Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sağol canım amin.ama kanama için hiçbir önlemim yok ki denemekten başka çarem yok.
çok geçmiş olsun.sana da güzel günler arkadaşım.

Herkeslere günaydın. Öyle ya da böyle bir günü daha geçirdik bebişlerle. Darısı yarınlarımıza hayırlısıyla
canım ben seni yeni yeni görmeye başladım.hikayeni çok bilmiyorum ama serklajın yapıldı ve iyisin onu biliyorum.sende kanama filan olmuş muydu canım?kaç cm açılma olunca dikiş atıldı ve kaçıncı haftada?

allah yardımcın olsun,inş.herşey yolunda gidecek.

CANIM YARIM RAHİMLİ DERKEN...PERDEMİ VARDI SENDE YOKSA NORMALDEN KÜÇÜKMÜ RAHMİN...PERDE VARSA ZATEN HİSTERESKOPİYLE ALINIYOR... iyi haberler almışsın..sevindim..dikkat et aman ....

melekcim saolasın....

sanada çok geçmiş olsun canım..bu böbrek taşın önceden yoktu sanırım..hamileliktemi oluşmuş daha önce yokmuydu sende taş???yatmaktan büyümemi yapmış yani??? ee nolucak o?? nasıl kaybolucak o taş....yani idrarla atılır küçükse tabi...büyükler kırdırılıyor....bol bol su iç....,

:) MAGAZİN TAKILIYOSUN HA... :)

YA GURBETCİ HAKLISIN EVET AMA BU AY SONU GİDECEM ANKARAYA ....YA HİSTERESKOPİ YAPMASIN GURBETCİ..BUNUNLA İDARE EDER BEBEĞİ TAŞIR...YAPARSA EĞER Bİ 5 AY DAHA BEKLEMEM GEREKECEK RAHİM TOPLASIN KENDİNİ DİYE....

AMA DEFORME OLMUŞMUDUR HAKKATTEN ONU BİLEMEM....KIZ VALLA YARIN YADA CUMA GÜNÜ İNEBOLUYA DEVLET HASTANESİNE GİDEYİM...1 TANE KADIN DOĞUMCU UZMAN VAR....ÖLÇTÜREYİM ŞU RAHİM AĞZIMI DA Bİ FİKİR ALIYIM.... DUR BİDE ÖZGÜR DERENİ ARAYIM...SENİ SÖYLEYİM BELKİ HOCAYLAN KONUŞURUM...ONA DESEMKİ HOCAM MAİL ATSAM SİZE ELİMDE OLAN SONUÇLARIMI BAKARMISINIZ DİYİM BAKALIM...

BİDE ANKARAYA TAYİNN DİYE Bİ TORPİL YAPALIM DEDİK... ADAM, GİDECEM GÖRÜŞMEYE BENZİN PARAMI KARŞILAYIN DEDİ İYİMİ..%100 ANKARAYA ÇIKICAK DEDİ TAYİN..O KADAR EMİN KENDİNDEN ...350 TL İSTEDİ ....ŞOK OLDUM...GİTTİMİ BİRDEN 350 TL....ZATEN BU AY SONU GELCEKTİM ANKARAYA ÖYLE ÖZGÜR DERENE GİDECEKTİM..VARSIN 10 GÜN SONRA ADETİMİ BEKLEYİP ÖYLE GİDEYİM...AYNI ŞEY...

Cnm valla sen bilirsin ama bi dr gorunmeden korunmayi birakma daha koagulan testlerin yok bari onlar yaptir orda oyle birak hangi k.d. Gostersen bakar ..

Tşk ederim arkadaşlar.Gerçekten böbrek ağrısı çok zormuş.Çok şükür şimdi iyiyiz.Ama tekrarlayabilirmiş.Bende daha önce böyle bir sorun yoktu.Hamilelik döneminde taş oluşma ihtimali artıyormuş.Buna birde hareketsizliği ekleyince ihtimal daha da artıyor.Yapılacak çok fazla bir şey yokmuş hamilelikten dolayı.kendiliğinden düşerse düşecek yoksa çekeceğim doğuma kadar.Zaten dün kadın doğumcu onaylamadan hiçbir şey yapmadılar.Bir saat sonuçların çıkmasını bekledik.Sonra doktorlar görüştü öyle müdahale ettiler.Ağrı,titreme,üşüme...Gerçekten çok kötüydü.Allah sizlerin başına vermesin.

Hayır perde yok canım. Sağ tüpüm yok doğuştan rahmim de doğuştan olduğundan daha ufak tek taraflı sol tüpüm var ve sola deviye yarım bir uterus yani normal bir rahimin yarısı ama doktorum daha geniş olduğunu hatta normale yakın ebatlarda olduğunu gebeliği taşıyabileceğini söylüyor yine de 6. Aydan sonra erken doğum riskim var o yüzden bana dikiş uygulanabilir.

