Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar hepinizin yazdiklarini okudum cok sagolun cogu arkadas zofran kullan demis kullanmis halim buama bebegim iyi olsunda herseye deger cok zorlaniyorum ama hic yakinmiyorum hep sukrediyorum

Umudum cnm cok sevindim iyi olmana bende bemiks c
kullaniyorum ama ben hamilelik oncesinde yani 4 ay once basladim kullanmaya bide folbiol pihtilasmadan dolay ikisini bir doguma kadar kullan dedi..
Chnb ablacim sukur bu gunumuze bu gun gorkem dr aradim durumumu.anlattim nerden nereye dedi kendiside cok sevindi artik korkma 36 tamamla premature olmaz onada az kaldi dedi artik dogum haberini vermek.icin ararsin dedi kendiside cok yardimci oldu bana saolsun:)
Kizlar bi hafta sonra ilaclarimin hepsi kesilecek pazartesi son defa proluton vurunacam ..
Darisi sizlere olsun insallah kizlar inan hep sizin icin dua ediyorum yarabbim.bunlarda benim gibiydi umutsuz olucakmi diye onlarada nasip et diye gercekten icten soyluyorum dilde degil..

Umudum sevındım ıyı olmana.inşallah bıdaha yasamazsın.bebişinede sevindim beslenmeye çalış annesi buyuşun kuzun bandanalara bakıyım gurbetcıı ay ne sanslıyız dımı kız bebeklere cok harıka seyler var.bense dogmamış çocuğa don biçip:))mevlüt kıyafetlerine bakıyorum gelinlik gibi çok ciciler.kızımıda kendım gıbı gıydırıcem kokoş kokoş leopar tayt:))

Canım rahatlamana sevindim. Bak bebek de büyümüş, maşallah darısı milkky nin başına

süslü seni sen nasıl süslersin doğunca onu; facebook daki adresimize de resimlerini koy da fotoğraftan sevelim biz de annesi kız çocuk kıyafetleri gerçekten harika, hele de o tütüler...yerim ben o prensesi

Ayy fuzuli,mulkyy bende susluyum :))
Esim senden cok cektim insallah kiz sana cekmez diyor:))
Yazik kiz adamlarimiza:))
Bende mevlut kiyafetlerine bakiyorum ayyy cok sekerler bide ben tek kizim bu yuzden kiz cocuklarina bayiliyorum sukur rabbim bana kiz cocuk nasup edecek insallah ...
Benim feysete bi arkadas var keceden harika seyler yapiyor kizima yaptiriyim artik bak istersen ilay bilgili adi

Camdan dışarı baktım uğurlamak için annemleri..camım tam bıle açılmıyor.o azcık yerden oyle bı koku geldiki bahar kokusu hastanenın önundekı ağaçların güllerin kokusu.sızladı burnumun ucu.66gundur tekerleklı sandalyeyle 3 5kat asagı ınıyorum haftada bı Dr.a o kadar.ayakkabı gıymeyı özledim kot pantln gıymeyı özledim sacımı düzleştırmeyı topuklu ayakkabımı gıyıp fink fink gezmeyı.yas aktı yanaklarıma...kızım öyle tekmelıyokı suan düşüncelerımden utandım..senın için herseye değer kızım varsın annen yatmaya devam etsin yetrkı sen dur içerde...şimdi herseye pimpirik yapan annemi anlıyorum yemek çok yedıgımde gözleri parlardı bende suan gram alsa havalara uçuyorum..anne olunca anlarsın demiştin anne anladım..rahmime düştüğü an anladım..Rabbim hiç bi kadını annelıkle imtihan etmesin olmayan herkesi tattırsın inşallah

Benim eşimde ümitsiz yandık diyo:)bu kızlar için neler çektık cadılar kıymet bilirler inşallah..arkadaşını bulamadım canım aramalara kapatmış sanırım

