Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
2 TANE YAPTIM BUNDAN...5 LT. PET ŞİŞEDEN....BİRİNE AKŞAM SEFASI DİĞERİNE PAPATYA EKTİM..YENİ YENİ ÇİMLENMEYE BAŞLADILAR :))

kızlar nasılsınız eski arkadaşalr yokmu neler geldi geçti ne çok zaman tükettim bu başlık altında ama şimdi ikşnci oğlum 9 aylık oldu bile

inş.Rabbim isteyen herkese tattırsın bu mutluluğu

aryemia,meryy benimde cennette bı kızım var Rabbim insallah bizi orda kavuşturur,oğlum yanımda cok sukur ona baktikca acaba benziyormuydur diyorum sacı gözü teni nasıldır hep dusunuyorum,yok geçmiyor iste ama hafifliyor

HAVA GÜZEL GÜNEŞLİ...DENİZ KENARINDA KOCAMLA PİKNİK YAPICEZ...kıskanmayın lütffeeeenn

PİKNİK TÜPÜNÜ GÖTÜREYİM YUFKA ALAYIM ORDA ÇAYIMIZI DEMLERİZ GÖZLEME YAPAYIM DİYORUM...TAVLAMIMIZI DOMİNOMUZU DA ALAYIM... OLTALARIMIZIDA ALAYIM BELKİ BALIK TUTARIK....

velasıl böyle bi gün geçirelim bakem.... nasıl olcek.... SİZİ SEVİYORUM ..İYİKİ TANIMIŞIM SİZLERİ...AMAN DOĞURMAYIN HAAAAA

hadi kaçar ben....

erken doğmasın da nidilatı her saat alanlar vardı bu topikte. Boşver, o kısmı kafana takma. nts konusuna gelince, hani sizin bebekler hep aşağıda duruyor ya. Normalde önce yukardalar, sonra iniyorlar. Belki o yüzden normal hamilelere bağladıkları gibi bağlanmıyordur size. Ne bileyim, buradaki hemşireler ebeler o kadar odun ki, belki sizinkiler de öyledir. Hep aynı şekilde takıyorlardır makineyi. Neyse sancın azalmış herhalde, maşallah bebiş bir doğsun, unutucaksın hepsini inşallah
belki de olur mu hiç...

yürüyeceğim tabi...yürüyecegiz siz de gelirsiniz hem uzak değiliz ki

ben de gelirim, bendeeeee o sahil benim genç kızlığım demek. orada okudum, büyüdüm, eşimle el ele dolaştım. anneme yakalanacağım diye korktum nereye gidersem gideyim o körfez benim içimde akar. az ağlamadım geceleri o ışıklara bakarak...off off memleketimi özledim.

canım ne güzel bir yerde yaşıyorsun. Ben 1.5 sene İnebolu da yaşadım. eğer gidersen sahilde öğretmen evinin karşısında benim için bir türk kahvesi iç. Öyle güzel bir yerdir ki orası ve de öyle zordur ki...evimde akrepler gezerdi, biliyor musun. Kışın nefret eder, yazın aşık olurdum doğasına Bir de hala var mı bilmiyorum ama sahil tarafında bir yer vardı. Sabah kahvaltıya giderdik, karı koca işletirdi. deniz kıyısında yedikçe getirdi teyze. sağ olsun, tombik tombik olmuştuk sayesinde.
biz de seni seviyoruz cadı topiğin neşe kaynağısın sen, senin hamile halin nasıl olacak acep?

