Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
liyadoracım sabret canım
herşey güzel olucak
yatmak gerçekten çok zor
artık benimde sabrım kalmadı
açıkçası azıcık geziyorum artık
ama bebek izin vermiyor şimdide
şeker yüklemesi yüksek çıkmayanda yok galiba
benim 50 mg da 270 çıkmıştı
sınır 140 bu arada
doktorum tamamen strese bağladı
gerçekten biraz stres yapayım şekerim yükseliyor
bu aralar tatlı bile yiyorum ama çıkmıyor
her gün düzenli ölçüyorum

zeyhatçımmmm 28 bitti arkadaşım
hadi bakalım 30 a koşuyoruz şimdide
gör bak 30 ları rahat görceksin
doğum olcak olsa şimdiye kadar olurdu
benim rahim ağzı açıldığında geç olsada dikiş atıldı ama durmadı işte
demek ki durcaksa duruyor işte

ayrıca bu sancılardoğum sancısı olsa bu kadar hafta beklemezdi
benim doktorum doğum ağrısı başlayınca en geç 1 hafta sonra doğum olur demişti
yani sancı başlayıpta haftalarca doğum gecikmez demişti
muhtemelen geçirdiğin operasyonlardandır canım

sizlerle paylaşmak çok güzel kızlar
hepinizin desteğine teşekkürler

edacım artık o kadar rahatımki stresim azalmaya başladı 30. haftada ilçalrımı ya azaltacaklar ya kesecekler büyük ihtimal o zaman doğum başlarmış önümüzdeki hafta kontrolüm var inşallah ilçalrıma aynen devam ederim

arkadaşlar 100 grlık şeker yüklemesi testim allaha şükür normal çıktı,çikolatalardan uzak kalmayacağım şükür ki:)

Son düzenleme:

sevgili uzayyy bu arada unuttum sormayı rahim ağzını kaç ölçtü ben son olarak bu gecen gittiğimde 25 mm dedi senin kaçtı. merak ediyorum şimdi çalışıyorsun hala değilmi

sevgili uzayyy bu arada unuttum sormayı rahim ağzını kaç ölçtü ben son olarak bu gecen gittiğimde 25 mm dedi senin kaçtı. merak ediyorum şimdi çalışıyorsun hala değilmi

Debacım ben bu durumda bu haftalara gelmiş olmama rağmen hala anlamıyorum bu rahim ağzı ölçüm durumunu doktorumun dediği şöyle canım dikişten önce rahim uzunluğu 4 cm dikişten sonrası 1 cm,sanırım bu da benim rahim ağzı uzunluğum oluyor!!!!????
Debacım ben çalışıyorum 3.haftam buhafta ,doktorum 28 e kadar izin veririm ancak diyor,gün içinde ne kadar yürüdüğümün dakikasını tuttum 20 dk yı geçmiyor dün doktoruma sordum iyi bir süre geçirmemeye çalış dedi,bende hep oturuyorum zaten,yani bu kadar hareketi evde de yapıyorum,benim çok yatmalık bir durumum yok debacım allahıma bin şükür öyle kasık ağrılarım falan da olmuyor sanırım bunda ayda bir vurulduğum iğnenin etkisi var,tabi ki dikkat ediyorum benim ve hepimizin bundan sonrası için işimiz dualara kaldı yani yapılabilecek herşeyi yapıyoruz.
Sen şimdi 22 haftadasın değil mi canım ben de o haftalarda hep yattım yani serklajdan itibaren 6 hafta,sana da doktor hep yatacaksın mı diyor yoksa ufak ufak hareketlere izin veriyor mu,bu arada senin ikizdi değil mi karıştırmıyorsam eğer

bende anlamıyorum canım onun için sordum evet 22 hft dayım ve ikiz canım sadece evde küçük yürüyüşler yapabilirsin dedi.bana sorarsan cıkıp gezebilirmiyim diye hayır derim dedi.uzayyy ben bu arada hani o sancı ölcen nts cihazı varya onu eve getirttim ben hem estetik hem medikal bir firmada calııyorum medikalci arkadaşlara rica ettim.2 haftada 2 kere bağladım sancı yok.dr agrın kasılman kendinde farklı bir şey hissedersen gel nts cihazına bağlayalım seni dedi bana .seninde 17. haftadaydı serklajın .24 haftaya kadar yatırdı seni .işallah herşey gönlünce olur
ayda bir vurulduğun iğne neydi cnm.ben şimdi haftada 1 purluton depot mu öyle bir iğne vuruluyorum

Son düzenleme:
debacım ikiz demek rahime daha fazla ağırlık demek ,doktorlarımız tabi durumumuza göre bizim için en uygun olanı söylüyorlar,bende aynı iğneyi vuruluyorum canım ama ayda bir,doktor banada evde yürüyebilirsin dediğinde sanki hapis cezam bitmişte özgürlüğüme kavuşmuşum gibi hissetmiştim,tabi bebeğim için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya razıyım o :Saruboceq::Saruboceq:yeter ki zamanında gelsin
seninde inşallah bundan sonrası sorunsuz geçer,inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza..

Uzayy, benim yürüyüş yapmam yasak..Sadece wc ye kalkma iznim var..Benimkiler de ikiz..Geçen seneden de ikiz kaybım var...Mümkün olduğunca yer çekimine tabi kalmamam gerekiyor..Bu arada her ay ne iğnesi oluyorsun ?

rahim kasılmalarını engelleyici proluton depot isimli bir iğne verdi doktorum canım,ayda bir....ikiz olunca risk daha fazla canım çok daha zor bir durum ama hepimiz atlatacağız inşallah,ilerde bugünleri gülümseyerek hatırlamayı iple çekiyorum:uhm:

Ayda bir olduğun iğne proluton depot mu ? akannehir Ben başka bir şey sandım..Etkili olmaz ki ayda bir ???

Tatlım çok az değil mi ayda bir? zaten proluton depotun etken maddesi progesteron ve süresi 4 -5 günlüktür..500 ml lik bişey zaten..Ben haftada 1 yaptırıyorum bu iğneyi ve haftanın 3 günü de 200 lük progestan hap alıyorum yatarken..Şimdiye dek ikiz hamilesi olup da sadece ayda bir proluton depot yaptıran seni duydum...Şaşkınlığım bu sebeple,kusura bakma canım..:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…