Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
GURBETÇİ vazgeçtim kız...A101e GELİYORMUŞ BU HAFTA ...12 lira :)) KIZ SEN TUTUMLUSUN MAŞALLAH...BENİDE YETİŞTİR.... BEN TUTAMIYORUM PARAYI.....kıs serklajda kilo çokmu önemliymiş...eyvah taşımazsa ya benim kilom serklajııı..... yaaaaaaa :44::44::44:

ECEBEREN şu sperm olayı nasıl birşey yaa...hergün dene dene bi tutturma yıllardır kendiliğinden tut....çok enteresan yaaa....yıllardır nediye tutmamış...seninyumurta misafir kabul etmemiş hiç... ŞANSLI HATUNSUN....BU BEBEĞE GÖZÜN GİBİ BAKICAKSIN....AMAN DİYİM ..AMAAANNN !!!!

ARYAMİA canım benim tiroid sorunum var...raporum var...%40...ÖMSS sınavına girdimde..bizleri atıyacaklarını söylediler istediğimiz şehre....bakalım..ankara istiyorum..bekleyip görcez...sen devlettemisin?

EFULİM....canım güçlü kadınsın...dayan...inşallah 37leri görceksin.....BEN İYİYİM..ONLARR YALANCI SANCILARDI ..HİÇBİRŞEYİM YOK BENİM...EVİME GİDİP EVİMDE DİNLENİCEM...sürekli böyle pozitif şeyler konuş kendi kendine....

FUZULİCİM ...oohh banada moral oldun kısss......çok sevindim...hadi hayırlısı...NE ZAMAN BAŞLIYABİLİRMİŞSİN çalışmalara sordunmu.....HADİ HAYIRLISI.......kevser suresine bakayım..bende kuran öğrendim...bugün YASİN okudum...kevseride okyum arapçasından bulayımda ...

KISLAAAARRR HAYDİNDİDİ GÖRÜŞÜRÜK

Evet mlkyy cim, ben de de yok henuz masallah , ama gogus ucu cok aciyormus ve kullanima onceden baslamak lazimmis , bana da dogum yapan bi arkadasim simdiden kullanmami onerdi , kullan canim aci cekmeyelim ,

Sahba cnm valla calisinca paranin kiymetini anladim :)
Sende cocuk istiyorsun para lazim tutumlu olma zamani ben senin bi daha kayip yasamani istemiyorum..
Evet kilo serlaji etkiliyor bence 60 55 olmaya bak sen ben 54.4 kilo ile hamile kalmisim kontrol kagidinda hemsire soyledi...
Kizlar bu meme ucu kremini son kontrolumde dr sordum eger suan catlama yoksa gerek yok dedi bende de catlama yok yanliz ucunda sari bisey var o kadar...
Kizlarrrrrr prolutonumu vurundum bitiiiiiiii.cok sukur rabbim bu gunleri bana gosterdi cok mutluyum darisu size olsun...36 vurundum sonu bilginiz olsun genelde 34 birakiliyor benim dr 36 dedi bilginize....
Kizlar benim heyacanim hic yok ya niye boyle oldum bilmiyorum hic heyecanim yok sasirtilacak sekilde ..

Gurbetci, benim 32 de kesti dr um ,
Benimde yok ama bebek emmeye baslayinca birden catliyomus , ben de garip bi his var , her an bisi olacakmis gibi yaklastikca heyecan sanirim

canım iki doktorla görüştüm bu süreçte. Doğumumu yaptıran ve bugün de görüştüğüm doktorum 3 ay yeterli dedi. Yani 1 ay sonra başlayabilirmişim. Diğer Kocaeli de görüştüğüm doktorsa bu durumda 6 ay yeterlidir, rahmin tam toparlansın demişti. Ben okulda raporla uğraşmak istemediğim için şubat ayına kadar bekleyeceğim inşallah. geçen sefer eylül de hamile kalmıştım. okul canıma okumuştu; her hafta acildeydim gene de rapor alamamıştım. daha doğrusu 5 gün veriyorlardı, sonra bir hafta okula gidiyordum. O hafta hastalanıp tekrar rapor alıyordum. Heyet için çok uğraştım ama alamadım.
sana da tavsiyem 2. dönem çalışmalara başlaman yönünde olur. Sınıf öğretmenisin; okul oldukça yorucu olacaktır. Yeni bir şehir, taşınma düzen oturtma filan derken zaman akıp geçer zaten. 2. dönem hamile kalırsan da raporla ilk 3 ayı geçirirsin; serkajdan sonra da heyet alırsın. zaten yaz tatili giriyor araya. Gene sen bilirsin ama devlette rapor olayı çok geriyor insanı. Ben ilk kanamamı bir sınav günü sonrası yaşamıştım ama ne kanama...4 gün hastanede yattım; düşük yapıyorsun demişlerdi. hep stres olduğumdan işte...acele etme arkadaşım; kolay şeyler yaşamadık hiçbirimiz. Ama inşallah bebeklerimize kavuşacağız.

