Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım inanki hepimiz aynı süreçlerden gectik.gecen gün bir kutlamadaydık.halay çeken bir hamile bayan gördüm.hamileliğimi düşündüm sonra ayağa bile kalkmaya korkardım wc için.ama öte yandan bebeği olamayan bir arkadaşım keşke 9 ay değil 9 yıl yatsamda bir çocuk sahibi olabilsem demişti.yani bu durumlarda söz konusu canım.şükürler olsun kızımı sağsalim doğurdum.inş sizlerde sağlıkla kucaklayacaksınız bebişlerinizi.dualarım sizinle.
bu sabah o dr un hocası konumundaki başka bir dr baktı,2 bebeğim de de sorun yok çok şükür..:Saruboceq:
çok sevindim canım.sen kendi isteyinle yatıyordun dimi hastanede dr hala namık beymi.??

bu sabah o dr un hocası konumundaki başka bir dr baktı,2 bebeğim de de sorun yok çok şükür..:Saruboceq:

canım ne güzel bir haber maşallah onlara benimde dün randevum vardı herşey yolunda açılma yok hunileşme yok bebek yukarıda kilosu gelişimi gayet sağlıklı çok rahatladım 12 nisanda detaylı ultrosona giricez inşallah allahım bizlere anne olmayı bebişlerimiz vektinde kucağımıza almyaı nasip etsin inşallah

bende bugün detaylı ultrasona girdim,allaha şükür bebekte soun gözükmüyor,ama vajinal muayene yapmadı doktor en son geçen cuma yapmıştı çok sık yapmaya gerek yok dedi,ama keşke yapsaydı içim rahat ederdi...
haftaya cumartesi gideceğim umarım o zamana kadar bişey çıkmaz

birşeyi merak ediyorum bende hem açılma hem hunileşme var. 26. haftaya giridğimden beri rahmim çok kötü ağrıyor karın bölgesinden ameliyat olanalr bilir sanki yeni ameliyattan çıkmış gibi ağrılarım var yürüyemiyorum yatakta ble dönerken rahmime bıçakalr saplanıyor gibi oluyor düşününkü ayağımı bile kaldıramıyorum böyle ağrıları olan varmı erken doğum belirtisimi bunlar yoksa daha önce septum ameliyatı oldum hamile kalmadan 1,5 yıl önce ondanmı kaynaklanıyor bilemiyorum nedir acaba beni çok endişelendiriyor yada bebek rahim ağzına yerleşti benim üstelik onun sıkıntısmıdır bir sürü soru işareti var neden diye aklımda

canım ohhhh 26. haftaya kadar gelmıssın ne guzel yaaa cok sevındım aama bu agrılar ıı deıl druna durumu anlat benımde ole olmustu sankı cıkcak gıbı baskı oluyo ve agrıyordu yaa hemen bı gorsun drun.......ınan cok sevındım alahım darısı basıma hamıslerrr dua edın buay benım ıcın beklemedeyım suan EDA senıde tebrık edıyorum masallah sıze canımzemuszemuszemuszemuszemuszemus

liyadora cnm sen hastanedemisin cnm benim RABBİM hepimizin bu emeklerimizin mükafatını verir bence çok iyi yapıyorsun hast olmakla mucksss cnm dualarımdasın inannnnnn

edamecrin iyiyim cnm sen nasılssın

arkadaslar serklaj sonrasi enfeksiyon riskimiz cok artiyor,sonucta orda yabanci bir madde var.Sizden ne siklikla suruntu alinip test ediliyor mantar ve enfeksiyon icin,farkli sitelerde farkli seyler okuyrum.

