Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar süpersiniz

edamecrin ve liyodor vede diğer arkadaşlar inş herkezler vakti gelince doğumlar yaparlar

selam arkadaşlar
uzun zamandır yazamadım buraya
maşallah hamilelerimiz iyi gidiyorlar
allah yavrularınızı hayırlısıyla vakitlerinde kucağınıza almayı kısmet etsin

hamile kalmaya çalışan arkadaşlar sizler de inşallah en kısa zamanda müjdeli haberlerinizi verirsiniz buradan
kendinize ve bebişlere iyi bakın
öpüyoruz oğluşumla sizleri

dengeli beslenmeye özen gösterin
ve bol bol dinlenmeye

O kadar pozitifsin ki, diğer arkadaşlarda o kadar pozitif ki yazılarınızı okurken 'Allah dağına göre kar veriyor' herhalde diyorum. Başa gelen çekiliyor ayrı bir konu ama bu kadar zor günleri atlatmak, evladını yitirip ardından hemen toparlanıp yola devam etmek için çoook güçlü olmak gerekiyor. Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum, bu yolda Allah hepinize güç kuvvet versin diyorum. Daha önce de söylediğim gibi 'çok şanslı bebekler hepsi, ne mutlu onlara ki sizler gibi güçlü anneleri var'...
Evet Hüseyin beyden bahsediyordum. Senin kaybından tahmini bir yıl önce kayetmişim ben bebeğimi. Anlayacağın üzere kızgınım Hüseyin Beye çünkü ilgisizliği yüzünden ve ihmali yüzünden ben can'ımı kaybettim ama malesef daha sonraki doktorumla da yürümedi ve sağolsun Senai Bey 21. haftada başlayan doğumu 25. haftaya kadar erteledi ve meleğime ulaştım. Ben konizosyon operasyonu geçirmiştim ve bu operasyon servikal yetmezliğe yol açarmış, bunu çok acı bir şekilde öğrendik.

Zor günlerdi evet ama benim canımın sıkılmasından çok sizleri kötü etkilemek istemem. Ama belki bebeğime kavuşmuş olmam konuyu biraz hafifletebilir:) Benim suyum geldi, Hüseyin bey 'muhtemelen enfeksiyon' dedi ama patatoji raporu temizdi.
Yatma dedi bana, hatta çalış dedi ve ben 'ağrım var' diye aradığımda 'haftasonu bakalım' dedi bana ama iki gün devam eden ağrı sonrası suyum geldi.
Hiçbir ilaç v.s. önermedi bana.
Son gebeliğimde yattım ben de. Hatta 18. haftadan sonra tuvalete bile kalkmadım. Tüm doktorlar 'yatmanın kanıtlanmış bir etkisinin olmadığını' söylüyor ve kendime zarar verdiğimi düşünüyorlardı ama doğumdan sonra benim çabalarımın çok etkili olduğunu kabul ettiler.
Doğum ne zaman, şuanada kaç haftalıksın?
Hayırlı haberlerinizi bekliyorum, Allah hepinizin yardımcısı olsun

denizcim doğum mayıs başı görünüyor
şimdilik 31 i bitirdik
kızımız biraz minyon
daha 1.5 kilo
şeker yüzünden diyet yapıyorum galiba ondan biraz kilo alamıyor

yatarak gebeliğimizi geçirmemiz konusunda sana katılıyorum
benim burdaki doktorumda yatmak konusunda kararsızdı
ben ısrar edince rapor verdi
ve çok sabıkalısın seni yatıralım dedi
normalde yatırmazmış
ama bencede çok yararlı arkadaşım

iyi dileklerin ve güzel desteğin için teşekkürler canım

liyadoracım 30 larıda görüeksin arkadaşım
ben çok inanıyorum

mumudihabacım canım ya sen nerelerdesin
biz iyiz çok şükür
sende ne var ne yok

burdaki süper annelerede destekleri için teşekkürler

Mrb arkadaşlar bugün ilaçlarımı yazdırmak için dr a gttim. Ben günlük 3 tane progeynks 200 ü vajinal fitil birde sabahalrı ağızdan alıyorum. Günlük 3 paket magnezyum diasporal içiyorum. Haftada birde pruloton depot iğne yaptırıyorum. 20. haftada rahim ağzı 25 mm ve 2 cm hunileşme vardı. Bu ilaçları kullandıktan 20 gün sonra rahim ağzı 23 mm ye düştü. O dr bana kısalman yavaşaldı çok iyi dedi.

