Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

uzayyy merhaba umarım çok iyisindir. benimde 17 haft serjkajım var biliyırsun merak ettim şimdi ne durumdasın.birde aklıma takılmıştı.akıntılarını söyledinmi dr a benimde vardı ve bende onlar idrar yolu enfeksiyonu çıktı.ve bu enfeksiyon sancıları tetiklemiş ve şimdi bu durumda istenmeyen şey sancıymış.
canım birde ben dr sordum iyice kısalırsa ne olucak diye bene 24mm sonra 22 ye düştü çümki hiç bir şey olmaz sadece sancı olmasın dedi. yani en önemlisi sancı.şimdi durumun nedir iyimisin dr gittinmi

Son düzenleme:

Debacım şimdilik iyiyim çalışmaya bile başladım yarın allah kısmet ederse 25. haftaya gireceğim.Her hafta doktora gidiyorum geçen cumartesi gittiğimde doktor dikişlerde kısalma yok rahim kanalı da daha kapalı seni daha iyi gördüm dedi:lepi:bakalım bu cumartesi de gideceğiz inşallah durum daha kötü değildir yani aynı olsa da yeter bana.
Akıntılarımı doktora sordum aşırı olmadığı sürece akıntı olması daha iyi birşey rahim bakterileri dışarı atıyor dedi ama nerdeyse 1 ay olu idrar testi yaptırmadık bu gittiğimizde yaptıralım mı diye soracağım,şuana kadar kayde değer bir sancım olmadı yani ufak ufak kasık ağrısı hissediyorum arasıra karnımda ama uzanınca hemen geçiyor sancıları engellemek için ayda bir vurulduğum iğne var bu hafta yine zamanı geldi yani eğer böyle gidersem sanırım 28 i görcem gibi geliyor ama tabi bizim hamileliklerimizde ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz...
Deba sen şimdi kaçıncı haftadaydın ve genel durumun nasıl iyi misin yatıyor musun?

sevgili sofika sende serklaj yoktu dimi cnm.

canim serklaj var bende de,16.haftada yapilmisti simdi 22 yim.Sebebi daha once gecirdigim konizasyon,yani rahim agzi ameliyati.Bu arada bende de akinti var,mantar dedi doktor fitil kullaniyorum,senin dedigin gibi su anda en onemlisi sanci olmamasi.Bunun icin de bol bol dinlenmek,su ve magnezyum,insallah sonuna kadar tasiriz bebelerimizi.

Son düzenleme:

Canım benim aynıyız bende 17hft serjkaj 21. haftadayım.işallah bebişlerimizi alıcağız kucağımıza

canım 21 .hft dayım ben evde yatıyorum.geçen haftada olan sancımdan sonra bir daha olmadı işallah olmazda ben 18 şubatta yani 17. haftada serklaj oldum ben tüp bebek hastasıyım kendi dr çalışabilirsin demişti ya geçen hafta hastade kaldığımda kendi dr um yoktu diğer tup bebek dr u yatarken altına yastık koy kaldır bebekleri geri it falan dedi.yani sanki yatmam gerekiyormuş gibi kon uştu gerci ben yinede yatıyorum .

diğer bursadaki tanıdığım tüp bebek dr ile konuşunca yatman lazım diyor anlamıyırum senin anlıyacağın.yarın konrolüm var konuşacağım.sanada en az 28 hafta ya gelmeniz lazım dedilermi

evet canım bana da aynen öyle dediler,28 e gelelim gerisi cepte dedi doktorum,allaha dua ediyorum 28 e kadar bir sancı olmasın suyum gelmesin diye bakalım kısmet..yarın yine kontrolüm var bende doktor ne derse harfiyen uyuyorum
bu aralar yine pozitif enerjim gitti karamsarlık umutsuzluk başladı...olumlu düşünecek enerjiyi bulamıyorum kendimde!!!!!!!!!

Son düzenleme:
debacım amın canım hepınıze guzel gunler ınşşşşşşşşşşşrabbım yardımcınız ols evet cok zor ama guzel.....

