Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar uzun zamandır girmiyordum siteye aralık ayındaki başarısız tüp bebek denememden sonra sizlere anlatacak pek birşeyim olamadı malesef.. bu arada bende hem kafamı toplamaya çalıştım..hemde bazı öenmli testler yaptırdım.. bir ço kanpırtılaşması, genetik ve kromozom testleri yaptırdım.. ve hepside normal çıktı..şimdi şubat sonunda tekrar başlıycak Allah kısmet ederse..mücadelem devam ediyor yani kızlar..,
bu arada el muallim bebklerinin iyi olmasına çok sevindimm.. liyadora serklaj da olmuşsun canım..bebişlerini inşallah sağ salim kucağına alıcaksın..yağmurcum..inşallah sende bebişinde iyidir..edamercinde bu sefer iyi galiba geçmişi fazla okuyamadım ama..Allah diğer haile arkadaşlarada sağlıklı hayırlı hamilelikler ve doğumlar nasip etsin..
samyeli seninde bekleyiş devam ediyor galiba..Allah yardımcın olsun..
toprakcımmmmmmm hemşomm sen nerelerdesinn..özelden de yazmıyosun...özledim:))))
hepiniz Allah emanet olun kızlar.. öptüm hepinizi...

selam kızlar ben de uzun zamandır yazamadım buraya ama arada okumaya çalışıyorum
aramıza katılanlar çoğalmış inşallah allah hepinize yavrularınızı sağlıkla kucaklarınıza almayı kısmet eder

yarencim yeni deneme için iyi şanslar şimdiden canım

el muallim canım mutlaka biliyorsundur ama ben yine de yazayım istedim humana still-tee
sütü oldukça iyi çoğaltıyor
kuzucukların inşallah çabucak kilo alırlar da kucağında evişinize geçersiniz hep birlikte

biz de 9unda 1 yaşımızı doldurduk zaman çabuk geçiyor
rabbim sizlere de doğumlarını ve doğumgünlerini kutlamayı nasip etsin

canım,,, ben sen ortalarda olmayınca dedim kesin bu hamile. hayırlısı canım. allah inşallah olmayan herkese nasip eder. bende doktorumu değiştirme kararı aldım. remzi bey klomen verdi ama yumurta takibi yapmadı. 2 aydır böyle devam etti. bende sinir oldum, şimdi akşama başka doktora gitcem.

hoşgeldin yarencim çok şükür iyiz
testlerinin normal çıkmasına sevindin en ksıa zamanda seni armıza bekliyoruz cnm
ssalslan maşlalhh kuzunaa büyümüşşş

Selam kızlar bugün doktora gittim.Ne yazıkki rahimağzı dikişe kadar açılmış.Çok korkuyorum.Bugün 26 bitti.Doktorum çok karamsar olma ama tabi açılması bizim açımızdan iyi olmadı dedi.Hemen ciğer geliştirici iğneyi vurdu.Bilmiyorum ne olacak.En azından 2 hafta daha geçse iyi olur dedi.Daha sonra 30 daha sonra da 32 yi hedefliyoruz dedi.Çok skıntılıyım.Allah ım hepimize bebişlerini nasip etsin...

Canım mümkün olduğunca istirahat et bari..Kaç cm di serklajın olduğunda ?

canım inşallahhhh miniğin sizi yanıltır ve son haftaya kadar bekler bundan sonrasına daha dikakt et olurmu stres kasılmıya tetikliyor bildiğin gib hoş benim hamileik hep stresle geçti ama bi yandan da içimden diyodum sağlıcakla alıcam ee tabi kaybetme korkusuu neler neler psikolojim bozulmuştu. Benimde 14 haftada 1 parmak oturuyordu rahim ağzına açıktı yani aynı haftada rahim boyu 34mm olark ölçüldü ama bak 38 haftada doğum yaptım onu da ben istedim belkide bekleyecekti kaybetme korkusuna dayanamayıp alın dedim ... ayrıca kasılma için su içtim sürekli günde en az 3 lt içtim yürümedim sadece bahçede oturdum .... birde ne kadar etkisi var bilmiyorum ama progestan 26 haftaya kadar crirnone jel kullandım ... dikiş yoktu ama riskim vardı ......

Rabbim bir daha sınamasın hiç birimizi... Edamecrin sabırlı ol dua et bol boll tespih çek duanında gücüne inanıyorum ben yatarken sürekli tesbih çekerdim ayrıca tevriciye 4444 tane oudu yusuf süresi okundu yavrum için ... şimdi adı da Yusuf... Rabbim hepinizin bebişini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin... Dualarımdasınız...

Edacım yağmurcn haklı,strese girmemeye çalış..Dua oku bol bol..Meryem suresini özellikle..

28.hafta için ne diyorsunuz? Bir bilginiz var mı kızlar? Yani 28 görürüm diye umuyorum.