Gurbetci canm haklisn dedigni yapmktn baskada carem yok benm canimi skan madem kasilma olack niye zararli hapi yutuyorm diyorm simdi merra bana kizar o bendn cok yutuyo o hapi bide siz benm gibi basinz skisinca doktora gitmiyosunz ben hemn dojtora gitmk istiyorm aslnda dogru degl benm tevekkulu ogrenmem lazim bu cocuk simdi dogacksa ben 10 tane nidiltta yuttsm dojtorada gitsm dogr yok vakti deglse zatn suni sanci bile verselr dogmuyor napim rabbme sigindm ins vaktnde dogr

kızlar selam en son kontrole ne zaman gittiniz ve tekrar ne zaman gidiceksiniz mrk ettim bu haftalarda haftada 1 çağırılıyo diye biliyodum ama doktorum 28 mayısda gel dedi 10 mayısda gitmiştim arada 18 gün oluyo çok değilmi içim rahat değil sizlerin durumu nasıl?

Efilum cnm istersen dr ara kasilmam devam ediyor nidilati artiriyimmi de bakiyim ne diyecek..
Bide haftan guzel korkma artik cnm bak ben hafta sayiyorum ya salati tefriciye basladim kendime hem zaman gecer hemde salavat cekmis olursun ..
Salati tefriciyem bitecek cumaya..
Sonrada gunluk 170 tane ayetel kursi okuyacam bi hafta boyunca sonra ki haftada her gun bi yasin okuyacam dogumum kolay olsun diye ve evladima bisey olmasin diye kafani bu tur seylerle dagitabilirsin bence yarin persembe mubarek gun yarin basla ne dersin:)
Svlyy bende 9 mayista gittim 3 hafta sonra kontrol dedi..
Bende cok dedim o zaman 23-30 arasinda gel dedi ..
Hele beni nst ye hic baglamiyor senin riskin sadece rahim agzi kisaligi dedu bebeginin icerde keyfi iyi dedi her gittigimde 4 d bakiyor organlarina kalbine bakiyor doopler bakiyor kan akimina falan nst gerek yok suan diyor belki bi dahaki sefere bakar bakmasada ben istiyecem onuda yasamak istiyorum:)

canım ben seni yeni yeni görmeye başladım.hikayeni çok bilmiyorum ama serklajın yapıldı ve iyisin onu biliyorum.sende kanama filan olmuş muydu canım?kaç cm açılma olunca dikiş atıldı ve kaçıncı haftada?

allah yardımcın olsun,inş.herşey yolunda gidecek.[/QUOTE]

Sevgili aryamia

Evet yeni katıldım aranıza. Sürekli sıvıya yakın akıntılarım oldu, çevremde sorduğum herkes üşütmüşsündür hamilelikte normal dedi. Çamaşır yetiştiremeyince pekse normal olmadığını düşünmeye başladım . Son zamanlarda da hafif pembeye yakın geldı bır ıkı gün, son gece kırmızımsıı olunca da biz hemen acile gıttık. Açılma olduğunu söylediler ve yatmam gerektiğini wc bıle yasaklandı her hareketım çok yavaş oldu. Serklaj konusunda bebek çok aşağıda diye bayağı düşüdüler. 22. Haftamın ilk günü serklajla aldılar. Bir hafta daha hastanede kaldım. Şimdi evdeyim 26. Haftadan gün alıyorum. Sadece wc ye izin var. Eve her hafta ebe gelip bebeği ve sancıları ızliyor. Çok şükür sancım yok. Benim hikayede böyle.

anladım canım bana çok geliyo 18 gün ara içim rahat değil napsam bilemedim banada herşey normal dedi bilmiyorumki 28mayısa çağırdı 37+1 olucam dikişimide alıcak o gittiğimde korkuyorummmmmmmm

uzun zamandir giremedim umarim herkes iyidir...bizde iyiyiz sükür kasilmalarim oluyor ama artik normal oldugunu dusundugum icin yaptigim ozel birsey yok.. kendi haline biraktim ben.. bazen komsular oluyor kasildi yine karnim diyorum yok kizim kasilma neymis bebek o tarafa gitmis duzelir sonra bizimki bir otarafa bir bu tarafa yaslanirdi hic bilmedik kasilma gibi seyler soyluyorlar.. eskileri dinlemeye karar verdim kim bilir onlar farkinda olmadan ne kadar kasiliyolardi ama rahatliklariindan bir sey olmadi.. birde kasilinca artik bir ittirme ve agrida soz konusu onu da hayra yoruyyorum bizden bu kadar hakkinizi helal edin bu arada ne olur ne olmaz yarin gecede kandil zaten.. simdiden kandilimiz üç aylarimiz mubarek olsun

[Svly 88 ptesi gittim 2 hafta sonrasina verdi 27 mayista , nst aldi sanci cikmadi , ben de daha az aralikta olur sandim ama malesef , banada uzun geldi , dikisi bile ne zaman alinacagi belli degil gelince bakicakmis , icin rahat olsun , acil bisi olursa zaten gelirsin dedi dr.

