Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Umudum ve Aryamia beni merak etmişsiniz kızlar aslında çok detaylı olmasada genelde okuyorum takipteyim herkes iyi maşallah ..Ben ay başından beri il il geziyorum :) bu ay bebek için çok çok ama istekliydim ama bu gezme esnasında öncelikle ben sonra eşim çok ciddi şekilde hastalandık ve bu ay hiç ayrılmadan çalışma yapma niyetinde olmamıza rağmen eşim acil işleri çıkınca gitmek zorunda kaldı benimde işimle ilgili bir sınavım vardı onunla gidemedim sınavın hemen akşamına bilet aldım eşimin yanına ama eşimin gittiği akşamın ertesi günü ovulasyon testi en belirgin çizgiyi verdi ((((((( ovulasyondan 2,5 gün önce ve 2 gün sonra 1 kere çalışma oldu hamilelik biraz zor görünüyor ( bu ay çok istiyorum bakalım ne olacak hayatımda hiç böyle üşütmemiştim buna rağmen belki hamile kalırım diye ilaç da içmiyorum ..bende gelişmeler böyle kızlar ..

Efulim,hastanede olduğunu biliyorum çok çok geçmiş olsun cnm sık dişini tamamla haftalarını inşallah :))

Merra,maşallah cnm sende tamamlıyorsun birer birer haftaları darısı 38 40 a olsun inşallah :)

Gurbetçi ,sanada 41 kere maşallah cnm az kaldı dualarım seninle cnm faceden görüyorum prensesin eşyaları hepsi çok güzel sağlıkla güzel günlerde kullansın inşallah

Paşa,ses ver kız özledim seni çok :)çalışmalar ne durumda bu ay güzel haberi veriyormusun bize ..kilo durumları ne :))))

Umudum cnm maşallah herşey yolunda gidiyor ..kaç haftalık oldun ? nasıl gidiyor yatmak :)

Metal,cnm eşinin bizim için kutsal topraklarda ettiği dualar için tekrar tekrar teşekkür ederim Allah razı olsun nasıl güzel ince bir davranıştır bu Allah bu güzel kalbinize göre versin inşallah hep yüzünüz gülsün İnş cnm :)

Aryamia ,senin nasıl gidiyor hamilelik çalışmaları cnm

Şahmamus ,maşallah hem buraya hem Facebook da enerji verdin cnm :)

Bade,nasılsın inşallah iyice toparlamışsındır cnm

Feryal ,canım bir ara bir ses ver seni ve gelişmeleri çok merak ediyorum ...

Mmery,senden en kısa zamanda hayırlısıyla hamiş haberi bekliyorum İnş cnm :)

Mumudihaba,canım nasılsın ? Herşey yolunda mı kaç haftalık oldun senden gelen her iyi habere çok ama çok seviniyorum cnm inşallah bize hep güzel haberler ver

Diğer tüm hamişler hamile kalmaya çalışanlar hepiniz hep güzel olumlu sağlık haberleri verin inşallah :)))

SAHBAMUS

valla dediğin gibi yıllarca tutmadı tutmadı..... zamanı buymuş demekki:))

yalnız serklajla kilo arasındakiilişkiden bahsetmişsiniz.. bende 59'dum şuan 69 oldum hep yatıtorum ve yattığım yerden hep yiyiyorum herşieyi yiyiyorum hemde.. doktor bana böyle gidersen 25-30 kilo alarak tamamlarsın dedi((

ama serklaj taşımaz falan demedi.. nasıl bişey acaba

Kızlar bu sancı nasıl bir şey. Dr da sorduğunda yanıt veremiyorum bebek mi sancımı diye. Dünden beri göbeğimin altında tekmeye benzer şeyler hıssedıyorum. Ama benım kız şimdiye kadar oralardan tekme atmadı. Birde o dediğim şey gerçekleştiğinde aniden ahh sesim çıkıyor öyle acılı falan değil ama garip bir şey. Perşembe makinaya bağlayacaklar sancı için, böyle devam ederse beklesem geç kalırmıyım? Bilemedim eldede yalnız olmak korkutuyor. Annesiz kalmak ne kötüymüş böyle zamanlarda tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne (

canımm allah korusunn.. değildir inşallahh..

ben kendi yaşadığımı söyliyeyim.. öyle tekme gibi falan değil, bıçak gibi saplanan şeydi.. ve sürekli olarak tüm gece sürmüştü yani nasıl anlatayım.. saatte bir,yarım saatte bir,sonra 10 dakika ve daha sonra 5 dak.düştü. ama kesinlikle bıçak gibi ve karnın tek bir yerine değil, çeşitli yerlerine giriyodu...

belki iyice güçlendi bebek tekmeleri acıtıyo seni.. o yüzden ahh sesin çıkıyo... allaha emanettt

Gurbetciii,slm canım telde yazınca bendede yazıyorum yazıyorum sonra cevapla diyorum lütfen giriş yapın diyor tüm yazdıklarım uçuyor..şu kilo meselesine gelince ben ilk hamileliğinden 14 kilo kadar zayıfım ama hala ince değilim balık etli denilebilir bana :)) ama hiç bırakmıyorum artık kendine 2-3 kilo aldığım an hemen dikkat etmeye başlıyorum aslında şu halimden 4-5 kilo zayıf olsam süper olur kiloyla ilgili doktorun dediği dikiş başarısını düşürüyor ..erken doğuma neden oluyor zor hamile kalmaya sebep oluyor işte yani sonuçta herşeye zarar ..,