Mulkyy cnm inanirmisin ben sadece dr icin disari cikiyorum balkona bile yeni yeni cikiyorum ...
Salonla lavabo arasinda 8 ayim gecti senden hic bi farkim yok hic degilse senin etrafinda insqn var ben sadece esimi goruyordum ..
İnanirmisin bundan bi ay once ki kontrolumde disari ciktigimda yeni agaclar acmis cimler bi kokuyor bide oyle inceden bi ruzgar resmen cocuk gibi seviniyordum salak gibi siritiyordum beni indiren abi gecen bize geldi o anlatiyor o.halini hic unutmuyorum diyor ayyy anlatinca bile icim kipir kipir oluyor balkona cikiyorum bi esiyor o kadar mutlu oluyorum ki hic sorma gitsin ama bak ikimizinde az kaldi..
Bende hic kendime bakamiyorum aynen senin gibi giyinip suslenip gezmek.istiyorum...
Ahhh ahhh ama az kaldi az daha.dayanicaz..
Sonra kizlari susler gezeriz o zaman bakiyim kim bizi eve sokabilecek.

ne güzel anlatmışsın canım hepimiz çok sıkıntı yaşadık ama bebişlerimiz için değer doğum yapalı tam 27 gün oldu ama sanki o 9 ayı yaşayan ben değilmişim gibi geliyo karnındayken başka hele bide kucağına alınca varyaaa bambaşka bişey yaşadığın ağrı acı sıkıntı herşey bir anda siliniyo inanki hep kucağına alacağın günü düşün bu kadar çektin ama allah mükafatını vericek allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah

Senin bebişin kollarında darısıda bizlere ve olmayanlara inşallah.bugunlerı unutacağım gunu bekliyorum.o yavrulara değer...

Cok sabrettik mükâfatımız güzel olacak inşallah.yazın bebiilerımızle gezeriz ınsallahh.emınım evde zordur dedıgın gıbı burda gelen gıden vakıt bı sekılde gecıyo.unutucaz inşallah bugünleri.ama eminim hemen adapte olamıcam hayata.sankı hiç bı cafede oturmadım otobüse bınmedım yurumedım sankı ezelden berıdır yatağın içindeyım.sankı hayatım bu manzarada gectı evımı bıle yadırgıcam emınım.40haftada dogsun 6haft daha bu odadan çıkmam ınankı.ama 2,bebek dusundugumde bu yazdıklarımı kesınlıkle okucam:)

canım ben aralık ayında 26 hftalıkken erken doğum yaptım bebeğimi kaybettm ve suan hamile kalmayı çok istiyorummmmm
Başın saolsun arkdaşım...inşallah hamilesindir
aminnnn.ne güzel haberler bunlar.bebişinde büyümüş demek..umudum oğluşun mu olacak acaba
aminnnnn güzel dualarına canım
demek prulotonda sona geldin ay ne heyecanlı...

aminnnn arkadasım

En en en kötusu bu durumumdan mutlu olan insanlar var etrafımda..sancın varmı doğum yakınmı sorusuna hayır dediğimde düşen suratlar..mükünün kızının yasayıp yasamayacagı belli olsunda begendıgım elbıseyı alırım dıyenıde unutmucam.ben 100gram olsa umut dolarken ay ben 4kılo doğurdum sen beceremıyosun dıyenler..ya sen bu durumu bıraz abartmıyomusun dıyenler.bebegın gelişmemesınde benı suçlayan esımın yakınları..böyle durumda ınsan kendısınden başka kımsenın olmadığını anne babanın bıle bıyere kadar olduğunu anlıyo..kusura bakmayın kızlar çok efkarlandım bi an.

