Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar hepinizin Regaib Kandili mübarek olsun. Bu güzel gecede edeceğimiz duaları kabul etsin inşallah. Bu gece sizler için dua edeceğim; siz de ne olur dualarınızda beni unutmayın. Hamilelerimizi sağlıkla bebeklerine kavuştursun; bekleyen bizlerin de önce göbeklerini, sonra kollarını bebekleriyle doldursun inşallah.

kucağıma alamadan, kokunu duyamadan, yüzünü göremeden toprağa verdik. Sende kardeşlerin gibi istemedin mi bizi minik kuzucuğum.. kardeşlerinin acısını senle dindiriyor, senle umut ediyordum anne olmayı.. olmadı yine olmadı sende bırakıp gittin.. her sabah seni karnımda severek uyuyor, senle konuşuyor sohbet ediyor, baban akşamları kendi ve benim için öpüyor tatlı uykular diliyordu.. ama şimdi yoksun.. babanın kucağına eylülde verecektim seni, ama minik yavrumu kefeniyle verdiler eline.. doktorum dedi ki ıkınmalısın, dedim bana ıkın deme! Nasıl ıkınırım nasıl kıyarım ben ona…… minik kuzum, minik yavrum sende mi bırakıp gittin.. melek kardeşlerini mi tercih ettin..
foruma ilk defa yazıyorum, son günlerde sabahtan akşama kadar buradayım ve sizlerin yazılarınızı okuyor, umut ışığı arıyorum.. arkadaşlar sizlerle acımı paylaşmak, sizlerle sohbet etmek istedim.. belki biraz diner diye.. artık doğru düşünemez, doğru davranamaz hale geldim.. kariyer değil bebek istiyorum dedim, işyerimi kapattım.. hayatta hiçbir şey yıldırmadı beni, kimse inanamıyor bunları yaşadığıma.. ama arkamdan da diyorlardır belki de her şeye gücü yeten, başarılı, işyerinde insanların akıl almak için kuyruk olduğu bu insan mı bunları yaşıyor!! insanların acı gözleri beni kızdırıyor, canımı acıtıyor.. kendime inanamıyorum, nasıl böyle davrandım, neden en iyi doktorlara gitmedim diye.. nasıl araştırmadım.. nerde hata yaptım, ne yapmalıyım, hangi doktora gitmeliyim diye.. ben doktor kurbanıyım, ben şansızlıklar yaşamış ve kaderine razı gelip bebeklerini kaybetmiş biriyim.

hepinizin kandili mübarek olsun.. rabbim artık hiçbir acı yaşatmasın, gözyaşlarımız dinsin, kucaklarımız dolsun inşallah.. hepinizin duaları kabul olsun..

Meryemus oncelikle basin sag olsun uzuldum sanirim.en az iki kabin var yazdiklarina gore insallah topigimiz faydali olucak sana hos geldin seninde kandilin mubarek olsun...
Gunaydin canlar herkesin kandili mubarek olsun kizlar ...
Efilum cnm basin sag olsun bende gecen ay seni gibiydim hala inanamiyorum kv koyde saniyorum herkes gitti 40 ina ben hala inanamiyorum herkes gomuldugunu gordu ben gormedim hala inanmiyorum ...
Sendede bu olacak cnm kendini uzme acini ertele bebegini dusun benim o gun 15 dk bir kasilmam olduydu sakin uzme kendini ondan sonra rahim agzim birden kisaldi ...
Rabbim 4 tane evladina uzun saglikli omurler nasip etsin insallah genc olum zor

Kısasa kısas diye kanunlar devam etse keşke. Bir bunlara birde tecavüzcülere katlanamıyorum. İçine canavar kaçmış olmalı bunların. Ben sağa sola dönerken kızıma bir şey olurmu diye ödüm kopuyor !!!

Sevgili meryusem
Bu acı karşısında binlerce kelime yanyana gelsede anlamsız... Allah sabirlar versin. Ağlattın beni, bizde her günü stresle yaşıyoruz ya yarın olmazsa diye. Allahım yaşatmasın bu acıyı...

Kandiliniz mübarek dualarınız kabul olsun inşallah.

Meryemus canım başın sağolsun.Allah tekrar yaşatmasın.Acılarımız ortak.Yaklaşık 10 ay önce ben de büyük ve sarsıcı bu acıyı tattım malesef.Azalmıyı,akıldan çıkmıyor,yakıp geçiyor,asla eskisi gibi olamıyorsun ama alışıyorsun.Bu topikteki arkadaşlar ve umut dolu hikayeler ban çokiyi geldi.umarım sana da iyi gelir.Sabırlar diliyorum.

