Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hepinizin adına cok seviniyorum kızlar herkes birer birer aşıyor riskleri.

edacım isim konusuna gelince hangi duygu yoğunluğuyla isim aradığını tahmin edebiliyorum.ben kızıma eylül ismini verince eleştiren cok olmuştu ay ismi diye.ama benim için EYLÜL sadece bir ay ismi değil umutlarımın hayallerimin zamanıydı.ve eylül ayına kadar bebeğimi karnımda taşımak benim için hayaldi.
bence DEFNE ismi hem kulağa hoş geliyor hem de anlam itibariyle çok güzel.

canım ben 5 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum 3 düşüğüm 2 kürtajım var bu nlardan hariç 2 kerede rahim yapışması yüzünden operasyona girdim ve en sonunda artık kayıp yaşamak istemediğim için bir de tüp bebekle deneyelim dedim ilk bebeğim aşılamaydı işte bu zor yoldan sonra şimdi 22 hft hamileyim ama bu nlardan dolayıda hatırlarsan 17 . hft serklaj oldum zor yollardan geçen senini gibi arkadaşlarıma allahtan sabır diliyorum tek dileğimiz bebeklerimizi kucağımıza sağlıklı almak
ben kzımın adını allah kısmet ederse bade(eşimin ve benim isimlerimizin birleşimi) aleyna oğlumunkinde çağın koydum onlara şimdi isimleriyle konuşuyorum.
sana beyendiğim isimleri yazıyorum canım
ceylin cennetin kapısı
naz su
aleyna kuranda yasin süreside de geçiyor
ecesu su gibi berrak güzel

Son düzenleme:
ayyyyyyyyyy edacım MAŞALLAH BAREKALLAH artık kocaman bir ohhhhhhhhhh çekebiliriz

bence isim olarak gözde defne olabilir şiir gibi bir isim gibi geldi bana

bak doğum yaparken bizlere dualar etmeyi unutma

acep bende ismail beyemi gideyim inan çok taktir ettim dr

edacım defne bence de güzel bir isim,yalın söylemesi kolay...ben bi de soyadıyla birlikte söylendiği zaman uyumlu olur mu diye değerlendiriyorum,öyle bir takıntım var nedense:)
Debacım ne dedi doktor bugün gidecektin???

bu gün dr gittim
bade ile cağın yaklaşık 600 gr olmuşlar.yatmaya devam dedi.purluton depot iğne içinde şu anda bu hafta dan sonra kesellim sonra bakarız dedi.rahim ağzını yine 26 mm olarak ölçtü bu uzar yada kısalırmı dedim.sadece kapanmaz dedi.peki niye geçen sefer 25 mm gibi ölçtük dediğimde de o çlçümlemede olur farklı bir ölçüm değil dedi.
17 nisanda allah kısmet ederse gideceğim şeker ve diğer testler o gün bir de benim eşimle kan uyuşmazlığımız var onuda test yapıcak tekrar.

ben bazı hastalarıma çalışın gezin derim serklajdan sonra ama sizin durumunuz biraz farklı yatmaya devam dedi hatta eşime sen yemeklleri yap o yesin diye espiri yaptı.
bunada şükür
.

:) debacım bizim için durumda bir değişiklik yoksa bu bile güzel bi haber,hele hele senin başından geçenlerle doktor yatma dese tuhaf olurdu herhalde,sanırım haftasına göre de kiloları gayet iyi di mi,çok sevindim kötüye giden birşey olmamasına,çok zor biliyorum ama son 6 hafta,sık dişini biraz daha

evet canım çok şükür

canım benim sağolasın allahın izni ile bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşallah allhım noksnsız kusursuz sağlıklı ve vaktinde gelsinler inşallah allahım onları bize bağaşlasın inşallah

inşallah canım bende senin gördüğüm haftaalrı görürüm bende artık mucize diyorum bu kadar sıkıntılya bu haftaya kadar gelebildim çok şükür bu arada defne ismi çok güzel biliyormusun bizde hala isim düşünmedik bebek doğsun eve sağ salim getirelim ondan sonra bakacaz ismine :) hatta eşime şaka yapıyorum kol bandına bebeğin x man yazdırcam diye

