Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
eceberen hosgeldın allah sabır versın bu bebısını saglıklakucagına al ınsaallah ıkızlerden ne kadar sonra gebe kaldın bende ıkızlerımı kaybettım 37.gun bugun

teşekkür ederim canım.başın sağolsun seninde çok zor.. buradaki hemen hemen herkes bu acının nedemek olduğunu bilip,anlıyodur

ben 2011 temmuz ayında kaybettim ikizleri. çok zordu dünya durdu sanki. şuanda 19+1 hamileyim fakat bu bebek bir mucize bizim için. 6 yıl boyunca 2 aşılama,ve 4 tüp bebek,4. denemde olmuştu ikizler..

yani olmuyordu bizim çocuğumuz.. bu sene 12 şubatta 6 haftalık hamile olduğumu öğrenince hepimiz şok olduk.. allahın bir mucizesi işte..

inşallhh en kısa zamanda acın diner ve kendini yeni bir hamileliğin,yeni bir mucizenin içinde bulursun... peki sebep rahim ağzı yetmezliğimi seninde canım??

Melek cnm kisa kollu da al uzun kolluda ama cogunluk kisa kollu olsun bide cok alma cabuk buyuyorlarmis ..
Bide uzun kollu ben magaza da bulamadim netten aldim bilgin olsun sezon yaz ya ondan herhalde..

ECEBEREN canim banyo ile ilgili sunu soyleyim birde buradaki arkadaslar cok az banyo yapiyo 20gunde bir falan ve kisa sureli ayakta yapiyorlar bilgin olsun

ayy..umudumm çok teşekkür ederimm... bende öyle biliyorum hatta ben ikizlerde 45 gün hastanede yattım kesinlikle izin vermiyorlardı banyoya. bu ddoktor yapabilirsib diyo ama bende 15 te bir falan yapıyorum aynen söylediğin gibi çabucak ve ayakta...

Canim ben yazacagim ama daha sonuclarim cikmadi ondan yazamiyorum yoksa aklimdasin ayrica sen universite hastanesine gitsen genetik bolumune ben kardiyavaskuler risk paneli(12mutasyon) baktircam desen hemen bakarlar canim bilgin olsun

kızlar benim bu talillerim hem ege üniversitesinde,

hemde istanbulda tüp bebek için gittiğim bahçeci kliniğinde yapıldı.

ikisindede aynı sonuçlar çıktı.. şöyle

FAKTÖR V R2..............HETEREZİGOT TAŞIYICI

MTHFR C677T.............HETEREZİGOT TAŞIYICI

MTHFR A1298C.......... HETEREZİGOT TAŞIYICI

SORUNLU OLANLAR BUNLAR. BİRDE HOMOZİGOT TAŞIYICI VAR O BİRAZ DAHA TEHLİKELİYMİŞ

Kizlar gogus catlamasini onlemek icin lansinoh kremi dogumdan 1 ay onceden kullanmak gerekiyormus sanirim , kullanmaya baslayan yada bilgisi olan var mi bu konuda ??

eceberen ikizlerin için çok üzüldüm,allah sabır versin canm.
mucize bebeğin hiç ummadığın zamanda geldiyse bence seni bırakmayacaktır,nedense ben öyle hissettim.
ben de 8 ay önce 25.haftamda kızımı kaybettim,çok hafif sancıyla açılmam olmuştu

bade benim gittiğim dr prof filan değil ama dikiş atıp da zamanında doğurttuğu bebeklere tanık oldum.ilk bebeğimde bana dikiş atmadı,rapor da vermemişti,şimdi yine ona gidiyorum çünkü artık çok ilgileniyor,bi dahakinde 12.haftada kesin dikiş diyor.fakat benden hiç böyle pıhtılaşma,tiroid ya da crp mi ne işte onlardan istemedi.(sadece rahim ağzı yetmezliğim olduğunu düşünüyor sanırım,şu an bile çok az açık,hamile olunca 12.haftada kesin dikiş diyor.)bu testleri neye göre istiyorlar,herkes yaptırmalı mı?özel hastanelerde yapılmıyor mu?ya bende de pıhtılaşma varsa.çünkü 12.haftamda kanama yaşamıştım,gerçi 1 ay içinde kanama alanı kayboldu ve herşey yoluna girdi ama nedeni öğrenilemedi ve 25.haftamda da açılma oldu ve sonrası malum
aa yumurta,yumurta kalitesini mi etkiliyormuş:)hergün yerim o zaman,yeter ki kaliteli olsun yumurtacım:)
canım dualarını eksik etme,inş ben de güzel hbri paylaşırım burda en kısa zamanda.
ahh annelerin emekleri unutulmaz.