Merry cnm sana cok sey hatirlaticam:)))
Anladin sen onu))
Mlkyy cnm inan bi dolu bi dolu bos verrrr benim bebegede buda gidecek diye annem dahi diyorki kalk gez artik ne yatiyon artik gorumcelerim kardesimiz cok yoruldu kalk yemegini oglen hazirla artik diyorlar inan takmiyorum artik kimse degismiyor cunku .....
Bos verrrr vallla kim ister cocugu kilosu az olsun deluler..
Hele gecen gorumcem geldi bebek 2400 diyor esim o da ben 3,5 ..4 kilo doguruyorum diyor
aman gelsin 8 ay psikoloji bozuk bi sekilde yatsin yatabilecekmi TİRTTTTTTT

slm kızlar bugün dr kontrolümüz vardı kızımız geçen gidişimizde de bunda da ısrarla yüzünü göstermedi.dr okadar uğraştı,çikolata da yemiştim ama ohoooo umrunda değil hanım efendinin.rahim boyu aynı,nidilat devam, allah nasip kısmet ederse inşallah 31 mayıs da yani 37+3 de dikiş alınacak sonrası onun keyfine kalmış dedi dr.
doğumu nasıl istediğimi sordu normal dedim,bir aksilik olmazsa epidural normal yapalım ozaman dedi hayırlısı olsun inş.
tabi fikrim değişebilir dedim sancıları görünce o da ozaman gelsin bakarız dedi.çok tırsıyorum ya karından ya aşağıdan kesilcez sanırım kaçarı yok bebişler ve bizim için en sağlıklısı ne ise öyle olsun
kızım 2600 olmuş boyunu söylemedi ama video kaydına baktım bilgilerde pek anlayamadım.baş-popo mesafesi var 39cm diğeri neyle ifade ediliyor bulamadım
şükür bugünlerimize binlerce kere

gurbetçi arada bıçak batar gibi oluyor konuşmuştuk ya lokalse korkma dedi
benimde genelde sağ kasığıma giriyor 3-5 dk sürüyor ama arada oluyor dedim bebek ters bir hareket yapıp ordaki kası zorlamış olabilir çok önemli değil,ama batma tüm karnında oluyorsa o önemli dedi.
bizden bu kadar rabbim 38-39 ları da sizlerle paylaşmayı nasip etsin inşallah ve tüm hamişlerimiz 36-38-40 ları görsün
hamile kalmak isteyenlerin de tez zamanda göbişleri dolsun.yeni bebiş müjdeleri alırız inş. en kısa zamanda taze kana ihtiyaç var artık :)))

Son düzenleme:

Canım Allah'ın izniyle yavrunu kucağına aldığında hepsini unutacaksın.

2006 yılında ilk oğlumda 25 haftada acil dikiş uygulandıktan sonra bende hastanede yattım tam 7 hafta. Bu süre içinde ayaklarım kalçamdan 45 derece kalkık bi şekilde hiç ayağa kalkmadım Wc dahil hepsini yatakta yaptım. Haftada bi kadın doğum polikliniği ne gidip oğluma bakılıyordu. O poliklinikte hastanenin yanında ek ünitede idi. On adım da gidiliyor. Ben sedye ile ayaklar yine havada sırf güneş göreceğim hava teneffüs edeceğim diye seviniyordum o gün gelince çocuk gibi sevinîyor en yeni pijama ve başörtümü o güne saklıyordum. Dıları çıkıyorum kolaymı on adım dada gidilse üç sedye boyuna olsa şükürdü. Bi gün farklı bi kapıdan acil den götürdüler sırf daha çok güneş göreyim diye 20 adım:)

Unuttum canım
Daha oğlum iki yaşındayken ken kardeş istedik. Bu gebeliğimde kendimî hazırladım yatacağım hiç dışarıdakilere imrenmeyeceğim neden ben demeyeceğim diye İnan daga kolay oldu. Her Wc gittimde şükür ettim. Hamd olsun buraya kalkkabiliyorum diye.

Daha oğlumun15 çıkmadan unuttum tüm çektiklerimi.
Rabb'ime binlerce kez şükürler olsun.
Yatalım sonu güzel hamd olsun. Hele bide bebeğin yoğun bakıma girmeden sonuca ulaşıyorsan çifte kavrulmuş oluyor mutluluk.

Rabbim dileyen tüm canlara tez zamanda sağlıklı bi gebelik ve zamanında yavrularını kucağına almayı nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…