Oh oh maşallah Allahım keyfınızı bozmasın afiyetler olsun.bizim yerimizede çek ciğerlerine temiz havayı.hem bende iyiyim ki koridordan yenı doğan bebek sesleri dr hemşire sesleri geliyor odamın manzarası 66gundur aynı çatılar çatılar ve yıne çatılar..odama girip çıkan çok bu bıle rahatımı bozmuyor.ama duvardaki saatı camdan atmak ıstıyorum.nese daha fazla yazmayımda ruh gastası olduğum çok belli olmasın:))iyi eğlenceler canım muhteşem bı gun yasa öpüldünn

Kizlar gunaydin butungece hic uyumadim midem cok kotuydu sabaha kadar surekli kustum esimide uyutmadim hic simdi daha iyiyim ama kasiklarimda hafif saniyelik sancilar oluyor sizce zorlamaktanmi olmustur doktoru arasammi acaba bukadar kusmam normalmi sabah 7 de uyuyakalmisim 8 de tekrar uyandim insallah biraz uyurum simdi bu ara kendimle ugrasmaktan topigi cok okuyamadim herkes iyidir umarim gurbetci merra masallah bu haftalara geldiniz milkyy canim bebekte gelisim geriligimi cikmis yanlis okumadiysam merak etme bebegin saglicakla gelecek canim diger hamilelerimiz ve mujdeyi vereceklerde iyidir insallah

Canım bence ara Dr.unu.asırı kusunca idrarda keton diye bi madde pozitif çıkıyo onu azaltamazsan düzelemezsin.googleden araştır canım ketonu.çok çektım iyi bilirim.vitaminli serum takıp kaybettıklerını yerıne koyarlar.evet ya bebiş geri.ben 168ım eşim benden bıkac cm uzun zayıfızda.genetıkmı bılemedım.canımda sıkılmıyor degıl mınyon demelerine.şimdi 2 kılo alsak mutlu olan annecıgımı anlıyorum.dr.unu ara derım canım.safra çıkarıyomusun.bol su iç vücudun susuz kalmıştır

yok kıs ben ineboluda değilim ABANA dayım...abana daha turistik doğa olarak daha güzel...hee senin o dediğin yeri bildim ineboluda....bende gittim oraya çay içtimdi kışın...kışın bişeye benzemez buralar...yazın daha güzel cıvıl cıvıl..balık mevsimi başladı..balık tutmaya çıkarız arada artık... 1 yıl oldu geleli..inşallah gidecez ANKARAYA.....eşim işini sevmedi burda.....tek öğretmen olduğu için....AMA ANKARA ÖYLEMİ...ÇOK ÖĞRETMEN VAR CEZAEVİNDE....hepsi birbirine yardımcı...haa bide hastane yok doktor yok..anca pratisyen...1,5 saat uzaklıkta kastamonuya gidiyon bişey olduğunda allah korusun...VELASIL TORPİLİDE HAZIR ETTİK İNŞALLAH ANKARA ÇIKAR BAKALIM...

ankara çıkarsa burda göbek ata ata duyurumu yapacam....

teşekkürler dileklerin için....ve inşallah bizde doğuracaz fuzulicim hayırlısıyla....canını sıkma ..takılma eski günlere....allahtan hamile kalabiliyoruz....buna da şükür... :)

ah canııım yerinden kalkma şansın olsaydı..yine gurbetçiler gezinmeye başladı evde arada sırada..sende öyle olsydın pikniğe götürürdü eşin güzel sıcak havada yeşilliklşer içinde uzanırdın havayı solurdun mis gibi...

GEÇECEK GEÇECEEEEKK TAKMA BUNLARIIII...AH BENDE HAMİLE KALSAMDA 24 SAAT MİDEM BULANSA....RAZIYIM VALLA..BEBEKTEN GELECEK MİDE BULANTILARINA....

Canim sen 24. Haftadan itibaren ciğer geliştirici vurulmaya başlamışsın. Bana vermedıler henüz. Ptesi 26. Haftalik bitecek.

Birde sen serklajdan sonra hiç çıkmamışsın hastaneden neden ? Bana nasılsa Evde de burada yatacaksın gerek yok, acil bir şey olursa hemen gelirsin dediler.

