Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Facebookta gördüğümdede çok beğenmiştim burda deve gibi görünce daha bi begendimm:)) bide bebek yap pembiş kurdelalı çok iş yaparsın söyliyim:))

Diyecek söz yazacak cümle bulamadım...Rabbim en kısa zamanda evlat sahibi yapar inşallah seni..çok dokundu yazdıkların.hayat devam ediyo öyle yada böyle dimi..güzel günler senin olsun daima

canım ben 12. haftaya kadar antakyadaydım. 12. haftada gittim ailemin yanına istanbula. biz burada iş için duruyoruz...

sahbamus yaptığın şeyi çok beğendim
taşlarla mı yaptın? ay nasıl çok merak ettim?

başka varsa onlarıda gösterirmisin(meraklı merry)

inşallah canım; hani doktoru bekleyeceğim haziranda doğuracağım diyordun. sen zaten ufacık tefeciksin; bebiş de annesine çekmiştir. sağlığı iyi olsun da boşver azıcık zayıf doğsa da birşeycik olmaz. Belli mi olur manken olur belki ilerde dualarımızdasın canım
Diyecek söz yazacak cümle bulamadım...Rabbim en kısa zamanda evlat sahibi yapar inşallah seni..çok dokundu yazdıkların.hayat devam ediyo öyle yada böyle dimi..güzel günler senin olsun daima

çok teşekkür ederim. doğurunca bu topiği unutma olur mu? sen ve denizz bizim mucize hamişlerimizsiniz

sahbamus, o taşlar ne güzel olmuş öyle. Ne yetenekler varmış sende, hayran kaldım

Son düzenleme:
efulim geçen gün okumuştum; hemşireler bazen NTS yi doğru yere bağlamadıkları için düzgün kayıt alınmıyormuş. göbeğin tam üstüne bağlıyorlarsa bir de göbek deliğine yakın deneseler...belki yanlış yere takıyorlardır. hiç sancım olmadığı daha doğrusu hissedemediğim için ne yapılır bilmiyorum ama doktor devamlı çok su iç diyordu bana. Vardır bir bildiği herhalde. İnşallah birkaç haftacık kaldı canım; dayan. zaten haftan çok iyi, bu günleri gösteren Rabbime şükürler olsun.

Son düzenleme:

kargüneşi gözün aydın, bebeğine de maşallah doğduğunda 2 kiloya yakındı değil mi senin bebek? anne sütü alıyorsa hızlıca kilo alır, hiç merak etme. darısı diğer hamilelerimize inşallah

aslında başka şeyler yazmıştım ağlaya ağlaya,hepsi silindi belki başkaları ağlamasın diye silindi dedim:)ama bazılarını yeniden yazasım geldi asla aynılarını yazamıcak olsam da...
zaman su gibi akıp geçsin ve yine yeni bebişlerinle hayata güçlü bir merhaba de ikiz annesi arkadaşım canım...
hani demişsin ya hiç hamile kalmamış gibiyim,bana da aynısı olurdu sanki bunları hiç yaşamamışım gibi ta ki arada elim karnımdaki sezeryan dikişlerine gidene dek.o zaman tekrar inanırdım benim evladım gitti diye.
eşin unutmamıştır elbet ama daha çok üzülme diye napsın işte..ama nihayetinde bizim gibi de değiller kesin!
ilk defa acıktığımda ve iştahla yediğimde ben de şaşırmıştım kendime...hatta daha geçen gün tavla oynadım 8 aydır ilk defa.zarlar havada uçarken napıyorum ki ben gibi şeyler geçti içimden,gülmeye eğlenmeye devam ediyordum ama içim kızımı düşünüyordu kimse bilmezken...
rüyalarımda hep bebekler kucağımda oluyordu ama sonra başkalarının bebekleri oluyordu.uykularımda bile acı çekmeye dvm ediyordum.unutmak diil de hatırlamamak bile imkansızdı.
hiç oje sürmedim,hiç özenerek eskisi gibi saatlerce aynanın karşısında giysi denemedim,eskisi gibi özenerek makyaj yapmadım,hiç alışveriş yapmadım...hiçbiri içimden gelmedi.sanırım hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık her ne kadar artık daha iyi olsam ve daha da iyi olacak olsam da.
hele yok mu o tüm bunları yaşadığımı bile bile bana bebeklerinin yürüdüğünü,konuştuğunu ve tüm yaptıklarını ayrıntılarıyla anlatan arkadaşlar...onlar konuşurken gülümseyen ya da telefondayken ilgili ses tonuma rağmen aslında gözyaşları içine akan ben...bir zamanlar bebeğine en yakınken sonra onu bir kez bile görememiş bir kez bile dokunamamış olan ben!
sarı elbise!o sarı elbiseyi bir kez bile giyemeyeceğini,onu bir kez bile üzerinde göremeyeceğimi nerden bilebilirdim ki...şimdi bir kızım olsa yine o kadar çooooooooook mutlu olur muyum bilmem.ama ben ilk göz ağrımı,ilk heyecanımı son nefesime kadar unutmayacağım.üzerinde sarı elbise,saçları ise ipek gibi...elinden tutmuşum birlikte yürüyoruz neşeyle,tüm kötülüklere inat...hiç olmayacağını bile bile hep hayal etmek bu anı...
bu acı geçer mi ki,doğrusunu söylemek gerekirse hiçbir zaman!
ama eskisi gibi kalınmıyor arkadaşım,hergün ağlanmıyor,bebişlerimiz için iyi olmak gerek,son nefesini verene kadar umudunu kaybetmemek gerek!