Kendini şartla rahimde son kontrolümde sancı çıkmamıştı ama hareketli dediler yani ne demek dedim bebekleri istemiyor dediler şimdi ben sürekli kendime duracaklar onlar benim bebeklerim sende onları tutmak zorundasın diyorum böyle şartla lütfen kendini sakın kötüyü düşünme ama ufak bir fark lılıkta dr hemen ara ve git .
28 kötünün iyisi yani nerden baksan 1.5 2 ay küvözde dırması demek ana rahminin 1 günü küvözün 1 haftasıymış . gerci ben nasıl onlar için hayırlısı olucaksa öyle olsun diyorum.onun için kendini 28 e de şartkama ben allahıma allahım zamanında sağlıkla dğup sağlıkla yaşasınlar diye dua ediyorum. hiç olumunekankayizsmileenerjini kaybetme . alıcağız bebeklerimizi kucagımıza.

Merhaba kızlar.Ne kadar çok yeni isim var.Ben buranın eskilerindenim.Gerçekten çok korkmayın.Benim 26.haftadan beri rahimağzı dikişe kadar açık ama şimdi 33 teyim.Bu arada artık haftada 20 dakika ayakta durarak gezmeye başladım.
Liyadoracım bu arada inşallah sende çok iyisindir.
Zeyhat sen nasılsın?

Canım ben eski nickimi aldım..Liyadorayım.bu gece saat 12 den sonra 22. haftayı doldurup 23. ten gün almaya başlıyorum.1 ay hastanede yattım.2 gün önce taburcu oldum.bir ay sonra yeniden kontrolüm var.duruma göre tekrar yatabilirim..Şimdilik herşey yolunda ama, atlattığım her gün için Allaha şükrediyorum..ikizlerle şu 28 .haftayı da atlabilmeyi diliyorum Allahımdan..hep yatıyorum..tuvalete kalkıyorum sadece..

cnm inş bu zaferi kazandın çok güzel 33 bitti demek

şükürler olsun çok güzel haberlerini bekliyoruz

cnm RABBİM yardıncın olsun inan çok zor ama sonundaki güzellikler için

edamecrin sabah aklımdaydın seni düşündüm ne durumda diye çok şükür 33 desin bak sen çok rahat 37 yi göreceksin benim en büyük örneğim sensin canım. Ama gene kendini yorma 34 üde atlat ondan sonra yavaş yavaş kalk. Benim hr akşam ağrılarım oluyor çok kesin sancılarım var bıçak yarası gibi ayağımı kaldırıp zor adım atıyorum bol bol su içip yatıyorum 7-8 saat sora kendiliğinden geçiyor allahtanki devam etmiyor sürekli olursa kötü dedi drum.

işall
sevgili edamercin bu rahim agzı ile ilgili bölümü en baştan okumaya başladım sizinde eski olduğunuzu biliyorum sizlerin bu tecrübeleriniz ben ve benim gibi arkadaşlarıma teselli olucak işallah.ama o kadar çok üye arkadaşımız paylaşım yapmışki.artık kim neyaşamış ne olmuştu unutuyorum.işallah bizde senin haftalarına geliriz.allaıhın izni ile işallah bebişini alısın kucağına

edamecrin sen yolun sonuna gelmişsin artık:)senin adına çok mutluyum:)40'ı bile göreceksin bence...
Debacım doğru söylüyorsun,değişken bir haldeyim zaten hedefim önce 28(9 nisan )sonra 32 (7 mayıs)bu iki tarihi geçersem eğer üzerimden büyük bir yük kalkacak!!!???
buarada cts şeker yükleme testi yaptırdım ve şekerim yüksek çıktı,yarın 100 grlık yükleme yapacaklar bakalım ne çıkacak,e bu kadar abur cuburun sonunda böyle çıkması normal aslında

Bu gebelik şekeri yüklemesini illa tüm hamilelere uyguluyorlar mı yoksa şüphelendikleri kişilere mi uygulanıyor ?

eda çok şükür cnm riskli haftaları atlattın sayılır Rabbimin izni ile son haftalara kadar geleceksin darısı diğer arkadşların başınaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…