- Konu Sahibi hidennisko
-
- #4.921
benimde kayınvalidem bakıyor canım .merak ediyorum benimde genel halim yatış pozisyonu ama yemek yerken oturuyorum tuvalete gidiyorum .birde 2-3 günde bir banyo yapıyorum
sen nasıl banyo işini hallediyorsun.
arkadaşlar hepiniz o kadar talısınız ve o kadar anlayışlısınız ki
bütün üzüntülerimi paylaştınız
inşallah mutluluğumu da paylaşırız
sırayla herkes inşallah çok mutlu olucak
doğumda sizi hiç unuturmuyum
inşallah sağlıkla olsun herşey hepiniz için dua edicem
mumudihabacım derdinin dermanı kimde belli olmuyor
benim ikizlerin doğumuna tesadüfen girmişti ismail bey
ama gözlerinde benim hissetiğim acıyı anladığını anlatan çok belirgin bir ifadesi vardı
çok insancıldı ve baba gibi sığınmıştım ona
canımı asla acıtmayacağına söz vermişti
ve hiç canım acımadı
doğumdan sonra da defalarca gelmişti yanıma
nasılsın diye
psikolojimide düşünerek kızları görmemi istememişti
çabuk toparlanmam için benimle konuştu
ki ben onun muaynehanesine hiç gitmemiştim
kendi doktorum müdahale etmeyince zübeydeye gitmek zorunda kalmıştım
binlerce şükür ki o nöbetçiydi
sonrasında biliyosun yalçın kimya şakir hoca falan bir sürü doktora gittim
çok duygusuz ve umursamazdılar
ismail beye gittiğimde yeni bir teşhis koymadı
bana ne ümitverdi nede bu iş olmaz dedi
elimizden geleni yapıcaz ve bekliycez dedi
bana kasılma önleyici vermedi
iğne de yaptırtmadı
ben psikolojim için ilaç istedim vermedi
herşeye hazır olucaksın dedi
ben gece arayıp sıkıntımı söylediğimde sabah bana dönüp kendi aradı gecen nasıl geçtidiye
ve en önemlisi ne olursa olsun yanında olucam
hangi hastanedeysen doğuma gelicem
hatta hafta sonları ailemin yanına gidiyorum (kocaeli tarafında bir yerdi) sıkıntı olursa en kısa sürede dönücem dedi
benim için bunlar çok önemliydi arkadaşım
doktorlar yüzünde o kadar çok üzüldüm ki
ismail bey benim için melek oldu
bence çok deneyimli bir doktor
ama en önemlisi muhteşem bir insan
her zaman gülüyor
ve insanı strese sokmuyor
karar sana ait arkadaşım
önce güzel Allahım nasip edicek
ismail beyde vesile olucak diyorum ben
zeyhatçım sen süpersin ya
Arkadaşım çok güçlü bir bebek bu
çok seviniyorum arkadaşım
kaşıntı içinde doktor gerekeni yapıcaktır
ben iğne olmadım hapıda vajinadan kullandım
Arkadaşım şanslısın umarım şansın devam eder de sağlıklı sıhatli bebeğini kucağına alırsın. ben 12 gün önce 21 haftalık bebbeklerimi rahimağzı yetmezliği nedeniyle kaybettim.doktorun bunu erkenden farkedebilmiş senin adına çok sevindim. Doğumu yaptıran doktor bunun kolay kolay farkedilemiceğini söyledi. rahim ağzı açıldığında kontrolden çıkalı 24 saat bile olmamıştı. Eğer birdaha gebelik olursa 14. haftada rahim ağzına dikiş atılacakmış.
Canım eger bana cevap yazdıysan, ben ilk bebeğimi 16 haftalıkken ikincisinide 19 haftalıkken suyum erken geldiği için ne yazıkki doğurmak zorunda kaldım ve iki hamileleğimde sonlandırıldı maalesef ,o yüzden şanslımıyım bilmiyorum ama diyorlarki hayırlısı buymuş belkide bu yüzden şanslı olabilirim . Benimde anlaşılmadı, heleki ilk kaybedişimden sonra doktor önlem alabilirdi ama maalesef benimle özel olarak ilgilenmedi bile ve ikinci gebeliğimdede sanki basiretim bağlandı ve gene o doktora gittim normal hayatına devam edebilirsin demişti ikinci bebeğimde 15 haftalıkken rahim açıldı kese dışarı çıkmışken dikiş atıldı ama maalesef 2 hafta sonra suyum geldi ve o bebeğimide kaybettim .Seni o kadar iyi anlıyorumki canım ,çok zor atlattım daha yeni yeni kendime geliyorum ,kendine zaman tanı, ağlamak istiyorsan ağla, herkese anlat ,ancak o zaman kendini toparlıyorsun Allah sabır versin güzelcim çok zor şu an yaşadıkların ama bak buradaki arkadaşlar moral oluyor bize bebeklerini kucağına alanlar var onları okudukça moral buluyorum ama bir o kadarda hamile kalmaktan korkuyorum.
