Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada idrar yolu enfeksiyonuna çok dikkat edin benim ilk kısalmam başlayınca idrar yoluna baktılar o servikste açılma yapabiliyormuş hatta dr um idrar yolu enfeksiyonu tekrarlaybilceği için arar arar yaptırmamı söyledi

cok tesekkur ederim DEBAcim ,bugun doktora gittim,agrilarimi anlattim,sanci dedi,olmamasi lazim dedi ama ekstra bir ilac vermedi magnezyumuna devam dedi.Cok dikkat et kendine,bu sancilar serklaj ipini yirtabilir dedi,cok korkuttu beni yaa,cok canim sikildi .Onun disinda genel saglik kontrolumde herseyin iyi oldugunu soyledi,bugun de agrim sizim yok,insallah bir defaya mahsus olmush bitmis bi seydir.Allahim bebeklerimizi korusun,zamani gelince sag saglim kucagimiza almayi nasib etsin insallah.

canim idrar yoluna nasil baktilar,idrar tahlili ile mi yoksa baska bir muayene mi yapiliyor.Bu arada Allah yardimcin olsun,insallah bebegin biraz daha disini sikar ve kocaman bir bebek olup oyle cikmaya karar verir.

kasılmalar başyabilir bu haftalarda.ben adalat kullanıyorum günde 1 kez.

evet sanci dedi doktorum ama bana niye ilac falan vermedi,burda baska arkadaslar da igne oluyor duzenli,korkuyorum ben yaa benneyaptımki .Ben yarin bi de ozeldeki doktoruma gideyim,boyle daha cok stres oluyorum.

benimde sancım vardı hatta nidilat kullanayımmı dedim dr a artık doğum başlarsa son silahımız dedi

sanırım orta halli sancıları magnezyumla durdurmaya çalışıyorlar

canim idrar yoluna nasil baktilar,idrar tahlili ile mi yoksa baska bir muayene mi yapiliyor.Bu arada Allah yardimcin olsun,insallah bebegin biraz daha disini sikar ve kocaman bir bebek olup oyle cikmaya karar verir.

yok canım ilk kısalık tespit edilince araştırmaya girdiler neden bu kadar açılmış diye idrar yollumu dediler ve normal idrar verdim onda idrar taraması artı kültür testi yaptırdılar

üreme olmadı ama bakteri görüldü dr um üreme olmadığı sürece bu kadar mikrop bu kadar açmaz rahmi dedi ama genede günlük 3 tane 1000 mg alfasilin kullandım arada tekrarla idrar testini dediler bir kez olunca yineemesi çok yüksekmiş

CANIM çok geçmiş olsun peki senin sancıların ile ilgili niye olabileceği ile ilgili bir şey bakmadımı bunu neden sordum biliyormusun benimn 3 hafta önce sancılarım olduğunda tam idrar tahlili istedi ve enfeksiyon cıktı enfeskiyon sancı yapar dedi.
bende sancı olmaması için dua ediyorum .bol bol du iç su rahimi destekliyor idrar yolundada enfeksiyon varsa temizlemeye yardımcı olur.ama bence sen başka bir doktorada görün.
sen bence güzelce yat sakın kafanı birşeye takma stres sancıyı tetikler .
bebişlere internetten bir şeyler bak vakit geçir.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar aramıza yeni katılan arkadaşlar gecmişteki kayıpları nedeniyle sabır diliyorum .yeni hamilelikleriniz inş sıkıntısız sağlıkla bebişlerinizi kucaklayarak sonlanır.dualarım sizinle.

enfeksiyonlara çok dikkat edin kızlar.ben düzenli olarak idrar tahlil ve kültürü yaptırıyordum hamileliğimde.kasılmalar içinde kendinizi yormayın sürekli yatın fazla ayakta kalmak sorun yaratıyor.

canim cok sagol,sancilarin nedeni yolculuk,uzun bir yol degil ama hafta sonu esimin koyune gittik,fazla sarsilmadim ama yine de sebep olarak bunu soyledi doktorum.Zaten gittigime gidecegime pisman oldum klava: ,esimle de kavga ettik cabuk donelim diye israr edince,orda rahatsiz oldum,esim de kapris olarak algiladi,off.Hala konusmuyor benimle,tam da en sikintili donemimde essekligi tuttu.Bugun benim rutin doktor kontrolumdu zaten,idrar tahlili,kan tahlili de yaptirmistim gecen hafta onlari da goturdum,hersey temiz dedi.Enfeksiyondan bahsetmedi hic.Ben yarin ozelde gorundugum doktoruma da gidicem,insallah hersey yoluna girecek.Dinleniyorum ve bol bol su iciyorum simdilik.