Kargüneşi bebeğine kavuşmana,iyi olmanıza çok sevindim.Allah mutluluğunuzu daim eylesin.

gurbetciiii teşekkür ederim.. ilki kürtaj sonrası ise 3bebeğimizi kaybettik. bu topikten yıllardın bilmediğim, duymadığım şeyleri öğrendim herkese çok teşekkürler verdikleri bilgiler için..
ilk bebeğimizin kalp atışları duyulmadığı için 7.haftasında kürtaj ve sonrasında 3 bebeğimizi kaybettik. 21.haftasında oğluşumuzu, 18.haftasında kızımızı ve 19.haftasında yine bir oğluşumuzu kaybettik. 21.haftasında oğluşumuzu kaybettikten sonra tetkik ve tahliller sonucunda septum ameliyatı oldum. Sonrasında gebe kaldım ve problemimin çözüldüğüne inandım ve kızımın doğacağına sonsuz güvenerek yine acı sonu yaşayarak 18.haftasında yine suyum gelerek bebeğimizi kaybettik. Bu acıların üstüne iki sene bebek düşünemedim.. Yaşım geçiyor anne olmak istiyor ve bebek hasretiyle yanıp tutuşuyordum. Herşey onun içindi, işyerimi kapattım ve sadece onun için uğraşacaktım. 2013 yılında ve 31 yaşında anne olacaktım, inancım sonsuzdu.. Güya samsunun en iyi doktorlarından prof. dr. cazip üstüne gittim. Samsunda doktor doktor gezdim.. tabi şimdi öğreniyor ve kendime öylesine kızıyorum ki benim gebeliğimde mutlaka bir perinatolog hekime ihtiyaç varmış.. Prof Doktoruma 12.haftamda dikiş atılmasını söyledim ve istedim fakat kendisi gerek olmadığını söyleyerek yapmadı. Ama yazıklar olsun ki rahatsızlanarak 19.haftamda gittiğim profesörümün farkedemediği yada söylemediği rahim açıklığını 4d ultrasonda bakan dr. bey görerek ona geri yolladı. (rahim ağzında 1,5cm açıklık ve kese aşşağı düşmüştü) Kendisi de beni fakülteye yolladı serklaj için, hala anlamış ve sorgulamış değilim neden müdahale etmedi, özel hastanelerin genel tavrımı bu bilemiyorum. Fakültede dr. operasyon için geç kalındığını söyleyerek kaderime terk edildim..

Canımmmmm başınız sağolsun, Allah sabırlar versin. Çocukların şansı bahtı hep açık olsun! Bende annemi kaybettim genç yaşında genç yaşımda. Zor çok zor!!! Siz olacaksınız hep yanlarında.

deniizzz çok teşekkür ederim.. rabbim hiç bir kadını anne olmamakla cezalandırmasın, böyle kader yazmasın.. bu mübarek günde dualarım senin ve tüm anne adayları için sağlıcakla bebeklerini kucaklarına almaları için..

melek18 çok teşekkür ederim.. seninde başınsağolsun.. rabbim kimseye bu acıları yaşatmasın.. acılarımız ve umutlarımız da ortak..

15gün oldu bebeğimizi kaybedeli, her günüm acı dolu, hersabah karnıma elleyip uyanıyorum.. devamını ağlamaktan yazamıyorum artık..............

Cnm cok uzgunum bende uc evladimi.kaybettim ama hem servikal yetmezlik hemde enfeksiyon olabilir cnm cok iyi bi perinatologa gitmen lazim cok iyi bi dikis ve 15-20 gunde bir idrar kulturu ver cnm cunku suyun gelmis bi tanesinde bitanesindede kese sarkmis oda servikal yetmezlik olabilir cnm bak bizim iki sayfa geride dr tavsiyeleri listemiz var samsuna en yakin yerdeki dr git derim samsundan hic arkadasimiz yok cunku ben kendi dr onerebilirim cok bilgili ve el becerisi harika yani bunu ben soylemiyorum burdaku k.d. Soyluyor dikisin atilimi cok onemli cnm bundan sonra artik yapilmasi gereken her seyi yap derim bide son usg de bebegin kalp atislari zayif diye bisey dedilermi pihtilasma icin soruyorum benim ikinci kaybimda boyle bisey dediler malesef(
Hakkinda herseyin hayirlisi ..
Bol bol sabir diliyorum bence bi sene ara ver..