Canım inşallah Allah ın izniyle görürsün...:Saruboceq:
Ancak kendi adıma benim moralim çok bozuldu....Dikişe kadar açılması...Offff....bir de ikiz..mafoldumben mafoldumben

ya kızlar hemen karamsarlığa kapılmayın
direk yatak istirahatine devam
ben 4 lt.ye kadar su içtim 1 -1,5 ay boyunca her gün
8 tane 0.5lik pet şişeyi hergün sabah doldurtup ertesi sabaha kadar ne yapıp edip bitiriyordum
28 birçok riskin elimine edildiğ hafta artık canım sonrasında rahimde geçireceği her hafta her gün üzerine +lar koyuyor
ama kendine 28i hedef koyma sonuna kadar diye şartlandır kendini 34-36yı düşün kendini ve vücudunu buna motive et
dikişin amacı bu değil mi zaten
rahim ağzının açılmasını engellemek
biliyorsunuz benimki 3 cm açılmıştı ve kesem dışarı sarkmış yani doğum başlamıştı sonrasında da hep sadece dikiş tuttu ki bu 20. haftadaydı

Edacım benimde ilk hedefim 28 di ama o kadar çok acı hikaye gördüm ki korkmuştum sonra kendi kendime dedim ilk hedef 32 sonra 34 sonra 36 adım adım lerlicem dedim her geçirdiğim bir gün için RABBıME binlerce kes şükür ettim... 28. Hafta tabiki yaşam sınırı fakat çok tehlikeli yani % kaç bebek yaşıyor küvözde geçen günler hatta aylar Rabbim yaşatmasın ben bu korkuyla gezmediğim prematüre sayfası kalmadı bakmadığım prematüre bebek kalmadı onlara baktıkça daha kötü oldum lütfen mümkün olduğunca bu topic hariç prematüreleri okumamaya çalış hoş ezberlemişsndir ama benim psikolojim çok bozulmuştu (
Sağlıcakla alacaksınız inşallahhhhhhhhh

Son düzenleme:
edacım elbette stres yapmamak kolay değil ama bebeğini kucaklayacağın anı hayal et zamanında ve sağlıkla.birde nidilata başladın mı canım kasılmalar için.ben 25-26.haftada baslamıştım.allahım sağlık versin inş.dualarım seninle.

kızlar doktora gittik dün, iyiki doktorumu değiştirmişim. 9 cm. kist olmuş, sema çok riskli bu dedi. hemen klomeni kesiyorsun dedi. bi doğum kontrol hapı verdi hemen bunu içmeye başlıyorsun dedi. o doktorun çok yanlış yapmış dedi. ama eğer kanama, çok ağrı olursa seni acilen ameliyata almak zorundayım ve yumurtalığın birini almak zorundayım dedi. Akşam hep ağladım. 10 gün rapor verdi, yatarak geçireceksin dedi. Varya o doktora aslında tazminat davası açcan ama işte allahından bulsun.
işte böyle kızlar...
bugün işe geldim. ışlerimi toparlıyorum. pazartesinden itibaren 10 gün evdeyim.

LıYADORACIMM Hemen karamsarlığa kapılma. SSASLAN ın da dediği gibi dikişin amacı bu zaten.Doktorum da zaten beklediğimiz şeydi dedi.Nidillat ı başlatmıyor doktorum hiç bir faydası olduğunu düşünmüyor anneyi yormaktan başka.Bizde o ne derse yapıyoruz.Bu arada BıRCANEY nerde acaba hiç girmiyor.
SAMYELı cim.Çok üzüldüm.Bunlara da doktor diyoruz ne yazık ki ne yapçan.Umarım her şey iyi gider ve kisti atarsın.Benimde 5 cm kistim olmuştu ama adetle atmıştım.
YAĞMURCN çok haklısın gerçekten bakmamak lazım.Beklemekten başka ne yazık ki çarem yok.ınşallah her şey çok güzel olacak.
GÜLCAN cım.Bence doktorun mutlaka yakınında olsun.Bizim durumumuzda yatmak çok önemli.Dikiş ne yazık ki %100 çözüm değil.Ama her durumda en iyi bilgileri sana kendi doktorun verecektir.Çünkü hepimizin durumu çok farklı özünde.Bazıları çalışarak geçiriyor.Bazıları bizim gibi kıpırdamadan yatıyor.Ama dikişin illa ki bir faydası oluyor.

salihas selam,
canım senin dogum gercekleşti mi? Kacıncı haftada gercekleşti? Ben de 32.haftamda nidilat basladim bi de haftada 1 proluton igne oluyorum.Ve 32.haftamdan sonra yatak istirahati verdi doktor. her gecen gun rahim agzımda kısalma oldu mu diye endise ediyorum.Suan 33 haftalıgım.Dun dr.a gittigimde rahim agzımın 2.9 cmoldugunu soyledi.36 bitene kadar bu ilaçları kullanacakmişim, 36 dan sonra dogan bebekler premature olmuyormus.
İnsallah hepimizin bebekleri saglıkla zamanında dogar.

CANIM EDAMECRİN

inş hayırlısıyla RABBİM sana istediğin güzellikleri yaşatacak 28 hafta sonra 30 ve 32 olacak

moralini yüksek tut bebeğinin doğduğu gün herşeyi unutacaksın sağlıklı uzun ömürlü ve en önemlisi haftası tam olarak doğum yapacaksın ALLAHIN izniyle dileğimiz isteğimiz bu öylede olacak inş

LİYADORA cnm bebeklerinin cinsiyeti istediğin gbi değilmi çok şükürler olsun herşey senin gönlünde olduğu şekilde devam edecek inş HAYIRLISIYLA

evet canım kızım haftaya 5 ayını dolduracak.37+3günlükken doğum yaptım.ben 36.haftaya kadar kullandım ilaçları canım.ben 13.haftada serkilajdan sonra hep yattım .benimsenin haftalarındayken rahim ağzı 2.6 cm civarıydı.istirahatini yaptığın sürece 36.haftayı gececektir canım.sağlıkla inş.

Bir şey soracağım arkadaşlar,ben çift rahimliyim bir oğlum var ona hamileyken hiç sorun yaşamadan doğurdum fakat 2. bebeğimi 4.5 hamileyken kaybettim.Serklaj yaptırmam gerekiyormuş tekrar hamile kalırsam gerekli görülürse yani bu dikiş nasıl oluyor yaptıranlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…