Arkadaşım şanslısın umarım şansın devam eder de sağlıklı sıhatli bebeğini kucağına alırsın. ben 12 gün önce 21 haftalık bebbeklerimi rahimağzı yetmezliği nedeniyle kaybettim.doktorun bunu erkenden farkedebilmiş senin adına çok sevindim. Doğumu yaptıran doktor bunun kolay kolay farkedilemiceğini söyledi. rahim ağzı açıldığında kontrolden çıkalı 24 saat bile olmamıştı. Eğer birdaha gebelik olursa 14. haftada rahim ağzına dikiş atılacakmış.
canım ya aynı sorun bende de var galiba bir haftadır altımda hep ıslaklık damla dökülen birşeyler var doktoruma söyledim şefafa olduğu için normal dedi ama dün peynirimsi beyaz bir şey damladı ve kokmaya başladı bnede bir idrar tahlili yaptırmam lazım dikiş atılalı 2 ayı geçti benim ama çok korkuyorum allahım bzi yanlız bırakmasın bebişlerimiz bizlere bağaşlasın inşllaharkadaşlar ben 3 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu olduğumdan bu da sancıyı tetiklediğinden hastanede 1 gece yatmıştım.dün yine şüphelendim idrar tahlili yaptırdım ve 10-12 lokosit cıktı ve dopktorum agumentine başlattı bu enfeksiyon benim canımı sıkıyor em son birv arkadaşımız da serklajdan 2 ay SONRA ENFEKSİYON YÜZÜNDEN bebeğini kaybetmiş of ya daralıyorum ben
Selam kızlar öncelikle Rabbim acılarınızı dindirsin ve bir daha yaşatmasın..
Bemde rahim ağzı yetmezliği yüzünden 2 yıl önce 18 haftalık ikizlerimi erken suyumun gelmesi sonucu kabettim.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:Ve 18 gün öncede 31 haftalık kızımı yine suyumun erken gelmesi nedeniyle erken doğum yapmak zoruna kaldım şükürler olsun hayatta ve halen küvözde...
Bu servikal yetmezlik konusuna gelince benim ki tam bir ihmalkarlığın eseri herşey takdir mutlaka ama insan acaba daha ne yapabilirdim demekten kendini alamıyor.. İkizlerimdeki kötü tecrübemden sonra her kontrolümde bunu dile getirdğim halde bana ne dikiş denildi ne başka bir şey... hatta rahim ağzındaki incelmeye bile 23. haftamdaki ayrıntılı ultrasonda radyoloji uzmanı tarafından dikkat çekildilmaz: lmaz: düşünün o haftaya kadar yapılan ultrasonda bir kadın doğum uzmanı ölçmemiş servkis uzunluğunu tıp fakültesi hastanesinin poliklinğnde oluyordum rutin kontrollerimi ben,illaki özelemi gitmem lazımdı hadi ben gidebilirdim ya gidemeyenler ?? 23. haftadan sonra bana proluton depot başlandı haftada yarım ampul düzenli şekilde yaptırdım iğnelerimi son kontrolümüzde yatış veriyorum dedi doktor erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğnelerini yapalım dedi ama ne çare daha o gece şükür yine hastanedeydim aynı ikizlerimde oldugu gibi suyum geldi ama müthiş bir ağrı acil sezeryana aldılar.. Evet sonsuz şükürler olsun kızım hayatta ama her gün gidip onun küçücük bedenyile o acılara katlanmasını görmek, biraz daha durabilseydi diyip iç çekmek lohusa döneminde bir annenin yaşadığı dayanılması güç acılardan kıyamıyorum miniğime hiç ....
Allah ne verirse hayırlısını versin inşallah bunlar son imtihanlarımız olur evlatlarımızla bundan sonra güzel günler yaşarız sadece..
Canım hem çok geçmiş olsun hem de yeni bebeğin için çok tebrik ederim.Ancak anladığım kadarıyla senin sorunun sadece rahim ağzı yetmezliği değil,erken mebran rüptürü.yani suyun erken gelmesi..Doktorlar bunun için antibiyotik veriyorlar.Geçirdiğin herhangi bir enfeksiyon da erken mebran rüptürü yaşamana neden olmuş olabilir.Rahim ağzı uzunluğun normal de olsa bu erken memran rüptürü durumu yüzünden sular erken gelebiliyor..Allah bu bebeğine sağlık versin canımSelam kızlar öncelikle Rabbim acılarınızı dindirsin ve bir daha yaşatmasın..
Bemde rahim ağzı yetmezliği yüzünden 2 yıl önce 18 haftalık ikizlerimi erken suyumun gelmesi sonucu kabettim.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:Ve 18 gün öncede 31 haftalık kızımı yine suyumun erken gelmesi nedeniyle erken doğum yapmak zoruna kaldım şükürler olsun hayatta ve halen küvözde...