Kızlar mrb.,,28 haftalık ikizlere hamileyim.Benimde rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 18.haftamda serklaj yapılmıştı fakat bugn lavoboda serklajın ipi elime geldi aranızda acaba bu şekilde olupta gebeliğini ilerki haftalara kadar götürebilen varmı ?çok moralim bozuldu..acil cevap verirseniz çok mutlu olurum,,Hepinize sevgiler...

canim hemen doktora git hic bekleme,insallah hersey yoluna girer,bizi de haberdar et

Doktorumu aradım fakat yat dinlen dedi zaten yatarak geçiriyorum hamileliğimi haftaya kontrole gel dedi yinede içim rahat olmadı sizlerle paylaşayım,bi danışayım dedim..Off ne zormuuş bu işler ya..Allah herkese bebişlerini sağlıcakla kucağına almak nasip etsin..sevgilerr...

esracım bencede hemen doktora git(umarım gitmişssindir)ya böyle birşeyden şüpheleniyorsan eğer yat dinlen olur mu nasıl der bunu doktor anlamadım,birşey yoksa bile enazından için rahatlar bence hemen doktora git

canım çok geçmiş olsun hiç bir fikrim yok ama seni çok merak ettik i
benimde ikiz ve tüp bebek 17. haftada serklaj yapıldı bana nasıl giidiyor rahim agzı ölçümlerin falan nasıl. sorun yok dimi
allahın izniyle alıcağız bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza

Son düzenleme:

Hay Allah,oyle dediyse yatip kontrol gununu beklemekten baska yapacak bi sey yok.Buyuk ihtimal ipin dusmus ama bu haftakarda artik tekrar takilamayacagi icin belki de yapilcak en iyi sey mumkun oldugu kadar hareketsiz kalman.Sancin var miydi,ipin dusme nedeni ne acaba.Bana doktrum sancin ipi yirtip atabilir demisti ondan soruyorum.

Valla sancım falan yoktu bende anlamadım neden oldu.Belki bi ihtimal kabızlıktan olabilirmi diye düşünüyorum..ne kdar kabız olmamaya dikkat etsemde ondan olabilir diye düşündümm.Cünkü hiç bi şikayetim yoktu.zaten yatarak geçiriyorum hamilleliğimi bi tek wc ve duş ihtiyacı için kalkıyorum..Neyse artık yatmaya devam edeceğimm.Başkada yapabileciğim bişey yokk.. Hayırlısı artıkk.. yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederimm.. hepinize sevgiler..

anladim canim,senin yanlis yaptigin bi sey yok besbelli,zaten yatiyormussun.Kabizlik yuzunden olabilir belki ama o konuda da cok yapilabilcek bi sey yok,oluyor iste.Allah yardimicimiz olsun.

esracım kabızlık sakıncalı bir durum bizim durumumuzdakiler için ama ip sancı falan olmadan nasıl eline gelebilirki anlamadım.bence sen başka bir dra en kısa zamanda gitsen çok iyi edersin.inş.olumsuz bir durum yoktur bizi haberdar et.

kabızlığınız varsa magnezyum diasporal çok iyi geliyor dr unuzda uygun görürse hem rahim kasılmalarınızı azaltır hemde kabızlığı giderir ben çok şiddetli kabız oluyordum hatta sıkıntıdan ağlaıyordum çoğu kez ama magnezyuma başlayınca anında kesildi

bana zaten kasılmalar için verdi bir taşla iki kuş vurmuş gibi oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…