MERRA GURBETCİ kizlar 37 bittimi sizin ayy heyecanlandim cok az kaldi buarada regrete hic gozukmuyor bu aralar ses ver regrete
regrete de pasam da gözükmüyorlar,onlar benim yol arkadaşımdı,bu ay birlikte hamiş olcaktık kısmetse ama onlar gözükmüyorlar

önceki kaybın için allah sabır versin,allahım bi daha yaşatmasın inş.sen demişsin ya 5 cm.benim de hamileliğimin 15.haftasında filan 5 cm'e yakın demişti,çok iyi bu konuda şanslısın demişti ama sonra bi daha baktı mı hatırlamıyorum bile 5 cm çok diil mi hakkaten ya!
bu arada benim de boy olarak iyi ama açılma var hatta hamile değilken yani şimdi bile rahim ağzın çok hassas ve çok hafif açık demişti.12.haftada kesin dikiş dedi.yani benim de mrk ettiğim soru bu:açıklık da boy kadar önemli mi?her ikisi de yetmezlik olarak mı adlandırılır?bilemedim gitti.
allah oğlunu sana bağışlasın,güzel hbrler verirsin bize umarım.

sahbamus ben de sınıf öğretmeniyim.bu sene kpss'ye mi girceksin?

niye bu kötü bişi mi yani 5 cm olması,gurbetci bişi söle...ben bişi anlamadım.
bu arada şaka maka nerdeyse doğurcan kız 38e ne kaldı şurda,maşallah

Merhaba bende ilk açıklık duyduğumda dra sordum tekrar gebe kalsam aynı sorunu Yaşar mıyım diye. Bu doğumdan sonra bakarız belki serklaja ihtiyaç olmaz dedi. Bazen her gebelikte çıkmayabiliyormuş!

bi kere dikiş atıldı mı diğer gebeliklerde de atılması gerekiyo diye biliyorum.umarım ben yanlış biliyorum.
benim dr dikiş atmak istememişti,enfeksiyon riskini göze almamak için,sonra 1 cm açıklığın kapandığını söylemişti ultrasondan bakıp sadece.sonra 1 ay sonra doğdu bebeğim

mmery tsh ne demek?
bu testler neye göre isteniyor?ben kendi dr.uma başka herhangi bir test yaptırmam gerek mi dedim.hayır dedi.kan testi,smear,idrar testleri dışında bişi yapmadı.özel hastane olduğu için mi acaba?
benim de 12.haftamda kanama olmuştu.arkadaşın 15 kiloluk bebeğini kucağıma aldığım gündü.ve tabi bi de sahilde saatlerce yürüdüğüm gün.nedeni hakkında bişi söylememişlerdi.ya bende de pıhtılaşma filan varsa?bunları neden istememiş olabilir?
gebzede riskli gebelik uzmanı yok.aslında arda lembet bana yakın ama özel sigortam filan yok.
benim dr.um rahim ağzı 12.haftada dikilecekten başka bişi demiyor,şu an bile sımsıkı kapalı değilmiş benim rahim ağzı.buna dayanarak mı erken doğumumun başka nedeni olmadığını düşünüyor ve başka test istemiyor acaba?ben bebiş çalışmalarına başladım,bu testler hamişken de yapılır mı?ne çok soru sordum kusuruma bakma ama içimde bi huzursuzluk var.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum:44::

Aryamia tatlim.valla haftaya artik dogum baslar gor bak ...
5 cm degilmis cnm normali 3,5-4 cm mis ..
Her olcumde bir olmuyor cnm bunuda unutma

Canım biz uzunda aldık kısada.ama yaz bebeği olucagı için kısa cogunlukta.benim eşimde aynen öyle.eminim biçogunu giyemeyecek.hatta marks&spencerden hastane çıkısı tarzı bı set almış dışarının fıyatının 4 5katı.gıyemez zor cunku göbek bagı düşünülmemiş.bıeaz büyüğünü alsa iyiydi geçti artık.fazla alma bence.benim fikrim.masallah haftlar ilerliyor

Canım tsh.tiroidden salgılanan bi hormonun adı.ve rutin gebelik istemlerinde mutlaka bulunuyo.gebeliği ögrenır öğrenmez beta hcg hbg vs yanındavtsh kesin ıstenen tetkik.bence sanada yapılmış olabilir.erken doğumu tetıklıyo azlığı yada fazlalığı dıye bılıyorum ama??cevaplamak istedim nacizane fikrim

Kızlar ben hiç çatlamadım yırtılmadım sanırım buna güvenerek bişey kullanmıyorum.evdevsürüp sürüştüyodum yağlı pehlivan gibi geziyodum kakao yağları çatlak kremleri vs.malum suan hastnedeyım canımda istemiyo zaten.ama göğüs kremini merak ettim.ucu için değil dimi bahsettiğiniz?