GURBETCİ sen ne diyosun yahuu...72-- 75 kg arası oynayıp duruyom...15 kilo mu vermem lazım yanı...:18::18::18::18::18:
bende bu ay sonu doktor dönüşü hemen hamile kalma derdindeyim..nasıl verem 1-2 ayda bukadar kiloyuu... şişko olmakla rahime atılan dikiş arasında ne gibi bi ilişki var anlamadım......

FUZULİ... ben ağustosta atanacağım....heyet raporunda nasıl problem oluyor anlamadım....o kadar kaybım var....bana vermiceklerdekime vericekler..vermezlerse ben ayağa kalkıp hiç gidememki riske atacak lüksüm yok kalmadı artık...NEDEN SIKINTI YARATIYOLAR...MUAYENE ETTİĞİN DOKTOR DURUMUNU BİLDİRSE FELAN OLMUYORMU ÖYLE....

Sahba cnm valla o kadar okumadim
Ama pasama arda bey demis kiz kactan 75 geldi bence sende biraz fedakarlik yap hic degilse 65 olmaya bak ..

İlk 3 ay asıl zorluk çektiğimiz zamanlar ya; ama henüz serkaj yapılmamış oluyor. O yüzden gıcıklık yapıp heyet vermeyebilirler. Gerçi Ankara da pek çok hastane var; biri vermezse diğeri verir. En geç eylül gibi başlıyorsun o zaman çalışmalara önce seni takip edecek doktorla bir konuş rapor işini; benimki önce tamam demiş, sonra iş uzadıkça oturarak ders anlat filan demişti. Öğretmenliği kolay bi iş zannediyorlar ya
senin durumun benden kolay gerçi; dedim ya Ankara da birşekilde rapor alırsın ama doktoru ayarla önce. Sonrası Allah kerim

Aryamia tatlim.valla haftaya artik dogum baslar gor bak ...
5 cm degilmis cnm normali 3,5-4 cm mis ..
Her olcumde bir olmuyor cnm bunuda unutma
benimki 4ten bile fazla mıydı neydi canım neyse denicem ve görcez nolcak.
bu arada seni gördükçe umudum artıyor,çok mutlu oluyorum caniko
canım çok sağol valla rahatladım bi an,onca şeyi görünce kafam allak bullak olmuştu.
dualarımız seninle canım,allah yardımcın olsun.

badecim sağol canım.pıhtılaşma testi yaptırsam mı ben de ne dersin?

iyi olmana,güzel hbrlere çok sevindim canım,inş.bigün yeni hamişliğini yaşıcaz burda birlikte.

canım beni affet ömss neydi ki?hayırlısı olsun inş ank. olur.ben mersine giderken her zaman 1-2 hafta ank.da kalırım.belki bigün görüşürüz heabu arada ben devletteyim 7 yıl bitmek üzere.

evet canım haklısın,dikişe kadar rapor zor.ben de o yüzden mayıs haziranda hamile kalmak istiyorum ki ilk 2-3 ay tatille geçsin.ama kısmet hemen olmazsa yandık

canım tsh troid hormonu demek bir kontrol et bakalım test kagıtlarını yokmu?
aslında varsada önemi yok çünkü normal bir kadın bile 3 ayda bu kontrolu yaptırmalı.
tsh direk metobolizmamımızı etkiliyo,önemli bir hormon ve sadece adetin 3.günü bakılıyor.

bence adetin 3.günü mutlaka doktoruna tüm hormon tahlillerini istedigini söyle?
fsh,lh,tsh bunlar yumurtlama ve troid için önemli testler.
ayrıca eastrdol du sanırım o da kaliteli yumurta ile ilgili ip ucu veriyormus.
glikoz u da unutmayalım açlık kan sekerini de öğrenirsen iyi olur.

ayrıca tsh hamile kalmayı engelliyor yüksekliği.
eğer sorun varsa ve ilaç kullanmazsan gebelikte hem erken doguma,düşüğe hem de bebekte zeka sorunlarına yol açıyor.
çok önemli sakın ihmal etme.

bu arada kan pıhtılasması testlerini yaptırmalısın bence.ben gittim ünv hastanesinde hikayemi anlattım yaptırdım.
doktorumda iyi fikir dedi.bende 1 gen de sorun cıktı ama hamilelkte igne sart dediler.
dedim cok etkilermi ki ben diger hamileligimde pıhtılasma sorunu yasamadım.
doktorumda dedi ki onda yasamadıgın bir dahakinde yasamayacagın anlamına gelmez.
bence elimizden geleni yapalım canım.