meryemus mahvettin beni tüylerim diken diken...çok kötüyüm şu an,çok üzgünüm.kader arkadaşım aramıza hoşgeldin diyorum ama üzülerek
acını ne desek dindiremeyiz şimdi.ne yazsak boş boş...sadece zaman,yeni bir umut,cesaret ve çok iyi bir doktor çözecek bazı şeyleri.elbette yaşadıklarımız unutulmayacak ama az çok onaracağız yeni umutlarla kendimizi ve belki birgün alacağız kucağımıza mis kokulu,minik/buruşuk elli yavrularımızı...tek tek öpeceğiz o parmakları...kimsenin mutlu olmadığı kadar mutlu olacağız işte o zaman.

başınız sağolsun,allah sabırlar versin canım ne diyeceğimi bilemiyorum.kalanlara sağlık versin allah

seninde başınsağolsun.. bebeğini sağlıcakla kucağını almanı rabbim bu mübarek günde nasip etsin inşallah..
iki bebeğimi suyum geldikten sonra, son bebeğimide servikal yetmezlikten kaybettim.. son gitmiş olduğum prof hamileleik öncesi muayene ettiği zaman hiçbir şeyimin olmadığını söyledi ve gebeliğimde de tedbir için kan sulandırıcı iğnede, progestanda vermişti.. kan pıhtılaşma sorunum YOKTU. benim en çok canımı sıkan benim durumumdan daha kötü olan bir arkadaşımızın yazısını okudum ona müdahale edilerek dikiş atılmış ve bebeği sağlıcakla doğmuş. benim açıklığım 1,5cm onun ise 3 iken serklaj yapılmış.. tabi olan oldu şimdi neye kızsam, neye üzülsem çare yok.
evet günlerdir okuyup araştırdım, ve hem istanbulda arda lembete, ibrahim bildiriciye ve ankarada özgür derene gitmeyi düşünüyorum. kırkım çıkar çıkmaz gideceğim. tek kafama takılan gebelik sürecimde nasıl gidip geleceğim, evde sürekli yatıpta sonra doktora gitmek için saatlerce yol gitmek biraz beni korkutuyor.. senin doktorunuda öğrenmek isterim

Yazdıklarını tüylerim diken diken okudum.başın sag olsun Allah sabır versin.inşallah bundan sonra butun önlemleri alarak sağlıkla bebegıne kavuşursun.su mübarek gun dualarım seninle.tüm geçmişi okumanı tavsiye ederim inan insan çok sey ögrenıyor.allahım vicdanlı drla karşılaştırsın..ümidini kaybetme..vardır rabbimin bildiği.bizim sınavımızda hamileliğimizle.ne zaman daralıp bunalırsan burdayız

Kızlar biz bugün 28+0 olduk.Garip bir huzur verdi bu bana.Galiba bir nebze olsun rahatladım.Rabbim inşallah bizlere 38'leri de göstersin.Şu güzel,mübarek günün yüzü hürmetine hamile olanları sağlıklı sıhhatli yavrularına kavuştursun.Hamile kalmak için çabalayanları muvaffak eylsin.Evladını kucağına alanlara hayırlı,huzurlu,uzun ömürler versin.Hiçbir annenin yüreğini evlat acsıyla yakmasın inşallah...

Gözün aydın canım sırasıyla 32 34 38leride görürsün inşallahhhhh

Son düzenleme:

aryamia seni üzdüğüm için üzüldüm.. tabi yaşayan bilir, yaşayan anlar.. bende senin acını paylaşıyorum, rabbim anne olmayı nasip etsin..
ne güzelde söyledin kimsenin mutlu olmadığı kadar mutlu olacağız işte o zaman... inşallah aryamia..

çok teşekkür ederim.. benimde dualarım seninle, sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah..
elimden geldiğince okudum ve okuyorum, öncelikle topiği açan arkadaşa ve herkesten allah razı olsun.. umudum yüksek, inancım tamdı fakat biliyorum ki vicdansız dr.'lerin elindeydim.. belkide tecrübesiz demek daha doğru olur, bilemiyorumm..

Allah sabırlar versin canım. Çok acı yüce mevla yavrularını korusun.

başın sağolsun....bende 4.bebeğimi aralıkta kaybettim .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…