QUOTE=svly88;30377750]kızlar selam en son kontrole ne zaman gittiniz ve tekrar ne zaman gidiceksiniz mrk ettim bu haftalarda haftada 1 çağırılıyo diye biliyodum ama doktorum 28 mayısda gel dedi 10 mayısda gitmiştim arada 18 gün oluyo çok değilmi içim rahat değil sizlerin durumu nasıl?[/QUOTE]

Svlyy bence korkma mutlu olmaya bak
ipinide almayi unutma ben doguma suslenip gidecem insallah ama killarimi kim alucak onu dusunuyorum 37 de alicam tuylerimi veet nasil acaba bu killari cekebilirmiki ben hic inanmiyorum ya neyse..
Ugurum sen kac haftaliksin

Gurbetci 35. Haftadayim cuma 36 olacagim kismetse, ayni haftadayiz ,yatarak devam [

QUOTE=svly88;30377750]kızlar selam en son kontrole ne zaman gittiniz ve tekrar ne zaman gidiceksiniz mrk ettim bu haftalarda haftada 1 çağırılıyo diye biliyodum ama doktorum 28 mayısda gel dedi 10 mayısda gitmiştim arada 18 gün oluyo çok değilmi içim rahat değil sizlerin durumu nasıl?[/QUOTE]

allah allah...neyse bunada şükür...doğuştan hiç rahmi olmayanlarda var....

bendede septum vardı kestirdim ama iyice kökünden kesmediler..hala var azbişey yumurta ucu kadar....rahim delinir diye çok girmiyolar içeri....ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM...

Cnm valla sen bilirsin ama bi dr gorunmeden korunmayi birakma daha koagulan testlerin yok bari onlar yaptir orda oyle birak hangi k.d. Gostersen bakar ..

O NE ??? İLÇE DEVLET HASTANESİNDE YAPILABİLİYORMUKİ O TESTLER....CUMA GÜNÜ KADIN DOĞUMCUYA GİDİCEM BAKIYIM...UZMAN DOKTORA Bİ SORUYUM...

YA YATARKEN BEBREKMİ BÜYÜYOR....EE BAŞKA NELER OLUYOR YATTIKÇA.... ESKTRADAN HASTALIK ÇIKIYOR YANİ....uuuuffffffffSONRA GEÇERMİ BUNLAR....

canikom kuaföre rica et özel olarak evine gelsin....sir ağda yaptırırsın...SENİ GILLI SENİİİİ

Sahba cnm..
Her hamilede olmuyor cnm bende oldu ama devamli yattigimiz icin idrarim bobreklerimden tam atilamiyor ve bobrek buyume yapiyor ee bizimde ayakta durmamuz yasak mecbur katlaniyoruz ..
Aslinda tedavisi var ama dusuge erken doguma neden oluyor diye istemedim bobrek buyumesi devam ederse allah korusun ya bebegi alicaklar yada bobregini kaybediyorsun cnm yani risklu bi durum allahim korusun insallah az kaldi ama dayaniyorum..
Killara gelince burada hic kuafor bilmiyorum arkadasima rica ederim gelsin bi yarim saatte alsin sadece bacaklarin zaten ..

aynı haldeyiz canım. bugün televizyonda gördüm Ebru Akel i; inan içimden ağlamak geldi. millet göbüşünü gere gere geziyor; bazen kendimi zavallı hissediyorum bu yüzden. hamile kalmaya çalışırken de aynısı olmuştu. Stres yapma diyordu herkes, etraf Suriyeli hamile ablalarla doluydu. bakın şunlara diyordum, bu kadınlar benden daha mı az stresli. Niye onlar tık diye hamile kalıyor? şimdi de 40. haftasında fellik fellik gezen hamilelere imreniyorum. Ömrüm imrenmekle geçecek herhalde

ay allah korusun gurbetciii....24 saat yatmayıp evin içinde arada sırada gezeleyenlerdede oluyormuki bu durum....korktum şimdi valla

canım, senin durumun belli. Bence her hafta bile gitsen iyi olur. koyu kıvamlı oluşu pek iyi değil ama doktora sor istersen. Bol su içebiliyorsundur umarım. hep yattığınız için iltihap sorun oluyor sanırım ama az kaldı. Rahatlayacaksın Allah ın izniyle, sıkma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…