Ama bu dr bu ilaçlar bu haftadan sonra fayda etmez dedi ve çok fazla dedi. Bu deidkleri doğru olabilrmi bana mantıksız geldi. Fazla kullanmanın belki zararı vardır nedir bu progestronun zarraı biliyormusunuz

Canım valla doğuma dek kullananlar var.proluton depo progesteron.eşim farmakloji dr u.dediki rahmin gelişmesini,yumuşamasını engelliyormuş.kasılmaları da engelliyormuş.34. haftasına dek kullanan var.ben de haftada bir proluton depot iğne yaptırıyorum..günde 3 kez magnezyum diasporal ve prolutondan 3 gün sonra da geceleri yatarken 200 lük progeteron hap alıyorum.rahim ağzı uzunluğunu da zar zor ölçtürdüm bu gün ayrıntılı ultrasonda.benim görevim değil onu ölçmek dedi..zaten bir daha gitmicek kendisine asla..3 cm ölçtü rahim uzunluğunu..20+2 yim bu gün..

Son düzenleyen: Moderatör:
hastanede kaldığım için her sabah nst ye bağlıyorlar..kasılma çıkmıyor...progesteronun ve prolutonun etkisi sayesinde diyorum...doğuma dek devam edicem kullanmaya..

canım benim doktorumda 7.ayımı bitirene kadar kullanıcaz dedi progestanı ama sabah akkşam kulanıyordum şimdi tek akşama düşürdü 7 ay bitincede tamamen kesicez dedi magnesıum yeni başladım günde 1 tane içiyorum benim şuanda bir açılmam yok allaha şükürler olsun

canım ölçümün normalmi ben hiç anlamıyorum valla allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah vaktinde bebeklerimizi kucağımıza alrız

canım ölçümün normalmi ben hiç anlamıyorum valla allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah vaktinde bebeklerimizi kucağımıza alrız

Bu dr un tavırlarına güvenmediğim kadar ölçümlerine de güvenmedim..Başka bir dr a gidecem canım..

Bu dr un tavırlarına güvenmediğim kadar ölçümlerine de güvenmedim..Başka bir dr a gidecem canım..

canım benim inşallah herşey yolunda gidecek ilk bebeklerinin dünyaya geldiği haftayı geçtin tatlım bende bu hafta sonunda geçmiş olucam ama benim tek korktuğum sancılar ilk bebeğim sancılarım başladıktan sonra doğdu rahiz ağzı şuanda hem dikişli hemde açılklık yok ama kasılmaların ne zaman başlar olduğunu farketmemiz mümkün değil bel ağrım oluyor eyvah diyorum kasık ağrım oluyor hemen canım sıkılıyor şöyleee tadını çıkara çıkara hamilelik yaşayamıyorum hep yüreğim ağzımda ama allahtan başka yapacak birşeyimizde yok artık allahım bizlerin yüzünü güldürsün

liyadora bencede o drun ölçümüne güvenme ne demek işim değil baksa elinemi yapışır ultrason cihazı

canzicim tam hissettiklerimi yazmışsın,benimde hep yüreğim ağzımda hep diken üstündeyim geceleri suyum geliyor sanıpp uykumu kaç kere bölüyorum bir bilsen hele küloduma bakma seanslarım var ki hiç sorma birşey var mı diye bakabilmek için gözümü kapıyorum 1-2-3 deyip yavaş yavaş açıyorum
Hamilelik denilen süreç benim için bir korku tüneline girip geçersem eğer sonunda çok güzel bir ödül alacağım bir sınav sanki,eli karnında mutlu hamile fotoğraflarına imrenerek bakıyorum..
bugün detaylı ultrasona gireceğim çok heyecanlıyım

canım benim hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz ama allahım çok büyük inşallah onun izni ile bebişlerimize birşey olmayacak canım senin içinde allahım bugün hayırlı haberler almanı nasip etsin allahım bizleri aynı acıları yaşamak zorunda bırakmasın inşallah bebişlerimizi kucağımıza aldığımız anda sanki bugünleri hiç yaşamamış gibi olacağız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…