Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İnşallah bundan sonra riskli gebelik dr.u sıkı takiple bebeğini kucağına alıcaksın..Allahım seni ve senin gibi anneleri eminim mükafatlandıracaktır.samsundasın dimi zor olmucakmı başka sehirde takip olmak?suyunda gelmiş enfeksıyon kontrolude yaptırmalısın sankı devamlı vajinal kültürle.iyi haberlerini bekliyorum inşallah.burda umut olan cok ınsan var.allah yardımcın olsun

facebookta gizli grubumuz var...orda liste yapmıştım doktor tavsiyelerimiz üzerine...samsundan tavsiye yok malesef...ama istanbul ve ankaradaki doktorlar 1 numaradır....arda lembet ve özgür deren....

septum bendede vardı kestirdim....4.de ilk defa dikiş atıldı ona rağmen düştü...sorunum sanırım yatmamış olmamdı....çalışmaya devam ettim...20.haftada kaybettim ...bide kolay yöntemle atılan dikişti..3 çeşit dikiş var mc donald-scrilant ve laparoskopik ...en basiti mc donalddır....işte ben sanıyorum bidahaki gebeliğimde 2. dikişi scrilant atılacak....bilmiyorum işte bende bu ay sonu ankaraya gidecem kontrole sonra tekrar başlıyacam çalışmalara.....HAYIRLISI OLSUN....allahım sanada en kısa zamanda bebek nasip etsin yarabbim...

iki bebeğimde suyum gelmişti fakat onlarda çok hareketli bir tempom vardı.. bu son bebeğimde suyum gelmedi hatta doktor kendi patlattı, kesem aşşağı düşmüş ve servikal yetmezlik tansısı kondu.. tşk. ederim allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benim basıma gelen durum.2cm açıklık vardı kesemde sarkmıştı.itip dikti dr.um.9haftadr hastanede yatıyorum 33+2oldum.sanada nasip olur inşallahhh

Sevgili melek

Öncelikle tebrik ediyorum darısı 30lu haftalarına :))

Takipteyim seni :)) bende 26 ya dua ediyordum. Şükür kavuştum şimdi 28'e gün saymaya başladım. İkişer ikişer artıyor hedeflerim :))
Allahım bize Ağustos aynını karnımızda bebişlerle nasip eder inşallah...

bilemiyorum basiretimiz mi bağlanıyor, yoksa hareketli hamileleri görünce bak ona bişey olmuyor düşüncesimi yoksa kader mi.. ilk bebeğimde tempo yüksek, ikincide daha az, üçüncüde genelde evde fakat yinede azda olsa hareket.. herşeye aklımız yetiyorda kendimize mi yetmiyorum anlamıyorum.. ama olmuyor işte.. tamamen yatacağız, tuvalete bile gitmeden yatacağız.. haksızmıyım sahbamus..

Ben radyolojı çalışanıyım acayip teknolojik cihazlarla mr tomografi röntgen çekıyoruzda bu tıp teknolojısı niçinnn nstye bi yol bulamamış.hareketsiz sol yan yatmaktan yamuldum 65gundur yahu.dogursam bıle unutmucam bu nst sesini

Benim basıma gelen durum.2cm açıklık vardı kesemde sarkmıştı.itip dikti dr.um.9haftadr hastanede yatıyorum 33+2oldum.sanada nasip olur inşallahhh

ay çok şükür, çok sevindim senin adına.. sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
ben biliyorum durumum o kadarda kötü değildi ama yazıkki vicdansız, beceriksiz doktorların olduğu bir şehir samsun..
bu arada başarılı doktorunun adını öğrenmek isterim

Canım ankara Turgut özal üni aras.hastanesınden yar.doc.aydın köşüş.inanırmısın bı haftada 2kez dikti.kesemi bebeği itip parlatmadan.bugunlere geldim hamdolsun

Teşekkür ederim canım.inşallah,inşallah hayırlısıyla ağustosu birlikte göreceğiz.Allah'ım şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine dualarımızakabul etsin:)

Canım bende senin gibiydim. Acile gittiğimde hemen yatırdılar, serklaj için önce uygun görmediler bebek çok aşağıya gelmiş diye. Sadece yattım hastanede sürekli ilaçlar serumlar verdıler. Sonrasında Dr serklajıda rısklı olduğunu bebeği serklaj sırasında kaybedebilme ıhtımalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Böyle kaldırsada erken doğum olacağını . O da bizde riski göze aldık. Serklaja 22. Haftamın ilk gunü aldılar. Şükür bugunede gelebildik kızımla. Sanırım Dr çok etkili. İnşallah olacak hamileliğinde sıkıntı çekmeden geze geze rahatlıkla doğurursun bebeğini.

Uzak Dr fıkrını bır daha düşün istersen yatarken biraz zor oluyor araba yolculuğu...

