Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar bugun baska bir doktora daha gittim,sancim yoktu dun ve bugun ama ben yine de bir fikir daha alayim diye gittim.Kafam iyice karisti ve cok da moralim bozuldu.Bu doktora ilk defa gidiyorum,kendi doktorum yoktu.Ilk once konizasyon yapilmish bir hastaya serklaj yapilmaz siddetle karsiyim dedi,serklaj hamileliginizi daha da riske sokar,zaten kisaltilmish olan rahim agzini dikisle daha da kisa hale getirir dedi.Orda zaten bir shok yasadim,sonra boyle bir sey yapildi madem,cok ciddi onlemler alinarak gebelik sonuna kadar sancinizin olmamasi garanti edilmeli yoksa serklaj yapildigi icin gebeliginizin erken bitmesi olasi dedi.Ona gore serklaj benim durumumunda daha da buyuk tehlikeymish.Onu da gectik,ictigin ilaclarin senin sancilarini kesmede hic bir etkisi yok,nitekim bu yuzden sancin var dedi.Ben guya dun bugun sancim yok saniyorum,daha karnima eller ellemez sancin var,sen agri hissetmesen bile bu belli dedi,sertlesme var karninda dedi.Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum bugun diyince de boyle bir durumda bebek stres icindedir ondan hareket etmez dedi.Amlayacaginiz cok ama cok kotu oldum,nerden tutsam olumsuz bir sey soyledi.Ictigin ilaclari keseceksin dedi,6 gun boyunca magnesyum diasporal iceceksin,ondan sonra da aspirin(anopyrin) gunde bir tane.Diasporal konusunda suphem yok,hamilelikte icilmesi sanci icin faydali zaten ama aspirin hic bir yerde okumadim gebelikte kullanilir diye,ozellikle son 3 ay icilmez diyor.Ben simdi ne yapsam,bu arada iki doktor da birbirinden hic hoslanmiyor,birbirlerini kotuluyorlar surekli.Ben hangsiinin dedigini yapacam yaa.Ucuncu bir doktora daha mi gorunsem napsam iyice sasirdim.Bi de yatacaksin dedi,yatacam Allah'im bi daha sadece wc ye kalkarim bebegim dayansin daha cok kucuk.

zeyhat magnesyum diasporal disinda kasilmalar icin ne verdi doktorun,bi de bana diasporali sadece 6 gun iceceksin dedi,sen ne kadar sureyle ictin?

zeyhat magnesyum diasporal disinda kasilmalar icin ne verdi doktorun,bi de bana diasporali sadece 6 gun iceceksin dedi,sen ne kadar sureyle ictin?

yazdıklarını okudumda bence 3. dr a gitmelisin zaten birbirlerinden hoşlanmıyorlarmış sadece birbirlerinin yaptıkalrı tedavileri çürütmek için bile böyle konuşmuş olabilirler bence hiç moralini bozma ve başka bir dr a görün.

Ben 20. haftada günde 3 taneyle başladım hiç ara vermedim 34. haftaya kadarda şimdilik devam edeceğim. 6 gün diye bişeyi ilk kez duydum

Ben birde rahim ağzı daha kıslamaın diye progestron alıyorum ama kasılmalar sancı için asıl ilaç magnezyum

bebk hareketlerine gelince mesela bendede böyle bazen kıpır kıpır bazen hiç hareket etmiyor arada çok cılız br tekme atıyor arada herhalde haeketlerinin azalması normal gibi geliyor bana

tesekkur ederim zeyhat,bir kac gun icinde baska bir doktora daha gitsem iyi olcak gercekten,aralarinda ne varsa daha adini duyar duymaz o adam bi seyden anlamaz diye doktoru kotulemeye basladi,sirf bu yuzden bende baska biri daha gorsun istiyorum,tarafsiz olsun,off yaa.Bir soru daha diasporal kacar gramdi,gunde 3 tane aliyorum demissin,benimkinin ustunde diasporal 300 yaziyor ama bu grami mi nesi anlamadim.

magnezyum diasporal 300 aynı ilaç sanırım

günde 3 paketi 3 kez bir bardak suya karıştırıp eritip içiyorum

bir kere bu dr seni motive etmeli adam resmen felaket tellalığı yapmış muhakkak 3. dr a git

bir kere bu dr seni motive etmeli adam resmen felaket tellalığı yapmış muhakkak 3. dr a git

evet ayni ilac benimkinde de magnesyum diasporal 300 yaziyor,iki gun boyunca gunde 2 paket ondan sonra da 4 gun daha 1 er paket iceceksin dedi.Ben baska doktora gidene kadar 2 ser paket iceyim gunde,bakalim digeri de ne diyecek.Cok tesekkur ederim tekrar. a.s.

