Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar ben bu aksam yine doktora gittim,kasilamalarim devam ediyordu,bel agrisi ve ishal de baslayinca iyice telas yaptim dogru acile.Cok sukur hersey yolunda,doktor acilma yok,hersey yolunda gozukuyo dedi,ishal icin de ilac verdi.Neden sancim var diye sorunca da yormussundur kendini dedi,magnezyuma devam deyip yolladi.Alttan da muayene yapti,orda da sorun gozukmuyo dedi,rahim agzi boyu yine soylemedi ama korunmus durumda dedi artik ne demekse.Bol bol dinlenmem lazim,annemi cagirdim Allah razi olsun geliyor yarin sabah,cok yardimi oluyor bana.Allahim bebeklerimizi korusun.

ayseçinarli teşekkürler canım önemli bir bilgi vermişsin önerini dikkate alıcam zaten yeni idrar tahlili verdim sık sıkta düşünüyorum ilerleyen zamanlarda ama merak ettiğim bişey daha var idrar yolu enfeksiyonu gibi mantarda bu duruma sebep olurmu

aysecinarli senin icin rahat etsin diye yaziyorum,bebeklerin hic kilo almamis diye telas ediyordun.Benim dun gittigim doktor 400 gr demisti ki cok moralim bozuldu,3 haftada sadece 60 gr almish diye inanamadim resmen ama saglikli olsun deyip sineye cektim.Bugunku doktor da yok oyle bi sey bebegin tam haftasina gore 630 gram dedi.Hem cok sevindim hemde sasirdim,bir gunde bu kadar fark olamayacagina gore,senin olcumunde de hata olma olasiligi yuksek,sikma canini.

canim insallah bir daha boyle bir sey yasamaz ve bu sefer sag saglim yavrunu kucagina alirsin.Kac haftalik hamilesin bu arada.Bir dahaki kontrolunde kendin sor istersen rahim agzinda kisalma olabilir mi diye,artik bu devirde once kendimiz kendimizin doktoru olmak zorundayiz,sormadan olmuyor.

merabalar yasadıgın cok zor bi durum Allah sabır versin bende erken membran rubuturu sınucu erken dogum yaptım neyseki haftamız şyşydş 31 haftalık geldi kızım simdi sukurler olsun cok ıyı bende enfeksşyon varmıs ben gaflette bulunup hic idrar tahlili yaptırmadım akıntımın rengi biraz koyulastı sırf alttn muayene olmayayım diye hani enfeksiyon icin dr ornek alıcak ya soylemedim ilk uc ayım kanamalı gecmştş mşdem bulanmıstı vajinal ultrasondan cataldan ama sonuc canım kızım erken geldi ve benim yuzumden kuvezlerde kaldı surekli tahlil yaptır umarım bebegini zamanında kucagına alırsın herkes zamanında alır kucagına insallah dualarım sizinle

Arkadaşlar,
dr çok akıntım olduğunu söyledi ve donaxyl isimli vajinal tablet yazdı..vajinadaki bazı bakteriler,mantarlar ve enfeksiyona karşı...

mumudihbacım ben iyim 37 yi bitirmeye çalışıyorum
şimdilik çok iyiz
turuncu bir akıntım var
mantar dedi doktorum
ama muayne etmedi
belki normaldir bu haftalarda diyorum
sen neler yapıyosun

arkadaşlar 20 li haftaları hatırlamak istemiyoum
o kadar zordu ki
ama geçti çok şükür
sancılarım vardı
ama doktorum bu sancılar zaten olmak zorunda demişti ve magezyum bile vermdi
rahim ağzını das 26. haftadan beri dikiş tutuyor
dikiş gerçekten işe yarıyor arkadaşlar

zeyhatçım süpersin arkadaşım
senin adına çok mutluyum

edamecrin tebrik ederim,bu durumda 37. haftya gelmek bir mucize ve sen bunu başardın allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini,darısı başımıza inşallah...

canım benim oh vallahi moral oldun darısı tüp sabıredenlerin başına hepimize.allah tamamına erdirsin.dr yarın mı gidiyorsun haberdar edermisn gelişmelerden

