Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kilolarini takma canim,doktorlarin olcumu birbirne tutmuyor.Rahim agzi olcumun yapilirken tuvaletin var miydi,dinlenmis miydin, cunku bunlar etkiliyormush rahim agzi boyunu.Ayrintili ultrasona girdigimde ilk bakildiginda rahim agzi 1.9 cm di ve cok tuvaletim vardi,doktor hemen yap gel dedi,bi daha olcelim dedi ve bu sefer 2.5 cm cikti.Bende sasirdim bu kadar degisiklik olmasina.Sikma canini,insallah hersey yoluna girecek.

kaç haftalıksın arkadaşım serklajın ne zaman oldu.bazı hamilelik döneminde bebeklrin kilo alımın durduğunu duymuştum. benimde şu anda 2.5 mm .
bence hiç moralini bozma .

2 gün sonra 25 doluyor..10 gün önce başka dr da bebekler haftasından öndeydi.bu dr da hiç ilerlememiş göründü..bebekler çok iyi beslenmiş diyordu 10 gün önceki dr..bu dr başka dr da göründüğümü söyleyince çok bozuldu..bir de nasıl olur da kasılma için bişey kullanma der yaa..bir de prof yaaa...Kasılmalar serklajı açmıyor mu? Kullanıcam..Ben hamileliği uzatmak istiyorum...biliyorum ki kasılma olursa serklajım açılacak...mafoldumben

özellikle ona çok dikkat ettim..wc ye gideyim de uzunluk az çıkmasın diye....

mrb sofikacım, ben daha önce bu sayfaya giriyordum ama yaklaşık 1-2 aydır giremedim. bende 2 bebeğimi bu nedenle kaybettim. sana sormak istediğim rapor olayını naptın? heyet raporumu aldın? nekadarlık aldın?

mrb sofikacım, ben daha önce bu sayfaya giriyordum ama yaklaşık 1-2 aydır giremedim. bende 2 bebeğimi bu nedenle kaybettim. sana sormak istediğim rapor olayını naptın? heyet raporumu aldın? nekadarlık aldın?

merhaba samyeli,Allah sabir versin cok zor oldugundan eminim,bebeklerini serklaj oldugu icin mi yoksa olmadigi icin mi kaybettin anlayamadim.Bugun bana baska bir doktor serklaj yapilmasi daha buyuk riske sokmush seni diyince cok telaslandim.Rapor olayina gelince,ben yurt disindayim ama burda da heyet raporu verdiler,aylik oluyor burda,her ay gidip birer aylik uzatiyorum.

slm kızlar nasılsınız masallah eda hadı hayırlısı deba sende ıyısındır ınsallah canım zeyhattt nasılsın ohhh masallah bebegıne 30 olmussun yaaa ne guzel yazı yazmıyorum ama hep burdayım nasılsınız ıyımısınız dıye bakıyorum hep hakkınızda hayırlısı zamanında dogum yaparsınız ınsallah hepınız yaa
adaege nerde buarada kullanılıcıgınımı kaldırdı baska ısımlemı gırıyor merak ettım sımdı onuuda ıyıdır ınsallah ıkızlerı hadı hepınıze bol keyıfler dılıyorumguclubacismile

canlarım hepimiz çok zor günler yaşıyoruz her an birşey olacak korkusuyla yaşamak zorunda kalıyoruz ama allahım o kadar büyükki bize kötü günleri geçirip güzel günlerimizi meleklerimiz kucaklarımızda geçirmeyi nasip edecek sancıları olan arkadaşlar muhakkak ilaçlarınızı kullanın bende 2 aydır magnesıum diaporal 300 ve progestan 200 kullanıyorum valla bizlere yapılabilecek herşeyi tıp olarak yaptılar bizde yatıyoruz kalkmıyoruz eeee başka yapılcak birşey yok sadece allahımza sığınıp ondan merhamet dilemek ve bol bol bebeğimizi bize bağaşlaması için dua edelim ne kadar stres yaparsak o kadar morelimiz bozulur ve çöküşe gçeriz önümüzde güzel örneklerimiz var edamecrin zeyhat ikiside gebeliklerinin 30 lu haftalarını geçtiler ve halen ilerliyorlar zeyhat arkadaşımız kaç haftalardır sancıları var açılması var serklajı yok ama gebelik devam ediyor allhım bizlerede nasip edecek inşallah sonrasında bebişlerimizi konuşacağız

canım benim çok haklsın endişelenmekte,bence bebeklerin de sorun yoksa problem yapma.bak canım benim şu anda 24 hafatay girdik ikiz sadece pogesteron kullanıyorum.3 hafta önce enfeksiyon yaşadığımda sadece 2 hafta arayla purluton depo iğne verdi şu anda kesti vermiyor beniimde bildiğim progesteron rahimi yumuşatıyor ama kasılma önlüyormu onu bende bilmiyorum ve endişe ediyorum.bence 25 haftalık lolucak artık okuduklarımdan anladığım artık ksaılma önleyici bir şey olması gerekiyor.