evet yaa oyle oldu,en kotusu de bu serklaj seni eninde sonunda erken doguma goturur,simdi olmazsa bir ay sonra diyo :gitme:

evet yaa oyle oldu,en kotusu de bu serklaj seni eninde sonunda erken doguma goturur,simdi olmazsa bir ay sonra diyo :gitme:

sofikacım bence tamamen yanlı davranmış bu doktor,serklaj bizi bu zamanlara getirdi bebeklerimizin hayatını kurtardı,ayrıca 1 ay sonra 29 haftalık olacağını varsayarsak daha ne olsun,inşallah o haftaları da göreceğiz hepimiz,tabi 30 u geçenlerde 35-36 ları görür inşallah

beklemekten,heran suyumun geldiğini zannedip tuvalete koşmaktan,kasık ağrılarımdan,acaba ne olacak diye düşünmekten,heran doğuracakmışım gibi hissetmekten....psikolojimi toparlayamıyorum artık

anliyorum seni canim,bende birkac gundur boyleyim,ara ara uzaklastiriyorum kendimi olumsuz dusuncelerden ama genelde moral bozuk.Olumlu dusunce,olumlama cok onemli aslinda,simdi guzel bir kitap okumayi dusunuyorum,en azindan bir kac gun oyalar.Sende sikmamaya calis kendini.Kacinci haftan oldu bu arada?

insallah canim ya,gorecegiz o gunleri de,Allahim bebeklerimizi korusun

canım hiç kafana takma serklaj doğru zamanda yapnılırsa sorun yaşasınanmıyor anladığım e sen zaten 28 i bitiriyorsun daha ne olsun ben uzayy biz hepimiz 28 i bitirsekte diye bakıyoruz rahat ol.
evet benimde dr um sadece sancı olmasın sancı olursa istemedğimiz bir şey dedi normalde sancını nts denen bir cihaza bakarak birde karnına bastıtp eyer yumuşaksa sancını anlıyor doktorlar .senmde anlayabilirsin bazen sertleşmler olup kendin takip et.elini oraya koy toplanıyor gibiyse sancıymış canım o
o yüzden moralini hiç bozma sadece sebep olan ne var onu teşhis etsinler ve bunun için ilaç takviyesi de önemli.serklajlı olan bir sürü doğum yapan arkadaş var burda.
sana yorum yapan diğer arkadaşlarıma katılıyorum.

Son düzenleme:
Moralim çok bozuk. 10 gün önce başka dr a gittiğim zamandan bu yana bebeklerimin kilosunda değişiklik olmamış..Bu dr da aynı çıktı.sadece 10 gr almış gibiler nasıl olur anlamadım ya.bir de serklaj tutuyor bebekleri dedi..10 gün önce başka dr da rahim ağzı uzunluğu 3 cm di..bu dr 1,5 cm ölçtü..Bebeklerin 32. haftadan önce doğma riski varmı diye fetal fibronektin diye vajinadan sıvı alıp test yaptı..Allaha şükür negatif çıktı.Erken doğum riski yokmuş..Ama nasıl olur da bebekler hiç kilo almamış olurlar..2 ultrason arasında bu kadar mı fark olur..Hem test için hem de muayne için 421 TL aldılar..Yuhhh diyorum..Bir ay sonrası için randevu aldım ama bir daha aynı yere gitmicem sanırım...:1no2:

beklemekten,heran suyumun geldiğini zannedip tuvalete koşmaktan,kasık ağrılarımdan,acaba ne olacak diye düşünmekten,heran doğuracakmışım gibi hissetmekten....psikolojimi toparlayamıyorum artık

aynen bende yemin ederim çığlık atasım geliyor
sürekli altıma bakmaktan, ağrı olunca acaba buı ne ağrısı diye düşünmekten, kendi kendime gidip tahlil yaptırmaktan, bsıcak gelip alt tarafım sıcaklasa acaba ıslaklıkmı var suyummu geldi diye düşünmekten bende canım
dün gece bir fırladım camda kocaman büyük bir böcek gördüm örümcek gibi bir şeydi benim yattığım yerin camı yere kadar sanki yerden cama fırladı eşime bağırdım kalk bak diye tabi sonuç bir şey yok.
yani bu psikoloji böyle nerye gidiyor bilmiyorum.o yüzden toparlayalım kendimizi canım bizim bebişler bunları hissediyor .bir de onları üzmeyelim her geçen gün büyüdükleri için dua edelim canım bende senden farklı değilim anlıycağın.hep güzel şeyler düşünmeye calışalım bak sen ne güzel evde de değilsin ben yatıyorum bazen nefes alamıyacakmışım gibi geliyor allah yardımcımız olsun

canim sagol,ben daha 25 i bitiriyorum,insallah 28-30 ve hatta daha fazlasi oldugumuz gunleri de goruruz.Sancim var bunu anliyorum zaten,sertlesiyor karnim birden bire,bugun doktor da elini karnima koyarak dedi sancin var diye.Butun doktorlarin dedigi gibi ozellikle serklajli gebelerde sanci hic istenmeyen bir durum ama bu benim elimde degil ki.Takviye ilac sadece magnesyum verildi,insallah herseyin sonu guzel olur,destegin icin tesekkurler.

kaç haftalıksın arkadaşım serklajın ne zaman oldu.bazı hamilelik döneminde bebeklrin kilo alımın durduğunu duymuştum. benimde şu anda 2.5 mm .
bence hiç moralini bozma .

benim dr da gösterdiğim nst deki 100 e varan kasılmaları ciddiye almadı,bir dr günde 1 kez adalat al demişti..kasılmalar böylece azaldı..hey Allahım ya kasılma için ilaç kullanmazsam ne olur.serklaj açılır..deli olucam yaaa..kullanmaya devam edicem ilacı.umrumda değil.zaten telefonla ulaşma imkanı yok bu dr a...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…