Hastanemi nizamiyemi anlamadm 5te geldi temzlikci herkezi uyandrdi yataklari duzledi kendnce gitti cildiracm temzlikcisi bile artist benm buradn kacmam lazim iyi adami hastaeder bu hastane

GURBETCİ-----------oyy gurbetci ooyyyy....ne ettin sen...yemiyom içmiyom temam.......bugünden itibaren başladım diyete.... kısss bu özgür deren heyet raporunda problem çıkarırmı....Bİ GİTTİĞİNDE DOKTORA ÖZELLİKLE BUNU SORARMISIN???

FUZULİİ------- canım ilk 3 ay benim hamileliklerimde çok şükür problemlerim olmadı hiç...aynen işime gittim geldimdi....20 haftaya kadar olmadı..bi gece aniden kanamayla oldu....hacettepe prof özgür derene gidicim ankarada....verir heralde..

ARYAMİA------ben 7 yıldır rehabilitasyon merkezindeyim zihinsel engelliler öğretmenlii yaptım..sertifika aldıydım 2005 te...öyle başladım çalışmaya....ya ne biliyim engelli öğretmen alımı yapılcakmış..bende rapor alabiliyomuşum...şaşırdım..engelli deyince aklımıza direk kör topal felan gelir ya......çok şükür öyle durumlarım yok...ama ölene kadar ilaca mahkumum tiroid bezlerim az çalışınca...e bide kulağımda hafif işitme kaybı var...rahimdede septum vardı kestirdim az bişey var onuda değerlendirdiler....bende rapor aldım hepsinden....toplam özür oranı %40 raporun olunca ÖMSS sınavına girebiliyomuşun..başvurdum sınava... tesadüf eseri başvurdum sınava..yoksa hiiç bi bilgim yoktu....ÖMSS(özürlü memur seçme sınavı) ile 1000 tane ağustosta öğretmen alıcaklar ama istediğimiz şehre....böyle bi durum var işte...atandım aslındada 3 ay önce ankaraya çocuk esirgeme kurumuna öğretmen olarak ama gitmedim..MEB i bekliyom...ağustosta kesin öğretmeniz....

nabersiniz bakeemm??? şükür rabbime sabahıda gördük....İNŞALLAH DOĞURMAMIŞINIZDIR...aman diyim ama sıkın dişinizi.....

EFULİMCİM gecen nasıl geçti ..umarım bebişin duruyodur karnında hala.... hadindidi öptüüm görüşürük

sagol caNIM sende bebecıgını saglıkla al ınsaallah kucagına
maalesef canım 4drun farkedemedıgı 1drunda farkettıgı ama kayıptan sonra söyledıgı rahım agzı yetmezlıgı 4marta 4,5cm dı 23marta 2,5cmdı ben habersız bırseyden anlamaz calıs dedıler hersey harıka dedıler bende kendımı harıka hısedıyordum

Sahba sanada gunaydin looo:))))
Kiz valla kilo etkiloyor ver sen en iyisi ragretede veriyor bak kilolu degilde galiba ama yine isini garantiye aliyor bence sende elinden gelenin en fazlasini yap..
Soruyum cnm :)
Kizlar sabah o kadar yazdim sonra ne oldu telefon kapanmazmi kendiliginden ayyy telefonu kiracaktim nerdeyse...
Neyse kisa yaziyim bari aryamia cnm sende benim haftalarima gelicen ve yeni gelenlere umut olucaksin...
Efulim cnm o askeriyeye dahil olma cnm kalkma hep yat nst yi senin yanina getirsinler sen gitme.yok illaki geleceksin dediklerinde tekerlekli sandalye iste cnm her seye dikisini bahane yap cnm kolay gelsin..

Günaydın hamişler,hamiş adayları ve anneler.

Efulim canım iyi olmana sevindim.İnşallah haastaneden çıkarsın.Evine dönersin.

Fuzuli güzel haberler vermişsin.Artık Paşam,Aryamia,Sahbamus,Regrete,Mmry ve diğer çalışmalara başlayan arkadaşlardan hayırlı haberler bekliyoruz.Uzasın listelerrrr.

Doğumu yaklaşan arkadaşlar beni çok heyecanlandırıyorsunuz.Rabbim hayırlısıyla sıralı doğumlar versin.Sizden sonra sıra bize geliyorrr.

Öpüldünüz canlar.Gününüz güzel ve aydınlık olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…