DENİZZZZ
canım kasılırken kasıklarından başlayıp rahmin tepe noktasına kadar sertlik oluyo.fakat tek taraflı degıl rahmının tamamı.benım o sırada kalbim hızlı çarpıyo yüzümde kalp gibi atıyo.elini göbeğine koyduğunda avuçlarında bi toplanma hissi hissedersin.benım bazen bu esnada adet sancısına benzer bı ağrıda olusuyo.kasılma hissettıgın an sırt ustu yatıyosan sol yanına yat bol su iç

Ragrete cnm darisi sana olsun cnm..
Dualarin icin cok tesekkurler hadi hamis haberi istiyorum ya:)
Opuyorum cnm:-*
Deniz cnm senin kiz gonmustur belki cnm ayaklariyla dikisi vuruyordur cnm..
Bas asagi olsa rahatlarsin cnm..
Kilo isine gelince ben 20-25 arasinda cok yiyordum ve 6 kilo aldim dr hoooop dedi kiloma kiziyor ki 14 kilo aldim cok diyor ben o kadar cok yiyen biride degilim yattigim icin aliyorum..
Bence kilolariniza dikkat edin ..
Abur cubur hamur isi yiyeceginize sebze meyve et tavuk yiyin cunku kilo alin ca her yeriniz agiriyor benim suan agridigi gibi zafifken agrim yoktu su iki haftadir her yerim agiriyor valla...

İnşallah bebektir daha 26. Haftayı yeni bitirdim. Henüz çokkkkk küçükkkk . Sağolasın...

Melek canım,güzel dileklerin için çok teşekkürler :)) sende sağlıkla 38 40 haftaları gör inşallah :)))))

arakadşalr ben iki sabahtır sol elimde uyuşma ve karıncalanamayla uyanıyorum

bu vücutta su toplanması,ödemle ilgili birşeymiydi??? bunun son aylarda ortaya çıkan bir şikayet olduğunu sanıyordum.. doktoru arıyayımmı??önemli birşeymi?? bilgisi olan varmı acaba??

Göbeğimde toplanma hissi yok. Sadece göbek altı kısmında saat tik takı gibi o kadar sık değil ama. Bebekler böyle sık sık tekme atar mı bu aylarda bayada güçlü bebeğe yormak istiyorum ben :))
Yatış şeklimi değiştirmeyi deneyim. Sağlasınız canım.

canım benim kasılma adet sancısı ve kalp karpıntısıyla oluyor ve karnım birden semsert oluyor yaklaşık 1 dk sürüyor.
belki o bebeğin hıçkırığıdır.

genelde kalsiyum-magnezyum eksikliğinden ve dengesizliğinden olur canım
hap kullanıyormusun

o ritmik pıt pıtlar hıçkırık canım,benim de hergün oluyor bazen 1-2 dk sürüyor:))

maşallah sana bende şükür azıcık çatladım:)
krem meme ucu için sonrasına yatırım bana da deneyimli arkadaşlar tavsiye etti 32 den itibaren kullanın diyolar
ben lansinoh aldım.hergün süremesem de unuttuğum için çoğunlukla sürüyorum sonra açıp memişleri biraz havalandırıyorum hem de krem kuruyor bu arada.inş. işe yarar sonrasında acı çekmeyiz

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 18-06-2013

Hamileliğimin 36. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 28 gün kaldı.

Bebeğinizin vücudundaki yağ oranının %2-%3 den %8 e yükselmesi yaklaşık 8 hafta aldı. Doğum öncesi gelişimin sonunda, bebeğinizin vücudundaki yağ oranı yaklaşık %15'de sabit kalacaktır. Bu koruyucu yağ dolgusu doğumdan sonra bebeğinizi sıcak tutmaya yardımcı olacaktır. Artık doktorunuzla haftada bir randevularınıza başlamalısınız.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2700 gr. - Yaklaşık boyu : 47.4 cm. (Baştan Topuğa)

Eceberen canım karpal tünel sendromu diye bir şey duymuştum.Hamilelikte sık görülen bir şeymiş.Bir tür sinir sıkışması.Ellerde uyuşma oluyor.özellikle yüzük parmağı ve küçük parmakta.Araştır istersen.

Regrete bebşllerin ne zaman geleceği pek belli olmuyor.Bu hamileliğimde sadece iki kez birlikte olmuştuk.Öyle ovulasyon takibi filan da yapmadım.Kısmet belki sizin bebiş süpriz yapar.İnşallah.

Evet deniiz pıtpıt ritmikse muhtemelen hıçkırıyodur.ben çok kilo almadım göbişimde sadece bebek var yag yok bu nedenle çok aşırı hıssedıyorum hareketleri.aekadasımın haftası senınle aynı çok hissetmıyomus dru aşırı kılodan demiş bebegı 900gram vücudu benım 2katım:)merra bende baslayım o zaman kremlere.bi göğsümün ucu içe dönük muhtemelen o canımı acıtcak bi hayli.kalkan niplette fılan varmış onlarla bırlıkte kremde kullanıyım.masallah bugun 36bitti degılmı darısı 38 40lara

kalkan niplette fılan varmış ........... o ne ???
ben aventin göğüs kalkanını da aldım ama o doğumdan sonra kullanılıyor

Hastanemi nizamiyemi anlamadm 5te geldi temzlikci herkezi uyandrdi yataklari duzledi kendnce gitti cildiracm temzlikcisi bile artist benm buradn kacmam lazim iyi adami hastaeder bu hastane

sabır sabır sabır...
bebiş için herşey,stres yaptıkça kasılmaların tetiklenir.37 ye kadar ha gayret sonra kendi dr unda doğurursun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…