birşeyi merak ediyorum ben 21. haftadan beri haftada bir pruloton depot. günde 4 tane progyneks 200 ve günde 3 tane magnezyum diasporal sase içiyorum. Bu hafta ço kaşıntım oldu alt ksıımda mantar değil şişti ve dış kısımlar kaşınıyor bacaklarımın iç kısımları ve tüm heryerim şimdi yavaş yavaş kaşımaya başladı. Drumla görüştüm karaciğerimin yorulmuş olabileceğimi bir cildiye druna mauyene olup eeğr alerji olduysam iğneyi kesmemi istedi.

Pruluton depor sizde böyle bir kaşıntı yaptımı açıkçası iğney kesmeye korkuyorum 20 gün önce rahim ağzım 23 mm idi üstelik dikişmde yok şu an çok endişeliyim devam etsem iğneye bir sıkıntı yaratırmı acaba bilginiz varmı

UOTE=zeyhat;12412403]birşeyi merak ediyorum ben 21. haftadan beri haftada bir pruloton depot. günde 4 tane progyneks 200 ve günde 3 tane magnezyum diasporal sase içiyorum. Bu hafta ço kaşıntım oldu alt ksıımda mantar değil şişti ve dış kısımlar kaşınıyor bacaklarımın iç kısımları ve tüm heryerim şimdi yavaş yavaş kaşımaya başladı. Drumla görüştüm karaciğerimin yorulmuş olabileceğimi bir cildiye druna mauyene olup eeğr alerji olduysam iğneyi kesmemi istedi.

Pruluton depor sizde böyle bir kaşıntı yaptımı açıkçası iğney kesmeye korkuyorum 20 gün önce rahim ağzım 23 mm idi üstelik dikişmde yok şu an çok endişeliyim devam etsem iğneye bir sıkıntı yaratırmı acaba bilginiz varmı[/QUOTE]

secgili akadaşım ben 3 kere iğne oldum dr um şimdi kesti nede 1 kere fenalık hissi yaptı nsadece ama dr um karaciğeri yormuş olabilecğini söyledi.benim ölçümüm 25 mm serklaj var ama ben serklajda olsa bir şey olduğunda serklajın önlem olmadığını biliyorum ve gerçekten korluyorum.
işallah bu günleride allahın izniyle atlatacağız.

zaten bebişlerimiz hayırlısıyla kucaklarımızda olsunda sonnrasında dahiliyenin yolunu tutmamız lazım onca ilaç bize nasıl bir yan etki yaptı araştırılması lazım
debacım sancın olmadığı sürece dikiş tutar dedi benim doktorum önemli olan doğum eyleminin başlamamsı başlarsa dikişi almak zorunda kalırız dedi allahım bizlerin yanında olacak ben eminim canım bebişlerimize kavuşacağız canım onllarda bizim kıymetimizi bilecek

canım senin bebeğin çok güçlümüş hayata tututndu annesini daha fazla üzmemek için dahada tutunuyor bizlerde o kadar önlem varken yinede sıkıntılar oluyor arık bebişinin anne karnında durduğu hergün onun karı canım daha fazla sıkıntısız yaşamak demek birde canım sen hangi hastane ve hangi doktora gidiyorsun canım

secgili akadaşım ben 3 kere iğne oldum dr um şimdi kesti nede 1 kere fenalık hissi yaptı nsadece ama dr um karaciğeri yormuş olabilecğini söyledi.benim ölçümüm 25 mm serklaj var ama ben serklajda olsa bir şey olduğunda serklajın önlem olmadığını biliyorum ve gerçekten korluyorum.
işallah bu günleride allahın izniyle atlatacağız.[/QUOTE]

banada sıkıntı geliyor özellikle iğneyi yaptırdığım günün gecesi ateş basıyor camı açıp oturmak istiyorum edeki herkes kazkla gezerken

