Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

eceberen hosgeldın allah sabır versın bu bebısını saglıklakucagına al ınsaallah ıkızlerden ne kadar sonra gebe kaldın bende ıkızlerımı kaybettım 37.gun bugun

Şimdi ebe gitti bende hemen sana yazıyorum. Senin için sordum az az olursa sorun değil olabilir, senden de gelebilir dedi. Çok gelirse o zaman problemimiz. İçini ferah tut.

Anladim canim cok sagol sordugun icin zaten benden beyaz akinti geliyor normalde bazen boyle su gibi cok nadir geliyor allahim daha ben cok yolun basindayim hakkimizda hayirlisi olsun

Merhaba arkadaşlar 2011 agustosun da 23+4 haftalık oğlumu doğumda kaybettim şuanda hamileyim tekrar allah nasip ederse erkek olucak cuma günü randevumda doktorum ahım agzımın 5 cm oldugunu ahim agzı yetmezliği bulunmadıgını söyledi . dogumuma giren doktor bana rahim agzı yetmezliğimin oldugunu söylemişti şimdi hangisine inanacagımı bilmiyorum çok zor durumdayım darmadagın hersey sanki mutlu olmaya calısıyorum ama bebeğime bişey olacak korkusu beni benden alıyor

ECEBEREN canim banyo ile ilgili sunu soyleyim birde buradaki arkadaslar cok az banyo yapiyo 20gunde bir falan ve kisa sureli ayakta yapiyorlar bilgin olsun

Umudum cnm ben ve merra gunumuz ayni yarin.36 bitiyor 37. Haftaya giriyoruz Allahin izniyle darisi bu topikteki herkese evet son bi hafta sonra artik dogsa dahi premature olmayacaklar insallah:))
Yeni gelen arkadas hos geldin kaybin icin cok uzgunum..
Dogumunda suyunmu geldi yoksa agrisiz bi sekilde acilmanmi oldu ikisi cok onemli ..

öncelikle başınsağolsun, allah tekrar yaşatmasın..
inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına alıcaksın, endişe ve stres yapma..
bende 19+2 haftalık bebeğimi 18 gün önce kaybettim.. rahim ağzı yetmezliği ikinci trimester döneminde yaygın olarak çıkmakta..
doktorun tatmin etmiyorsa mutlaka başka doktorlara git, en önemlisi perinataloga gitmelisin..

Canim oncelikle allah sabir versin bir onceki dogumunda acilma olmusmuydu yoksa acilma olmadan kesemi patladi acilma olduysa rahim agzi yetmezligi diyebiliriz ama kese acilma olmadan patladiysa enfeksiyon olabilir bence iyi bir riskli gebelik uzmanina gitmen gerekir ayrica ben hic 5cm rahim agzi duymadim belki yanlis bakmistir doktorun

Biliyorum canim gununuz ayni birsey kalmamis ya 36 da prematur olmuyor zaten canim cok etrafimda 36 da doguran oldu kuveze bile girmediler siz yirttiniz artik bebisler iki hafta daha dursa cok iyi dogcaklar cok merak ediyorum bebisleri

ECEBEREN zaten doktorum kesin artık..bu ay sonu ankaraya gidicem kontrole..ondan sonra başlıcam gene çalışmalara...ağustosta devlete atanıcam inşallah sınıf öğretmeni olarak...E HEYET RAPORUYLA geçiştiririm heralde....yapcak bişey yok....

MDAA rahim ağzını diktirmenin bi sakıncası yok ...işini garantiye al derim.......allah yardımcın olsun...

MERYUSEM özel mesaj attım adresimi....

GURBETCİİ ayy çok heyecanlandımmm ....artık doğumda da aldırsan dikişleri bişey olmaz demi...

Ayy umudum agzindan bal damliyor sekerparem:)))
Kizin 40i cikinca izmire gelicem senide gormeye geliriz teyzesi:))
Unutma senin bebisin sekerlerini yiyicez
...
Rahim agzi 5 cm duyunca direk aklima BADE geliyor:)))canim cok opuyorum seni sen anladin ne demek istedigimi:)))))

Sahba cnm yok doguma kadar beklenirse rahim agzi deforme olur bu yuzden 37-38 haftalarda aliniyor bebek zorlar yoksa cnm..
Darisi sana cnm sen mangali netten al niye sizin orda 5-10 milyona yokmu bide para biriktirecem diyorsun kiziyorum sana haberin olsun...
Az ye mangalida birak zayifla sekerim
Kilo serklaj icin cok onemli ne kadar zayif o kadar iyi...

Denizcim o benim gibi pimpirikliler icin gecerli cnm:)))))
Ayy topigin en pasakli kadini benim :)))
Benim dr haftalik yap dedi ..
Ama senin acil serklaj bence 30 a kadar 15 gunde bi yap haftada birde esin sacini yattigin yerden yikasin ben oyle yaptim cunku:))))

Merhaba bende ilk açıklık duyduğumda dra sordum tekrar gebe kalsam aynı sorunu Yaşar mıyım diye. Bu doğumdan sonra bakarız belki serklaja ihtiyaç olmaz dedi. Bazen her gebelikte çıkmayabiliyormuş!

Gel canim gel herzaman beklerim ben o aralar yatiyor olacagim bebisi severim mucize bebekler bunlar ah canim bir dogurayim sekerleri isteyen herkese yollayacagim ne adaklar adadim yine yeterki dogsun anladim cnm bende ikinizi opuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…