enfeksiyon rskine karşı neler yapmak lazım acaba vajinal jel kullaılabilirmi

sevgili uzayyy arkadaşım benim hatırlarsan 17.hft açılma olmadan serklaj olmuştum 20.haftamdayım banada dr um çalışabilirsin dedi ama ben rahat edemedim dr umdan rapor aldım ilk 10 sonra tekrar 10 ve şimdi heyet raporu aldım 20 günlğk verdiler ben doktoruma çalışmak istemedğimi söyledim. sen ne yaptın

sorma canım banada rüya gibi geliyor ama daha hala çok erken bu ağrılar iyi değilmiş dr bünyen doğum yapmak isitiyor bunlar onun sancısı bizde ilaçlarla durdurmaya çalışyıoruz rahmi baskılıyoruz ama o hala buna rağmen doğurmak isitoyr yaptığımız şey onun doğasına aykırı dedi. Şükürkü kısalmam durmuş ilerlemeiş. Dr çok kritik haftaalrda olduğumu bir ay daha bebeğin içerde durması gerektiğini söyledi. 30. hafatada artık ilaçalrımı keseceklermiş o zaman doğurursun diyor. Bbekte 1,5 kilo olur yun bakımda kendini kurtarıı dedi. 28. hafatadan hedef 30 a çıktı inşaşaşah o günleride görürüm sen nasılsın görüşmeyeli varmı bir gelişme

liyadora cnm sen hastanedemisin cnm benim RABBİM hepimizin bu emeklerimizin mükafatını verir bence çok iyi yapıyorsun hast olmakla mucksss cnm dualarımdasın inannnnnn

edamecrin iyiyim cnm sen nasılssın

Canım merhaba evet hastanedeyim.gece 12 den sonra 21+0 olucaz..Şimdilik hedefim 28 haftaya gelebilmek..

Zeyhatçım.Sık dişini arkadaşım.Çok zor tahmin edebiliyorum ama en azından 28 i göreceğini tahmin edebiliyorum.Hiç belli olmaz 37,38 de görürsün.Sana daha önceden bir arkadaşımdan bahsetmiştim.
Liyadoracım.kalbim seninle...
Bizde 32 yi doldurduk.O kadar kötü olaydan sonra ben size bir ümit olmalıyım.Kötü düşünmemek gerekiyor ama çok zor olduğunu biliyorum.Güzel Allahım hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.

Rahim ağzı yetmezliğini ilk defa duyuyorum bu neeee bilmiyorumkismile burayı okuyunca korkmaya başladım ben daha 3. haftadayım mafoldumben

canım yaaa uzulme sakın kotu etkılenıyor bebek ozaman ınsallah allahımdan dılegım hepınız 36. haftalarını gorursunuz ınsallah....bende beklemedeyım suan ınsallah banada tekrar nasıp eyler rabbım :sinifsinif:

canım ınsallah sag salım kucagına alırsın yaa cok sevındım rabbım en kısa zamanda banada nasıp etsına.s.

canım aynı şekilde benimde bir açılmam falan yok ama doktorum işe gitmemi istemediği için heyet raporu alıyorum
canım allahın izni ile o günleri göreceksin canım allahım bebişlerimizi bize bağaşlayacak
Canım merhaba evet hastanedeyim.gece 12 den sonra 21+0 olucaz..Şimdilik hedefim 28 haftaya gelebilmek..
o da olacak canım allahın izni ile
canım ınsallah sag salım kucagına alırsın yaa cok sevındım rabbım en kısa zamanda banada nasıp etsına.s.

canım inşallah allahım sana yeniden hamişliği nasip etsin sağ salimde kucağına almayıda nasip etsin

inşallah canım benimde kalımda sen vardın şükürkü doğurmmaışsın henüz 32. hafta çok iyi bir dönemdesin bence sen bu azimle 37. yi bitireceksin ama en azından o en kritik dönemleri atlattın ya bu bile insanı çok rahatlatır.

inşallah canım allah sana ve bu acıyı yaşayanlara gerçekten sabır versin benim 1,5 ayda dünyam karardı ruh gibi oldum böyle bir acı yaşayabilceğini düşünmek bile çok kötü bir travma artık bebek iyi olsunda ben başıma gelenlere razıyuım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…