Ozaman arayim bir sorayim bakalim oda ilgilenmiyor pek canim minyon olcaktir bebesin dogunca anne sutuyle beslenir buyur hemen benim kardesim 2 kilo dogdu simdi 1.85 masallahi var yani evet safrada cikariyorum yediklerimide cikariyorum canim susuz kaldim maalesef gecen dedim doktora susuz kaldi vucudum sanki pek onemsemedi bakalim bugun ne diyecek

canım ben 12. haftaya kadar antakyadaydım. 12. haftada gittim ailemin yanına istanbula. biz burada iş için duruyoruz...

sen şanslıymışsın, ailen istanbulda yaşıyormuş..
sadece operasyonun başarılı olmasıyla olmuyor, sonrasında gebeliğin takibi çok önemli.. bilemiyorum benim için nasıl bir süreç bekliyor, uzakta olmak.. zaman gösterecek..

belki de olur mu hiç...

yürüyeceğim tabi...yürüyecegiz siz de gelirsiniz hem uzak değiliz ki

mmeryciim,belki tabii:) çünkü kızın değil oğlun olabilir
gerçekten söz ver bana,birgün çocuklarımızla orda yürücez hep birlikte!

kızlar nasılsınız eski arkadaşalr yokmu neler geldi geçti ne çok zaman tükettim bu başlık altında ama şimdi ikşnci oğlum 9 aylık oldu bile

inş.Rabbim isteyen herkese tattırsın bu mutluluğu
amiin.ne mutlu sana.allah uzun sağlıklı ömürler versin bebeklerine.

elbette benziyordur.oğlunu öp benim için.

iyi eğlenceler sahba,güzel birgün geçir bol bol gül,eğlen.
dr.dan sonra hbr ver canım.çok zor durum ama geçecek.

ne güzel 27ye girceksin,ben de senin haftaları sayıyorum inan,hikayeni unutmuyorum hiç.mucizen seninle 38-39 haftayı tamamlar inş canım

Canım iki serklaj operasyonundan önce yaptılar celestonu.kesem baya sarkıktı rahım ağzım 1küsürdü.dogum olabılır dıye yaptılar.bıde gecen cuma,çunku doğumum başlamıştı pre par dıye ılac verdıler 2gun kazandırır dedıler cok şükür doğmadı.ben bu hastanede çalışıyorum radyolojıde.dolayısıyla bıze oda ucret farkı cıkmıyo.dr.um bu yüzden göndermedi beni.enfeksıyonum gecmıyo bebekte ıntrauterın gelişm gerılıgı var artı akcıgerıme su toplanmıştı o işlemede gırdım kalp yetmezlıgı cıktı hergun bacaktan akcıgerden ultrason artı depresyon ağlama krızlerı.bende yok yok yanı,o yüzden dr.um gondermıyo eve.34+1de cıkıcaktım 4gun sonra.sureklı doppler cekılıyo kan akımıma bakmak için.hayatta göndermezler.bebek strese gırdıgı an kılo alımı durduğu an sezeryana alıcaklar.of cok konuştum:)yanı burda her seye yorum yapmamın sebebı bizzat yasamış olmamdır:)

Canım nasıl oldun daha iyimisin??aklıma geldi ilacın adını hatırlamıyorumda b vitamini takvıyelı bı ılaç vermişlerdı aa hatırladım premesız gıbı bişey.dr.una sorsan?b 6 vitamini bulantıyı engellermiş

canım çok kusmuşsun dr unu ara belki serum taktırır
ilk aylarda kasık ağrısı oluyor normaldir bir de kusarken zorlanmışsındır
geçmiş olsun canım

milkky
canım onca zorluğa rağmen zamanında doğum yapacaksın inş. ve burdaki herkese umut olcaksın
bilgilerini çömezlerinle paylaşacaksın:)
maşallah her konuda bilgin var
tabi gönül isterdi ki bu zorlukları keşke yaşamasaydın ve bileseydin ama senin de imtihanın bu.bak cicim aylarında hamile kalmışsın bir de çok zor geçen bir hamilelik eşin kıymetini daha iyi bilir sevginiz kıymetli bebişinizle çok daha güzel pekişir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…