bu arada benimde araştırdığım kadarıyla sancın olmadığı sürece dikişlerin etkili olur benim 20. haftada 25 mm 20 gün sonrasındada 23 mm ye düştü üstelik dikişim yok ve kasılmam var ama genede o kadar haftadır idare ediyorum sende güçlü ol bence dikiş büyük bir avantaj kendini yorma fazla ayakta kalma inşallah zamanında doğum yaparsın

ben ilk duyduğumda çok büyük bir üzüntü duydum hergün hıçkıra hıçkıra ağlıyordum bu gebelik ne kadar gidecek diye düşünüyordum düşün daha 20. haftadamdayım ve dikişim yok. Önüme bir takvim koydum martın 22 sini işaretledim her gün ona bitr çarpı atıyordum baktım o takvim beni strese sokuyor çünkü önümde 56 gün vardı hemen yırttım attım inan 28. haftayı göreceğimi tahmin etmiyordum geceleri hala uayndığımda yada sabahalrı gebelik haftam aklıma geliyor onları düşünüyorum hayatımın en güzel günleri kabus oldu.

Benim için kötü olan hem serviks kısalıyordu hem kasılmam vardı günlük o kadar ilaç içmeme rağmen hala yatakta sağdan sola dönerken kasılıyorum bu ilaçlar benim durumumu sabitlemedi gemen rahim ağzı kısalıyor ama yavaşladı

size tavsiyem elinizden geldiğince az hareket edin bolca su için 2 litreyi muhakkak için çükü su rahmin serumumuymuş ve gevşetiyormuş

ben daha önce rahim ameliyatı oldum marmaranın kadın has. ana bilim dalı baişkanı fatih durmuşoğlu muayenehanesine gidiyorum çok iyi bir dr şu an iki dr takip ediyor beni biride alin hanım ikisi karar veriyor benim durmuma ilaçalrıma

bence sende güçlü ol elinden geldiğince pozitif ol eminim dahada ileri haftaları göreceksin

canım benim ağzına sağlık çok gzüel anlatmışsın bzilerede umut oluyorsun canım pozitif olmak o kadar zor oluyorki hep yatıyorum vc ye bile kalkmıyorum kayınvalidem bakıyor her ihtiyacıma bakalım allahım bebeklerimizi bizlere bağaşlasın canım

banada sıkıntı geliyor özellikle iğneyi yaptırdığım günün gecesi ateş basıyor camı açıp oturmak istiyorum edeki herkes kazkla gezerken

bu arada benimde araştırdığım kadarıyla sancın olmadığı sürece dikişlerin etkili olur benim 20. haftada 25 mm 20 gün sonrasındada 23 mm ye düştü üstelik dikişim yok ve kasılmam var ama genede o kadar haftadır idare ediyorum sende güçlü ol bence dikiş büyük bir avantaj kendini yorma fazla ayakta kalma inşallah zamanında doğum yaparsın[/QUOTE]
sağol canım benim. allah dualarımız kabul etsin .çok haklısın sende dikiş de yok evet canım zaten siz bizim gibi lere çok iyi bir örneksiniz.bu arada bende bir gece idrar yolu enfeksiyon yüzünden hast yattım serum falan verdiler cıkarken bu purluton ve aldığımız progestan varya onu dr sorduk ne yapar diye eskiden ilaçların gebelere çok yan etkisi vardı.
artık o kadar yok sdece annede ve kız bebeklerde kıllanma yapar dedi.yani onlar yaşasında sağlıkla kıl tüy boş

benimde kayınvalidem bakıyor canım .merak ediyorum benimde genel halim yatış pozisyonu ama yemek yerken oturuyorum tuvalete gidiyorum .birde 2-3 günde bir banyo yapıyorum
sen nasıl banyo işini hallediyorsun.

arkadaşlarım
sizcen banyo yaparken ayakta yada oturararmı yapmak lazım ben dr sorduğumda serklajdan bi süre sonrasına kadar oturarak demişti şimdi sorduğumda çok fark eden bir şey olmaz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…