bence sen başka dr a git niye vermiyor niye gerek duymuyorlar o zaman acıklasın mantığını .

sağol canım benm iyiyiz çok şükür
arada bir bunalıyoruz ama herşey onlar için .bunada şükür.zemuszemus

Son düzenleme:
arkadaşlar benim bildiğim vajinal ölcümlemede sadece 1 -2 mm oynar yalnışımı düzeltin lütfen sizin rahim ağzı ölçümlemeniz nasıl yapılıyor üsttenmi benim doktorum en iyi ölçümlemenin alttan olduğunu söyledi.
bu arada benim doktorum LATİF KÜPELİOĞLU şu anda medikal park tüp bebek ünite sorumlusu aranızda giden varmı ben 5 senedir hastasıyım

progesteron kasılma önlüyor,tam tersi rahmin yumuşamasını engelliyor.rahim yumuşamaya başladığı zaman rahim ağzı açılmaya başlıyormuş .:sm_confused:

Arkadaşlar,herşeye rağmen 28 oldum bugün, allahıma ne kadar şükretsem azdır serklaj olduğumda 12 hafta geçer mi ben nasıl 28 olurum diyordum ama oldum inanamıyorum... evet hala sancım var deli gibi korkuyorum heran herşey olabilir diye ama bu haftayı gördüm ya artık daha az korkuyorum...20 ile 28 haftalar arası berbat süreci, kaygıları,moral bozukluğunu çok iyi biliyorum darısı bu haftalarda olan arkadaşlarımn başına hepinizin 28 i görmesini tüm kalbimle diliyorum,kendim içinde en azından 33 e gelmeyi diliyorum,

Amin inşallah.Benim de şimdilik hedefim 28.Sonra 30-32-34.
36 olsa ohhhhh diyeceğim...:Saruboceq:

canım benim başıma gelmeyen kalmadı. ben ilk hamileliğim kendiliğimden oldu, ama 18. haftada bebeğimi kaybettim. 1 sene bekledik hamile kalamayınca başka doktora gitim ve durumumu anlattım. muayene etti ve bende pco olduğunu söyledi. klomen verdi ve ilk ayda hamile kaldım ama gene 18.haftada kanama geldi ve doğum yaptım. doktoru değiştirdim. 3. doktorda bana dikiş olayından bahsetti. o an a kadar bilmiyordum.
ama bana 3 ay klomen kullanmamı söyledi, 3 ay sonunda gelmemi istedi. bende bi öncekinden yumurta takibi yapıldığını bildiğim için 3.ayında başka doktora gittim. 9 cm. kistim olmuş. klomeni veripde yumurta takibi yapmayınca böyle oldu işte. 3 aydır o kisti eritmeye çalışıyor şimdiki doktorum . şuan 3,6 cm oldu. buakşam kontrolüm var ve 2,5 altına inince bebek tedavisine başlıcaz inşallah. bu sefer dikiş atılacak. rabbim nasip eder inşallah...

canım benim oh vallahi moral oldun darısı tüp sabıredenlerin başına hepimize.allah tamamına erdirsin.dr yarın mı gidiyorsun haberdar edermisn gelişmelerden

ben 17. haftamda 18 şubatta serklaj oldum ilk doktorum 10 günlük rapor verdi sonra bir 10 günlük daha verdi ama bana amilyatı yaptıktan sonra 10 günden itibaren yormadan ayakta kalmadan çalışabilirsin demişti.ben çaşışmak istemedim
ilk toplma 20 günlük raporum bittiğinde oda artık çalışma istiharat et dedi ve bana bu sefer 20 günlük heyet raporunu hastaneden verdiler benim hastanmem medikalpark özel ama ssk ile anlaşmalı bütün hastaneler bunu sana verebilir.
şu anda ikinci 20 günlük heyet raporunu verdi bittikçe yenisini veriyorlar doğum izin günüme kadar allah kısmet ederse devam ben ikiz olduğum için ikizlerde 30.haftada raporu almak gerekiyormuş
bu arada raporlandığında maaşını bir miktar kesinti ile ptt den nüfus cüzdanın ile gidip alıyormuşsun eşinde galiba alabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…