Melek cnm tebrik ederim darisi 38 e insallah artik her gecen gun bebegin bu dunya da rahat nefes almasi icin cok onemli ben 28-30 aralarda cok siki yatak istirahati hatta banyo bile yapmamistim hos hala 10 gunde bir yapiyorum ama o zamanlar cok daha dikkatliydim ..
Meryumes ismini belki yanlis yazmis olabilirim...
Benim dr ozgur deren cnm kendisinden cok memnunum bu haftalara once allahin izniyle sonra dikisiyle sonra uyguladigi tedaviyle bu gune geldim sukurler olsun..
Bende arabayla arka koltukta uzanarak gidiyorum bence bi mahsuru yok sonucta evdede yatiyoruz benim dr gitmem tam bi saati buluyor..
Samsun ankara arasi arabayla kac saat bilmiyorum ama eger ankarada ozgur deren olmasaydi istanbula arda lembete giderdim yapacak bisey yok ..
Bide kizlar artik bu hamileler zipliyor hopluyor bisey olmuyor diyorsunuz ya
onlari unutun artik malesef bizde isterdik yemegimizi kendimiz yapalim evimizi temizleyelim gezelim tozalim ama iste herkes bir degil olsaydi tek bi dr olurdu bence artik kabul edin bizim hamileligimiz boyle yapicak baska bisey yok inanin insan boyle daha mutlu oluyor cok zor ben yeni yeni idrak ediyorum artik...

Ha bu arada ibrahim bildiriciyi tavsiye etmiyorum burda enny arkadasimiz var ona gidiyordu dikise ragmen kaybetti bence basarisiz bilgin olsun istedim...
Enyy cnm seni cok opuyorum insallah biraz daha iyisindir..

bize öyle bir seçenek dahi sunulmadı, tabi ben kendime kızıyorum.. insanın basireti bağlanıyor, yakınıma arkadaşıma olsa ortalığı ayağa kaldırırım eşimde öyle ama kendi başımıza gelince hiçbişey yapamadık kaderimize razı olurcasına bekledik.. tabi ne desek boş boş..
rabbim sağlıcakla kucağına almanı nasip etsin inşallah, dualarım seninle..

doktor konusuna gelince hiç bilemiyorum şu anda, kırkım çıktıktan sonra istanbula ve ankaraya gideceğim kafamda birkaç doktor var onlarla görüşeceğim.. sonrasında onlar ne der bakalım.. uzaktan nasıl takip olur, serklaj ameliyatı için gittim diyelim peki ya sonrası.. benim durumumda olupta uzakta olan hiç var mı okuyorum topiği fakat rastlayamadım henüz

Ha bu arada ibrahim bildiriciyi tavsiye etmiyorum burda enny arkadasimiz var ona gidiyordu dikise ragmen kaybetti bence basarisiz bilgin olsun istedim...
Enyy cnm seni cok opuyorum insallah biraz daha iyisindir..

tavisyeni dikkate alacağım, teşekkür ederim..
kafamda kesin olan iki doktor var arda lembet ve özgür deren.. gitmişken farklı doktorlara da gidip içim rahat etsin istiyorum, bugüne kadar yapmadığımın cezasını fazlasıyla çekiyorum..
diğer olabilecek doktorları da araştırıyorum (namık demir, recep has, süleyman eserdağ, ibrahim bildirici...)
özgür derenden memnun olduğunu senden de duymak içimi rahatlattı, hep olumlu şeyler duyuyorum kendisi hakkında..
bu arada samsun-ankara arası arabayla 5saat, uçaklada 1saat ama havayollarından ulaşımla aynı saati buluyor..

arkadaşım basın saolsun allah sabırlar versin ne denirki sözün bittiği yer geride kalanlara rabbim hayırlı ömürler versin

Cnm 5 saatte cokmus gercekten..
Suleyman eserdaga eskilerden bi arkadas gitti adi ikbalmiydi neysi yanlista olabilir ama giden var eserdaga ama dikis atmismi giden kisinin kaybi varmi bilmiyorum hera klinik onuda arastirdim cnm ankarada iki dr cok iyi birinci ozgur deren ikinci acar koc ikiside com iyi acar koca para goz dedikleri icin gitmedim ozgur derene karar kildik iyikide gitmisim ...
Bence devamli gelemesende dikisini attir derim mutlaka onun samsunda ogrencisi vardir ona gidersin o ozgur beye bilgisini verir soyle yap diye..
Ben hacettepeye yattigimda orada ogrencisi vardi o benimle ilgileniyordu ozgur beyi arayip bilgisini veriyordu..
Olmazsa arda lembete aynisini yap istersen bi ikisini ara sor belki sana bi yol gosterirler...

tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle çocuklarınızı zamanında sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine hamile kalmayı düşünen arkadaşlarımızda inşallah hamile kalırlar kandiliniz mübarek olsun

evet yol çok uzun.. dediğin gibi dikiş sonrası burda ki bir doktorla irtibat halinde olarak ancak gebelik sürecimi tamamlayabilirim..
acar koç adını duydum fakat araştırmadım.. paragöz ise vicdanı sorgulamak gerek, bilemiyorum.. burda ki doktorlar işin tamamen ticari kısmında, son günü bile beni cihazlara sokuyorlar eşimide sürekli kasaya yolluyorlar, nasıl para koparırız diye.. doyuramadık samsundaki doktorları yazık çok yazık..
gitmeden önce telefon açıp konuşup öyle gitmeyi planlıyorum.. bide burda benden yeni test falan istiyorlarsa onları yaptırıp oralarda vakit kaybetmek istemiyorum..
rahim filmim septum operasyonu sonrası çekilmişti fakat üstüne iki düşük olmuştu yeniden isterler mi bilemiyorum. tabi düşüklerde yapılan kürtaj sonrası başıma bişey geldimi onuda allah bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…