Bu servikal yetmezlik konusuna gelince benim ki tam bir ihmalkarlığın eseri herşey takdir mutlaka ama insan acaba daha ne yapabilirdim demekten kendini alamıyor.. İkizlerimdeki kötü tecrübemden sonra her kontrolümde bunu dile getirdğim halde bana ne dikiş denildi ne başka bir şey... hatta rahim ağzındaki incelmeye bile 23. haftamdaki ayrıntılı ultrasonda radyoloji uzmanı tarafından dikkat çekildilmaz: lmaz: düşünün o haftaya kadar yapılan ultrasonda bir kadın doğum uzmanı ölçmemiş servkis uzunluğunu tıp fakültesi hastanesinin poliklinğnde oluyordum rutin kontrollerimi ben,illaki özelemi gitmem lazımdı hadi ben gidebilirdim ya gidemeyenler ?? 23. haftadan sonra bana proluton depot başlandı haftada yarım ampul düzenli şekilde yaptırdım iğnelerimi son kontrolümüzde yatış veriyorum dedi doktor erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğnelerini yapalım dedi ama ne çare daha o gece şükür yine hastanedeydim aynı ikizlerimde oldugu gibi suyum geldi ama müthiş bir ağrı acil sezeryana aldılar.. Evet sonsuz şükürler olsun kızım hayatta ama her gün gidip onun küçücük bedenyile o acılara katlanmasını görmek, biraz daha durabilseydi diyip iç çekmek lohusa döneminde bir annenin yaşadığı dayanılması güç acılardan kıyamıyorum miniğime hiç ....
Allah ne verirse hayırlısını versin inşallah bunlar son imtihanlarımız olur evlatlarımızla bundan sonra güzel günler yaşarız sadece..
canım ya aynı sorun bende de var galiba bir haftadır altımda hep ıslaklık damla dökülen birşeyler var doktoruma söyledim şefafa olduğu için normal dedi ama dün peynirimsi beyaz bir şey damladı ve kokmaya başladı bnede bir idrar tahlili yaptırmam lazım dikiş atılalı 2 ayı geçti benim ama çok korkuyorum allahım bzi yanlız bırakmasın bebişlerimiz bizlere bağaşlasın inşllah
kj
canzi bence hiç durma ihtimale bırakma sen ben ve bizimn gibi olan arkadaşlar elimizden geleni yapalım gerisi allaha kalmış
ben bu arada dr aradım kafam karmakarışık bu enfeksiyon benim canımı sıkıyor dedim duyuyorum enfekdiyondan bir sürü şeyler oluyor dedim.ne olucak bir şey olurmu diye sordum .
cevabı biz size sürekli takip ediyoruz hatta en don geçen hafta idrar tahllili yaptık değilmi dedi evet dedim. merkalanmayın eyer takip edilmez ve geç olursa sorun yaratır onun dışında bir şey olmaz sadece bu enfeskiyonlar değil vajinal enfeskiyonlar o tür kötü sonuçlara yol acar dedi.10 gün sonra gittiğimimde vajinal ve idrar kültürü alalım sizden dedi.
canım ne olur ihmal etme banada haber ver olurmu...bilmiyorumkismile
arkadaslar bende 24 haftalik hamileyim,16,haftamda serklaj yapildi.Bu sabah kasiklarimda ve belimin iki tarafinda agri ile uyandim,cok spor yapinca kaslarimiz agrir ya ona benzer bir agri,cok korktum.Bu acaba rahim buyumesinden olabilir mi,ama bende birden bire basladi hala da suruyor.Hafta sonu biraz yordum kendimi sanirim ondan mi acaba :bbo:
arkadaslar bende 24 haftalik hamileyim,16,haftamda serklaj yapildi.Bu sabah kasiklarimda ve belimin iki tarafinda agri ile uyandim,cok spor yapinca kaslarimiz agrir ya ona benzer bir agri,cok korktum.Bu acaba rahim buyumesinden olabilir mi,ama bende birden bire basladi hala da suruyor.Hafta sonu biraz yordum kendimi sanirim ondan mi acaba :bbo:
Canım hem çok geçmiş olsun hem de yeni bebeğin için çok tebrik ederim.Ancak anladığım kadarıyla senin sorunun sadece rahim ağzı yetmezliği değil,erken mebran rüptürü.yani suyun erken gelmesi..Doktorlar bunun için antibiyotik veriyorlar.Geçirdiğin herhangi bir enfeksiyon da erken mebran rüptürü yaşamana neden olmuş olabilir.Rahim ağzı uzunluğun normal de olsa bu erken memran rüptürü durumu yüzünden sular erken gelebiliyor..Allah bu bebeğine sağlık versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?