Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayy ne guzel moral oluyosun gercekten,masallah,daha da uzun haftalara geldigini okuruz insallah,bizler de arkandan takib eder,buraya yazariz o haftalara geldigimizi Allahin izniyle insallah.

insallah canim Allah tez zamanda hamile kalmani ve bu sefer sonuna kadar tasiyabilmeni nasib eder.Hepmizin Allah yardimcisi olsun.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,hepimiz kafamıza koyduğumuz hafta hedeflerine bir bir gelicez inşallah,zaten bebeklerimizde bu kadar zorluğa rağmen duruyorsa allahın bi bildiği vardır zorda olsa anne olmamızı istiyordur sadece bunları yaşamamız gerekiyor diye düşünüyorum,ilk serklaj olduumda böyle düşünmüştüm eğer bu bebek gidecek olsaydı ilk hamileliğimdeki gibi aniden suyum gelir ve bana şans bırakmazdı ,ama yaşayabileceği zamanda doğmak istedi ki bana uyarı verdi beni kurtar diye,kurtardığım için de gitmedi,kendimi tek motive edebildiğim düşünce buydu bu hepimizin bebekleri için geçerli.bizden daha güçlüler yaşamak istiyorlar,ve hepimizin bebeği de yaşayacak vaktinden erken doğacak belki ama yaşayacak önemli olan da bu değil mi zaten...

bana rutin olcum yapmiyolar,serklajdan sonra bir defa yapildi onu da alttan yaptilar.Ama okudugum kadariyla ustten ultrasonla da olculebiliyormus.

bana rutin olcum yapmiyolar,serklajdan sonra bir defa yapildi onu da alttan yaptilar.Ama okudugum kadariyla ustten ultrasonla da olculebiliyormus.

benim doktorum her gittiğimddeölçüm yapıyor canım üstten sonuç hep normal çıktığı için alttan yapmak istemiyor dikiş olduğu için ama kanamam olduğu hafta 20. haftada alttan ölçtü 47 mm çıktı çok iyi dedi üstten ölçtüğü zamann 38 mm falan çıkmıştı oda iyi dedi bence her zaman ölçülmesinde fayda var canım üstten ölçümde bir ip ucu veriyor canım

benim de her defasında ölçülüyor.10 gün evvel bir dr 3cm ölçmüştü rahim ağzını.Dün başka dr 1,5 cm ölçtü..Rahmi serklaj tutuyor dedi..serklaja dek açılmış dedi..fetal fibronekti diye test yaptı..erken doğum riski yokmuş şimdilik.kesin istirahat dedi.

evet tabii ki olculmesinde fayda var,belki de olcuyordur ama bana bi sey demiyordur,bi dahakine sorucam bende.

ayşecim bu test 2 haftalık riski ölçüyor değil mi en azından 27. haftaya kadar rahatsın:)serklaj olan tüm kadınların rahmini serklaj tutuyor genellikle benimde dikişe kadar açık rahim,tek sevindiğim nokta kafasıyla dikişe baskı yapıyor,eğer ayaklarıyla yapsa dikişi daha çok zorlarmış doktorumun dediğine göre,durum hepimizde aynı yani bebeklerimizi tutan şey serklaj

Canım ben de okuduğuma göre bu test eğer pozitif çıkarsa en geç 2 hafta sonra doğum olacağını gösteriyormuş.dr um bu test için 32. haftadan önce doğum olup olmayacağına bakıcaz bu testle demişti..Kasılma olmasın tek isteğim bu şimdi..Kasılma olmazsa serklaj daha uzun dayanır sanırım..

ayak dayacağına kafasını dayaması daha mı iyimiş.? sevindim o zaman..sanırım ayakla tekmeleye tekmeleye zorlar diye...

cok guzel testin negatif cikmis canim,bu seni biraz daha rahatlatir umarim.

Canım 28 i doldurana dek anca rahat edicem sanırım.
hepimiz aynı canım 28 i doldurunca rahat nefes alıcaz en azından bebeklerimizin yaşama sansının yükseldiğini bilip biraz daha rahatlamış olacağız ama yinede tam zamanlarında gelir bebişlerimiz küücük bedenleri mücadele ile yorulmazlar

inşallah..:Saruboceq:

canim ben dunden beri diasporal aliyorum,kasilmalarim azaldi gercekten cok sukur ama ishal oldum,aklima geldi kabizliga engel oluyor dedigin,sende de ilk baslarda ishal yapti mi?

selam kızlar size bişey sorucam şu rahim ağzı yetmezliği nasıl teşhis ediliyor ben rahim filmi çektirdim olsa orda çıkarmıydı ortaya ben yaklaşık 3 yıldır düzenli doktora gidiyorum olsa görürmüydü ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim doktorum hiç bahsetmedi napsam acaba şimdi bebek bekliyorum korkularım var tecrübeli arkadaşlar bi yorum yaparmısınız

ha bu arada doğumum önce suyum geldi evde bekledim idrar kaçırdım zannetdim 12 saat sonra acil servise başvurdum 3 cm açılmayla doğum başladı dediler 23 haftalıktı bebeğin zarı yırtılmış su boşalmış o nedenle açılma başlamış dediler fakat bunlar yaşanırken doktorum yoktu sonra 12 sattede doğurdum çok sancılı bir doğumdu ordaki doktorlar normal doğum yapıyorsun dediler

peki canım merak ettim bu test dr niye yaptı acaba kısalma 2 mm altına düştüğü içinmi
sen ne kadara yaptırdın bunu yapyıran varmı aramızda

Son düzenleme:
peki canım merak ettim bu test dr niye yaptı acaba kısalma 2 mm altına düştüğü içinmi
sen ne kadara yaptırdın bunu yapyıran varmı aramızda
canım, dün muayne + fetal fibronektin testi için benden toplam 480 TL aldılar...özel bir hastanede...hem 1,5 cm olduğu için hem de bebeklerden biri kafasını vajina girişine dayadığı için..
rahim filmi ile belli olmaz canım.dr ultrasonla ölçüm yapıyor.vajinal ultrasonun daha gerçekçi sonuç verdiği düşünülüyor.hamileleğin 12.haftasından itibaren ölçtürmek lazım..

sanırım sendeki durum erken membran rüptürü denen durum..yani rahim ağzı yetmezliğin var mı bilemem ama bebeğin suyunun gelmesi erkek memran rüptürü demek..bu da erken doğum sebebi..sık sık idrarda enfeksiyon baktırmanda ve ona göre dr undan önlem almasını istemende fayda var arkadaşım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…