Beni merak eden ve dua eden arkadaslr cok sagolun duabnzi eksk etmeyn dun resmen dogm sancmm basladi metalinde dedigi gibi nstyi biturlu dogru yeere baglamiyolrdi bsglattm ve 50 30 40 a vuran 5 dk arayla sancm oldu allahtn dojtr geldi bakti elle muayeneede 1 cm acilma 1.5 rahm boyu ve bebegnn dikise baskisi oldugu belrlendi sanci nidilata ragmn kesilmeynce sktif dogm basladi diye marasa gonderdilr burasi berbat cok kotuym kasilmalarm gecti yapistilr birakmiyilr garip bir korku ve his var icimde tutsk gibi hissediyorm kendmi bunaldm kendi hastanemdeykn cikartmasalr emin ellrdeym diyodm buradn kacmk istiyorm cok gerrk olur yine dogum baslarsa kayserideki doktorma gidecm bide sekerm yoktu israrla sekermi olcuyolr anlamadm kanda cikti galiba yarn cikmk istiyorm lutfn dua edin 37 olaym raziym kendi hastanmde dogurur 2.gun bebegmi alr evime giderm yani annelere cok bunaldm

Canım biliyosun o bahsettiğin aktif doğum sancısı 10gun önce basıma geldi.2dkya düşmüştü benim 2 cm açıklık ve rahım ağzı 1,4cm bebeğin kafası dikişi zorluyodu.ama bak durdu.hatta nazar degdırmeyım kendıme allah esırgesın 12tane içtiğim nidilatı 6ya düşürdüler.endişelenme lütfen gecıcek canım.konussan kendımı ıyı hıssedıyorum dıye??ama hastanede kalmanda tedbir acısından iyi canım.inşallah en az 37yi görüceksin

Mlkyyy canm inan bende isterm hadtanede olmayi ama coj sinir bozuculr bisuru doktr girip cikiyo asla hastayla muhattap olmuyolr rutin ne gerekiyisa yyapiyi hemsiirelr ama dojtrlr kopek gibi azarliyo bisey soyetmiyo ve asla konusmuyolr iyiymm gidebilrmiyim diyorm cvp vermiyolr kucuk bir kiz var odada mutfak tezgahndn dusms kizlk organi tezgaha carpms tamamb sisms tualete gidince sislik patlams kiz agridnn ortaligi inletiyo kimse bakmiyo cildrdk resmnn kendmmmi dusundm dikise bisey olsa uzun bir sure kimse ilgilnmick ondn cikmmk istiyorm

Arkadaşım tsh tahlilini her hamileye yapıyorlar.Sen farketmemişsindir,yapılmıştır sanada..pıhtılaşma testlerinide doktorlar istemedi ben yaptırdım.Özel hastanelerde yapılmıyor.En sağlamı özel labaratuvarda yada araştırma hastanesinde yaptırmak.

Efulim cnm daha iyi olursun insallah..
Ama sakin altan kucalatma kendini mademki ilgilenmiyorlar sende cevabini ver kasilmalarinda gecti ise bence cik evine..

kızlar bugün doktora gittim ve güzel haberlerle geldim. Hala kanamam devam ediyor dedim; doktor kontrol etti ve rahmin kalınlaşmış. birkaç haftaya kadar adet olursun, dedi. Beni çok iyi gördüğünü söyledi. doğumdan sonra psikolojik olarak dağılmıştım; beni toplayan, kendime getiren sizlerdiniz. bir de geçen hafta doğum yapmış bir kadından bahsetti. ikizleri 30 haftalık doğmuş ve bebekler canavar gibiymiş bu bilgiden hareketle 30 u geçen bütün hamilelerimiz derin bir nefes alabilir. İkizler daha küçük doğuyor biliyorsunuz, onlar doktorun deyimiyle canavar gibiyse sizinkiler ne olur bilemiyorum artık.
umarım herkes iyidir; efulim doğum sancın tutmuş galiba. tüm devlet hastaneleri aynı. Bende kilis te aynı muameleyi görmüştüm. inşallah bir kaç hafta daha durur bebeğin; Allah yardımcın olsun canım.
milkky ve denizzz umarım iyisinizdir. dayanın kızlar; son bi gayret
bugün bir yazı okudum. Kevser suresi evladını kaybetmiş annelere bir müjdedir diyordu ama sebebini açıklamamıştı. Bilen var mı aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…