Debacım bu hafta doktora gitmedim bu cumartesi gideceğim inşallah bir sorun çıkmazsa,sen nasıl oldun nasıl gidiyor var mı bir sıkıntın???

edamcerin canım arkadaşım senin adına o kadar mutluyumki anneliği en fazla hakeden insanlardan birisin artık maşallah kocaman bir 37. haftalıksın artık kızın gelsede inşallah hiçbir sorun yaşamayacaktır bu güzel hafta inşallah ben ve burdaki tüm arkadaşlarımın başına

malesef ben kullandığım ilaçlardan çok kötü alerji oldum parmak uçlarımdan kulakalrıma kadar kaşınıyorum sürekli ataklar geliyor 3 dr a gittim 3 ü de kesemedi zaten gebelikte kullanılan alerji ilaçlarıda iyi değilmiş ama bana bunu çekeceğine al dediler ilaçları tableti kremi kullandım geçmedi en son iğne verdiler onuda yaptırmadım deli gibi kaşınıyorum günde 4-5 kere banyo yapıyorum o biraz kesiyor

ayrıca nst ye girdim sancı çıkmış br yerde dr çok dikkatli ol bebek 2 hafta durusa daha rahat ederiz dedi suyun azda olursa gelirse hemen hastaneye gel sakın bekleme dedi

allahım hangi bir derdimi düşüneceğimi şaşırdım sabır versin bana artık

Arkadaşım merhaba ,inan senin o güzel sözlerini okurken gözlerim doldu, çok korkuyorum ama bir o kadarda hamile haberi alınca moralim bozuluyor diyorumki,kimbilir ne kadar rahat hamilelik geçirecekler onların benim gibi kayıpları yok o yüzden ne kadar mutlu mesut 9 ay gecirecekler ama ben hamile bile kalsam o korkularla yaşayacağım ,bazen bu düşüncelerle kendimden nefret ediyorum, neden insanlarım mutluluğu benim mutsuzluğum oluyor diye bilemiyorum değişik bir ruh durumu içerisindeyim arkadaşım, demekki daha atlatamamişim aslında ağustostan beri hafiflemesi lazım ama şimdide aileden birinin hamile haberini aldım ve kahroldum nasıl atlatıcam bilmiyorum, aslında olay hamile kalmak değil bunu biliyorum önemli olan onu taşımak ama ve sonuna kadar gitmek ama gelde bunu bana anlat (

Arkadaşım daha problem anlaşılamadı aslında, çünkü şuan kontrol yapıldığında rahimağzı yetmezliği gibi görünmüyor sadece önlem amaçlı dikecekler hamile kalırsam, bilemiyorum birde bakterilerden kurtulamıyorum bakalım o günler gelince yaşayarak öğrenicez.

Canım merhaba ,belki bende bu sorun var bilemiyorum ,ilkkinde ağrısız sancısız 16 haftalıkken oldu ikinciside 16 haftalıkkken rahimağzı açıldı dikiş atıldı 2 hafta sonra suyum geldi ,birde üstelik cuma kontrole gitmiştim ve pazartesi suyum geldi, doktor dikişlerde sorun yok demişti bu antibiyotikle çözülüyormuki çünkü bana hiçbir şekilde tanı koyamadılar .

canım bende enfeksiyon var..bazı bakteriler ve mantarlar da rahim ağzının açılmasına neden olabiliyormuş.donaxyl isimli vajinal tablet kullanıyorum geceleri yatarken..listeria,protozoa gibi bakterliler için..vajinal flora açısından önemli olan mikroorganizmalara karşı in-vitro aktivitesi kanıtlanmıştır diye yazıyor.bende akıntı var...
http://www.1ilac.com/ilaclar/Abdi.Ibrahim/Donaxyl.vajinal.tablet.htm

AMİNNNNNNNNNNNNNNNN:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

canım artık üzülme canım yaşama şansı yüksek o yüzden allahım sana bugünlere gelmeni nasip etti ya şükürler olsun ama inşallah sonuna kadar gitmene yardımcı olur dkişin olmuş olsaydı için biraz daha rahat ederdi ama olsun senin bebeğin çok inatçı bak bu haftalarakadar geldi ve dahada ilerliyecek inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…