ENNY umarım iyisindir,seni düşünüyorum bazen yüzümü yıkarken lavaboda ya da yemek tabaklarını toplarken,bazen de sınıfta ders anlatırken...BİRGÜN MUTLU OLACAĞINA İNANARAK,bebeğini severken düşlüyorum seni içim huzurla doluyor o zaman.

paşam,regrete gurbetci nerdesiniiizz?
hadi pasamla regrete çalışma yapıyo olabilir de sen nerdesin gurbetci:)

fuzuli camm sagol iyi dileklern icin valla bilmiyorm birkez ikikez yanls baglanr her gittigmdemi yanls baglaniyo anlamadm cikmiyo hic sanci hadi beni yanls bagladilr bendn bir onceki hastayi niye yanls baglamiyolr bendemi bir gariplik var sancm birazckta olsn azaldi ama devm ediyo nidilati 2 saatte aliyorm hic istemedn ins bebegme zarari olmz

Canım moralini bozma. Bizimde umut kaynağımızsınız sen ve bebişin. Çıtı pıtı bi kız ne güzel. Doğum sonrası aldırırsın sen kiloları :))
Stres yokkkkkkkkkk

paşa kaç gündür görünmüyor kızlar; haberi olan var mı? 3 aylar girdi, ortadan kayboldu hatun
evet benmde içimden geçti bugün...
nerelerde acaba..dantele mi verdi kendini dedim..umarım bir sorun yoktur..

her yazıda beni anlatıyorlar diyorum..çünkü hep aynı acı..
benm kızımın üzerinde de bembeyaz bir elbise olurdu her düşündüğümde..
sahil de ellerinden tutardım yürürdük..simdi her sahile gittigimde (ki benm evime 5 dk.) hep aklımda..

aryamia geçen gün konusurken çok gülüyorduk eşimle..birden durdum gözlerim doldu..
hakkım yok diye düşündüm..eşim ne oldu birden bire.doğan dedim bizim çocuğumuz öldü unuttuk mu..
nasıl unuturuz.. eşim sarıldı ve hala psikolojik destek almadığım için üzüldüğünü söylüyor..

Son düzenleme:

yeni bebek=psikolojik destek...
unuttuk mu? içimi yakan soru
birgün kızınla o sahilde yürüyeceksin belki de mmery

facebookta gördüğümdede çok beğenmiştim burda deve gibi görünce daha bi begendimm:)) bide bebek yap pembiş kurdelalı çok iş yaparsın söyliyim:))

yapacam kısss..hemide emekleyen emzikli bebek...ama onun için şöyle tombalak taş bulmam lazım... :)

sahbamus yaptığın şeyi çok beğendim
Taşlarla mı yaptın? Ay nasıl çok merak ettim?

Başka varsa onlarıda gösterirmisin(meraklı merry)

facebookunuz yok demi...albümüm vardı eserlerim orda...

[ı][/ı]sahbamus, o taşlar ne güzel olmuş öyle. Ne yetenekler varmış sende, hayran kaldım

seninde yok demi...facede grupta kızlarla bi kaynatıyoruzki .....face açın biran önce....

Ama buraya yükleyim bi kaç tane daha...hele saksıma bayılacaksınız :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…