişin.inşallah kontrole bile gerek kalmaz.sen oyunlara başla

Canım rahim anomalileri hakkında azcık bi fikrim bile yok eminim kızlar yardımcı olucaktır.fakat rahim ağzı hakkında sunu söyleyebilirim.benım 16.haftada 43,7mmydi 20,haftada 41,2mm.24te ayrıntılıya tekrar girdim sırf bebegın 4d fotosu için keyfiye.drum ölçtü tesadüfen 1,98çıktı.yani beni Allah kurtardı 2cm açıklığımda vardı.surekli takip ettir.benim risk dahi yoktu.bencede olumsuzlukları düşünmemeye çalış.düşünmektende çok yıpratıyorz kendımızi.hayırlı doğumlar diliyorum

Ebru akel 29haftalık hamile baby shower partisiyapmış ailesi arkadaşlarıyla.funda arar benle aynı kadın göbek atıyo sahnede.canım sıkıldı yahu:))niye bu kadar hamileleri kıskanıyorum utanıyorum kendimden.

Gunaydin canlarim benim:)
Metalcim cnm aman 36. Hafta olmusum masallah bana ve kizima :) tesekkurler:)
Hideniskocum evet dogumlar iki hafta sonra baslayacak allahin izniyle:)
Senin badecik nasil ayy ben onun oyle sinirli sinirli bakisina oluyorum ya :)
Mlkyy cnm ayy ne guzel bi ruya oyle insallah gorurum ama dikisim 38 de alinacak.iki hafta beklerse super olur cikarin gezerim o zaman da ..
SeN de 34 olmusun cnm masallah sana ve cadina:)
SAHBA KİZ SENDE NE CİMRİ CİKTİN BOYLE :)
GİT Bİ GORUN DR OYLE HAMİLE KAL BELKİ TEKRAR HİTERKOPİ OLMAN GEREKECEK BELKİ RAHİM AGZİN DEFORME OLMUS BEBEGİNİ NASİL RİSKE ATARSİN VALLA KİZİCAM SANA HAAA
HİC DEGİLDE HACATTEPE NİN KADİN DOGUMCULARİ HEPSİ İYİ CUNKU ONLARİN DONEMİNDE KADİN DOGUM BOLUMU EN YUKSEK PUANMİS GİT ONLARDA İYİDİR ZATEN BİLMEDİKLERİ BİSEY OLSA BOLUM BASKANİNİ CAGİRİYORLAR ODA PROF..
VALLA BİRAZCİK BU AY HARCAMALARİNİ KİS NE VAR (
BENİ UZDUN BAK SİMDİ O KADAR SANA ANLATTİM AMA AYNİ KUSTUM SANA
salihas cnm senin bebis nasil canim benim tekrar ne zaman dusunuyorsun :)

Kizlr 32.haftadn sonra 15 gunde gidiliyo dimi doktora benm doktorm onceleri ne zamn gelecegmi soylrdi bukez hastanede yattigm icin bende sormadm oda bisey soylemedi acil bisey olmzsa 15 gun doluncami gideym akinti iyice artti serklaj varya norml dedi ama hicte norml degl biktm bu akintidn krem kivamnda ve koyu sari enfeksiyn resmnde burada vajinl kultr verilmiyo iste kasilmalr nidilata ragmn devam ediyo napacagmi sasrdm su 36 dolsa rahtlicktm

Melek canm gecms olsn bobrek sancisi normlde zor hamilelikte daha zor dr eminm enfeksiynla bas edemeyn bikms osanms biri olark alah yardmcn olsn diyorm dikket et bol su ic canm

Efilum cnm ben hala 3 haftada bir gidiyorum inanirmisin dr senin yola cikman gelmen daha risk dedi sen evde dinlen dedi ben de ben iki hafta sonra geliyim dedim o zaman 23-30 arasi hangi gun istiyorsan gel dedi ama senin enfeksiyondan dolayi git cnm bekleme..
Melek cnm bendede var hamilelikten dolayi sag bobregim buyudu dr yapacak bisey yok dedi benimde belimin sag tarafi agiriyor dr sag bobregin buyudugu icin dedi eger tum belin agirisa haber ver dedi bu yuzden hep soluma yatim..
Senin de hangi bobrek ise diger tarafina yat sirt ustude agri yapar ..
Sagsa sol tarafa,solsa sag tarafa yat cnm gecmis olsun

Son düzenleme:
Allahm verdign lutf ne kadrda guzel icinde canli bi varlik var harektleri tekmesi ne kadrda guzel ama ben bunun mutlulugnu yasayamiyorm cogu kadn dogmdn sonra encok bebegnin harektlerni ozlerms ve buyuk bir bosluk hissederms bense bebegm harekt ettkce kasiliyorm diye korkuyorm hergn kasilmam artackta dogm yapacm diye mutsz ol uyorm kimbilr belji bugunleri budaha yasayamicm ama tadini cikaramiyorm benm bu evhamli halim ne olack

Efilum gel seninle bi konuda anlasalim ..
Bak suan kasilman var ve mutsuzsun degilmi
Cevabin buyuk bi olasilikla evet olacaktir..
O zaman tekrar kasilman oldugun da mutlu ol enerjik ol ..
Ki
diger olasilikta yenikken
bu olasilikla hic degilse 1-0 galibiyetin olsun
cunku kasilman icin yapman gerekeni yapiyorsun bunu dusun ve bebeginin hareketleriyle mutlu olmaya bak..
Ben suan dogum yapsam kizimin sag kaburgami ittirisini cok ozliyecem cunku onun suan hic kimse dokunamiyor herseyine birebir saidim ama dogunca hareketlerine herkes sahit olucak ben kiskanirim ..
:)
Taktigimi bi dene bak ben 32 den sonra hep oyle yaptim ve 30 dan bu yana hic hastaneye acile gitmedim birazcik kendi kendimizi sakinlestirmeliyiz eger sen suan 26 olsaydin bunu yazmazdim ama bak 33 gectin artik korkma ..

sağol canım rahim ağzı yetmezliğinde belki risk birden ortaya çıkabiliyordur. bakalım rahim anomalisi söz konusu olunca nasıl olacak. benim aslında rahim ağzım ile ilgili bişey yok rahmim küçük ve dar bebek büyüdükçe ve yer kalmadıkça rahim ağzıma baskı yapıp açılma vs.. yapar mı diye endişeliyim. artık her gidişimde ölçülecek..Allah yavrularımızı bize bağışlasın canım sana da hayırlı doğumlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…